drk2 515 Napisano 15 Styczeń 2013 Demo dalej jest...do tej pory walczę ze sobą żeby go nie odpalić xD już dość zepsułem sobie grę pierwowzorem z NDS'a XD Ograłeś tą gre na DSie czyli znasz fabułe, zakończenie itp. i nie chcesz sobie spojlerować demkiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 15 Styczeń 2013 (edytowane) Znaczy ogólnie stwierdziłem że nie bedę do konca grał w gre na NDS'ie...przeszedłem tylko troche i odłozyłem...wole zobaczyć jak się będzie sprawiała wersja konsolowa z ps3 zanim porównam ją do NDS'a...niestety nie wiem jak na ps3 ale na nds'e było to fajne że samemu trzeba było czary rysować podczas ich używania...zobaczymy jak tutaj bedzie... Edytowane 15 Styczeń 2013 przez TRaCeGuitar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 15 Styczeń 2013 spoko, spoko paragon z empiku ogarne to ci skan wysle ;) ja sie muvy i inme internetowe akcje nie bawie... lubie zabrac z polki gre, podyskutowac o niej ze sprzedawca itp. niestety moj mainowy sklep nie bedzie mial tytulu na premiere a on limitek nie lubi... stad wyjatkowo empik ktory tym razem o dziwo byl najtanszy ze wszystkich sieciowek... odnosnie ni no kuni z psnu... nie wiem ale ten tytul chyba wole miec ostatecznie na polce, no chyba ze bedzie dostepna juz 25 to chyba sie skusze i ostatnie 5 nocy urlopowych chociaz na chwile przysiade... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Torba_Piany 97 Napisano 15 Styczeń 2013 Boom Boom! Bang Bang! Recenzja http://uk.ign.com/articles/2013/01/15/ni-no-kuni-wrath-of-the-white-witch-review. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 15 Styczeń 2013 (edytowane) jest slabo, myslalem nad maksem a tu "jedynie" lekko wyzej 9ki ;p ale lud w kazdym kraju krzyczacy best rpg tej generacji a i niektorzy ze w ogole ( tu przesadzaja gdyz nie wiem co moze dla mnie przebic xenogears ;)) o czyms musi swiadczyc... Edytowane 15 Styczeń 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dwaduzepe 124 Napisano 15 Styczeń 2013 Wiedzialem, ze bedzie dobrze, ale ze az tak...szok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 15 Styczeń 2013 Jakie to jest zaskoczenie ? Wystarczy zagrać w demko przesłuchac soundtracka czy poczytac opinie ludzi z całego świata . Gra urywa dupę w niemal każdym aspekcie i chociaz nie trawie pokemonów to dla mnie to jest 10 nie ma bata . W dodatku nie ma żadnej konkurencji taka bieda jest w JRPG . W końcu gra na miare tej generacji a nie jakies popłuczyny udajace jrpg . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kypq 22 Napisano 16 Styczeń 2013 Tak, wszyscy się onanizują grą poza japończykami którzy o grze wypowiadali się że jest na 7/10. :) Gra w swej oczyźnie jedynie za grafikę i muzykę jest chwalona- reszta poniżej normy podobno. Może dlatego cena spadła do 60zł u nich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 16 Styczeń 2013 Tylko że oni mają takich gier od groma, a do nas tylko wybrane produkcje docierają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Castiel 262 Napisano 16 Styczeń 2013 Tylko że oni mają takich gier od groma, a do nas tylko wybrane produkcje docierają... Dokładnie. To czym my się jaramy np Uncharted, Killzone itp oni zlewają ciepłym moczem. Tam wychodzi mnóstwo turowych gier, które zbierają noty 35/40. A jak wiadomo tam rządzi Nintendo, a nie PS3... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 16 Styczeń 2013 (edytowane) Tak, wszyscy się onanizują grą poza japończykami którzy o grze wypowiadali się że jest na 7/10. :) Gra w swej oczyźnie jedynie za grafikę i muzykę jest chwalona- reszta poniżej normy podobno. Może dlatego cena spadła do 60zł u nich. Podasz jakieś źródła, bo sprawdzałem i w Famitsu Ni No Kuni dostało 36/40. Niestety jest to jedyny magazyn wydawany w japonii który znam :) Nie chcę znowu kupić gry która po kilku godzinach okaże się nie warta ceny (KOA: Reckoning). Mimo wszystko poczekam na Wasze opinie i nie będę brał w ciemno. Edytowane 16 Styczeń 2013 przez shemaforash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 16 Styczeń 2013 Tak, wszyscy się onanizują grą poza japończykami którzy o grze wypowiadali się że jest na 7/10. :) Gra w swej oczyźnie jedynie za grafikę i muzykę jest chwalona- reszta poniżej normy podobno. Może dlatego cena spadła do 60zł u nich. Poza tym oni tą grę już mieli na NDS'a...więc dla nich to nic innego jak dla nas remake HD... Poza tym 7/10 to b.dobra gra...jakby było około 5/10 to można by się zastanawiać co jest nie tak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kypq 22 Napisano 16 Styczeń 2013 (edytowane) Podasz jakieś źródła, bo sprawdzałem i w Famitsu Ni No Kuni dostało 36/40. http://www.amazon.co...58338867&sr=8-3 Recenzje produktu. Poza tym oni tą grę już mieli na NDS'a...więc dla nich to nic innego jak dla nas remake HD... Poza tym 7/10 to b.dobra gra...jakby było około 5/10 to można by się zastanawiać co jest nie tak... Na NDS też wybitnie nie została przyjęta. Nie twierdze że to będzie zła gra, ale uważam że jest zbytnio hypowana To może źle wpłynąć na postrzeganie jrpg przez co poniektórych( kolejny średniak a nie oświecenie gatunku). Należny też zauważyć że prawie tak samo Toki to Towa jest ostro promowana i cześć graczy czeka na nią z wywieszonym językiem( a gra zgarnia nagrody najgorszego crapa ubiegłego roku). Edytowane 16 Styczeń 2013 przez kypq Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 16 Styczeń 2013 (edytowane) Dzięki, tak jak pisałem poczekam na Wasze opinie żeby się nie przejechać, bo zwykli gracze patrzą na tytuł trochę inaczej niż recenzenci. Dla przykładu Pan Gamera w PSX Extreme wystawił F1 2012 9 czy 9+, a gra miała tyle niedociągnięć, że nie wiem z czego ta ocena. Wydałem 200zł na grę w którą grałem może 5h, ale szczerze mam nadzieję, że Ni No Kuni okaże się świetnym tytułem, bo jestem głodny dobrego jRPG :) Edytowane 16 Styczeń 2013 przez shemaforash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 16 Styczeń 2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 16 Styczeń 2013 Wg mnie dosyc słaba i pobieżna recka . Mało info na temat sidequestów systemu czarów bonusowego contentu aren itd itd . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 16 Styczeń 2013 ign robi niestety jedne ze slabszych recenzji w ogole wiec nie nalezy sie niczego dobrego spodziewac.... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 16 Styczeń 2013 Wg mnie dosyc słaba i pobieżna recka . Mało info na temat sidequestów systemu czarów bonusowego contentu aren itd itd . W sumie to dobrze - po co mają zdradzać zbyt wiele ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 16 Styczeń 2013 Nie do konca, dla nieobeznanego w temacie ta recka nie sprawi że nagle NNK stanie sie jego nr 1 na liście kupna . Mogli by pokazac jak wyglądaja akcje z take heart/give heart czary ala rysowanie mostu gdzie wczesniej nie mozna było przejść itd . Po prostu cos co by zaciekawiło człowieka który pierwszy raz widzi ta grę na oczy ( a jest takich cała masa zapewne ) i NNK ma się czym pochwalic jesli chodzi o innowacje . Generalnie nie pokazali nic i jak bym nie słyszał o NNK wcześniej to ta recka nawet po mimo oceny nie skłoniła by mnie do kupna (jakies pokemony dostały 9 eeee tam) Ni no kuni ? Cos ty Zdun znowu wymyslił ! To jest ta gra co dostała w PSX E 9+ Taka gra nie może przejśc bez echa ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 17 Styczeń 2013 Taka gra nie może przejśc bez echa ! Stawiam piwo, że niestety przejdzie bez echa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 17 Styczeń 2013 Zależy o jakie echo wam chodzi...o takie gdzie wielu ludzi powie że to świetna gra i recenzenci powiedzą że to świetna gra...czy takie echo w stylu 16mln kopii sprzedanych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 17 Styczeń 2013 bedzie jak z okami zobaczycie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 17 Styczeń 2013 I wg, mnie to będzie dobre...gra zostanie okrzyknięta kultowym hitem mimo że wielu ludzi w nią nie zagra...a potem wyjdzie edycja HD na PS4 i nagle wszyscy rzuca sie na to jak na mieso xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 17 Styczeń 2013 (edytowane) Wielu nie zagra, bo mało kto lubi jRPG, kiedyś to był mocarny gatunek teraz poza japonią prawie nie istnieje. Sam kupię grę tylko jeśli system walki oraz rozwój postaci będzie interesujący i wymagający, bo to zawsze w jRPG lubiłem najbardziej. Niestety fabularnie już mnie takie bajeczki nie kręcą. Oprócz Game Informera cała zachodnia prasa wypowiada się o grze w samych superlatywach więc pewnie czeka nas kilkadziesiąt godzin dobrego grania. Edytowane 17 Styczeń 2013 przez shemaforash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 17 Styczeń 2013 Czyli nie grasz dla fabuły a dla rozwoju postaci itp itd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach