Fuczak 43 Napisano 21 Wrzesień 2010 Dobra, moi drodzy rezerwowi. Prosze wysylac do mnie pw z informacja ze chcecie wskoczyc w wolne miejsca. Piszcie o ktora lige chodzi... jesli wam pasuja obie ligi to prosze napisac ze chcecie po prostu wskoczyc w wolne miejsce. Jesli natomiast interesuje was konkretna liga prosze to napisac rowniez. Jest 5 wolnych miejsc. 1 w 1 lidze... oraz 4 w 4 lidze. 1 liga startuje o 21.00 a 4 liga o 20.00. Zapraszam i czekam na pw. Wyniki oglosze gdy juz bede mial okreslona ilosc osob potrzebnych. pozdro. Wiem że ustalasz zasady, ale logiczniej było wrzucanie rezerwowych wg ich miejsc na liscie. nie mogę zagladac na forum co 15 minut by akurat trafic na zapisy. Nie wiem po co byla lista pozadkowa rezerwowych skoro nic nie wnosila... Spokojnie sobie czekałem na PW iż udało mi sie załapać do ligi, a tu zonk, kolesie z 8 miejsca rezerwowego i dalszych sa w lidze. Skoro zasada kto pierwszy ten lepszy się liczy to dlaczego nie dotyczy się to listy rezerwowych, skoro wczesniej od pozostalych zglosilem sie do listy? no nic trudno.. nie ja tu rzadze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 21 Wrzesień 2010 Abcza bardzo ladny post. Jednak w zwiazku z faktem takiem ze powstala 5 liga to my postanowilismy sobie zrobic zasade kto pierwszy ten lepszy. Gdyby 5 liga nie powstala to byloby jak mowisz. Taki byl plan. Liga powstala plan sie zmienil. Zatem teraz aspiruj do 5 ligi i bedzie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Wrzesień 2010 Przypominam, że dzisiaj późno w nocy, lub jutro z samego rana, wszyscy uczestnicy ligi dostaną zapytanie w sprawie bolidów od Sir Siekier'a. Komu nie zależy na bolidzie niech od razu napisze do Sir Siekiera, że może dostać obojętnie jaki bolid. Komu zależy to niech zaraz po otrzymaniu PW napisze swoje 3 zespoły w odpowiedzi. Reszta informacji w Regulaminie Małej Ligi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 21 Wrzesień 2010 sluchajcie, pisze z pracy... te komputery tutaj to jest jakies dziadostwo. Nie mniej jednak chce wam powiedziec ze bede wysylal informacje ok polnocy. Zatem nie bedzie potrzeby abyscie siedzieli do rana... takze do zobaczenia w granicach polnocy. Nie piszcie do mnie... przed otrzymaniem pw odemnie, no chyba ze chcecie mi powiedziec ze jest wam obojetne jaki bolid bedzie miec. To tyle pozdro. wracam do pracy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Wrzesień 2010 W takim razie wszystkim, którym zależy na wyborze bolidu niech mają już przyszykowane wybrane 3 zespoły, gotowe do wysłania. Ja również będę koło północy bo chcemy to przeprowadzić szybko i sprawnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 21 Wrzesień 2010 To co, kochani. Zaczynam wysylanie. Tym razem jade od tylu... zatem 4 liga najpierw. czekajcie i jak najszybciej odpowiadajcie. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Wrzesień 2010 Jak coś to ja wysyłam zapytania do 3 i 2 Ligi i proszę mi odpisywać, żeby nie było zdziwienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 21 Wrzesień 2010 DOBRA, wszystko rozeslane. teraz tylko czekamy na odp. Wszystkie zmiany beda w liscie obecnosci. gdy tam wszystko sie uzupelni wowczas Patricko przydzieli zawodnikow do teamow i bedziemy bawili sie w teamach :) Troche pomocy miedzy ligami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 21 Wrzesień 2010 (edytowane) Listy są na bieżąco aktualizowane, dlatego prosiłbym o sprawdzenie czy Wasze bolidy nie zostały już wybrane. W przypadku kiedy 3 wybrane zespoły są już wybrane, wysyłam ponowne zgłoszenie, przez co tracicie czas. Także sprawdzać, czy nie ma na liście bolidów, które chcecie wybrać. PS. W razie gdyby były jakieś problemy, że kogoś źle wpisałem lub w ogóle nie wpisałem to proszę od razu dać znać na PW. PS2. Rano będę znowu na forum także jak ktoś napisze później w nocy to proszę się nie niecierpliwić. Każdy bolid jest wybierany wg zgłoszenia. Edytowane 21 Wrzesień 2010 przez Patricko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 22 Wrzesień 2010 Panowie, jest sobie sroda rano. ja czekam z niecierpliwoscia na poczte z gra i czytam te wasz pw.... Ja nie wiem czego to jest wina? Moze zaspani jestescie albo cos... Patricko i ja pisalismy tyle razy ze dopiero teraz bolidy wybieracie.. a wy w pw "to ja poprosze to co wybralem kiedys" Po pierwsze skad ja mam wiedziec co wybraliscie kiedys?? po drogie teraz nalezy dopiero wybierac. Jak mowi pozatym ze wszystko jest do sprawdzenia w liscie obecnosci to jest to w tak brzmiacy temacie a nie w skladach.... Albo najlepsze pisze podaj mi 3 typy bolidow to wy piszecie 1......... Ciekawe co za kwiatki jeszcze od was przeczytam. Naprawde skoro tak zainteresowani jestescie to chociaz czytajcie... Bo tak naprawde dla zacznie sie liczyc tylko moja 1 liga i potem nie bede na marne tracil czasu tylko dlatego ze ktos nie czyta.... pozdro i madrzejszego dnia zycze niektorym.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 22 Wrzesień 2010 Został już tylko bolidy: Liga 1: - Sauber - HRT Liga 4: - Toro Rosso - Sauber - Lotus - Virgin - HRT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuchiki 0 Napisano 22 Wrzesień 2010 Hmm czyli wszystkie miejsca juz zajete w 4 ligach...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 22 Wrzesień 2010 Rezerwowi prosze obserwowac tematy... poniewaz z tego co widze to na pewno jedna osoba na bank jest na ryzykownym polu... Zatem nadzieja dla was jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoldenEye 26 Napisano 22 Wrzesień 2010 Rezerwowi prosze obserwowac tematy... poniewaz z tego co widze to na pewno jedna osoba na bank jest na ryzykownym polu... Zatem nadzieja dla was jest. są jakies wolne miejsca?? pisałem do DaraS'a ale cisza z jego strony. a wchodzić codziennie na forum nie mam zbytnio czasu w tygodniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 23 Wrzesień 2010 Składy są gotowe, wszystkie ligi mają wybrane bolidy, itd. Teraz pozostaje już czekać do 17 października na start ligi. Jeśli są jakieś nieścisłości w składach, to proszę o PW do mnie. PS. Wkrótce roześlę do wszystkie organizatorów PW na forum ze swoim e-mail'em, na który będziecie posyłać zaktualizowane szablony po każdym wyścigu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 25 Wrzesień 2010 Wpadlismy z Patricko na taki pomysl. jesli ktos z ligi wie ze np w dany weekend nie da rady wystartowac to bedzie w jego miejsce mogl pojechac jakis rezerwowy. Oczywiscie zasada kto pierwszy ten lepszy. Oczywiscie musi sie odbyc odpowiednio wczesniej, w przeciwnym wypadku nie ma mozliwosci wskoczenia na czyjes miejsce jednorazowo. Pozatym dotyczy to tylko rezerowwych. Zatem jesli nie jestes jezcze rezrewowym napisz do mnie, wg schematu i dopisze cie do listy. pozdro. do pracy wracam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NERVUS_PL 1528 Napisano 25 Wrzesień 2010 Wpadlismy z Patricko na taki pomysl. jesli ktos z ligi wie ze np w dany weekend nie da rady wystartowac to bedzie w jego miejsce mogl pojechac jakis rezerwowy. Oczywiscie zasada kto pierwszy ten lepszy. Oczywiscie musi sie odbyc odpowiednio wczesniej, w przeciwnym wypadku nie ma mozliwosci wskoczenia na czyjes miejsce jednorazowo. Pozatym dotyczy to tylko rezerowwych. Zatem jesli nie jestes jezcze rezrewowym napisz do mnie, wg schematu i dopisze cie do listy. pozdro. do pracy wracam. A jak wymyśliliście co z punktami zdobytymi na takim zastępstwie? Zliczanie, nie zliczane? Dla kogo? Czy to ma na celu tylko i wyłącznie załatać dziurę w ekipie wyścigowej i pkt się nie liczą? Pomysł popieram. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bagley 3 Napisano 25 Wrzesień 2010 Imo powinno być jak w realu, czyli jak Sakon zastąpił Karuna to liczyli Pkt Sakonowi, więc tu też tak powinno być Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 25 Wrzesień 2010 To Sakon punktował ? XD Ale przecież jest chyba tak, że jak wchodzi rezerwowy to on przecież sobie zbiera punkty. I wcześniej już tak ustaliliśmy, żeby właśnie tak było, czyli jak rezerwowy zapunktuje to po prostu ma te punkty u siebie. A jak będzie potem znowu gdzieś jechał to będzie startował ze swoim dorobkiem punktowym. Myślę, że to jest fair rozwiązanie, ale jak uważacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simon999 2 Napisano 25 Wrzesień 2010 W realu jest tak: Kazdy punktuje dla siebie i zespolu (moze byc 3 kierowcow, na zmiane jezdza - po dwóch, kazdy punktuje dla siebie i zespolu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart161180 1 Napisano 25 Wrzesień 2010 Dokładnie, rezerwowi punktują na własny rachunek i oczywiście punkty dla konstruktorów. Dla mnie to oczywista oczywistość oczywiście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 25 Wrzesień 2010 A wogole ktos z was zakladal jakis inny scenariusz niz ten oczywisty??... Ogolnie pomysl jest po to stworzony aby stawka byla pelna. Wiecej zabawy frajdy i wogole. Mozna takich kierowcow nazwac zawodnikami z dzikimi kartami. Btw. Ja nie wiem czy zauwazyliscie ale kiedys tam dawno dyskutowalismy na temat dawania jednego pkt na najszybsze okrazenie. Niestety z tego jak gralem online no nie ma takiej opcji po wyscigu... zatem no nie widze celu.... w tym pkciku. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart161180 1 Napisano 25 Wrzesień 2010 A w jakiej kolejności robimy wyścigi? Ma to dla mnie o tyle znaczenie, że każdy weekend wyścigowy muszę poprzedzić tygodniem treningu na torze - świeżak ze mnie w F1. Jeździmy w/g prawdziwej rozkładówki F1 w tym sezonie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 26 Wrzesień 2010 nie no, zaczynamy tak jak w kalendarzu GP stoi.. Bahrain. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BoryZPL 24 Napisano 26 Wrzesień 2010 Wszelkie zajeżdżanie, blokowanie, spychanie, itd. będzie karane bardzo surowo. Czyli co? Zadne bronienie pozycji nie wchodzi w gre? :/ Wg mnie ten przepis powinien brzmiec "Zaden uczestnik nie moze zmienic tor jazdy wiecej niz dwa razy". Czyli dajmy ze jedziemy po prostej i widze w lusterku ze mnie probuje wyprzedziec inny kierowca wiec zjezdzam w ta strone go blokujac (pierwsza zmiana toru) nastepnie widze ze znow nadrabia w tunelu aerodynamicznym i spowrotem wracam na optymalny tor wejscia w zakret (druga zmiana toru). Powinnismy dodawac jak najwiecej atrakcyjnosci do scigania a nie odcinac wszystko co moze sie wiazac z nieukonczeniem wyscigu, w normalnych wyscigach tez sie zdarzaja incydenty i nikt nie robi z tego duzego halo, Schumacher omal nie zabil Barrichello na Wegrzech spychajac go na betonowa sciane i nie dostal nawet kary za to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach