Skocz do zawartości
ONE

Dark Souls

Rekomendowane odpowiedzi

Ciagle ta gra potrafi zaskoczyc. Juz myslalem, ze New Londo Bridge przeszedlem cale, az pociagnalem za pewna dzwignie. Nie bede mowil co sie stalo, ale miejsca do zwiadzania znacznie przybylo.

mam to samo uczucie kilka stron wcześniej ktoś pisał że świat jest mały ... ale od środy już kilka razy mnie zaskoczył - albo dźwignia, albo jaskinia, albo tajne przejście

chociaż muszę przyznać że DS#1 był bardziej usystematyzowany, boss "duszyczka" nexus lub dalej

wpadnę przez ta grę w alkoholizm :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam to samo uczucie kilka stron wcześniej ktoś pisał że świat jest mały ... ale od środy już kilka razy mnie zaskoczył - albo dźwignia, albo jaskinia, albo tajne przejście

chociaż muszę przyznać że DS#1 był bardziej usystematyzowany, boss "duszyczka" nexus lub dalej

wpadnę przez ta grę w alkoholizm :biggrin:

ja juz wpadlem;) ma ktos sposob na te "duszki" z kosami? Nie moge im zadac obrazen a mnie zabijaja raz dwa:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie, nie. Im więcej masz humanity tym większy drop. A przeciwnicy chyba w ogóle się nie zmieniają.

Może to ktoś potwierdzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to ktoś potwierdzić?

Ja. Już drugi raz....

Gapida atakuj tylko jak szarżuje. Generalnie , biegasz dookoła niego ,miejsca jest cholernie dużo, i jak robi ten atak, zachodzisz od dupy strony i walisz pełne kombo :)

Aha, no już to wiesz. Wezwij pomocników ewentualnie..

Edytowane przez EndarSeth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaciolem sie w new london, poubijalem duchy i jestem w wiezyczce, drzwi zamkniete, dzwigni do wind nie da sie pociagnac, cos przeoczylem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Niegralem w Demon Souls ale ciekawi mnie bardzo Dark Souls. Gralem w gierki typu Dragon Age czy White Knight Chronicles 2 na PS3 które mega mi się podobało. Czy jest szansa ze Dark Souls mi sie spodoba ? I jest fajnie wygladajacy ekwipunek typu miecze, zbroje itd w Dark Souls ?? I jest dostepne moze Demko jakies bo nie widzialem zadnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jaki NCP sprzedaje Humanity??

Odpowiedź:

Female Merchant w Undead Burg - chyba za 5000 dusz za sztukę.

Czy ulepszone ogniska przechodzą do NG+ czy się resetują i dają tylko po 5 flaszek?

Edytowane przez camil666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gaping Dragon w końcu zabity, pomogło ściągnięcie pancerza i tarczy. Za co się dostaje punkty humanity? Ogniska można tylko "kindle" będąc człowiekiem? (mając ciało)?

Czy jak to zrobimy to tracimy ciało albo hmanity?

A te duszki (chodzi o te w lokacji do której się zjeżdża windą w dół od pierwszego ogniska?) można zabić po spożyciu Tracośtam Curse, taka rączka, można zdobyć w zwłokach przed mostem gdzie się spotyka duchy albo kupić u któregoś z merchantów, nie pamiętam już którego.

Aha no i tak samo jak w Demon Souls, jak się zabije merchanta to on już się nie odrodzi?;) Mój trigger R2 troche się poluzował i łatwo (za łatwo) się wciska, przez przypadek zaatakowałem merchanta przed bramą do Blighttown

Edytowane przez Tonislaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości spytam, z bossów przed uruchomnieniem pierwszego dzwonu jakie wypadły wam itemki i jaki poziom humanity mieliście?

Ja miałem 1 i wypadła mi siekiera i halabarda.Pytanie czy miałem fuksa, czy zawsze wypada z nich taki drop?

Za co się dostaje punkty humanity? Ogniska można tylko "kindle" będąc człowiekiem? (mając ciało)?

Czy jak to zrobimy to tracimy ciało albo hmanity?

No Tak ogniska można "kindle" tylko w ludzkiej postaci; "kindlując" ognisko tracimy punkty humanity ale zyskujemy ilość buteleczek, które dostajemy przy odpoczynku przy ognisku (przy tym konkretnym, które "kindneliśmy" :turned: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Niegralem w Demon Souls ale ciekawi mnie bardzo Dark Souls. Gralem w gierki typu Dragon Age czy White Knight Chronicles 2 na PS3 które mega mi się podobało. Czy jest szansa ze Dark Souls mi sie spodoba ? I jest fajnie wygladajacy ekwipunek typu miecze, zbroje itd w Dark Souls ?? I jest dostepne moze Demko jakies bo nie widzialem zadnego.

Demka nie ma. A jeśli chodzi o bronie i zbroje to jak najbardziej zmienia się wygląd, niektóre elementy ekwipunku świetnie się prezentują, a jeszcze do tego dochodzą aury i czary, więc można zrobić swoją postać wedle gustu.

Dark Souls musi Ci się spodobać! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38105966907184409662.jpg

SmaleC jaki poziom humanity mialeś jak Ci to wpadło; zaraz pójdę na właściciela tego cacka i chciałbym zwiększyć prawdopodobieństwo, że mi wyrzuci coś ciekawego.

BTW co to za zbroja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SmaleC jaki poziom humanity mialeś jak Ci to wpadło; zaraz pójdę na właściciela tego cacka i chciałbym zwiększyć prawdopodobieństwo, że mi wyrzuci coś ciekawego.

BTW co to za zbroja?

WOW Jaki super wygląd ;D Jutro chyba jade po gierke xD

Jeszcze 1 pytanie, jak działa tutaj Co-Op ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos chetny na Wielkiego Wilka-bossa? Bo szukam kompanow do walki! Jesli chce ktos ubic go teraz to PM Gejsza_Mati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co jestem zachwycony. Na grze może i można zjeść zęby i karze potwornie, szczególnie w momencie kiedy idzie się po dusze po śmierci a zanim się dojdzie 2 zgon i wsio stracone, ale satysfakcja z progressu niesamowita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW co to za zbroja?

Tez jestem ciekaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to was zdziwie! Bylem Undead! Jedyne co moze wplynelo na drop to miejsce, ale watpie: Katakumby.

Fighterzysko na duchy trzeba albo miec Transient Cure(przedmiot dajacy chwilowa klatwe - sprzedaje to Undead Merchant na koncu kanalu, przy startowym ognisku), albo byc przekletym(co odradzam - odbiera pol paska zycia do sciagniecia klatwy i usowa calkowicie humanity)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh

Great Gray Wolf Sif

ubity (imo chyba najbardziej klimatyczny boss i to nie tylko w DmS czy DkS ;P) przy czym chyba za szybko do niego poszedłem bo to dopiero mój 5 boss, niestety dużo razy padłem ponieważ gra ma czasami bardzo niemiłego laga przy unikach, ataku i zwłaszcza leczeniu ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos ulepszal bronie ta 1 opcja od kowala? Bo mam Greateaxe +5 i teraz moge na 3 inne go zamienic i nie wiem co brac w sumie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem tylko napisać, że raczej nici z grania ze znajomymi.

TUTAJ można przeczytać, że jest kilka lobby i jeśli host jest na innym, a osoba którą chcemy przyzwać na innym (a do serwerów dołącza się losowo) to nie ma szans na zobaczenie znaku i na wspólną grę.

Pozostaje gra z nieznajomymi. Warunki do spełnienia:

-Host musi być żywy

-Druga osoba musi być żywa lub martwa i postawić znak

-Maksymalna różnica leveli to +/- 10%

-Boss w świecie hosta musi żyć

-Host nie może postawić znaku, jeśli kogoś przyzywa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to niezle zwalili sprawe, granie ze znajomymi to podstawa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest jakis mocniejszy miecz od tego co wypadnie za ogon smoka? Albo czy ktorys da sie tak z upgradowac by byl mocniejszy?

na dark souls wiki znalazłem najsilniejsze: miecz i topór co ma 360 ( drake 200) ataku, nazywaja sie dragon greatsword i dragonking greataxe.

mam 21 lvl i właśnie ubiłem gargulce. niestety z pomocą rycerza, sam byłem za wolny (jak widac strategia rycerza tankera nie działa w tej grze :( )

Edytowane przez boooh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ubilem quelaaga w blight i zadzwonilem drugim dzwonkiem... otworzyly sie 2 lokacje + wielka brama kolo kowala przy lesie, swiat w tej grze jest przeogromny,,,, a ja dalej nie wiem jak odpalic winde w old londo ruins, obie dzwignie nie do ruszenia sa jeszcze jakies drzwi do mechanizmu ale zamkniete

i jak ludzie przywoluja npc do walki na bossach np? widze na filmikach a nie mam pojecia jak to zrobic, rabnolem jednego bossa to jakas laska sie ukazala i powiedziala ze jak bedzie potrzebna moge ja przywolac ale nie mam pojecia jak ;)

Edytowane przez B1G1pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypadkiem uderzylem kowala i teraz za kazdym razem chce mnie zabic. Jest jakis sposob by znowu bylo normalnie, tzn. zebym mogl u niego kupowac itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może spróbuj odkupić winy w wieży z pierwszym dzwonem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi