Skocz do zawartości
ONE

Dark Souls

Rekomendowane odpowiedzi

W tym DS jest moc Ku@$21!!! Wlasnie chodzilem po lesie szykujac sie na Wolfa. Az tu nagle pojawia sie napis, ze zostalem nawiedzony. Walcze z typem, a tu kolejny komunikat.

No i walka z dwoma Phantomami na raz :D Jeden koles w lekkiej skorzanej zbroi, tarcza, miecz i magia, a drugi koles Knight z tarcza i mieczem.

Ja w set'cie Stone Golem z Titanate Catch Pole +2 (144 + 21 Physical DMG, a do tego 174 + 8 Magic DMG :D) I Grass crest shield(ktore zwieksza odnawianie sie staminy)

Jeden koles z magia mnie zaczepial ciagle, a tamten probowal od tylu atakowac - zbili mi 60% zycia, gdy mag zacza ladowac czarami, a rycerze wymachiwal mieczem i nie mialem jak sie bronic od dwoch stron naraz. Ale magowi skonczyly sie czary i machna rozdzka w powietrzu i to byl ten moment kiedy 80% zycia jednym uderzeniem zbilem. Pozniej zlapalem go miedzy drzewami i tam dobilem. Zostal rycerz rzucil sie na mnie nie trafil atakiem z R2 podbieglem z kopa mu dalem wytracony z rownowagi przyja 3 ciosy i padl.

Walka z 5 min trwala mnostwo adrenaliny daja walki, a w takich sytuacjach juz czuc, ze serce bije szybciej. Jest moc! Jedynie maly lag sie wdziera, ale w porownaniu z DS1 jest o niebo lepiej.

Edytowane przez SmaleC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SamleC gdzie zdobyłeś drugi upgrade do Titanite Catch Pole?. Ja zdobyłem swój na jaszczurce w lesie, droga w dół do hydry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jaszczurki mialem wlasnie dropa z tym elementem Twinkling czy jak on sie tam nazywa w 3 sztukach, co wystarczylo na 2 upgrade'y tej broni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Potworki na dachu pokonane, dzwon odpalony. Pytanie: gdzie moge odsprzedac przedmioty? Mam tego od cholery i chetnie bym sie ich pozbyl.

Link do szybkiego zdobycia 300 souls/minute;)

Edytowane przez Fighterzysko
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Jestem w Undead Burg. Powybijałem wszystkich i dochodzę do momentu, gdzie mogę iść w dół i jest taki wypasiony rycerz co stoi tyłem albo iść na wieżę, gdzie jest ten boss z którym był filmik jak spada w przepaść po kilkunastu sekundach walki. Kumpel mi pisał, żebym z nim nie walczył, tylko poszedł na szczyt wieży. ALE... schody są zawalone (te obok mgły prowadzącej do bossa). Wie ktoś może co trzeba zrobić?

EDIT: Dobra, wszedłem w mgłę i znalazłem drabinkę, która prowadzi na szczyt wieży. Wygląda na to, że trzeba bydlaka pokonać :D

EDIT 2: Jednak nie jest taki straszny. Wystarczy zdjąć zbroję, żeby szybko biegać i trzymać się blisko jego nóg.

Edytowane przez falcon87pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ubilem wielka hydre co siedziala w wodzie, banał - opis na youtube ;) warto isc calkiem w lewo pozniej jest nastepny mini bossik...

54 lvl ale i tak jest ciezko :P w drake valley latwo zabic smoka bo nie moze sie ruszac.... mam 2 drake scale mozna mieczyk na +2 zrobic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w końcu udało mi się pokonać tego wielkiego wilka, jak narazie najtrudniejszy boss w całej grze

Gratulacje;) na ktorym byles lvl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje;) na ktorym byles lvl?

43 ;) trzeba blokować jego ataki po czym turlać mu się pod nogi i siekać,tylko nie wolno przesadzać bo jedna jego seria potrafi ściągnąć cały pasek życia i ponad połowę staminy,wystarczy wyczuć jego ataki i być uważnym a powinno się udać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa pytania ode mnie:

1. Czy jeśli zginę i zostawię po sobie ten zielony ślad, a następnie odrodzę się przy ognisku i wyjdę z gry, to czy on później dalej będzie?

2. Kiedy najlepiej przejść się do katakumb? To jest taka dodatkowa lokacja czy idzie się tam jakby po drodze? Zabiłem wielkiego motyla a poźniej bossa z dwoma mieczami w Lower Undead Berg i zszedłem do Depths.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest w końcu z tym humanity? Tak, jak w Demon's Souls? Tzn. im bardziej jestem hollowed tym mam większą szanse na dropa i moby są mocniejsze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na odwrót dokładnie. Jeśli jesteś człowiekiem, tz ludziem, i masz dużo humanity to masz większą szansę na dropa.

Wiecie, że w 10 największych grzeszników są goście którzy biegają z 99 humanity i "pewnym" mieczykiem, który sie z tym scaluje.... hardcore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EndarSeth, jesteś pewien?

Czyli przed zabiciem świnio-bossa dobrze jest zjeść kilka humanity żeby mieć większą szansę na wydropienie hełmu? Bo ten hełm dalej mi nie daje spokoju :P Ja go MUSZĘ mieć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze gorace dyskusje na temat gry takie ze wlasnie zamowilem swoja kopie gry choc obecnie nawet nie mam czasu grac :P zobacze czy sprosta moim oczekiwaniom bo Demon Souls ogralem kilka razy..

a tak apropo gry to mam pytanie takie czy mocno sie rozni od Demon Souls po tym jak juz pewnie ograliscie dosc mocno gre ? :> (chodzi nawet o jakies "szczegoly" typu "teraz mozna byc obciazony bo nie traci sie szybkosci")

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciagle ta gra potrafi zaskoczyc. Juz myslalem, ze New Londo Bridge przeszedlem cale, az pociagnalem za pewna dzwignie. Nie bede mowil co sie stalo, ale miejsca do zwiadzania znacznie przybylo.

Edytowane przez SmaleC
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym się różni...hmm.

Pamiętacie walkę z Maneaterami? Według wielu, najtrudniejsza walka w całym DS. Gramy z kumplem w DkS, i wspólnie doszliśmy do wniosku, że twórcy postanowili ten schemat skopiować.

- Wąska ograniczona przestrzeń do walki z bossami - jak na razie, przynajmniej 2 bossów sie klasyfikuje. A jeden z nich ma do tego 2 psy.

- Więcej walk w korytarzach. Wąskich ;)

Dopiero pokonałem bossa w kanałach, tam akurat jest nawet za dużo miejsca...boss łatwy dzięki temu. Dalej nie wiem jak jest, może zmienię zdanie..

Hmm, możliwe, że za wcześnie na takie pytanie, ale czy ktoś już zaczął NG+? Pytam, gdyż przeczytałem, że upgrade stones (titanite, embery i inne) NIE przechodzą wraz z resztą ekwipunku. Jeśli to prawda, trzeba by zużyć to co sie ma przed końcem gry, żeby sie nie zmarnowało. Tylko to chcę wiedzieć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna 12k dusz poszło się paść, myślałem że coś rozniosę :/ gdzie wy nazbieraliście 20k na klucz otwierający te drzwi w lesie? Czy przejście przez te drzwi to jedyna droga w głąb lasu, znalazłem przejście za pewnym drzewem ale nigdzie mnie nie doprowadziło.

Dziś chyba z 30 min strzelałem do smoka i to samo co kolega wyżej, zostało 2/3 żyć i pasek się zatrzymał, teraz jak czytam że i tak by zginął krew mnie zalega najwidoczniej odpuściłem chwile przed jego śmiercią :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurna 12k dusz poszło się paść, myślałem że coś rozniosę :/ gdzie wy nazbieraliście 20k na klucz otwierający te drzwi w lesie? Czy przejście przez te drzwi to jedyna droga w głąb lasu, znalazłem przejście za pewnym drzewem ale nigdzie mnie nie doprowadziło.

Dziś chyba z 30 min strzelałem do smoka i to samo co kolega wyżej, zostało 2/3 żyć i pasek się zatrzymał, teraz jak czytam że i tak by zginął krew mnie zalega najwidoczniej odpuściłem chwile przed jego śmiercią :/

Ja 20k wyfarmilem startujac z ogniska niedaleko kowala - robilem kolko przez kosciol i mury (kilka szkieletow za 100, kilka za 50 i 60 dusz); biegalem tak az uzbieralem wymagana sume

Do smoka strzelalem jakies 10 minut - kupujesz najtansze strzaly (3 dusze za sztuke) i naparzasz, najlepiej staraj sie walic caly czas w glowe (zarowno gdy siedzi na wejsciu, jak i wtedy gdy przeleci na most - musisz szybko wycelowac i strzelic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwalcie się kim gracie, jakie macie lvl i podstawowe staty ! :)

p.s. sam zaraz dopiszę jeno konsolę włączę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie jakąś dobrą taktykę na pokonanie w pojedynkę tego bossa co w lawie jest zaraz za drugim dzwonem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś zadawał pytanie na temat czy można wrócic do mapy z tutorialu - Można wystarczy wejść na wierzę najwyższą wierzę na wprost pierwszego ognista.Na zrujnowanej wieży znajduję się gniazdo z 2 jajami

po wejściu do tego gniazda naciskamy X i czekamy przez 30s. Po odczekaniu pojawia się filmik jak ptaszek zabiera nas z powrotem do Asylum. Poza tym w Asylum znajduję się twinkley (czy jakoś tak był on także w demon's souls) który wymienia przedmioty.

Pozdro

Ja zadawałem to pytanie i sam sobie na nie odpowiedziałem :happy:.

Macie jakis prosty sposob na te dwa latajace potworki na dachu? Mam 27 lvl a jada ze mna strasznie;)

Pytanie z innej beczki: strzelalem z luku do tego ptaka co nas transportuje i gdy zostalo mu ok 25% zycia gdzies odlecial i go teraz nie ma:/ czy wroci?

Wróci.

Zrezygnowano z tendencji jako takiej. Zbierasz punkty Humanity, im więcej punktów masz tym przeciwnicy są łatwiejsi ale drop jest mniejszy. Nie wiem jak inni ja cały czas lewituje miedzy 0 a 1 :whistling:

Może ktoś napisać jak w Undead Burg znaleźć kowala i gościa od cudów?

Nie, nie, nie. Im więcej masz humanity tym większy drop. A przeciwnicy chyba w ogóle się nie zmieniają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś myk na Gapind Dragona ?

Wiem ze po jego szarzy mozna go atakowac i tak robilem ale to zajmuje wieki, co prawda nie trudno tego uniknąć ale skubaniec jeszcze lata a wtedy jeden cios i padam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pochwalcie się kim gracie, jakie macie lvl i podstawowe staty ! :)

p.s. sam zaraz dopiszę jeno konsolę włączę :P

Ja mam teraz 53 chyba;)

Czy jest jakis mocniejszy miecz od tego co wypadnie za ogon smoka? Albo czy ktorys da sie tak z upgradowac by byl mocniejszy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi