Skocz do zawartości
pitian

Liga 2

Rekomendowane odpowiedzi

Taka mała rada od wójka Mateo :)

To jest filmik z testów przed 3 sezonem na torze Suzuka, który jedziemy w niedzielę, przewińcie sobie do 9:16, ostrzegam przed tym zakrętem, jak widzicie, można tam łatwo się załatwić. Jak widzicie sam tego doświadczyłem, w dodatku Tacho też dziś padł ofiarą takiego myku ale chyba nie na tym zakręcie, więc uważajcie na wyjściu z zakrętu na tarkach bo może to się przydażyć każdemu z nas ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka mała rada od wójka Mateo :)

To jest filmik z testów przed 3 sezonem na torze Suzuka, który jedziemy w niedzielę, przewińcie sobie do 9:16, ostrzegam przed tym zakrętem, jak widzicie, można tam łatwo się załatwić. Jak widzicie sam tego doświadczyłem, w dodatku Tacho też dziś padł ofiarą takiego myku ale chyba nie na tym zakręcie, więc uważajcie na wyjściu z zakrętu na tarkach bo może to się przydażyć każdemu z nas ;)

się pisze WUJKA :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Bo przez 130R z DRS'em przejeżdżają tylko kozacy :P

edit: A nie, Ty po prostu nie byłeś w stanie dotrzymać mi tempa :)

Edytowane przez pitian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

się pisze WUJKA :tongue:

Sory, już pózno i nie widze co pisze :D

Bo przez 130R z DRS'em przejeżdżają tylko kozacy :P

edit: A nie, Ty po prostu nie byłeś w stanie dotrzymać mi tempa :)

Ale ja nie miałem włączonego DRS o.O

To był wyścig a nie kwalifikacje, jak się lepiej przypatrzysz to zauważysz że kontrolka od DRS jest wycieniowana ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory, już pózno i nie widze co pisze :D

Ale ja nie miałem włączonego DRS o.O

To był wyścig a nie kwalifikacje, jak się lepiej przypatrzysz to zauważysz że kontrolka od DRS jest wycieniowana ;d

No przypatrzyłem się i dlatego wjechała edycja posta thumbsup.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym bądz razie uważajcie na ten zakręt ;)

Czy dor będzie dziś na wyścigu? ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym bądz razie uważajcie na ten zakręt ;)

Czy dor będzie dziś na wyścigu? ;D

dor się chyba zapadł pod ziemie, pisałem do niego już kiedyś, dziś też, ale zero odzewu ...<_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

nom, 43 dni bez logowania do psn.

jednak bede w stanie dzis sie poscigac, ale mialem bardzo malo treningu (i zadnego przejazdu online) wiec uwazajcie na mnie ;)

Edytowane przez sharent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwali - znowu zje*ałem, mogło być dużo lepiej, wiem bo byłem w stanie zrobić na treningu 1:26.5xx ale teraz to już itak nie ważne ;]

Wyścig - mój wyścig opierał się głównie na walce z Tacho :] towarzyszył mi praktycznie od startu do mety :P raz tylko ścigałem KOWI'ego jak wyjechałem z boksu, a potem już tylko walka z Tacho, tutaj jeszcze raz chciałem przeprosić za to staranowanie na tym długim lewym łóku ale już sobie wszystko wyjaśniliśmy więc raczej jest ok ;)

Najbardziej emocjonujące chyba było ostatnie kółko :D ja na resztkach paliwa ale jeszcze w miare dobrych oponach starałem się utrzymać tempo za Tacho aby móc wkońcu zaatakować, co się udało bo na szykanie przed metą zaatakowałem i prawie się udało bo w połowie szykany byłem już przed Tacho, ale niestety na wyjściu Tacho okazał się szybszy no i niestety pierwszy przekroczył linie mety :)

To była chyba największa walka pomiędzy mną a Tacho w całym 3 sezonie :) dobra walka była jeszcze na Stambule ale w porównaniu do dzisiejszego wyścigu poprostu nie ma porównania, co ważne było bardzo czysto nie licząc tego incydentu w którym chyba obaj byliśmy winni :P

Bardzo chętnie zapodałbym filmik z tą konfrontacją :P ale niestety tuż przed wyścigiem odkryłem problem z moją kartą pamięci przez co nie byłem już w stanie tego naprawić i nagrywać wyścig ;/ a szkoda bo naprawde było by co oglądać :)

Z moich obliczeń wynika że musze dobić do 349pkt i mam mistrza także w tym tyg biorę się do roboty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wystarczy jak wygrasz w Korei to Tacho już nie będzie miał szansy Cię dogonić, bo będziesz miał 77 punktów przewagi na 3 wyścigi przed końcem :P Także ciśnij to już w ogóle nie będzie walki na sam koniec sezonu. Chyba, że chcesz zapewnić sobie emocje do końca :P W sumie musisz zdobyć o 6 pkt więcej niż Tacho w najbliższym wyścigu.

Wychodzi w sumie na to, że Abu zabi pojedziemy na padach, tak jak kiedyś wspominaliśmy :D Mane się na pewno ucieszy, tylko żeby nie było tak jak z kamerą ze środka :P

Edytowane przez KOWI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie przeliczałem tego, ale skoro pisze tak kowi to pewnie tak jest. Szczerze to już w połowie sezonu zdałem sobie sprawę że nie mam raczej szans na zwycięstwo, raczej skupiałem się na utrzymaniu pewnej drugiej pozycji.

Także mateo, albo jedziesz następne dwa wyścigi bez siódmego biegu, albo wygrywasz i jedziesz bez emocji :teehee:

Abu na padach mnie jak najbardziej rajcuje :biggrin:

Kilka słów o wyścigu, ponieważ nie mogę tego pominąć:

Według mnie najbardziej zażarty pojedynek sezonu, walka od początku do końca i jak wspomniał mateo, przede wszystkim czysta. Ostatnie okrążenie spowodowało u mnie bardzo podwyższone tętno i trzepiące się ręce, uwielbiam to uczucie :biggrin:

Edytowane przez Tachograf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu w abu- dani na padach jak ostatni wyścig to brazylia

:-#

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu w abu- dani na padach jak ostatni wyścig to brazylia

:-#

O tym samym pomyślałem. Tacy zawodowcy, a nie wiedzą, jaki jest ostatni wyścig sezonu. Wstyd :D

PS. Chcecie, to sobie jedźcie Abu Dabi na padach, ja tam jednak wolę kierownicę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeden .... co tam jest ostatnie, zapewne i tak wiekszosc bedzie rostrzygnieta do tego czasu.

Abu zabi tak rzucilem nie patrzac na kalendarz, a jako ze ten tor nie ma nic w sobie ciekawego to tak jakos wyszlo. Z reszta brazylia nawet lepsza bo krocej bedzie jazda na padzie trwac :P

Mateo ma na teraz 69 pkt przewagi takze latwa matematyka ze potrzebuje 6 aby miec bezpieczna przewage na 3 wyscigi przed koncem. Bo liczba zwyciest juz wygral :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem że chcecie mnie sprowokować abym w najbliższych wyścigach odpuścił i dał wam szansę ;D nie uda się wam to :D następny wyścig cisne na maksa, niewiem jak Indie bo naprawde zastanawiam się nad startem na tym torze, niecierpie po nim jezdzic :/ Ale Korea, Abu Dhabi czy Brazylie jade napewno i napewno będe się do nich przygotowywał jak będe mógł ;)

Niby to całe mistrzostwo to nic wielkiego ale po tym całym trudzie jaki włożyłem w sezon już nie mam zamiaru odpuszczać i zdobycie kolejnego "tytułu" to dla mnie ogromna satysfakcja :) chodz nie ukrywam że Tacho depcze mi po piętach praktycznie w każdym wyścigu, niewiem czy to jest spowodowane jego znakomitą formą czy moją bardzo słabą no ale. Moje zdanie znacie :) odpuszczać nie zamierzam.

Co do wyścigu na padach, myślałem że jedziemy taki wyścig po zakończeniu sezonu? Oczywiście jeśli zapadnie taka decyzja to jadę na 100% na padzie, nie popełnie już tego samego błędu z Monzy ;) tego możecie być pewni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodz nie ukrywam że Tacho depcze mi po piętach praktycznie w każdym wyścigu, niewiem czy to jest spowodowane jego znakomitą formą czy moją bardzo słabą no ale.

Dobra dobra, nie rób się już taka super gwiazda :tongue:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra już bez świrowania, umawialiśmy się wcześniej, że ostatni wyścig jedziemy na padach i tak będzie. Z resztą co Ci za różnica czy pojedziesz na padzie czy na kierownicy, skoro reszta będzie jechała tak samo. Jest to rodzaj podziękowania dla Mane za jazdę z nami cały sezon mimo trudności w równorzędnej walce.

Oczywiście nie zmuszę nikogo i nie będę nikogo sprawdzał czy jedzie na padzie czy nie, ale spinanie się i mówienie, że nie tylko dlatego, że nie umie się jeździć na padzie. Z resztą to tylko zabawa i spinanie się na ostatni wyścig nawet jak nie będzie o co walczyć nie poważne jest dla mnie trochę.

Możecie się oswajać z myślą, że Brazylię jedziemy na padach :P

Qual:

70424621246160647433_thumb.jpg38471928883071266235_thumb.jpg

Wyścig:

93637733265715598334_thumb.jpg15639193729086220362_thumb.jpg

Co do wyścigu, trochę emocji było, gra jak zwykle oszukała, bo zjechać nie mogłem przy SC od razu bo Piti przede mną i bym dostał jego lacze, ale ta gra już mnie nie rusza wiec jestem happy :P Miałem nadzieje powalczyć na ostatnim stincie z chłopakami z przodu ale się nie udało :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy patrząc na końcowy wynik, robert i matijad nie mieli wcale dużo straty do nas. Gratulacje z mojej strony bo naprawdę miałem porządne tempo ... Tak mi się przynajmniej wydawało :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze miejsca moze juz obsadzone ale walka o 4 poz bedzie chyba do konca :biggrin:

i tu sie z toba zgodzę to 4 miejsce jest dla mnie jak zdobycie mistrza bo tym 3 z przodu to chyba sie kierownica przy dupie przy rodzeniu przykleiła :biggrin:

robert forma idzie w góre ,piti czy chce czy nie trzyma tepo tak jak wczoraj (uff jak ja chciałem zeby ten wyscig szybko sie skonczył )

Walka bedzie ,oby była do samego końca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś kto startował z tyłu nagrany początek? Z chęcią zobaczyłbym, kto i w jaki sposób tak mnie na starcie załatwił :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ma ktoś kto startował z tyłu nagrany początek? Z chęcią zobaczyłbym, kto i w jaki sposób tak mnie na starcie załatwił :P

Ja mam wrzucę jutro jakoś, bo muszę przerobić a dziś mi się nie chce :P

Edit:

Jest film jest impreza. Trochę pociąłem i coś tam wyszło. Pod koniec przełączyłem się na T-cam żeby sprawdzić jaka jest różnica w czasach i wychodzi ze koło 1.5 s można lepsze czasy kręcić i jest płynniej :P Na ten moment się przetwarza poczekajcie chwile.

Edytowane przez KOWI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kowi na twoim filmiku pitian zrobił dokładnie to samo na starcie co zrobił mi na Valencji, dziwnie to wygląda :teehee:

Edytowane przez Tachograf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi