Skocz do zawartości
darioBlaugrana

Bronie, dodatki, atuty...

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze z glowy: Naciskasz strzalke do gory na krzyzaku, zeby podlozyc, a kwadrat dwa razy, zeby zdetonowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo.Właśnie tak robię ale zamiast podłożenia wyciągam detonator i nic się nie dzieję nie wiem czy to jakiś błąd w grze,widziałem na Youtobe jak koleś gra właśnie z c4 i ma to samo.Jak coś to proszę o odpowiedz.Dziękuje bardzo.rolleyes.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sam nie uzywalem jeszcze C4, wiec nie wiem, ale strzelam, ze jesli po dwukrotnym nacisnieciu kwadratu wyciagasz detonator, to trzeba jeszcze nacisnac R1, zeby zdetonowac.

Edit: ogolnie to pokombinuj troche... Moze jak nacisniesz strzalke, to wyciagasz detonator, wtedy dwa razy kwadrat zeby rzucic C4 i R1 zeby zdetonowac?

Edytowane przez danatiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po naciśnięciu strzałki w górę, gdy trzymasz w ręce detonator, porozrzucaj C4 przyciskiem L1, a dopiero potem albo dwa razy kwadrat detonujesz albo R1 z detonatorem w ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie wyposażenie najczęściej wybieracie dla swojego żołnierza ? albo zapytam inaczej jaki jest według Was najlepszy zestaw dodatków do danej broni, bo ja coraz częściej mam dylemat co mam wybrać ?. Najgorzej mam z Atutami praktycznie cały czas biegam jako Duch, Watażka, Maratończyk. Broń to najczęściej z karabinów szturmowych AK47 i Famas, czasami wybieram pistolet maszynowy AK74u lub Skorpiona. Broń dodatkowa to pistolet CZ75 automatyczny lub Python. Zawsze z dodatków wybieram powiększony magazynek, tłumik, najczęściej biegam ze szczerbinkom, tylko czasami wybieram kolimator jakchcę sobie popatrzeć na kolorowy celownik teehee.gif . Do tego zawsze granat odłamkowy i granat błyskowy no i oczywiście mina. Raczej nie zmieniam tego zestawu chyba, że mi się już bardzo nudzi to wtedy podwieszam granatnik albo miotacz ognia.

Taki zestaw jest dla mnie optymalny, ale zawsze mam dylematczy brać tłumik, czy nie teehee.gif

Edytowane przez balneator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tłumikiem to zależy od mapy. Na większe nie ma sensu, bo raz, że tracimy zasięg, a dwa, że i tak zanim ktoś do nas dobiegnie to już zmieniamy pozycje.

Moje optymalne ustawienia pod różne mapy to:

Galil z tłumikiem i bez. Zawsze jakaś rakietnica na samoloty/helikoptery. Claymore. Semtex. Błyskowy.

Hardline koniecznie Pro do zmiany zawartości skrzyni, bo na cholerę mi ta amunicja!

Steady Aim/Sleight Of Hand (nie musi być Pro), zależnie od mapy

Hacker Pro bo nie znoszę włazić na miny i uwielbiam minować cudze skrzynie. Twarz przeciwnika musi być bezcenna.

Do tego zestawu wymienne bronie to:

M16 ze Scopem praktycznie tylko na mapę Array.

Spas (wypas) na Firing Range i Havane.

Famas z kolimatorem na Launch, której to mapy nienawidzę najbardziej. Nawet bardziej niż Nuke Town i Hanoi. Te trzy mapy to koszmar. Na szczęście cała reszta jest bomba.

Kill Streaki:

Spy Plane. Za 2 mamy ludków na mapie co moim zdaniem bardziej nam się przydaje niż nie zawsze efektywny samochodzik, podczas, którego i tak zazwyczaj się ginie. W sumie wychodzi więc nam stracony kill streak. Mapa pomaga całemu zespołowi i spokojnie przynosi kilka fragów zamiast jednego. No i przy 2 kilach z rzędu praktycznie cały mecz mamy wrogów na dłoni.

Skrzynia za 4 z możliwością wymiany zawartości. Cóż... Zawsze to jakaś szansa na Psy lub Śmigłowiec bojowy. Marna, ale i tak większa niż grając normalnie i próbując ustrzelić 11 chłopa. Dość często trafia się działko, Walkiria (btw nie taka zła jak już się opanuje lot), lub nalot dywanowy. Polecam. Trzeba się trochę narobić na Pro, ale warto.

Strzelec Śmigłowca. Wychodzi za 8 z hardline więc przy odrobinie szczęścia nie jest to aż tak strasznie trudne, no a masakre jaką potrafi zrobić to chyba każdy już widział. Nie wiem czy Psy są mocniejsze ale śmiem wątpić. Z tego co zauważyłem, biegają po mapie krócej niż w WaW i łatwiej dają się ustrzelić. Za to od razu zabijają i ciężej ubić je nożem. Moim zdaniem średnia zamiana.

:thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info, wypróbuje twój zestaw wydaje się być bardzo zachęcający, zapomniałem o skrzyni niespodziance będę musiał ją częściej wybierać biggrin.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Psy są mordercze. Dostałem je, oczywiście, w skrzyni. Zagryzły z 11 chłopa zanim poszły spać. Nawet nie mogłem ich dogonić, i przez cały okres ich bytności, nie widziałem ani jednego wroga.

--  Chciałem w tej linijce, po raz kolejny przeprosić Owl'a. Moja wielka, wielka wina. Wielka.  --

Ja dopiero poznaję mapy, więc na każdej biegam z tłumikiem. Co do Array, to posłucham się kill'a, tam tłumik raczej nie jest przydatny. Na hanoi grałem raz, albo dwa.

Latałem z Galilem, i było bosko. Ostatnio odblokowałem AK, i jest olimpijsko :)  Reszte mam w sumie taką samą. Miny, granat błysk i odłamkowy.  Oczywiście, haker pro, hardline i sleight of hand. SoH pro daje baaaardzo dużo.

Mam z tą grą tylko jeden problem. Nie mam kurna czasu w nią grać :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem granat ogłuszający jest lepszy od błyskowego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w MW2 używałem tylko Stun. One zarówno oślepiają, jak i ogłuszają (spowalniają), więc łatwo dogonić i zabić przeciwnika :) Takie moje zdanie :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gram głównie z AKs74u:

Broń: AKs74u z uchytem i szybkim ostrzałem

Dodatkowa: Kusza lub CZ75 akimbo

Granaty itp.: Odłamkowy, błyskowy i claymore

Perki: Duch, Watażka i Haker (mam dość padania cały czas od claymorów więc biegam z tym)

Czasami pogram z Famasem z tłumikiem lub AK47 z kalimatorem wszystko to samo tylko zamiast watażki daję wtedy doświadczonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem granat ogłuszający jest lepszy od błyskowego ;)

Stuny szybciej sie rzuca to fakt, i na PC sa zdecydowanie lepsze, za to na konsoli efekt jest taki ze koles jest niby zestunowany a i tak auto-aim ladnie mu na ciebie namierza... Dlatego IMO lepiej brac flashe bo wtedy najczesciej koles panikuje i spray'uje na pale z biodra, czyt. jest niegrozny ;P

A co do Hardline PRO i paczek to "anulowanie" paczki dziala tez z dzialkiem i wyrzutnia SAM, czyli ustawiamy sobie KSy 3, 4, 5 i przy odrobinie szczescia mamy az 3 paczki z KSami ;)

Edytowane przez Żywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-- Chciałem w tej linijce, po raz kolejny przeprosić Owl'a. Moja wielka, wielka wina. Wielka. --

Spoko staruszku, ja się nie gniewam. Pieski już zresztą dostałem i rzeczywiście stwierdzam że są mordercze.

Natomiast co do perków i sprzętu:

Karabiny szturmowe to według mnie:

1)Commando

2Galil i AK47

3)FN FAL.

Do klasy z tym sprzętem to duch pro, zwinne ręce pro i haker pro( przy klasie z FAL-em watażka).Tłumika nie używam.Jako drugą broń wyrzutnia lub kusza.

Smg to dla mnie AK74u lub scorpion tylko.Perk:i Waga lekka (?-mam wersje angielska wiec nazwy perków których nie znam po Polsku po prostu zgaduje) lub Wojak,Zwinne ręce pro , Maratończyk.Jako druga broń Cz75 lub Python akimbo

Snajper

PSG 1 lub WA2000. Perki to Duch pro,Zwiadowca(?),Haker Pro.Jako druga broń Kusza lub Python z Acog-iem.

Klasa ciężka(nazwa własna).

M60 lub shotgun. Perki: Wojak, jeśli M60 to Watażka, jeśli shotgun Zwinne ręce pro, Haker pro.Druga broń dowolna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz głównie gram tak:

AK47+tłumik

Jakiś pistolet, nie wiem jaki :D+ tłumikiem

Wojak

Zwinne ręce czy jak to tam

Maratończyk

Wg mnie jest b. złe rozłożenie perków. W pomarańczowym są same dobre, nie wiadomo co wybierać, a w zielonym same badziewia,,,

Odłamkowy

Claymore

Stun

2-spy plane

4-Care package

6-attack heli

Czasami ta sama klasa tylko że z Stakeoutem i uchwytem :)

Daje rade :)

~1,50 KD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktoś PEWNA RĘKA PRO - i co daje? pytam pod katem G11 ciekawy karabin szturmowy/tajny :biggrin:, niestety strzela seriami po 3, ma jakby wbudowany tłumik i dwa dodatki celownik mały lub ze zmiennym zoom-em (z tym celownikeim to prawie snajperka) niestety celowanie na niewielkich odległościach jest uciążliwe dlatego lepiej walić z biodra (całkiem niezłe obrażenia)

ze swoich doświadczeń ...

DUCH PRO - daje pełna niewykrywalność, nawet przed kundlami (chociaż ostatnio mam pewne wątpliwości bo mnie pogryzły ... a kto wie czy były szczepione (co prawda trzeba chwilkę nalatac sie z wyrzutnia na samoloty chyba 30 złomowań ale opłaca się a jeszcze trzeba spotkać działko strażnicze na swojej drodze - to akurat było upierdliwe :biggrin:)

DRUGA SZANSA PRO (czy jakoś tak ... durne te polskie nazewnictwo) - wydłuża czas z pistoletem w łapie i czekanie na zgona plus możliwość reanimowania przez członka zespołu - niezłe i często można zostać reanimowanym

WATAŻKA PRO (to jest dopiero nazwa :biggrin:) - poza dodatkami na broń dodaje dodatkowo jeden granat odłamkowy plus jeden inny (błyskowy, hukowy etc. etc.)

Edytowane przez okrutny_misio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steady Aim Pro pozwala szybciej dźgać nożem i szybciej celować po sprincie.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki, popróbujemy (muszę jeszcze niestety pobiegać ... i postrzelać) chociaż efekt końcowy nie do końca musi by zadowalający :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh to już wiem czemu zazwyczaj z odległości 5m szybciej ginę od kosy niż od karabinu  dry.gif.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się super gra z Duchem ( niewidoczny dla samolotów ) i AK 47 z tłumikiem, lub Galil.

2 perk to : Watażka Pro, a 3 to Maraton.

W 1 slocie perka zawsze miałem ten co zmniejsza ilość ofiar potrzebnych, ale jak mam Ducha to latwiej zdobyc strzelca niz z tym perkiem.

Kolesie panikują jak wybiegasz im skądś a Ciebie nie ma na radarze, jedyny minut to ten tłumik ale po dłuzszym czasie nie odczuwa sie roznicy.

A tak to : semtex, claymore, i wyrzutnia jakas na chopery/samoloty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się super gra z Duchem ( niewidoczny dla samolotów ) i AK 47 z tłumikiem, lub Galil.

A tak to : semtex, claymore, i wyrzutnia jakas na chopery/samoloty.

jak wyrzutnia na samoloty, prawie 100% skuteczność to Стрела :biggrin: niestety tylko na samoloty

ale jeżeli odpowiada Ci DUCH to warto chwilkę pomęczyć się z ta rurą żeby zrobić DUCH PRO (30 złomowań) - jesteś wtedy zupełnie niewidoczny dla samolotów, psów (chyba nawet nie trzeba stosować tłumika ... ale tego nie mogę potwierdzić) etc.etc., niestety musisz zniszczyć też działko strażnicze (na szczęście jedno) ... może mialem pecha ale nabiegałem się za tym nieco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od siebie polecam wyprobowac AK74u+grip+rapid fire = RAPE!!! Taka klasa pozwala nawet przelamac lagi na serwerze ;P a co dopiero w normalnych warunkach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam dwa ustawienia na których najczęściej gram

1. Galil+tłumik , granat odłamkowy/semtex, nova, claymore. Atuty: Wojak, Szybsze przeładowywanie, Maratończyk.

2.G11 (bez dodatków) i to samo co na górze

A i jeszcze polecam wyrzutnie przeciwlotniczą (bodajże strela 3)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi