MateoF1 59 Napisano 14 Listopad 2011 Skrzynie miałem ustawioną domyślnie, a itak na DRS'ie na 11/11 dochodził bardzo szybko do max obrotów na 7 biegu. Jeszcze z tym paliwem, to sie tylko tak wydaję że na pierwszych kółkach czasy są gorsze przez paliwo, poprostu jak się jedzie jeszcze zaraz po starcie to nie jedzie sie na maxa tak jak w Q tylko każdy na każdego uważa co znacznie spowalnia, po drugie czasy są gorsze np z tego że chyba mało kto startuje z silnikiem jak to ktoś ładnie wcześniej określił "międzygwiezdnym" :D tylko zawsze jest paliwko na standart ustawione na początku. Mówcie co chcecie dla mnie to jest bug :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 14 Listopad 2011 No spoko, nie mam zamiaru na siłę przekonywać Cię do mojej teorii ;) Według mnie tam nie ma błędu, ale rozumiem Twoje niezadowolenie :P Dodam jeszcze tylko, że nie będę więcej jechał na aero 11/11. Po prostu dlatego, że nie lubię korzystać z czegoś co chociażby tylko wydaje się podejrzane. Testowaliśmy dzisiaj z Kowim jeden setup na Turcję i jest nieźle, w aero nie będziemy grzebać. Powiem tylko że w okolicach 8. A co do tego paliwa jeszcze to ja akurat odczuwam trochę jego ciężar na pierwszym stincie szczególnie. Może dlatego tyle tracę zazwyczaj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 14 Listopad 2011 (edytowane) A co do tego paliwa jeszcze to ja akurat odczuwam trochę jego ciężar na pierwszym stincie szczególnie. Może dlatego tyle tracę zazwyczaj :P Racja, na pierwszych kółkach jednak odrobinę czuć że bolid jest cięższy, kiedyś wziąłem w 2010 wyścig na monaco 100% to na początku nie dało się jechać. Niewiem jak jest tutaj. edit: no i nie wiadomo co robic z tymi ustawieniami :) jeśli większośc pojedzie na jakichś własnych ustawieniach a ja albo Tacho na 11/11 i któryś z nas wygra to zaraz będzie że oszukujemy bo przecież sam mówiłem że to bug, i dalej się tego trzymam :P więc moim zdaniem lepiej by było gdyby wszyscy stosowali te jedenastki na każdy tor przynajmniej będzie sprawiedliwie bo przecież 12/12 nikt nie ustawi ;D Edytowane 14 Listopad 2011 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 14 Listopad 2011 Piti z Vmax to trzebaby sprawdzic maksymalnue wydluzona skrzynie i dopiero wtedy mozna wnioski wysnuc. W teorii przy nizszym aero samochod powinien osiagac wieksza predkosc maksymalna (patrz system drs ktory przez zmniejszenie oporu powietrza zwieksza predkosc maksymalna bodajze o okolo 8-10 km/h) Teraz tak naprawde jeden setup sprawdza sie na kazdym torze. Dzis stosujac setup w 90% taki jak w chinach i udalo sie 1:22.8xx pojechac. Pytanie czy ten czas jest dobry czy nie, ale jak na w sumie poczatek przygody z turcja jest ok. Trzeba uczciwie stwierdzic, ze setup tez jest popsuty w tej grze. Naprawili jedna rzecz popsuli inna. Ewentualnie mozemy sie umowic na jakis wyscig z jednakowym setupem pojechac, tak zeby sprawdzic jak to wygladac bedzie. Tyle ze tak naprawde w F1 wlasnie o te ustawienia chodzi i taktyke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matijad 173 Napisano 15 Listopad 2011 (edytowane) Mi się wczoraj udało na 7 areo 1,24,100 w q a w wyścigu 1,25,200 Edytowane 15 Listopad 2011 przez matijad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkShadowPL 306 Napisano 15 Listopad 2011 przeszło 23 sek szybciej?? chyba pomyłka w przecinkach ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matijad 173 Napisano 15 Listopad 2011 Taki mały Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 15 Listopad 2011 No to co Panowie, kto zdradzi setup ? :) Niestety ale na pomoc mojego teammate'a nie mogę liczyć. Cóż, tak to bywa jak szejk jeździ w F1, nie zawsze znajdzie czas na pierdoł które przynoszą mało pieniędzy ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 15 Listopad 2011 Trochę się wysiłku włóż w przygotowanie, a nie liczysz standardowo na kogoś, znaleźć jakiś setup na necie nie jest trudno. Z resztą już powinieneś jedną rzecz ogarnąć z wiązana w tej grze z setupem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 15 Listopad 2011 KOWI ja jestem kierowcą a nie mechanikiem, ja przygotowuję się na torze. Od setupów mam brudasów mechaniorów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 15 Listopad 2011 (edytowane) Nie wiem do czego Ci potrzebny brudas mechanik, przy wpisaniu w google czy youtube F1 2011 Turkey setup :P Kwestia tylko dostrojenia sobie skrzyni pod siebie. Edytowane 15 Listopad 2011 przez KOWI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 15 Listopad 2011 KOWI ja jestem kierowcą a nie mechanikiem, ja przygotowuję się na torze. Od setupów mam brudasów mechaniorów Nikt Ci nie zabrania korzystania z pomocy mechanika. Klikasz w boksie DRY i jazda :D A jak chcesz coś więcej to musisz dać mu odpowiedni feedback :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 15 Listopad 2011 Panowie, niewiem czy ktoś z was wie, ale ja tak naprawdę mam na imię Damian ;p Mój nick MateoPLzamosc to nick mojego brata który dawno temu dał mi konsole sam teraz sobie kupił drugą. Tak więc chyba będe zmuszony zmienić nick, co za tym idzie założyć całkiem nowe konto na PSN już pod własnym nickiem. Rozumiem że nie będzie problemu zmienić w generalce z Mateoplzamosc na jakiś inny co sobie założę? Szkoda mi wszystkich zdobytych pucharków.. no ale, konieczność to konieczność :P Oczywiście wolał bym aby każdy zwracał się do mnie jak do tej pory czyli poprostu Mateo :P Na forum także będe pod nickiem MateoF1 tak jak do tej pory, zmiana dotyczy tylko PSN ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KOWI 165 Napisano 15 Listopad 2011 No ładnie, ładnie :P, zakładaj konto i wysyłaj do wszystkich z listy zaproszenia to nie będzie problemu. Zmieniaj PSNid w profilu i ja problemu nie widzę, z resztą co nas obchodzi dlaczego zmieniasz konto, twoja sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 15 Listopad 2011 (edytowane) No ładnie, ładnie :P, zakładaj konto i wysyłaj do wszystkich z listy zaproszenia to nie będzie problemu. Zmieniaj PSNid w profilu i ja problemu nie widzę, z resztą co nas obchodzi dlaczego zmieniasz konto, twoja sprawa. Nie no mówie aby nie było że nie przyjmiecie bo jakiś Damian was zaprasza :D edit: jeszcze takie pytanie, jak założe nowe konto to będe musiał kombinować nowe online pass np do battlefielda albo vip pass do f1 2011? czy da się tamto jakoś skasować abym mógł na nowym koncie wykorzystać? Edytowane 15 Listopad 2011 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 15 Listopad 2011 Uuu, no właśnie. Z tego co wiem, będziesz musiał kupić nowy vip pass do F1 :P Zaboli. A dotychczasowe punkty w naszej lidze które zdobyłeś musimy Ci niestety anulować. Zaczynasz od zera. Niestety tylko żartuję :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 15 Listopad 2011 (edytowane) Uuu, no właśnie. Z tego co wiem, będziesz musiał kupić nowy vip pass do F1 :P Zaboli. A dotychczasowe punkty w naszej lidze które zdobyłeś musimy Ci niestety anulować. Zaczynasz od zera. Niestety tylko żartuję :P Kurde no to pierdziele takie coś, wole zostać przy tym nicku w takim razie. W takim razie będzie dwóch Mateo bo brat też w nicku na początku Mateo sobie ustawił :P ale ten zamosc to ja jakby ktos mial problem z rozróżnieniem ;D Edytowane 15 Listopad 2011 przez MateoF1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 15 Listopad 2011 Z tym vip passem to niech się jeszcze ktoś wypowie, kto lepiej ogarnia temat. Ale wydaję mi się, że kod jest przypisany do konta na PSN. Załóż sobie konto DamianoPLzamosc i sprawdź czy Ci działa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 15 Listopad 2011 Z tym vip passem to niech się jeszcze ktoś wypowie, kto lepiej ogarnia temat. Ale wydaję mi się, że kod jest przypisany do konta na PSN. Załóż sobie konto DamianoPLzamosc i sprawdź czy Ci działa :P No właśnie chciałem tak zrobić, próbowałem założyć konto na stronie PSN to cały czas wyświetla się że trwają prace konserwacyjne ;/ na ps3 da się jakoś założyć nowe konto? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 15 Listopad 2011 No proste, że sie da. Wyloguj się ze starego i utwórz nowego użytkownika. Ciśnij przez plejaka :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 15 Listopad 2011 No proste, że sie da. Wyloguj się ze starego i utwórz nowego użytkownika. Ciśnij przez plejaka :P No tak ale to chyba tylko użytkownika tworzy a nie całkiem nowe konto na PSN nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 15 Listopad 2011 Nie :P Masz tu całą prezentację po kolei jak to zrobić. http://us.playstation.com/support/answer/index.htm?a_id=1197 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 15 Listopad 2011 Nie :P Masz tu całą prezentację po kolei jak to zrobić. http://us.playstatio...x.htm?a_id=1197 Ok dzięki, nie wiedziałem że naciskając X przy danym użytkowniku można przypisać nowe konto ;D Konto założyłem ale niestety nie da się online passa zaaktywować : / Pisze coś tam po angielsku że już wykorzystane czy coś tam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pitian 38 Napisano 15 Listopad 2011 No to niestety honorowe 29 zł musi wjechać :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 15 Listopad 2011 (edytowane) Mateo zostań przy starym nicku, nowy już nie będzie siał takiego postrachu na polskiej scenie F1 ;) ps: a tak na marginesie, to ja już dawno wiedziałem że masz na imię Damian (czytam forum), nawet parę razy się zastanawiałem nad tym że nie pasuję mi to imię do ciebie hehe :) Edytowane 15 Listopad 2011 przez Tachograf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach