blackhawkPL 153 Napisano 27 Grudzień 2012 (edytowane) Zmienia się, zmienia. Warto to sprawdzić tutaj: http://kursy-walut-wykresy.mybank.pl/ Obecnie kurs spada, ale po nowym roku zapewne znów pójdzie do góry, tak jak przed rokiem. Im niższy kurs, tym lepiej dla nas, bo wtedy wyjdzie taniej ;) Funt jeśli jest poniżej 5 zł, tak jak obecnie, to bardzo dobry kurs. A pewnie po nowym roku może wynieść nawet 5,40 (tak było na początku 2012). Przykładowo. Jeśli gra na amazonie kosztuje 10 funtów, to zapłacisz za nią obecnie 49 zł (kurs obecnie oscyluje około 4,90 zł). Jeśli kurs pójdzie do góry (np. do 5,40 zł), to wtedy automatycznie za grę płacisz 54 zł. Na przestrzeni całego roku są to róznice 5-6 złotowe, dlatego też wydaje mi się, że nie warto zaprzątać sobie tym głowy. Fakty są takie, że bardzo często na brytyjskim Amazonie kupisz taniej NOWĄ GRĘ, niż używaną na allegro. Edytowane 27 Grudzień 2012 przez blackhawkPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malpka 931 Napisano 27 Grudzień 2012 (edytowane) Weź pod uwagę jeszcze przewalutowanie. Każdy bank inne i karta ma inna stawkę. Z tego co wiem bardziej się opłacają kredytówki. Debetowe mają droższe przewalutowanie. Np. Credit Agricole i Visa Silver ostatnio płaciłem 5.20 za 1 funta. Edytowane 27 Grudzień 2012 przez malpka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
haobao_PRO 639 Napisano 27 Grudzień 2012 Nawet jak wyjdzie 5.50zł to dalej się opłaca ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kovacs 367 Napisano 27 Grudzień 2012 Panowie wszystko fajnie, ale musielibyście mieć kartę rozliczaną w funtach, żeby sobie przeliczać: funt 5,40 zł, to gra za Ł10 wynosi 54 zł. Najczęściej walutą rozliczeniową kart w Polsce jest euro, więc najpierw kwota transakcji przeliczna jest z funtów na euro, a dopiero później z euro na złotówki. I jeszcze jedna sprawa - o ostatecznej kwocie rozliczenia w złotówkach decyduje nie kurs funta/euro w dniu transakcji, ale kurs waluty rozliczeniowej karty (euro) w dniu rozliczenia wg. Waszego banku. Przykładowo, jak płaciłem ostatnio na zavvi za Batmana, Ł15, to blokadę miałem na 76 z groszami, natomiast rozliczenie wpadło kilka dni później na 78 i groszy parę. Tak czy inaczej, przy takich niskich kwotach różnica jest niewielka, ale warto znać mechanizm rozliczania transakcji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d01011990 5 Napisano 27 Grudzień 2012 (edytowane) Znajdę gdzieś taniej w Polsce COD Modern Warfare 3 niż za 77zł z przesyłką ? Tyle aktualnie kosztuje najtańsza na allegro. Edytowane 27 Grudzień 2012 przez d01011990 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 27 Grudzień 2012 Znajdę gdzieś taniej w Polsce COD Modern Warfare 3 niż za 77zł z przesyłką ? Tyle aktualnie kosztuje najtańsza na allegro. Raczej nie. Dalej się cholerstwo trzyma w granicach 100 zł :/ nawet na brytyjskim amazonie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomanooo 0 Napisano 28 Grudzień 2012 sklep ps3site jak sie z nimi skontaktowac zamowilem pada pieniadze wplacone i zero kontaktu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siupskyy 11 Napisano 29 Grudzień 2012 Witam, jest tu ktoś kto mieszka w Norwegii, albo orientuję się na temat gry " The Walking Dead ' ? W jakim sklepie w NO można dostać ten tytuł ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziomus23 2 Napisano 29 Grudzień 2012 Far cry 3 na zavvi za niecałe 26€. Nic tylko brać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lordofarcana 17 Napisano 29 Grudzień 2012 sklep ps3site jak sie z nimi skontaktowac zamowilem pada pieniadze wplacone i zero kontaktu Jak juz zamawiasz w tym sklepie bierz przesyłke za pobraniem jak ci nie przyślą gry przynajmniej kasy nie stracisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 29 Grudzień 2012 (edytowane) Zastanawiam się gdzie zamówić Crysis'a 3 Ultima,Muve,Gram albo Empik http://www.ultima.pl...eelbook/i11577/ http://sklep.muve.pl/playstation-3/strzelaniny/crysis-3-hunter-edition-crysis-1-ps3-pl-steelbox/4775#opis-szczegolowy http://www.gram.pl/sklep/ps3/crysis-3-hunter-edition http://www.empik.com/crysis-3-hunter-edition-ps3-electronic-arts,p1049458524,multimedia-p Edytowane 29 Grudzień 2012 przez ExVitallin_PL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 29 Grudzień 2012 Ja wziąłbym na ultimie...dostaniesz jeszcze jakiś steelbook i DLC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 29 Grudzień 2012 Witam, jest tu ktoś kto mieszka w Norwegii, albo orientuję się na temat gry " The Walking Dead ' ? W jakim sklepie w NO można dostać ten tytuł ;) PS store, ewentualnie import płytowego wydania gry z USA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 29 Grudzień 2012 Ja wziąłbym na ultimie...dostaniesz jeszcze jakiś steelbook i DLC... Chyba każdy sklep je oferuje xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 29 Grudzień 2012 Nie wiem jak inne sklepy - na Muve masz darmową dostawę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 29 Grudzień 2012 Chyba każdy sklep je oferuje xD To bierz z muve.pl xD akurat zgarniesz od do rejestracji i załapiesz się na zniżkę -50% xD no chyba że już ją brałeś XD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 29 Grudzień 2012 nie brałem chwila,ale mówisz żebym ze zniżki kupił crysisa czy kupić crysisa i później wykorzystać zniżkę? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mere 50 Napisano 29 Grudzień 2012 Właśnie mam pytanie kupiłem Skyrim'a na Muve i podobno przy pierwszym zakupie dostaje się kod zniżkowy, jak go mogę dostać i ile wynosi zniżka? Jest na wszystkie produkty czy na ograniczone jak w Empiku, pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
YildirimKebab 19 Napisano 29 Grudzień 2012 Znajdź temat Kompania Graczy. Tam masz wszystko wyjaśnione :) W skrócie: piszesz maila -> otrzymujesz kod -> wykorzystujesz go (50%) na produkt od Cenegi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revel 1 Napisano 29 Grudzień 2012 Opłaca się brać używkę AC:BH za 40-45 w stanie b.dobrym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xenus 1 Napisano 29 Grudzień 2012 Gdzie najtaniej dostanę kontroler do Move'a ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 29 Grudzień 2012 Allegro, jezeli Cie to satysfakcjonuje. Ostatnio byly po 110zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xenus 1 Napisano 29 Grudzień 2012 Zdaje mi się, że jakieś 2 tygodnie temu słyszałem, że na amazonie po 60zl były Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablos_83 4001 Napisano 29 Grudzień 2012 Chyba navi controller. move dildo nigdy nie widziałem nigdzie poniżej 100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s0-Vicky 312 Napisano 29 Grudzień 2012 Nie dopisales: chodzi o dildo czy o navi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach