Sir Siekier 861 Napisano 8 Sierpień 2011 czyli lipa podobnie jak u mnie z uploadem. ok, witamy, do dyskusji zapraszamy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 8 Sierpień 2011 Co tam w UK takie cienkie łącza są? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 8 Sierpień 2011 Widzisz, u ukeju jest czasami gorzej anizej w angoli. Tutaj masz download np 10mb/s tak jak kolega i ja mamy ale za to upload nie przekracza 1mb/s .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
werdus 4 Napisano 8 Sierpień 2011 (edytowane) Po porostu się zapytałem czy przewidujesz coś takiego. Nikt na razie się nie zgłosił że chce w takowej lidze jeździć więc nie mam się co na razie w tej sprawie udzielać. Edytowane 8 Sierpień 2011 przez werdus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 8 Sierpień 2011 Widzisz, u ukeju jest czasami gorzej anizej w angoli. Tutaj masz download np 10mb/s tak jak kolega i ja mamy ale za to upload nie przekracza 1mb/s .... Aż nadto do utrzymania sesji w F1... Poza tym mówię Ci to po raz kolejny, że sesja w F1 działa na zasadzie P2P, czyli nie ma stałego hosta od którego zależy jakość połączenia, tylko od wszystkich. Działa to bardzo podobnie do torrentów. Jak ktoś ma słabsze łącze to wszyscy działamy na jego korzyść i go podtrzymujemy. Oczywiście zawsze zdarzy się, że kogoś wywali, bez względu na to czy ma 1mb/s czy 100mb/s. Poza tym możesz mieć niezsynchronizowane 10mb/s, które jest gorsze od dobrze zsynchronizowanego 1mb/s, przekonałem się o tym na własnej skórze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 8 Sierpień 2011 To podziałaj coś i zachęć ludzi. Nikt nie przyjdzie jak będzie cicho w tej sprawie. Ja powiedziałem tylko, że jak uzbierasz powiedzmy te minimum 8 pewnych osób to nie widzę problemu, żeby temat założyć. Ale moje info już zginęło w gąszczu innych postów w temacie Mała Liga 2011, a do paddocku mało kto zagląda. Możesz co jakiś czas dać info, że organizujesz ligę na bazie F1 2010 i szukasz osób, itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bona 0 Napisano 8 Sierpień 2011 Upload mam 0.99MB/s niezależnie dokąd niemcy czy polska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 8 Sierpień 2011 Zrob sobie osobny temat i jesi nic z tego nie bedzie to po protstu sie temat usunie i koniec :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slam-PL 1 Napisano 8 Sierpień 2011 (edytowane) Podobnie jak to miało miejsce w sezonie 2 w lidze 1 również w naszym 3 sezonie oprócz sędziowania chętnie przygotuję i będę administrował tablicami ze zdjęciami zawodników - myślę, że miło się jeździ jak możemy sobie wyobrazić z kim na prawdę się ścigamy. Myślę, że przesłanie zdjęcia do listy będzie dobrowolne, ale będę zachęcał, aby skompletować całość. Co Wy na to? Jeśli ktoś nie wie o czym piszę, to >> tutaj << można sobie rzucić okiem. Edytowane 8 Sierpień 2011 przez Slam-PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 8 Sierpień 2011 (edytowane) Ciekawy jestem komu będzie łatwiej na początku... Czy tym którzy nie jeździli w tym 2 sezonie, czy może tym którzy jeździli Ja myślę, że łatwiej będzie tym którzy nie jeździli i będą od nowa się tego uczyć, a Ci którzy jeździli będą mieli problemy bo nawyki zostają Mówię to do tego, że fizyka ma być inna. Edytowane 8 Sierpień 2011 przez Kryman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiender 22 Napisano 8 Sierpień 2011 Dobry patent z tymi fotkami. Od razu wiadomo czy opierniczasz jakiegoś "szczyla" czy "dziadka" :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maaaziu 49 Napisano 8 Sierpień 2011 Jestem za fotkami jak najbardziej, to byłby taki dużo krok ku integracji w rodzinie Małej Ligi. xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil908 43 Napisano 8 Sierpień 2011 Ciekawy jestem komu będzie łatwiej na początku... Czy tym którzy nie jeździli w tym 2 sezonie, czy może tym którzy jeździli Ja myślę, że łatwiej będzie tym którzy nie jeździli i będą od nowa się tego uczyć, a Ci którzy jeździli będą mieli problemy bo nawyki zostają Mówię to do tego, że fizyka ma być inna. Ja myślę zupełnie inaczej, to doświadczenie z 2 sezonów będzie atutem w 3 sezonie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkorbut77 3 Napisano 8 Sierpień 2011 widze ze tak tu sie milutko zrobilo to moze podzielimy sie opłatkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 9 Sierpień 2011 spokojnie milo sie skonczy jak komus w kuperek wjade :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szkorbut77 3 Napisano 9 Sierpień 2011 Dobry patent z tymi fotkami. Od razu wiadomo czy opierniczasz jakiegoś "szczyla" czy "dziadka" :thumbsup: dobre dobre a Ty do której grupy sie zaliczasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 10 Sierpień 2011 No dobra jeszcze tylko moje zdanie jedno Fakt przyciski to nie łopatki, ale na tej stronie można kupić łopatki :laugh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 10 Sierpień 2011 Jeśli twoim zdaniem przyciski=łopatki to życzę powodzenia. Z reszta skończmy tutaj ten temat bo zaraz Patricko wpadnie i zmiecie wszystko jak tornado :P Powiedzmy, że miałem taki zamiar, ale po przeczytaniu postu Krymana, zainteresowały mnie te łopatki do DFGT. Miałem zamiar sam zrobić sobie coś takiego, tylko skąd wziąć konkretne łopatki? Miałem zamiar z jakiegoś normalnego samochodu kupić, ale zapewne dałbym za to jeszcze więcej i znając życie i tak bym tego nie przypasował. Czy ktoś kupował te łopatki do DFGT? Szkoda, że nie ma więcej informacji tam o tym jak to jest przytwierdzone, albo jakieś filmiki czy coś. A jak są to nie zauważyłem, bo przeglądnąłem tylko jeden dział. Zaraz popatrzę tam dokładniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 10 Sierpień 2011 (edytowane) Czy ktoś kupował te łopatki do DFGT? Szkoda, że nie ma więcej informacji tam o tym jak to jest przytwierdzone, albo jakieś filmiki czy coś. Tu masz pokazane jak to działa i wygląda http://www.youtube.com/results?search_query=dfgt+paddle+shifters&aq=0L&oq=dfgt+pa 6 pozycja od góry przedstawia instalację takiego cacka. Jak wcześniej napisałem, takie rzeczy można zrobić samemu. Co prawda w bardziej prymitywny sposób, ale tak samo efektywny. Edytowane 10 Sierpień 2011 przez MilczaR- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 10 Sierpień 2011 Ja wiem, że można samemu. Ale tak jak mówię, skąd wziąć łopatki? Przecież nie będę sam strugał z drewna czy wycinał z plastiku, bo raz że nie mam do tego sprzętu, a dwa to na pałę tak robić to też nic z tego dobrego nie wyjdzie. Mówisz o tym filmiku? Tutaj gość prezentuje swoje własne, a mi chodziło dokładnie o tamte co podał Kryman, bo tam widać, że są aluminiowe. Z tego co czytałem robią Ci je na zamówienie, więc tandety raczej nie dostaniesz, szczególnie że za takie pieniądze. W sumie to raczej nie mam zamiaru tego kupować, bo żeby dawać za łopatki połowę ceny całej kierownicy to trochę przesada. Tym bardziej, że gra na tych przyciskach wcale nie jest taka zła jakby mogło się to wydawać. PS. Przeniosłem część rozmowy do Paddocku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 10 Sierpień 2011 Jest to do zakupienia choćby na tej stronie http://granturgismo.com/products.html Może są jakieś polskie sklepy z takim sprzętem, ale nie szukałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 11 Sierpień 2011 (edytowane) Ja też nie mogę znaleźć żadnego filmiku z tamtymi łopatkami... Ale jakbym miał dawać 160 zł za same łopatki to wolałbym już grać na tych oryginalnych "łopatkach". Dla kogoś komu strasznie doskwiera brak łopatek może to być dobra propozycja, ale gdyby cena wynosiła coś w granicach 100 zł to myślę, że więcej osób by się na to skusiło. EDIT. Patricko myślę, że montaż jest podobny jak na tym filmiku. Edytowane 11 Sierpień 2011 przez Kryman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 11 Sierpień 2011 co do tych aluminiowych łopatek to widziałem je jakiś czas temu na allegro, cena niestety ta sama bo coś ok. 160zł ale wiem że na allegro były i może jeszcze będą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 11 Sierpień 2011 (edytowane) No sory, ale na allegro to ja je widziałem za 260zł:laugh: EDIT. No tak pomyliły mi się ceny Chodziło mi o to http://allegro.pl/logitech-driving-force-gt-metalowe-lopatki-i1649880017.html Tutaj było za 200 zł Edytowane 11 Sierpień 2011 przez Kryman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patricko 8082 Napisano 11 Sierpień 2011 Proszę Kryman... Zapewne widziałeś coś zupełnie innego: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:UswlW3fQZowJ:allegro.pl/logitech-driving-force-gt-metalowe-lopatki-i1631989788.html+%C5%82opatki+do+DFGT&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&source=www.google.pl Zapewne zobaczyli, że nikt tego nie kupuje to odpuścili sobie biznes na allegro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach