drk2 515 Napisano 13 Styczeń 2011 Trudność tej gry polega na tym, że cały czas wymusza na graczu uwagę i skupienie na tym co się robi, nawet wtedy jak już mamy rozwiniętą postać, bronie i wszystko obcykane co i jak. Nie ginie się potem prawie wcale co nie znaczy, że jest łatwo. Po wykoksowaniu postaci nie da się przejść na jana, jak inne erpegi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goro55 2 Napisano 13 Styczeń 2011 Jeśli chcecie to możemy trochę powalczyć :-) ID w profilu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hynta 1 Napisano 14 Styczeń 2011 Również spodziewałem się trudnych walk, a w zasadzie oprócz pierwszych godzin wszystko przeszedłem prawie bez zgonów. Oczekiwałem chyba poziomu trudności bossów z WoW'a ( dawne lata ). Czasy MC i BWL z podstawki wowa to najlepszy moj czas spedzony przy grach, teraz wow to juz nie to samo a po kupnie ps3 jakos szybko sie nudze grajac w gry, chyba sie juz wypalam na stare lata ;) Ale za to wlasnie polubilem DS ze powraca do korzeni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prart 0 Napisano 14 Styczeń 2011 tendencje resetują się przy każdym włączeniu gry (online) No tak, ale kolega pytal o przejsciu do kolejnego NG. Ja w ogole gralem offline, az do zrobienia wszystkiego zwiazanego z PWWT i PBWT i dopiero przelaczylem na online. Dziwne, ze nadal tej bzdury nie naprawili (reset tendencji do neutral za kazdym logowaniem). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 14 Styczeń 2011 Nie naprawili bo to nie jest żaden bug tylko element systemu. Mogliby z tego zrezygnować i to zmienić jednak bo to faktycznie upierdliwa bzdura. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 14 Styczeń 2011 Nie naprawili bo to nie jest żaden bug tylko element systemu. Mogliby z tego zrezygnować i to zmienić jednak bo to faktycznie upierdliwa bzdura. to jest bug - pojawil sie po wprowadzeniu ktoregos tam patcha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 14 Styczeń 2011 To znaczy, że jak wychodzę z gry, resetuję mi się tendencja świata. To rozumiem, że aby wbić pure white muszę grać offline? No bo nie mam czasu aby grać tyle i przechodzić cały świat. Góra 1 bossa robię na dzień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mori 176 Napisano 14 Styczeń 2011 To znaczy, że jak wychodzę z gry, resetuję mi się tendencja świata. To rozumiem, że aby wbić pure white muszę grać offline? No bo nie mam czasu aby grać tyle i przechodzić cały świat. Góra 1 bossa robię na dzień. Nie! Tendencja resetuje się przy ponownym zalogowaniu do neta. W przypadku gdy wbiłeś sobie przykładowo PBWT i wyszedłeś z gry, to przy ponownym załączeniu gry - ale offline - dalej będzie PB. Jak połączysz się z serwerem, soryy resory :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 14 Styczeń 2011 Nie! Tendencja resetuje się przy ponownym zalogowaniu do neta. W przypadku gdy wbiłeś sobie przykładowo PBWT i wyszedłeś z gry, to przy ponownym załączeniu gry - ale offline - dalej będzie PB. Jak połączysz się z serwerem, soryy resory :( I tyle chciałem wiedzieć. Czyli będę musiał grać offline. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 14 Styczeń 2011 to jest bug - pojawil sie po wprowadzeniu ktoregos tam patcha. Możliwe, ja nie wiem jak było przed pierwszym patchem bo gry jeszcze wtedy nie miałem, opieram sie tylko na tym nieoficjalnym wiki, tam kiedyś to wyczytałem. W nieoficjalnym wiki jest kilka nieścisłości, przynajmniej kiedyś było więc możliwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 14 Styczeń 2011 W nieoficjalnym wiki jest kilka nieścisłości, przynajmniej kiedyś było więc możliwe. A to fakt - np. dla tych co mecza sie z Pure White - ustawcie sie z kumplem i kilka razy zaserwujcie mu Resurrection - sami zobaczycie efekt. A na wiki jakos zapomnieli dodac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Oen1992 2 Napisano 18 Styczeń 2011 Witam właśnie pograłem 3-4 godziny w DS i moje wrażenie ku** o co tu chodzi... Po pierwszy zrobiłem sobie 3 różne klasy Tief- Mag - Soldier . I co z tego każda jest taka sama niczym się nie różni mag bije z miecza ? :D dobra ma tam jakiś czar ale tylko jeden i zanim go wykona to konczy się to dedem . Pograłem magiem pokonałem tego pierwszego bosa poszedłem dalej i zostałem zabity chciałem po to wrócić i co? zostałem zabity... I co teraz ? Wogóle nie mam czegoś takiego jak lvl up . Gdzie wogóle kupuje się rzeczy albo dodaje punkty np w życie ? i jeszcze jedno jaka postać jest w miare dobra na tą gre. . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamkers 80 Napisano 18 Styczeń 2011 (edytowane) Pytanie w poziomie 2.2 w tych jaskiniach jest takie pomieszczenie z lawą jest jakiś sposób aby można było zebrać te itemy znajdujące się tam. Ring of Flame Resistance oraz Water Veil nie wystarcza. Jest sposób, niestety nie pamiętam gdzie dokładnie, ale w gdziś nieopodal jest mechanizm, który po uruchomieniu usuwa lawę z tego pomieszczenia. PROSZĘ O MODERACJE O WYWALENIE TEGO POSTA - PRZEGLĄDARKA ZEŚWIROWAŁA I TEN NA KTÓREGO ODPOWIEDZIAŁEM WIDNIAŁ JAKO NAJNOWSZY W TEMACIE. Edytowane 18 Styczeń 2011 przez Lamkers Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 18 Styczeń 2011 Witam właśnie pograłem 3-4 godziny w DS i moje wrażenie ku** o co tu chodzi... Po pierwszy zrobiłem sobie 3 różne klasy Tief- Mag - Soldier . I co z tego każda jest taka sama niczym się nie różni mag bije z miecza ? :D dobra ma tam jakiś czar ale tylko jeden i zanim go wykona to konczy się to dedem . Pograłem magiem pokonałem tego pierwszego bosa poszedłem dalej i zostałem zabity chciałem po to wrócić i co? zostałem zabity... I co teraz ? Wogóle nie mam czegoś takiego jak lvl up . Gdzie wogóle kupuje się rzeczy albo dodaje punkty np w życie ? i jeszcze jedno jaka postać jest w miare dobra na tą gre. . Mozliwosc levelowania masz po pokonaniu Phalaxa. W nexusie mozna to zrobic. W sumie wszystko w nexusie robisz bo to baza jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 18 Styczeń 2011 (edytowane) Witam właśnie pograłem 3-4 godziny w DS i moje wrażenie ku** o co tu chodzi... Po pierwszy zrobiłem sobie 3 różne klasy Tief- Mag - Soldier . I co z tego każda jest taka sama niczym się nie różni mag bije z miecza ? :D dobra ma tam jakiś czar ale tylko jeden i zanim go wykona to konczy się to dedem . Pograłem magiem pokonałem tego pierwszego bosa poszedłem dalej i zostałem zabity chciałem po to wrócić i co? zostałem zabity... I co teraz ? Wogóle nie mam czegoś takiego jak lvl up . Gdzie wogóle kupuje się rzeczy albo dodaje punkty np w życie ? i jeszcze jedno jaka postać jest w miare dobra na tą gre. . Po przejściu pierwszego bossa idziesz to nexusa i tam u tej oślepionej w czarnych szmatach wymieniasz zebrane dusze na punkty siły, zręczności itd. To jest forma level-up'a jakbyś się nie domyślał, zresztą dopisuje ci level za każdym razem, gdy wymienisz dusze na punkty. Wywodzenie, że trzy rasy się nie różnią jest po prostu desakracją tej gry. Wszędzie na forach podreślany był fakt, że magiem (czy raczej royalem) gra się najłatwiej (właśnie dzięki czarom). Jeśli raz zginiesz, to zostawiasz po sobie dusze, po które możesz wrócić, ale jeśli na trasie znowu powinie ci się noga, to dusze przepadają. Generalnie niektóre rzeczy możesz kupić, ale nie funkcjonują tu standardowe sklepy jak w innych grach (znajdują się rozsiane po levelach). Dobry guide znajdziesz na demons souls wikia. Radzę skorzystać i życzę powodzenia. Nikt nie mówił, że będzie łatwo;) Edytowane 18 Styczeń 2011 przez mrtwister Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valchall 141 Napisano 18 Styczeń 2011 Panowie orientuje się od czego zależy czy widać znaki zrobione za pomocą niebieskiego kamienia. Chciałem z kolegą pójść na te 3 phantomy w 1.4 i niestety za nic nie było u mnie widać niebieskich znaczków aby kolegę przywołać. On był w formie phantom ja body. Kilka dni wcześniej udało się bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 18 Styczeń 2011 Panowie orientuje się od czego zależy czy widać znaki zrobione za pomocą niebieskiego kamienia. Chciałem z kolegą pójść na te 3 phantomy w 1.4 i niestety za nic nie było u mnie widać niebieskich znaczków aby kolegę przywołać. On był w formie phantom ja body. Kilka dni wcześniej udało się bez problemu. Od TEGO lub od zbyt duzej roznicy w levelach miedzy wami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dApo 34 Napisano 24 Styczeń 2011 czesc. zamowilem juz swojego DS'a i chcialbym sie was zapytac jaka klasa postaci najlepiej zaczac na samym poczatku gry tak zeby nie zaczynac gry kilka razy bo wybralem np. trudniejsza klase na poczatek?(wiem ze gra ma trudny poziom trudnosci) czytalem gdzies tez ze w pozniejszej fazie gry to juz chyba nie bedzie mialo znaczenia jaka klasa sie zaczelo? ile mniej wiecej zabiera czasu przejscie gry? i jakie jeszcze dobre rady mozecie mi zapropnowac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szatnia 6 Napisano 24 Styczeń 2011 czesc. zamowilem juz swojego DS'a i chcialbym sie was zapytac jaka klasa postaci najlepiej zaczac na samym poczatku gry tak zeby nie zaczynac gry kilka razy bo wybralem np. trudniejsza klase na poczatek?(wiem ze gra ma trudny poziom trudnosci) czytalem gdzies tez ze w pozniejszej fazie gry to juz chyba nie bedzie mialo znaczenia jaka klasa sie zaczelo? ile mniej wiecej zabiera czasu przejscie gry? i jakie jeszcze dobre rady mozecie mi zapropnowac? niby Royal bo ma czar od samego poczatku ale i tak klasa jest bez znaczenia.. zobacz kim chcesz byc i taka klase wez bo kazda dobra gdy jest dobrze prowadzona a jesli pierwszego poziomu nie dasz rady przejsc to z gra bedziesz mial problem.. oczywiscie zginiesz pewnie z 10 razy albo i wiecej ale graj z glowa i nie poddawaj sie to bedzie dobrze.. rady.. czytaj napisy (na ziemi) gdy nikt Cie nie atakuje a mozesz dowiedziec sie o jakis pulapkach/itemach/ulatwieniach.. nie martw sie gdy zginiesz i stracisz jakies dusze bo nabijesz kolejne i duzo wiecej.. !! wmiare mozliwosci nos polowe mozliwego udzwigu ekwipunku (w sensie jest tam cos takigo jak waga przedmiotow ktore mozesz nosic w plecaku i waga przedmiotow ktore masz zalozone na siebie.. to miej wmiare mozliwosci polowe wagi ktore mozesz miec na sobie wtedy bedziesz duzo szybszy-zwinniejszy) nawet jesli masz biegac np. bez rekawic czy nawet zbroi ;P.. naucz sie dobrze robic uniki (turlanie sie - ale musisz miec <50% wagi na sobie bo inaczej to za wolne bedzie i za duzo kondycji zje - patrz wyzej ;P).. jak bedziesz dobrze to umial to duze ulatwienie bo obrona tarcza czesto niewystarczy bo moze Cie wytracic z rownowagi i wtedy bedzie mial Cie na tacy.. dobry unik i cios w plecy to sila ;P.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Orfiak 0 Napisano 24 Styczeń 2011 czesc. zamowilem juz swojego DS'a i chcialbym sie was zapytac jaka klasa postaci najlepiej zaczac na samym poczatku gry tak zeby nie zaczynac gry kilka razy bo wybralem np. trudniejsza klase na poczatek?(wiem ze gra ma trudny poziom trudnosci) czytalem gdzies tez ze w pozniejszej fazie gry to juz chyba nie bedzie mialo znaczenia jaka klasa sie zaczelo? ile mniej wiecej zabiera czasu przejscie gry? i jakie jeszcze dobre rady mozecie mi zapropnowac? Jeśli chodzi o rady to weź sobie na początek royala i rozwalaj wszystko z daleka za pomocą soul arrow. I tak jak szatnia mówił, noś na sobie tyle ekwipunku żebyś mógł się dobrze turlać. To jest o wiele ważniejsze od ciężkiej zbroi. A poza tym polecam ten link http://demonssouls.wikidot.com/ - znajdziesz tu wszystko co chcesz wiedzieć a nawet i więcej, radzę tam sobie poczytać trochę. I życzę przyjemnej gry :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fingo 25 Napisano 24 Styczeń 2011 (edytowane) czesc. zamowilem juz swojego DS'a i chcialbym sie was zapytac jaka klasa postaci najlepiej zaczac na samym poczatku gry tak zeby nie zaczynac gry kilka razy bo wybralem np. trudniejsza klase na poczatek?(wiem ze gra ma trudny poziom trudnosci) czytalem gdzies tez ze w pozniejszej fazie gry to juz chyba nie bedzie mialo znaczenia jaka klasa sie zaczelo? ile mniej wiecej zabiera czasu przejscie gry? i jakie jeszcze dobre rady mozecie mi zapropnowac? jaka masz wersje? ja tez dopiero co zaczalem. mam ok 30 lvl. jak jestes na EU to mozemy sie dogadac i pograc razem. jesli idzie o rady dla poczatkujacego: polecam zajrzec tu http://www.gamefaqs....mons-souls/faqs - od gory to 1 link na budowaine postaci (glownie pod pvp) i 3 linki na przejscie gry co do wyboru postaci, ja wybralem ponoc jedna z najgorszych postaci startujacych - tchief, ale mi sie gra nim super, ale od razu nastawilem sie na konkretny styl gry - uzywanie daggera, styl assasyna, ciosy w plecy, szybkie kombosy, uniki i te sprawy, co nie oznacza ze na stracie nie padalem jak mucha, ale pozniej bylo juz coraz fajniej, a wiesz jaka frajda jak sie rozwala poczatkujaca postacia takiego Red Eyes Knigta wiedzac, ze jeden blad moze sie skonczyc twoim zgonem? ale widok wchodzacych backstabow w tego typa jest pozniej bezcenny :) jak nie znasz ang lub nie chce ci sie przedzierac przez sciane tekstu to podam ci kilka porad poczatkujacego wyrobione na moim swiezym doswiadczeniu :P 1. po przejsciu tutoriala giniesz walczac z bosem i ladujesz w bazie - nexusie, tu mozesz zabic tego goscia co siedzi na schodach z niebieska aura - da ci 2k duszek, mozesz cos sobie kupic (polecam bo jak zaczniesz ginac to przepadnie ci to) nastepnie idziesz do pierwszego swiata czyli w skrotcie 1-1, tam po pokonaniu bosa i po powrocie do nexusa dostajesz mozliwosc kupowania atrybutow za duszyczki oraz mozliwosc uczenia sie czarow (patrz pkt.8) 2. na spokojnie obadaj sobie konfiguracje broni - prawa reka, lewa reka - czyli kombinacje tarcza + miecz, sztylet/miecz + miecz , talizman + bron, bron + luk - itp. rozne kobinacje daja rozne efekty (wazne to umiejetnosc parowania czy to bronia, czy to tarcza - l2) 3. np jesli uzywasz tarczy i broni lub w ogole uzywasz broni jednorecznie to masz nikle szanse na zrobienie combosow, jesli natomiast uzywasz broni dwurecznie (trojkat zmienia postawe) to ladnie kombosy wychadza do konca zuzycia paska staminy, uzywajac broni dwurecznie mozesz blokowac wciskajac l1 lub l2, 4. jak wcisniesz r3 to centrujsz kamere na przeciwniku, a ruszajac l3 zmieniasz cele 5. rolujac sie w strone przeciwnika wcisnij pod koniec r1 a wykonasz szybki ogluszajacy atak ktory da ci mozliwosc wykonania po tym kombosa 6. od poczatku zacznij trenowac backstab - np podbiegasz do przeciwnika bez centrowania na nim kamery (r3) i rolujesz sie (o) za niego (najlepiej wyczuwajac jego atak tak aby go ominac) nastepnie namierzasz go (r3) i podbiegasz i klepiesz r1 w plecy przeciwnikowi 7. np Blue Eyes Knighta mozesz backstabami wykonczyc tak: centrujesz kamere na nim (r3) i trzymasz dystans i okrazasz go caly czas, podchodz do niego i cofaj wymuszajac aby zaczal kombinacje, jak juz wylapiesz ktora kombinacje ustawia go w dlugim stanie bezczynnosci ladnie go obchodzisz i ladujesz mu w plecy backstuba, tylko musisz sensownie wybierac miejsce walki aby miec miejsce na te manewry 8. zeby uzywac magi na starcie musisz wybrac maga, priesta, temple knighta lub royala (jesli kogos pominalem to poprawcie mnie), jak wezmiesz inna postac to nikt cie nie nauczy jak rzucac czary. najpierw kupujesz czar u npc nauczyciela Freke's Apprentice (musisz miec 10 Magic i Intelligence) lub The Disciple of god (musisz miec 10 Faith), mapka z lokacja npc -> http://www.geocities...t/chart002.html nastepnie musisz zapamietac czar (kolejna opcja u nauczyciela) teraz samo uzywanie - czar wybierasz strzalka do gory, musisz miec talizman w lewej rece i rzucasz car wciskajac L1 9. sposob na szybkie ilosci duszyczek na starcie - farmic Red Eyes Knigta (REK) - daje ponad 2k dusz, problem w tym ze w bezposredniej walce zginiesz wiele razy zanim uda ci sie go zatluc, sa sposoby a.) ja uzywalem trika z upadkiem z wysokosci: jak juz odblokujesz sobie lewe przejscie do wierzy na starcie (kolo bramy do bosa) to czyscisz z przeciwnikow cala droge do REK. nastepnie podbiegasz do niego i wyciagasz go do wierzy (tej co otworzyles sobie przejscie), nastepnie biegniesz w miejsce gdzie droge blokuja 2 beczki i ustawiasz sie do nich pod katem 45 stopni tak ze jak REK do ciebie przyjdzie to pomiedzy nim a toba jest przepasc, przy odrobinie wprawy zalapiesz umiejscowienie swojej postaci, REK probuje atakowac i spada na dol wierzy a ty dostajesz fajny bonus duszyczek, jak cos pojdzie zle i knight przezyje to na dole mozesz go zaciagnac do tej przepasci kolo wejscia do wierzy, albo bedac na dole wierzy, probowac go tluc z gory ze schodow, jego ataki powinny walic w sciane pod toba (ale to ryzykowne) b.) trik z magia jak masz czar magicznego ataku to mozesz go zalatwic z dystansu caly czas mu uciekajac (najlepiej jak bedziesz uzywal przy tym tchief ringa ktorego znajdziesz w tej lokacji) 10. po skonczeniu 1-1 (jak nafarmisz dusze na REK) to idz do 4-1 i znajdz tam Crescent Falchion 11. zapomnialem dodac, ze 1-1 bosa (jest wrazliwy na ogien) najlatwiej zabic rzucajac w niego bombami, jak usmiercisz male palanxy to odpal sobie ogniste ulepszenie broni i go dobij kilka ciekawostek: 1. 100k duszyczek w 3 minuty , btw podklad muzyczny jest chilloutowy :)2. mozna duplikowac przedmioty, samemu lub z kims w co-op, jest to opisane w 1wszym linku na gamesfaq - ten od EWGF (odnosnik masz na poczatku posta) 3. jest jakis glitch na jeszcze szybsze nabijanie poziomow niz ten z 1 pkt, ale nie chcialo mi sie tego szukac, na razie chce sie nacieszyc grajac normalnie, jak mi sie znudzi PvE to do PvP takie sposoby sa dobre do budowania nowych postaci 4. mozna cofnac rozdane punkty charakterystyk (przez usmiercanie (skaczac w przepasc) wlasnej postaci w grze PvP, grajac jako agresor czyli black phantom). ponoc mozna tak zrobic ze niektore staty wbijasz na -99 i dzieki temu postac na maksymalnym poziomie ma dodatkowe punkty do rozdania, ale ogolnie uzywaja tego do nauki czarow (wymagane 10 pkt), a pozniej cofaja te punkty wydane na magie i daja w cos innego 5. lista psn-id osob na bierzaco grajacych w demona - http://demonssouls.w...ot.com/psn-id-s calosc pisalem dosc chaotycznie,skakajac od punktu do punktu, jak cos sie nie trzyma kupy to pytaj, powodzenia w polowaniu na demony, aha i pamietaj "you have a heart of gold, dont let anybody take it from you" :P Edytowane 24 Styczeń 2011 przez fingo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qim 28 Napisano 24 Styczeń 2011 Po pierwsze to spróbuj sam przejść grę. Tak z jak najmniejszą liczbą porad. Wkręcić się i dopiero na NG+ wychwytywać smaczki. Jeśli jesteś cierpliwy to ta gra nie sprawi ci większych problemów, a i satysfakcja z poznawania gry bez tipów, guidów i innych ułatwiaczy da ci sporo więcej frajdy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fingo 25 Napisano 24 Styczeń 2011 (edytowane) Po pierwsze to spróbuj sam przejść grę. Tak z jak najmniejszą liczbą porad. Wkręcić się i dopiero na NG+ wychwytywać smaczki. Jeśli jesteś cierpliwy to ta gra nie sprawi ci większych problemów, a i satysfakcja z poznawania gry bez tipów, guidów i innych ułatwiaczy da ci sporo więcej frajdy. po czesci sie zgodze, ze samemu rozkminianie gry daje najwieksza frajde (np ja sam rozkminilem sposob na REK, a pozniej czytajac o tym w poradniku mialem niezly ubaw), ale gosciu pytal o porady to je dostal, czasami dobrze o czyms wiedziec, a nie konieczenie trzeba to robic (np te ciekawostki co podalem), poza tym jak bedzie mial gdzies jakis problem wiekszy to zamiast rzucac padem dostal kilka poradnikow przejscia gry, wiec jak nie jest na bakier z angieskim to zawsze mozna sie doszukac jakiejs porady, ktora ruszy gre do przodu, jest jeszcze jedna dobra rzecz, ktora warto zobaczyc, pierwszy poradnik podaje wiele schematow na rozdawanie punktow do statystyk postaci, ukierunkowane pod pvp, dzieki temu nie trzeba na slepo wydawac tych punktow po to aby pozniej od nowa zaczynac robic postac bo sie zle porozdawalo, a tak masz jakies wytyczne i wiesz do czego masz dazyc, jakie bronie najpierw sobie zdobyc i jakie upgrady itd. nie powiesz mi ze przy takiej zlozonej mechanice idze obadac jaki buld sobie zrobic zeby pozniej postac dawala radosc z chociazby PvP, a nie na mus od nowa zaczynac a wlasnie przypomniala mi sie jeszcze jedna ciekawostka, mozna cofnac rozdane punkty charakterystyk (przez usmiercanie (np przez skok w przepasc) wlasnej postaci w grze PvP, grajac jako agresor czyli black phantom, czyli majac czerwona aure - ale to namieszali w tej grze :P mozna sie pogubic) Edytowane 24 Styczeń 2011 przez fingo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qim 28 Napisano 24 Styczeń 2011 No ok, ale przy pierwszym podejściu do gry, chyba nie patrzyłeś na poradnik jak stworzyć builda pod PvP, gdzie farmić soule, czy jak zglitchować przeciwnika. Rozumiem, jak się gdzieś zatniesz to można jakiś walkthrough obejrzeć, no ale nie całą grę przechodzić pytając innych o rady. Co do punktów, to jest w końcu element RPG, tutaj marnowaniem jest walenie dużo punktów w szczęście i faith, ale też i nie do końca. Moim zdaniem "pierwszy raz" dApo powinien przejść sam i jak się wciągnie, to zbudowanie postaci pod PvP, już z poradnikiem, nie zajmie dużo czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fingo 25 Napisano 24 Styczeń 2011 To tez zalezy od podejscia do gry. Jak ktos ma za soba wiele gier tego typu, np Diablo, Lineage, WoW, AoC, Aion itp to jego podejscie jest zupelnie odmienne niz ktos kto pierwszy raz gra w tego typu gre. Od razu wiesz czego chcesz od gry i wyznaczasz sobie cele. Nie musisz przechodzic punkt po punkcie wg poradnika, ale przydadza ci sie informacje co sie sprawdza na PvE lub PvP. Wyznaczasz sobie cele - jakie staty rozwijasz do jakich wartosci i do tego jaki ekwipunek masz dobrac. Teraz dobrze wiedziec gdzie tego szukac. A reszte sam dopracowujesz sobie. I tak ostatecznie trzeba bedzie to samemu przetestowac bo zaden poradnik nie da tyle co praktyka w grze. Ale jedno jest pewne, jak sporo roznych ludzi pisze, ze cos sie sprawdza to cos w tym jest. Tym samym wyznaczajac sobie jakis cel rozwiniecia postaci nie robisz tego "na slepo", bo w instrukcji do gry fajnie to wygladalo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach