okrutny_misio 0 Napisano 6 Październik 2011 łuk (kiepski bo kiepski) kupiłem właśnie w sklepiku 1000 plus strzały typu Long 50 za sztukę - rozbój w biały dzień sklepik znalazłem w "świecie" schody do góry po prawej, wejście pod skrzyniami (trzeba rozwalić) pilnują go dwie pokraki z włóczniami - dzisiaj jakby więcej towaru było - może po dostawie albo ja jestem w lepszej formie bo jeszcze zgona nie zaliczyłem - myślę że jest kilka miejscówek które się otwierają jak jestem w ludzkiej postaci - spekulacja ja szczęśliwie mam wolne i tylko zabijam, grabię Odnośnie łuku: Łuk można kupic u merchanta zaznaczonego na mapie. Kosztuje 1000 dusz.. dzięki, jakoś nie przyszło mi do głowy szukać nic na mapie - ale wynika z niej że wczoraj wyrzuciłem (podpuściłem) bo sam skoczył Black Kinght -a ciekawe co miał? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 6 Październik 2011 (edytowane) okrutny_misio - ten rycerz co zrzuciłeś dropi miecz dwuręczny całkiem chyba dobry dark knight sword czy cos takiego flaszki są zależne od ogniska z tego co wyczytałem - podstawowe ognisko daje 5 , jak zrobi się kindle daje 10 i potem można jeszcze 15 i 20 chyba a i jak macie łuk i ok 50-60 strzał to ostrzelajcie ogon czerwonego smoka pod mostem a dostaniecie prezent :) Edytowane 6 Październik 2011 przez darkman 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndarSeth 171 Napisano 6 Październik 2011 Ja nie "kindlowałem", choć chciałem. Chyba można tylko jak się jest człowiekiem, tak zwanym ludziem. :P A co do pytania, czy mnie nawiedzą goście z 145 levelem za to, że gram przed premierą - mam nadzieję, że mnie nawiedzą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 6 Październik 2011 też jeszcze nie kindlowałem a mam 3 humanity (+kilka kamieni) i chyba jeden sobie zrobię bo to podobno zostaje już do końca gry i nawet w ng+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 6 Październik 2011 znalazłem właśnie odpowiednik jaszczurki, są małe niebieskie i grube - zaciukana dostarczyła Twinkling Titanite i Titanite Chunk - jaszczurkę znalazłem w baszcie przed wejściem do boss przerośnięty szczur - dobrze że jest jak w DS okrutny_misio - ten rycerz co zrzuciłeś dropi miecz dwuręczny całkiem chyba dobry dark knight sword czy cos takiego zaciukałem go co prawda ręcznie toporkiem i bombkami bo biedaczysko nie spina się na drabinkę zostawił - Titanite Chunk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 6 Październik 2011 a to może miałem szczęście odnośnie dropa ;] wczoraj miałem śmiechową akcję - wybiegając z tego akweduktu poleciałem trochę za mocno do przodu bo zapomniałem że tam jest tylko wąska ścieżka na lewo i prawo :< leżąc gdzieś tam na dole i oglądając pojawiający się ładnie napis YOU DIED zobaczyłem "widmo" innego gracza który zrobił dokładnie to samo :) a i pytanie gdzie jest ten duży szczur bo jakoś go chyba ominąłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 6 Październik 2011 a to może miałem szczęście odnośnie dropa ;] wczoraj miałem śmiechową akcję - wybiegając z tego akweduktu poleciałem trochę za mocno do przodu bo zapomniałem że tam jest tylko wąska ścieżka na lewo i prawo :< leżąc gdzieś tam na dole i oglądając pojawiający się ładnie napis YOU DIED zobaczyłem "widmo" innego gracza który zrobił dokładnie to samo :) a i pytanie gdzie jest ten duży szczur bo jakoś go chyba ominąłem drop - może zaciukałeś go ręcznie (wyżej punktowane ) , ja jak zwykle najmniejszym wysiłkiem przerośnięty szczur to boss w świecie z BK o którym mowa i wejście znajduje się w baszcie za BK na II piętrze tradycyjnie za mgłą - walka na moście pomiędzy basztami ja teraz zawarłem pakt/przymierze mam dostęp do cudów (niestety nie mam "kasy") i czyszczę cmentarz - trafił mi się nawet jakiś szkielet XXL na szczęście niezbyt rozgarnięty najłatwiej zwabić je nad przepaść i patrzeć jak latają - moim toporkiem oprawianie jednego zajmuje ok 1-2 min a z tym w rozmiarze XXL pewnie nie miałby szans Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norman1987 0 Napisano 6 Październik 2011 Jutro odbiór preordera, liczę na conajmiej tak dobrą zabawę jak panowie opisujecie ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Znany 36 Napisano 6 Październik 2011 Kurde sam się czaję na tą grę, ale w tym miesiącu nie mogę sobie na nią pozwolić bo BF3 mam złożony pre order, a w listopadzie Skyrim... No cóż pozostaje mi czekać do grudnia i liczyć, że cena pójdzie znacznie w dół :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkSoulsPlayer 1 Napisano 6 Październik 2011 Ja przeszedłem Bossa w tuturiale i tego kawałek dalej i teraz nie wiem gdzie się zabrać :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irass 1 Napisano 6 Październik 2011 Troche magia mnie sie nie podoba 15 pociskow soul arrow tylko , jak sie skonczy to do ogniska ladowac ale sensu nie ma bo wrogowie tez sie odradzaja wiec jestem sorcerer a magii prawie nie uzywam tylko mieczykiem sie mecze. Mozna sprzedawac znalezione rzeczy ?? bo nie wiem czy wywalac z inventory czy da sie to pozniej spylic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anarch1946 18 Napisano 6 Październik 2011 (edytowane) Kilka moich spostrzeżeń na gorąco. Gram od wczoraj i póki co nie mam parcia na przechodzenie co raz dalej. Do tej pory próbowałem Pyromancera, Bandytę i Huntera. Po wypróbowaniu Pyromancera odnoszę wrażenie, że magia została potraktowana jako zło konieczne. Początkowy fireball i jego zasięg jest mocno irytujący. Poza tym tylko 8 ładunków? Nie ma sensu używać go na napotkanych przeciwników bo bardziej się przydaje na bossy. Więc niestety jesteśmy zobligowani do walki w zwarciu, bez względu na to, jaką postacią gramy. Flaszki regenerujące HP, to pomyłka. Ja chcę z powrotem leczące trawy. Ogniska są od siebie na tyle daleko, że ciężko jest dotrzeć do bossa z pełnym zapasem flaszek. A ładunków mamy tylko 5 oO Ja rozumiem, że gra jest hardkorowa, ale bez przesady. W otwartym świecie miałem nadzieję na coś w rodzaju obozowisk, gdzie będziemy mogli naprawić sprzęt czy ulepszyć broń podstawowymi kamykami (a propos, gdzie te kamyki?). Tymczasem od początku jesteśmy w gorszej sytuacji niż w Demon's Souls. Gra moim zdaniem jest trudniejsza niż jej poprzedniczka. Na koniec dwa pytania: 1. O jakim Wy cmentarzu ciągle mówicie? 2. Czy ktoś zabił czerwonego smoka na moście pod koniec pierwszej "strefy"? Ja go ubijałem z łuku i po około 150 strzałach dostałem Dragon Sworda, ale wydawało mi się, że pasek hp przestał się ruszać więc go olałem by zginąć kilka metrów dalej od trucizny z wielkich szczurów :/ Edytowane 6 Październik 2011 przez Anarch1946 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 6 Październik 2011 Co powiecie na turniej pvp za jakis czas? Tzn o ustalonych zasadach bo np w DmS Fire Storm na pvp to bylo lamienie. Ustawiamy sie powiedzmy w jakims miejscu i postacie o podobnych sLvLach pojedynkuja sie. Nie wiem czy w Dark Souls mozna przekazywac itemy innej postaci ale jesli tak to mozemy np walczyc o itemy. Pure skill, zadnych cheatow czy lamerskich taktych z ktorymi czesto spotykamy sie w Random PVP. Co o tym sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 6 Październik 2011 Tymczasem od początku jesteśmy w gorszej sytuacji niż w Demon's Souls. Gra moim zdaniem jest trudniejsza niż jej poprzedniczka. 1. O jakim Wy cmentarzu ciągle mówicie? 2. Czy ktoś zabił czerwonego smoka na moście pod koniec pierwszej "strefy"? Ja go ubijałem z łuku i po około 150 strzałach dostałem Dragon Sworda, ale wydawało mi się, że pasek hp przestał się ruszać więc go olałem by zginąć kilka metrów dalej od trucizny z wielkich szczurów :/ muszę się z tobą zgodzić jest trudniej, i jak ktoś napisał magia to margines (co akurat nie martwi mnie bo i tak nie używałem jak podstawowej broni CMENTARZ - jeżeli od "dużego" ogniska (po przejściu tuturialu i locie) jezeli nie poszedłeś schodami po prawej pod górę to każda inna droga zaprowadzi cie na cmentarz (dosłownie i w przenośni) niestety cmentarz poza paroma szkieletami w tym dwoma w rozmiarze XXL to niestety miki i z tym mam pytanie w katakumbach tak tak katakumbach mamy latające fioletowe czaszki i QRWA nieśmiertelne szkielety co zaciukasz i skończy mu się pasek życia to się składa z powrotem do kupy i od nowa ... próbowałem juz chyba wszystkiego co mam - ogień i inne wynalazki - był tam już ktoś? a co do flaszek HP mam teraz 11 sztuk - tyle dają przy "dużych" ogniskach przy małych dają 5 - jakoś jest to uzależnione (chyba) od liczby przy pasku HP i Stima teraz mam 3 - ale jeszcze nie kumam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmaleC 280 Napisano 6 Październik 2011 Kilka moich spostrzeżeń na gorąco. Gram od wczoraj i póki co nie mam parcia na przechodzenie co raz dalej. Do tej pory próbowałem Pyromancera, Bandytę i Huntera. Po wypróbowaniu Pyromancera odnoszę wrażenie, że magia została potraktowana jako zło konieczne. Początkowy fireball i jego zasięg jest mocno irytujący. Poza tym tylko 8 ładunków? Nie ma sensu używać go na napotkanych przeciwników bo bardziej się przydaje na bossy. Więc niestety jesteśmy zobligowani do walki w zwarciu, bez względu na to, jaką postacią gramy. Flaszki regenerujące HP, to pomyłka. Ja chcę z powrotem leczące trawy. Ogniska są od siebie na tyle daleko, że ciężko jest dotrzeć do bossa z pełnym zapasem flaszek. A ładunków mamy tylko 5 oO Ja rozumiem, że gra jest hardkorowa, ale bez przesady. W otwartym świecie miałem nadzieję na coś w rodzaju obozowisk, gdzie będziemy mogli naprawić sprzęt czy ulepszyć broń podstawowymi kamykami (a propos, gdzie te kamyki?). Tymczasem od początku jesteśmy w gorszej sytuacji niż w Demon's Souls. Gra moim zdaniem jest trudniejsza niż jej poprzedniczka. Na koniec dwa pytania: 1. O jakim Wy cmentarzu ciągle mówicie? 2. Czy ktoś zabił czerwonego smoka na moście pod koniec pierwszej "strefy"? Ja go ubijałem z łuku i po około 150 strzałach dostałem Dragon Sworda, ale wydawało mi się, że pasek hp przestał się ruszać więc go olałem by zginąć kilka metrów dalej od trucizny z wielkich szczurów :/ Ognisko da sie "ulepszy" przy uzyciu Humanity daje 5 wiecej buteleczek potion. Jaki jest limit ulepszen nie wiem. Kamyki sa, ulepszanie tez, oraz specjalne ulepszenia. Wystarczy spojzec na trofea. Ja np. mam juz long sword i scimitar +5 Cmentarz jest blisko poczatkowej lokacji. Trzeba przejsc w gore schodow do pomieszczenia z woda i potem na lewo. Cmentarz to droga do katakumb. Jeszcze za smoka sie nie bralem, ale bedzie trzeba poprobowac. Czy wam tez(osobom ktore juz troche pograly) wydaje sie, ze swiat jest maly? Jak pojazlem na mape to praktycznie wszedzie bylem. Chyba, ze jest duzo ukrytych lokacji, ktore trzeba zwiedzic,a nie sa przedstawione. Jak narazie jeden dzwon zaliczony, a mapa cala zwiedzona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anarch1946 18 Napisano 6 Październik 2011 A kim gracie? Jaka klasa, rodzaj broni itp.? Pytam bo nadal szukam odpowiedniego rozwiązania dla siebie i liczę na jakieś wskazówki :P Tak samo niezbyt wiem w co pakować duszę na samym początku grając Pyromancerem. Bo na początku chyba nie skołuję broni z bonusem od inteligencji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
winiasz 94 Napisano 6 Październik 2011 Ja jutro zaczynam swoja przygode i Wandererem bede gral - po prostu podoba mi sie jego wyglad a i nastawienie na walke tez mi odpowiada co do flaszek i ladunkow magii - tutaj tworcy polecieli w strone PVP W DmS bywalo tak ze pvp ciagnelo sie w nieskonczonosc - atak ucieczka i herb . Czasami jakis czar itp. Teraz mamy ograniczona ilosc leczenia i czarow co dodatkowo doda elementu strategiczno-taktycznego do walki - odpowiednie rozplanowanie kiedy uzywac danej rzeczy! Co fakt nie gralem jeszcze w Dark Souls ale wydaje mi sie ze jest to ogromna zaleta. Koniec z kosmicznie dlugim pvp - teraz trzeba miec jeszcze lepiej poukladane wszystko w glowie zeby wygrac! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anarch1946 18 Napisano 6 Październik 2011 Wie ktoś może dlaczego ten mini boss "opancerzona świnia" w Undead Parish nie dropnął mi hełmu? :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeusEx 15 Napisano 6 Październik 2011 Bo to świnia :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darkman 49 Napisano 7 Październik 2011 Wie ktoś może dlaczego ten mini boss "opancerzona świnia" w Undead Parish nie dropnął mi hełmu? :/ jeśli mówisz o tej małej opancerzonej świni z początku Parish to mi też nie dropnęła ale potem podobno jest jeszcze jej większa wersja może ona daje kask Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 7 Październik 2011 Wie ktoś może dlaczego ten mini boss "opancerzona świnia" w Undead Parish nie dropnął mi hełmu? :/ ten nie dropi, a tak na marginesie zabawne że ma nieopancerzone tylko dupsko tez mam pytanie czy tego smoka nad wejściem można zaciukać strzałami, chwilką nad nim popracowałem oddał "cyzoryk" ale jakoś nie mam sumienia szpikować go strzałami prze 30 min Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojcik_dan 332 Napisano 7 Październik 2011 Ja gram Warriorem. Wiekszy problem to do czego dodawać mam 15 lvl i narazie dodaję do siły zręczności staminy. Ide teraz na tego bossa na moście wczoraj mnie ubił kilka razy ale mam na niego już sposób. Co to jest te kindle przy ognisku i te dwa zera w lewym górnym rogu ekranu?Tendencje świata? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flinston 11 Napisano 7 Październik 2011 Ja gram Warriorem. Wiekszy problem to do czego dodawać mam 15 lvl i narazie dodaję do siły zręczności staminy. Ide teraz na tego bossa na moście wczoraj mnie ubił kilka razy ale mam na niego już sposób. Co to jest te kindle przy ognisku i te dwa zera w lewym górnym rogu ekranu?Tendencje świata? Kindle to jest chyba tak jak by rozbudowa paleniska po której będziesz dostawal 10 flaszek do leczenia zamiast 5, a te w lewym rogu to punkty humanity.Nie jestem pewien czy dobrze Ci napisalem bo sam gram nie dlugo w ta gre, to tylko moje przepuszczenia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
okrutny_misio 0 Napisano 7 Październik 2011 Kindle to jest chyba tak jak by rozbudowa paleniska po której będziesz dostawal 10 flaszek do leczenia zamiast 5, a te w lewym rogu to punkty humanity.Nie jestem pewien czy dobrze Ci napisalem bo sam gram nie dlugo w ta gre, to tylko moje przepuszczenia :) potwierdzam punty to właśnie punkty humanity - niestety jeszcze nie do końca ogarniam co z nich wynika co do bossa na moście prosty (no może nie najprostszy ale skuteczny w 95% skuteczny po przejsciu prze mgłę wychodzisz drabiną na basztę zabijasz tych tych z kuszami, schodzisz bo szczurek wyskoczy tez na basztę, podchodzisz do drugiej baszty pojawia się szczurek R3 i pakujesz w niego 7-9 butelek z ogniem wycofując się do baszty z której wyszyłeś - pozamiatane - nawet nie musisz się uzdrawiać co najwyżej raz musisz przeturlać się pod nim i uważać żeby nie spaść z mostu bo jest barierka wyłamana - butelki z woda ognistą do kupienia w sklepiku wejście pod skrzyniami pilnują go dwaj włócznicy - niedaleko ogniska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B1G1pl 0 Napisano 7 Październik 2011 Wczoraj cisnołem ok 8 godzin, pyromancerem, udało mi sie znalezc na zagranicznych forach info w co trzeba pakowac i jazda.... co ciekawe INT. nie ma zadnego wplywu za zadawane obrazenia ogniem wiec mozna sie skupic na innych rzeczach, ludzie ida w DEX albo STR :) (stamina i vital oczywiscie bez zmian jak bylo w DS). Im dalej tym wiekszy hardcore, ginolem wczoraj masakrycznie czesto, czasem nie da sie walczyc, ale mozna zarzyc specyfik ktory np tymczasowo pozwala "oswoic" sie z wrogiem i latac sobie bezkarnie, tylko trzeba dobrze szukac, ja ogladam kazdy kąt i rozwalam wszystkie beczki. Odnosnie humanity to sa poziomy humanity i hollow - hollow to zombie, zmienia nam sie twarz i jest coraz trudniej. lykanie humanity przy ognisku pozwala na powrot do czlowieczenstwa, wtedy odzyskujemy 10 flaszek zamiast 5 i zmienia nam sie twarz na normalna.... to cos jak poziomy swiata w DS, im ciemniejszy tym gorzej. Na poczatku warto wybrac sobie talent do otwierania skrzyneczek (thief ma go w standardzie wiec mozna wybrac co innego) bo jest sporo fantow do wyciagniecia. No i trzeba uwazac gdzie sie wlazi... nie ma tak do konca ze im dalej tym trudniej, ale przelazac przez niewlasciwe drzwi za wczesnie mozna zginac od jednego trafienia i to na bloku, zasada to czytac znaki ktore napisane sa na ziemii ;) Klimat gry mnie miazdzy, pelno zasadzek typu zomnie ucieka ty go gonisz a nagle na plecy wsiada ci 2 death knightów ;) Odnosnie pierscienia ktory jest na poczatku pod mostem to okrutny zart tworcow gry, da sie po niego wejsc skaczac z wyzszej kondygnacji mostu nizej, ale zeby wrocic z powrotem trzeba albo zginac albo uzyc teleportu do ogniska - a owy pierscien daje to ze jednorazowo nie traci sie kasiory za zgon (nie trzeba szukac ciala) ale pierscien wtedy znika ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach