Skocz do zawartości
kill

White Knight Chronicles 2

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, ma byc na plycie BR 1 czesc - w skrocie 2 gry w cenie jednej. Na twoim miejscu bym poczekal.

A tak nawiasem, zbieram ekipe do WKC2 ktora juz wie ze bedzie targac w multi (oczywiscie na pierwszy ogien singiel w dzien premiery) dlugo i nie na odwal sie :).

HS obowiazek :D, bo w koncu bez tego nie bedzie smiesznie :D

Na chwile obecna sa 2 osoby, w tym ja :P, kto sie pisze :D?

Mnie oczywiście możesz dodawać bo w dniu premiery(europejskie czy amerykańskiej nieważne) zakupie.Szkoda że gra trafiła do mnie tak późno i nie miałem przyjemności z wami pograć(miasto killa odwiedziłem tylko ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pogram z wielka checia rowniez :) tak jak bylo wspominane do takiego multi HS obowiazkowy :)

zaluje tylko, ze zanim dolacze do was tomusze na szybko przejsc 1 czesc :( bo oczywiscie musialem wybrac FF13 zamiast WKC i teraz mam za swoje :/ przynajmniej dostane 2 gry w cenie jednej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, widze same znajome twarze i to mnie cieszy.

Thegrim, dodaj mnie do listy znajomych, psn: kagannpwnz

Panowie, oficjalnie uwazam nasze grono za uformowane, nazywamy sie Pink Riders, jakies obiekcje :D?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok jeszcze dzisiaj wysle Ci zaproszenie :)

a co do nazwy: ooooowwwww it's soooo sweeeet :D i love it :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, widze same znajome twarze i to mnie cieszy.

Thegrim, dodaj mnie do listy znajomych, psn: kagannpwnz

Panowie, oficjalnie uwazam nasze grono za uformowane, nazywamy sie Pink Riders, jakies obiekcje :D?

Pimp my pink rider?:biggrin: Osobiście już zacieram ręce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile czasu dajemy sobie na przejście singla noł lajfy? dzień czy dwa? :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile czasu dajemy sobie na przejście singla noł lajfy? dzień czy dwa? tongue.gif

Wszystko zależy, kiedy wyjdzie, nie ma nawet podanej przybliżonej premiery w USA, co mnie martwi bo jak znowu będziemy musieli czekać ponad rok to będzie straszna kupa. Dla mnie singiel to tak od 7 do 9 dnie buahaha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, w takim razie streszczenie squadu:

-ja (your beloved quest taker :P)

-Natsu

-Freezy

-Thegrim

-OwlPL (ostatni lecz nie najgorszy :P)

W skrocie, jestesmy zajebisci, jestesmy najlepsi, jestesmy elitą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jakby wszyscy napisali kim bedą grać na 100% to będzie git :D , chyba ze skille i profka w jaka pojdziemy ulegną zmianie względem pierwszej częśći

Tank(spear) moja klasa + DSP od 12 GR'a , ale to dopiero będe wiedzial jak bedą itemki do craftowania u kowala od 12GR+ :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tank

Idealnie.

Ja ide w damage dealer'a - longswordy - docelowo, katany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zapewne pobawie się w 2h axe, nowe animacje dla toporasów zrobiły na mnie wrażenie woot.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze nie sprecyzowalem, ale zawsze moge wybrac klase, ktorej bedzie brakowac druzynie :) liczy sie team work panowie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż miejsca nie starczyło :s Teraz biore sie za GR'y i robie healera/buffera których jest mało, a są potrzebni :sleep:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL

As revealed earlier in the week, White Knight Chronicles 2 includes the original White Knight Chronicles in full. In an interview with 4gamer today, series director Toshiyuki Kusuda revealed that those without clear data from the original are going to be forced to play through the original's story before starting up with the sequel.

That's "clear data" and not just "save data." Your White Knight save file must be a clear file for it to be used with White Knight 2. If you do have a clear file, you'll be presented with a choice of starting from the very beginning, complete with character creation, or continuing from the end of the first game. If you choose to start from the beginning, you'll get to keep your items and such, but you'll start back at level 1. This unfortunately also means that your character will be level 1 even when playing the online "live" mode.

If you choose to start from the sequel's starting point, your character will reset to below level 35. Even if you did clear the original, you may want to replay it in the form that's included with White Knight Chronicles 2. The game has been updated with the gameplay systems from the sequel.

Kusuda feels that players of the original will be able to play it with a new feel thanks to the updates.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL

As revealed earlier in the week, White Knight Chronicles 2 includes the original White Knight Chronicles in full. In an interview with 4gamer today, series director Toshiyuki Kusuda revealed that those without clear data from the original are going to be forced to play through the original's story before starting up with the sequel.

That's "clear data" and not just "save data." Your White Knight save file must be a clear file for it to be used with White Knight 2. If you do have a clear file, you'll be presented with a choice of starting from the very beginning, complete with character creation, or continuing from the end of the first game. If you choose to start from the beginning, you'll get to keep your items and such, but you'll start back at level 1. This unfortunately also means that your character will be level 1 even when playing the online "live" mode.

If you choose to start from the sequel's starting point, your character will reset to below level 35. Even if you did clear the original, you may want to replay it in the form that's included with White Knight Chronicles 2. The game has been updated with the gameplay systems from the sequel.

Kusuda feels that players of the original will be able to play it with a new feel thanks to the updates.

Osobiście, nie mam nic przeciwko szybkiej powtórce, ale rozumiem, że nie każdy będzie skłonny przechodzić przez praktycznie ten sam plot od nowa (Bo rozumiem, że jest to wymagane, jeśli chce się zachować przedmioty?). Pokręcone posunięcie, indeed. Ech, ale prawdziwie irytującym jest fakt, że przez taki natłok danych na dysku, zabraknie pewno miejsca na, *chlip*, japońskie głosy postaci, których brak poważnie zaszkodził jedynce pod wieloma względami (Brr, Leonard).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli masz clear data to bedziesz mogl zaczac "od konca" czyli koncowka WKC1, ale cofasz sie do 35 poziomu. Mozesz tez grac od poczatku, ale lvl cofa ci sie do 1 zarowno online jak i offline ;)

Tak patrzac na to wszystko nie oplaca sie trzymac jedynki i czym predzej ja opylic bo i tak dostaniemy ja w 2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech niech to wyjdzie jeszcze w tym roku, no nic trzeba poluzować zwieracze i modlić się żeby chociaż wyszło :unsure:

Pojawił się nawet gameplay na yt, bez spoilerów mała scenka na końcu (nie oglądałem) :tongue:

Edytowane przez Natsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj sporo ciekawych filmikow z gamepleya w HD http://www.youtube.com/user/kirashi#g/c/BC51FF2F846D36D1

Tutaj jest filmik z customa avatara knighta full HD ;)

Juz nie moge sie doczekac: BTW czy w wkc2 bedzie mozna nosic hełmy? Bo na filmikach sporo osobnikow takie posiada, fajnie jak by mozna bylo takie nosic w grze :)

Edytowane przez Kunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, że dożyje momentu kiedy to wyjdzie po angielsku. :)

Martwi mnie jedynie fakt, że będę musiał przechodzić 1 od nowa pociesza mnie za to fakt, że będzie to 1 poprawiona o mechanizmy z 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, że dożyje momentu kiedy to wyjdzie po angielsku. :)

Martwi mnie jedynie fakt, że będę musiał przechodzić 1 od nowa pociesza mnie za to fakt, że będzie to 1 poprawiona o mechanizmy z 2

A jak bede mial sava z jedynki pod koniec scenariusza to tez bede musial od nowa isc? czy 'pusci' mnie od momentu w ktorym mam sava?

A jak to bedzie z bohaterem zmiana wygladu za free? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi