Flinston 11 Napisano 8 Październik 2011 trzeba wejsc zejsciem ktore jest po prawej stronie na srodku mostu. Z kuszy nie da sie celowac, tylko z luku mozna. robic celownik i zoom. jak juz zejdzesz pod most trzeba sie ustawic na grzymsie z prawej strony i walic w ogon az odpadnie, wtedy smok daje miecz, prawdopodobnie bug ;) miecz ma 200 dmg i chyba nie ma lepszego :P porownywalny z tym ktory dostawalo sie za ukonczenie DemonSouls :) jest na youtube filmik, znajdziesz bez problemu ;) Mi wypadł miecz z black knighta 205 dmg :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MichalEEEk 471 Napisano 8 Październik 2011 Tak na wasz zdrowy rozum... ile według was będzie kosztowało w Święta :) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 8 Październik 2011 Co do czerwonego smoka jest bug jak go zabic, ale odradzam, gdyz nie bedzie z niego dropu i sam sie na tym przejechalem sprawdzajac czy faktycznie owy bug istnieje, Z wierzy przy Armored Boar, tej na ktorej sto Black Knight, i strzelic z luku w smoka(ktory nie zawsze sie pojawia, czasami jest czasami nie ma) wtedy zleci na most zniknie i po chwili dostaniemy 10k dusz. Ja miecz zdobylem wczesniej, ale pozniejszego dropu juz nie, a z tego co wiem to istnieje przedmiot ulepszajacy bron, ktory wlasnie wypada z tego smoka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natsu 1595 Napisano 8 Październik 2011 Tak na wasz zdrowy rozum... ile według was będzie kosztowało w Święta :) ? Tyle co nówka bo nikt nie będzie odsprzedawał takiej perełki przez najbliższe pół roku :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maro1973 4 Napisano 8 Październik 2011 (edytowane) Witam wszystkich.Zaczałem grać wczoraj i z tego co zauwaźyłem to jak sie jest humanity to mozna zbierać przedmioty a jak hollow to tylko dusze. Poprawciee mnie jeśli się mylę. Edytowane 8 Październik 2011 przez maro1973 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 8 Październik 2011 (edytowane) Nie pamietam kto pytal o nauke czarow(Pyromancy), ale wiem gdzie mozna sie ich uczyc: Gdy dostaniemy sie do Depths. Najkrotsza droga do tego miejsca od poczatkowego ogniska(tego po tutorialu) to biec przez kanal, nastepnie przez furtke(ktora poczatkowo jest zamknieta), az do kobiety Undead Merchant. Nastepnie na sam dol wierzy, az dotrzemy do schodow rozchodzacych sie na dwie strony wzdluz sciany. Na lewo od tego wyjscia sa drzwi, ktore prowadza do Depths. Zeby zdobyc do nich klucz trzeba zabic Capra Demon(dosc trudny boss), ktory jest niedaleko. W Depths radze dobrze zexplorowac poczatkowa lokacje, a znajdziemy NPC do uratowania, ktory potem trafi do poczatkowego ogniska(bedzie siedzial za sciana pod ktora siedzi ten rycerz w srebnej zbroi). Edytowane 8 Październik 2011 przez SmaleC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 8 Październik 2011 Witam wszystkich.Zaczałem grać wczoraj i z tego co zauwaźyłem to jak sie jest humanity to mozna zbierać przedmioty a jak hollow to tylko dusze. Poprawciee mnie jeśli się mylę. Nie, grajac jako hollow rowniez zbierasz przedmioty - moze wspolczynnik dropa jest mniejszy ale na pewno moby tez upuszczaja przedmioty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flinston 11 Napisano 8 Październik 2011 Dzwon na wierzy odpalony, tylko teraz czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest ten drugi dzwon? Trzeba iść przez ten las co jest za kowalem i tam się walczy z drzewkami czy się gdzieś wrócić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 8 Październik 2011 (edytowane) Dzwon na wierzy odpalony, tylko teraz czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest ten drugi dzwon? Trzeba iść przez ten las co jest za kowalem i tam się walczy z drzewkami czy się gdzieś wrócić? Drugi dzwon z tego co mowi NPC jest schodami w dol od poczatkowej lokacji (sa zaraz przy ognisku) schodzisz do jeziora z pomostami i duchami dryfujacymi po wodzie :) Z wazniejszych spraw to znalazlem papuge z pierwszej czesci u ktorej wymienia sie przedmioty: Papuga jest zupenie w pierwszej lokacji - tem gdzie przechodzimy szkolenie, zaraz przed miejscowka skad zabiera nas wielki kruk w prawo na skalach.. ciekawe czy tym krukiem mozna wrocic tam w kazdej chwili czy mozna dokonywac wymian dopiero po przejsciu gry... Edytowane 8 Październik 2011 przez B1G1pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzeemo 2 Napisano 8 Październik 2011 Co do czerwonego smoka jest bug jak go zabic, ale odradzam, gdyz nie bedzie z niego dropu i sam sie na tym przejechalem sprawdzajac czy faktycznie owy bug istnieje. Rozumiem że niewyleciał ci mieczyk z tego czerwonego smoka?? Mam pytanko jak włamywać się jako BP co jest potrzebne ?? I jeszcze jedno co daje ten pierścionek który wypada z gościa w złotej zbroi zamkniętego na piętrze który walczy dwoma sierpami oraz sztyletem? Pytam się dlatego że założyłem następnie go ściągnąłem i znikł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 8 Październik 2011 (edytowane) Co do czerwonego smoka jest bug jak go zabic, ale odradzam, gdyz nie bedzie z niego dropu i sam sie na tym przejechalem sprawdzajac czy faktycznie owy bug istnieje. Rozumiem że niewyleciał ci mieczyk z tego czerwonego smoka?? Mam pytanko jak włamywać się jako BP co jest potrzebne ?? tam gdzie masz most ze smokiem na wielkim tarasie stoi sobie taki pacjent i wygrzewa sie w sloncu - musisz z nim pogadac, dac 2x yes i dostaniesz kamyczki :) nie jestem pewien czy tez nie trzeba wejsc w sojusz z gosciem z tarcza w poczatkowej lokacji (ten co uczy cudów) a co do goscia w zlotej zbroi jego chyba trzeba uwolnic a nie zabijac - mowie o kolesiu przed bossem gargulcem Edytowane 8 Październik 2011 przez B1G1pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzeemo 2 Napisano 8 Październik 2011 z tego co wiem to jest zbędny i wyrzuca fajny ring 5 pieces of Humanity Ring of Favor and Protection który zostaje zniszczony gdy się go ściąga więc uwarzajcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palpatine_79 220 Napisano 8 Październik 2011 Jaki build polecacie dla Pyromancera? Póki co ładuję w vit i str, bo chce z niego zrobić dobrego wojownika plus silna magia ognia. Za siłę czarów odpowiada int czy tylko za ich ilość slotów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkSoulsPlayer 1 Napisano 8 Październik 2011 Gdzie pierwszy raz przydaje się Master Key i do jakich fajnych itemów otwiera droge? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 8 Październik 2011 (edytowane) Jaki build polecacie dla Pyromancera? Póki co ładuję w vit i str, bo chce z niego zrobić dobrego wojownika plus silna magia ognia. Za siłę czarów odpowiada int czy tylko za ich ilość slotów? int nie ma wplywu u pyromancera na nic, builda robi sie pod dex (luk + crity) lub str (typowy kaban) ogien tutaj to tylko wsparcie i wzmacnia sie go u trainera, wczesniej bylo opisane gdzie mozna go znalezc. A ja mam znowu problem z bossem, tym ktory na dole tam gdzie atakuja psy i ninja wyskakuje za podswietlonym przejsciem... ma 2 wielkie maczety + 2 wkurzajace psy, jest ciasno i mam problem zeby w ogole unik zrobic :( macie jakis sposob zeby wyfarmic w miare szybko 20 k souls do otwarcia drzwi w lesie? musze podlevelowac bo mam caly czas 17 lvl stad moje problemy ;) no i mozna upgradnac mieczyk drake ale ta przyjemnosc kosztuje 10 k souls od +1 Edytowane 8 Październik 2011 przez B1G1pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 8 Październik 2011 Ta ten boss jest dosc ciezki. Doslwnie pierwsze sekundy decyduja o zyciu lub smierci. Najlepiej jest uniknac pierwszego ciosu biegnac na prawo. Za nim sa schody i tam moze zwolnic, a psy pobiegna przodem to jest szansa na ich eliminacje. Jednak nie jest to idealna kryjowka Demon moze wejsc za nami. Jak upora sie juz z psami to: wchodzi sie na schody i probuje tak sie zaslaniac i odskakiwac, zeby boss spadl a my zostaniemy na murku. Nastepnie staramy sie zaatakowac z gory. Najlepszy sposob farmienia przed sposobem z lasu to chyba na tych Knightach z pelerynami. Jesli ich 4 w kosciele i jeden za drewninym mostem. Za kazdym razem zbierze sie te 700 dusz. Lepsze to niz nic. Warto sprawdzic czy tez zadna dusza nam sie nie paleta po plecaku zawsze to mniej do farmienia. A potem w lesie mozna odbic to w kilka minut. Ja jeszcze odkrylem w katakumbach, ze zabijajac pierwszego bossa, szkielety przestana sie odradzac. Normalnie trzeba uzywac broni z ulepszeniem Divine, zeby ubic za pierwszym razem. To taka rada na przyszlosc, zeby potem nie latac ze slabszym mieczem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzeemo 2 Napisano 8 Październik 2011 wskakujesz szybko na schody tluczesz psy a potem tego z maczetami :) jak chcesz mogę ci pomuc jaki lvl ?? \ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 8 Październik 2011 wskakujesz szybko na schody tluczesz psy a potem tego z maczetami :) jak chcesz mogę ci pomuc jaki lvl ?? \ mam 17 lvl ale tylko 10 vitala, bo pakowalem pod miecz 16 str a mam thiefa, musze teraz endurace i vitala podniesc bo mam strasznie pod gorke ;) musze pofarmic to sobie dam rade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 8 Październik 2011 Gdzie pierwszy raz przydaje się Master Key i do jakich fajnych itemów otwiera droge? W sumie zaraz na poczatku bo juz w Undead Burg - zamiast isc do gory walczyc z bossem mozesz po uzyciu klucza zejsc na dol; IMHO podczas pierwszej gry nieprzydatny (wzialem go z ciekawosci) bo i tak wczesniej czy pozniej zdobedziemy klucz otwierajacy dalsze przejscie, bardziej ten klucz przyda sie podczas NG+ zeby jak najszybciej dostac sie do kluczowych lokacji BTW Nawiedzil Was juz BP? A moze sami nim byliscie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzeemo 2 Napisano 8 Październik 2011 przydatny ten klucz jak chcesz sie dostać do Havel The Rock ja BP jeszcze niewidzialem pozatymvjak można się włamywać co jest potrzebne ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 8 Październik 2011 przydatny ten klucz jak chcesz sie dostać do Havel The Rock ja BP jeszcze niewidzialem pozatymvjak można się włamywać co jest potrzebne ?? Musisz miec "Cracked Red Eye Orb" (4 sztuki sa w skrzynce Firelink Shrine, aby ja znalezc musisz isc do Rondo's Petrus, odbic w prawo i po schodach w gore; wchodzisz w szyb po prawej stronie - i znajdziesz sie w lokacji w ktorej jest kilka skrzyn, w jednej z nich sa CREO) Przy wejsciu w swiat innego gracza przy pomocy Cracked Red Eye Orb jest on informowany o pojawieniu sie w jego grze BP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FimbulvinterPL 1 Napisano 8 Październik 2011 Tak na wasz zdrowy rozum... ile według was będzie kosztowało w Święta :) ? 200zł, ewentualnie 199. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HarDy 1684 Napisano 8 Październik 2011 200zł, ewentualnie 199. IMHO spokojnie da sie kupic za ok 150 (uzywke OFC) - nawet na naszym forum ktos za tyle sprzedaje, po prostu beda sprzedawali ludzie dla ktorych gra okazala sie za trudna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Duszol_PL 138 Napisano 8 Październik 2011 (edytowane) Wiem jak wrócić do tutorialu! Znalazłem klucz Undead Asylum F2 West Key na dachu budynku na początku gry. Co trzeba zrobić? 1. Uruchomić windę w kościele z tym dużym rycerzem (za świnką). Prowadzi ona na dół do pierwszego ogniska. 2. Wejść na windę i pod koniec jazdy wcześniej z niej zeskoczyć. 3. Pójść na prawo na miejsce z trawą i zeskoczyć na 'kolumnę' (najlepiej z rozbiegu). 4. Zeskoczyć z wieży na dach z odpowiedniego miejsca, zabrać klucz. 5. Wrócić z powrotem na wieżę, wejść na górę i schować się na kilkanaście sekund w gnieździe. 6. Po filmiku jesteśmy na miejscu! Przeciwnicy też... I tak jak B1G1pl napisał... w tutorialu jest 'papuga' z którą można się wymieniać. Jedyne co udało mi się utargować to: Rubbish --> Titanite Chunk. (śmieci za kamyk :sweat:) A tu jest pełna lista: :pinch: Bloodred Moss Clump ---> Twinkling Titanite Blooming Purple Moss Clump ---> Twinkling Titanite x2 Cracked Red Eye Orb ---> Purging Stone x2 Dried Finger ---> Blue Titanite Chunk Dung Pie ---> Demon Titanite Egg Vermifuge ---> Dragon Scale Humanity ---> Ring of Sacrifice Pendant ---> Souvenir or Reprisal Prism Stone ---> Demon Titanite Pyromancy Flame ---> Red Titanite Chunk Pyromancy Flame ---> Red Titanite Slab Purple Moss Clump ---> Twinkling Titanite Rubbish ---> Titanite Chunk Ring of the Sun Princess ---> Divine Blessing x2 Sack ---> Demon's Great Hammer Skull Lantern ---> Ring of Fog Sunlight Maggot ---> Old Witch's Ring Sunlight Medal ---> White Titanite Chunk Twin Humanities ---> Rare Ring of Sacrifice Xanthous Crown ---> Ring of Favor and Protection Edytowane 8 Październik 2011 przez Duszol_PL 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 8 Październik 2011 Troche sobie poboegalem w celu nabicia souli i zeobilem male rozeznanie. Gdzies udalo mi sie zebrac kluczyk ktory w dolnej czesci ( schodami w dol od pierwszego ogniska) otwiera przejscie do drake valley. Spi tam smok i sa do ubicia latwe golemy od 250 soul sztuka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach