Skocz do zawartości
pitian

Liga 2

Rekomendowane odpowiedzi

Ty tu nie proponuj, tylko jedziemy na padach i tyle, umawialiśmy się wcześniej, sprzeciwu nie było więc Brazylia na padach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzeciwu nie było też do jazdy z kokpitów, a skończyło się tak, że kilka osób pojechało tak a reszta inaczej. Dlatego tym razem chcę by każdy się wypowiedział na ten temat. Propozycja jest jedna, jedziemy Brazylię na padach, ale jeśli nie zapadnie jednogłośna decyzja, to na pewno nie będzie tak że kilka osób pojedzie na padach a kilka na kierownicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia tak naprawde waszej trojki, ty, robert i mati bo pewnie bedziecie do konca o pozycje walczyc. Reszta juz tylko jezdzi pewnie aby dokonczyc sezon, a na pewno mane sie milo zrobi jak w ostatnin wyscigu bedzie mial nas szanse objechac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oczywiście ze będę walczył do końca o 4 lokatę,dla mnie to jest 1 miejsce,bo z pierwsza trójka to niemal szans

Jadę Brazylię na padzie ,nawet jakby to miało się źle dla mnie skończyć,trzeba mieć jaja z szacunku dla mane który jako jeden z nielicznych stawił się ns każdym wyścigu. Szacun stary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, sytuacja jest prosta. Mamy na obecną chwilę 8 osób jeżdżących. Robię listę tych co postanowili jechać na padach. Każda kolejna osoba niech się pogrubi. Będzie to oznaczać, że akceptuje ten pomysł i jedzie na 100% Brazylię na padzie.

1. kowi

2. pitian

3. matijad

4. mane_ta

5. mateoplzamość

6. tachograf

7. sharent

8. robertgórski

Edytowane przez pitian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tachograf nie zgłasza sprzeciwu w grze na padach :) wręcz ma ochotę :biggrin:

1. kowi

2. pitian

3. matijad

4. mane_ta

5. mateoplzamość

6. tachograf

7. sharent

8. robertgórski

Edytowane przez Tachograf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. kowi

2. pitian

3. matijad

4. mane_ta

5. mateoplzamość

6. tachograf

7. sharent

8. robertgórski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe qrde przez was będzie ciążyć na mnie presja jakiej nie miałem w całym sezonie, nie wiem czy podołam :P

Co do wyścigu, moim zdaniem tor w Indiach jest naprawdę świetny, czuć w nim klimat starych europejskich torów, i jak dla mnie tym razem Tilke dał radę, wyścig bardzo fajnie się jechało pomimo ostatniej pozycji :P, zero błędów równa jazda ogólnie pozytywnie.

Edytowane przez Mane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego, albo każdy się wypowiada na tak, albo proponuję w kolejną niedzielę po prostu się normalnie spotkać i pojechać na padach na wybranym przez Mane torze.

Myślałem że kolejną niedzielę jedziemy Abu Dhabi? ;)

1. kowi

2. pitian

3. matijad

4. mane_ta

5. mateoplzamość

6. tachograf

7. sharent

8. robertgórski

Oczywiście jadę na padzie bo teraz już nie ma presji, miejsce mam pewne więc mogę zaszaleć, zapewniam na 200% że sytuacja z Monzy się nie powtórzy, jedynie już wkońcu nie rozumiem, czy Brazylię jedziemy w ten weekend czy ostatni tak jak przepowiada kalendarz F1 na rok 2011?

Edytowane przez MateoF1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że kolejną niedzielę jedziemy Abu Dhabi? ;)

W kolejną (w domyśle po Brazylii), nie w następną :P

No to czekamy na głos roberta, który rozstrzygnie sprawę co do zasady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kolejną (w domyśle po Brazylii), nie w następną :P

Chyba że ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. kowi

2. pitian

3. matijad

4. mane_ta

5. mateoplzamość

6. tachograf

7. sharent

8. robertgórski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to decyzja zapadła. Teraz, aby rozwiać wszystkie wątpliwości:

1. W najbliższą niedzielę jedziemy Abu Dhabi z dowolnym kontrolerem.

2. Ostatni wyścig sezonu to Brazylia, którą bezwzględnie jedziemy na padach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1:45 - start wyścigu i mała walka z KOWIm
3:41 - trzeci zjazd do boksu po OPTIONy i walka z KOWIm na ostatnich kółkach
4:15 - pierwszy raz w karierze popsuł mi się DRS :) Edytowane przez MateoF1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę Cie tam przytrzymałem :D niestety DRS wjechał w akcje i już nic nie mogłem zrobić, szczególnie, że opony miałem w dużo gorszym stanie. Tanio skóry nie sprzedałem i to jest najważniejsze :P Za chwile wrzucę fotki, bo na razie mam ostrego lenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tu musze sie zgodzić bo sie troche męczyłem z tobą :biggrin: W pewnym momencie zacząłem się bać że naprawde ciebie nie wyprzedze :P ale w porównianiu z walką z Tacho w Monaco czy na Suzuce gdzie na ostanim kółku łapy telepały mi się jakbym miał padaczkę :biggrin: to ta walka była tak naprawdę małym wysiłkiem :biggrin:

Edytowane przez MateoF1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ciężko żeby było inaczej jak na świeżysz laczach jechałeś i różnica w samym tempie koło dwóch sekund była :P W Monaco jeszcze pewnie bym dał rade utrzymać pozycje, na suzuce byłoby gorzej ale też może dałoby rade, a tutaj DRS i dziękuje do widzenia :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ciężko żeby było inaczej jak na świeżysz laczach jechałeś i różnica w samym tempie koło dwóch sekund była

Wiem, dowodem na to jest to że na początku wyścigu i w dalszej części utrzymywałeś za mną dobre tempo, no ale różnica w oponach zrobiła swoje bo byłem na nich poprostu szybszy, co doskonale widać zaraz po tym jak cie wyprzedziłem bo zacząłem kosmicznie odjeżdżać (chyba że popełniłeś jakieś błędy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest juz filmik jest w nim troche walki i sharentem i matijadem no i z pitianem a tak swoja droga jakos czesto sie spotykamy w wyscigach i wcale mi to nie przeszkadza a wrecz przeciwnie zajbisci sie jedzie

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś tam drobne błędy były, ale związane z brakiem przyczepności. Standardowy setup na wszystkie tory ma to do siebie, że czasami opony zużyte słabo trzymają.

Qual:

03938217342072931180_thumb.jpg

Wyścig:

94105990464923541892_thumb.jpg

Edit2:

Filmik, sklejka z dwóch ostatnich GP. Niestety za wiele materiału do obróbki nie miałem więc w jednym są dwa GP :P

Trochę się może świecić bo filtrów trochę dodałem na próbę :P

Edytowane przez KOWI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Standardowy setup na wszystkie tory ma to do siebie, że czasami opony zużyte słabo trzymają.

Jaki to jest STANDARDOWY SETUP, jeśli to nie tajemnica ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowy setup polega jednakowych ustawieniach aerodynamiki, balansu, oraz aligmentów na każdym torze. Do toru dopasowuje się jedynie skrzynie biegów i hamulce w taki sposób, żeby się nie blokowały :) Na standardowym setupie jeździ się dobrze po KAŻDYM torze i nikt mi nie wmówi że tak nie jest :) No, na Spa i Monzę aero się naturalnie trochę opuszcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że jakby się trochę posiedziało i pozmieniało to można by lepsze czasy kręcić na tym setupie, ale jeżeli czołówka nie odjeżdża mi jakoś strasznie przy braku treningu na tym setupie na każdym torze to po co się męczyć :P Nawet skrzynie można w miarę standardowo ustawić. Najbardziej w sumie liczą się tutaj przejechane kilometry po torze, setup sprawa drugorzędna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest juz filmik jest w nim troche walki i sharentem i matijadem no i z pitianem a tak swoja droga jakos czesto sie spotykamy w wyscigach i wcale mi to nie przeszkadza a wrecz przeciwnie zajbisci sie jedzie

szkoda że popełniłem bład i nie było mnie w tej walce pózniej ,a co do stwierdzenia roberta to myśle że nasza 4 jest na podobnym poziomie więc i walka jest co wyścig co widać po tabeli ,i jakby jeszcze dołaczyli chłopaki rufi ,arkos i dor to naprawde były by ekstra emocje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi