Skocz do zawartości
darioBlaugrana

Bronie, dodatki, atuty...

Rekomendowane odpowiedzi

W trybie Hardcore ja bym polecał AK-47, bo zabija dwoma pociskami i ma bardzo wygodne przyrządy celownicze. A na normalu to tak jak post wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką bron do tłumika polecacie ?

Z tłumikiem najlepiej grało mi się famasem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nienawidzę M16, beznadziejnie mi się tym gra ;D. No i tu się nie zgodzę, bo bardzo często G11 zabija jedną serią, jak celuje się powyżej klatki piersiowej. Z tłumikiem imo najlepiej AK47 lub Galil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co daje Hardened Pro? Większe uszkodzenia od pocisków dla pojazdów powietrznych czy dla przeciwnika też? Zastanawiam się jaki wziąć drugi atut/perk do ak-47 i myślałem właśnie nad tym.

Edytowane przez kogut2142

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Broń : MPL

Dodatki: Rapid Fire,Grip

Perki : Hardline,Scavenger szybko konczy sie ammo,Hacker badz jak kto woli Marathon

Broń : Galil

Dodatki: Tlumik

Perki : Ghost,Steady aim,Hacker

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tłumikiem najlepiej mi się gra Commando i Galilem, czasem ak47u w kamuflarzu czerwonym ( fajnie wygląda)

A tak nawiasem:

Broń: Galil z tłumikiem

Perki: Wojak, Zwinne Ręce Pro, Haker

Wojak jest dośc fajny, bez zwinnych rąk to nie wiem jak bym grał ;p, Haker no przedewszystkim widzisz wszystkie wiezyczki i wgl, claymore.

Z tłumikiem najlepiej mi się gra Commando i Galilem, czasem ak47u w kamuflarzu czerwonym ( fajnie wygląda)

A tak nawiasem:

Broń: Galil z tłumikiem

Perki: Wojak, Zwinne Ręce Pro, Haker

Wojak jest dośc fajny, bez zwinnych rąk to nie wiem jak bym grał ;p, Haker no przedewszystkim widzisz wszystkie wiezyczki i wgl, claymore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla zastanawiających się nad 3 perkiem to polecam sprawdzić maske taktyczną szczególnie PRO. Troche trzeba się namęczyć aby zrobić pro (polecam padlinożercę pro do tego) ale nie działa wtedy gaz i błyskowe/ogłuszające oraz widać z której strony rzuconego błyskowego/ogłuszającego znajduje się potencjalna ofiara :-) Dla kamperów polecam przeciwodłamkowy pro i maska pro. Miałem 'przyjemność' przeciw takiemu grać i niestety pewnie tylko na mnie zrobił strzelca śmigłowca bo dosyć uparty byłem ale zabić mi się go nie udało :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zazwyczaj gram tak:

1 klasa:

L96 3x zoom

python z ładownicą

semtex

ogłuszający

claymore

duch

zwiadowca

ninja

2 klasa:

Commando z granatnikiem

china lake

semtex

ogłuszający

claymore

duch

zwinne ręce

ninja

serie ofiar:

BlackBird 8 kill'ów

strzelec śmigłowca 9 kill'ów

śmigłowiec szturmowy 11 kill'ów

a co do ogłuszających dla mnie są lepsze, ponieważ jak mi ktoś rzuca błyska to ja i tak zabije napastnika a z ogłuszającym nie mam szans się obrócić. Zawsze jak rzucam ogłuszającego to zachodzę wroga ze sskszydła i kaplica tongue.gif

na claymora juz sie nie dam killn'ąć bo mam już na nie wyczulone okobiggrin.gif ostrożnie wchodze do budynków z claymorami i je detonuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Broń: AK-74U

Dodatki: Szybki ogień, uchwyt

Perki: Waga lekka PRO, Watażka PRO, Maraton PRO

I jest moc!

Chyba, że ktoś woli Zwinne Ręce PRO to najlepiej za dodatek obrać szybki ogień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Broń: Famas

Dodatki: Celownik Reflex.

Perki: Duch Pro, Zwinne Ręce pro i Haker (wcześniej używałem druga szansa pro).

Doradzacie coś zmienić ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Broń: Famas

Dodatki: Celownik Reflex.

Perki: Duch Pro, Zwinne Ręce pro i Haker (wcześniej używałem druga szansa pro).

Doradzacie coś zmienić ? :)

Radzę zmienić Reflexa. I Famasa. Jeżeli chcesz karabin maszynowy to bierz Galil/AK47.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radzę zmienić Reflexa. I Famasa. Jeżeli chcesz karabin maszynowy to bierz Galil/AK47.

Hmm, Reflex mogę zamienić na tłumik, co o tym myślisz ? Ak-47 ma zbyt duży odrzut, a wydaje mi się że Famas przy Gailu jest lepszy (co prawda Famas zadaje mniej obrażeń ale jest szybszy od Gaila).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, Reflex mogę zamienić na tłumik, co o tym myślisz ? Ak-47 ma zbyt duży odrzut, a wydaje mi się że Famas przy Gailu jest lepszy (co prawda Famas zadaje mniej obrażeń ale jest szybszy od Gaila).

Hmm... Famas + tłumik to bardzo złe połączenie. Z tłumikiem IMO najlepszy jest Galil, a bez tłumika AK47 z powiększonym magazynkiem. Ale to moje zdanie :) Famas ma generalnie słabą moc, na daleki dystans trochę posysa. I ten dźwięk... :) IMO Najlepsza klasa:

1.Galil + tłumik/ AK47 powiększony mag/ na małe mapy AK74u szybkostrzelny

2.dual M1911, lub cokolwiek, i tak nie używam

Duch

Zwinne ręce

Haker

Semtex,

Flash

Claymore

3-spy plane

8-blackbird

9-strzelec

To moja klasa na TDM, w innych trybach raczej nie gram, chociaż ostatnio bardzo miło gra się w sztab, o ile team cokolwiek ogarnia a nie lata za fragami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przetestowałem AK-74u, nawet dobra broń (o ile mapa jest mała), potem Gail'a, niestety z famasem mi lepiej idzie (ten prawie nie ma odrzutu).

Jak wbiję wyższe lvl to zobaczę kałacha, chyba będzie najlepszy. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj graliśmy z fajnym gościem. Kosił wszystkich równo jakby był nieśmiertelny. Zagraliśmy z nim kilka meczy, żeby sprawdzić, czy to nie fart. Miał wyniki oscylujące w granicach ratio 4 i po okolo 40 fragów w TDM! I nie grał żadnym wysokim killstreakiem! Sprawdziliśmy go potem w kinie czy aby nie jakiś cheater. Okazało się, że nie, choć uzgodniliśmy zgodnie, że grał na K/M. Jego setup:

Famas + Podwójny magazynek

Nova

Granat

Duch

Zwinne Ręce

Hacker

Spy Plane

Zakłócający

Blackbird

Trick w tej klasie polega na nieużywaniu tłumika z Duchem co nadrabia się samolotem zakłócającym. Jak szybko wejdzie Blackbird to przeciwnicy są po prostu bezradni. Można latać i wystrzeliwać ich jak kaczki. Dużo więcej zarabia się w ten sposób fragów niż tracąc czas na jakiegoś Chopper Gunnera czy Psy, które nam przyniosą z 5 fragów. Ten koleś potrafił 3 razy w jednym meczu rzucić Blackbirda!

Gram w tą grę już 390 godzin, ale z taką młóckarnią to się jeszcze nie spotkałem. Niech mi teraz ktoś na forum wyskoczy, że frag fx czy inne gówno Eagle Eye to nie cheat i blabla, wcale nie jest takie fajne, kizimi. Mhmmm, ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Moja klasa :

Broń główna - Famas

Dodatek - Granatnik

Broń dodatkowa - Python

Dodatek - Celownik ACOG

Wyposażenie :

1 - Granat odłamkowy

2 - Granat ogłuszający

3 - Flara taktyczna

Perki :

1 - Wojak pro

2 - Zwinne ręce pro

3 - Druga szansa pro

Jak myślicie, dobra klasa, czy mam coś zmienić ?

Ja myśle że coś powinienem tylko nie wiem co, bo moja najlepsza seria ofiar wynosi zaledwie - 10, a gram już w tą grę 80h i mam 3 prestiż. Ratio - 0.95

Edytowane przez Zioomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomijając fakt, że Druga Szansa uważana jest za perk dla noobów, to jest to po prostu najgorszy Perk w 3 slocie. Za najlepszy wybór uważa się Hackera, a jak grasz na słuchawkach to Ninja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, zmienie na hackera, a bronie jak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z bronią to wiesz... Są dwie szkoły. Jedna mówi, że wszędzie gramy bronią nazywaną omg overpowered noobz (czyli po prostu najlepszą bronią w grze). Zawsze jakaś broń będzie najsilniejsza. W grach Treyarch jest to o tyle dobrze zrobione, że można mieć wątpliwości czy AK74u to właściwy wybór na Array, a M16 na Nuke Town ;) Famas generalnie uznawany jest za najbardziej wszechstronną broń i tu nie masz co zmieniać, jeśli chcesz się specjalizować tylko w jednej giwerze. Wszystkie dodatki oprócz ACOGA można próbować dołączyć i dobrze się bawić.

Natomiast druga szkoła mówi, że na każdej mapie trzeba mieć inną broń. Dla przykładu. Galil z tłumikiem na Hanoi, bo tam jak strzelisz to od razu wiadomo gdzie jesteś. Poza tym Galil jest morderczy na średni dystans, a głównie taki jest na Hanoi. M16, albo snajperka na Array. Małe mapy - małe szybkie bronie, jak Ak74u albo MPL, Skorpion Akimbo, to są mordercy. Dobry też jest MP5 ale wymaga trochę trenningu przy strzelaniu z biodra, bo ADS ma bardzo rozchwiany. Po prostu porób sobie kilka klas i zmieniaj w trakcie tej samej mapy. Zobaczysz jak czasami może się wszystko odwrócić, jak na Cracked zmienisz z Famasa na Galila ;)

Eksperymentowanie w BO jest bardzo fajne, a poza tym wpada ci więcej punktów za wyzwania od broni i dodatków.

To mówiłem ja Jarząbek trener 15-tego prestiżu :)

• Like 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, zmienie na hackera, a bronie jak?

No to tak.

Kill mądrze prawi, a ja dorzuce jeszcze zmiane granatnika na jakikolwiek inny attachment jak powiększony mag lub kolimator, zmianę wojaka na ducha(naprawdę przydatny, o wiele rzadziej zgony lecą, ale to też zależy od stylu gry), dodatkowa... Ja nie używam, ale jak skończy się ammo to na zapas mam makarowa akimbo. Flara taktyczna? Też bym raczej zmienił na claymore lub czujnik w zależności czy wolisz kampić czy biegać jak szalony. Aha, i może odłamkowy na semtex zamień :) I popróbuj pozmieniać czułość, zwiększyć, to często pomaga. Ja w zależności od dnia zmieniam :D Jak widze że strasznie lata celownik to zmieniam, jak obrót zajmuje 10 sekund to zwiększam :) Głównie gram na 6. Co do mojej klasy to ostatnio wypróbowałem ten motyw z counter spy planem i jest całkiem nieźle, kilka meczy ~30:0 się trafiło, klasa jak wcześniej pisałem, tylko że famas z powiększonym magiem i serie ofiar 3-SP,4-CSP 9-chopper ;) U mnie zazwyczaj jest w drużynie osoba która używa blackbirda :D

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zazwyczaj jest w drużynie osoba która używa blackbirda :D

HAHAHA! :D

Noooo. ale sam widziałeś dzisiaj co ten build potrafi. Rządziliśmy jak jakieś uber prosy, poniżej ratia 3 raczej nie schodziliśmy. Strach pomyśleć jakby tak grała cała drużyna. Przeciwnicy by się zapłakali.

28-0 mnie rozbroiło :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HAHAHA! :D

Noooo. ale sam widziałeś dzisiaj co ten build potrafi. Rządziliśmy jak jakieś uber prosy, poniżej ratia 3 raczej nie schodziliśmy. Strach pomyśleć jakby tak grała cała drużyna. Przeciwnicy by się zapłakali.

28-0 mnie rozbroiło :blink:

28-0? Mój rekord do zera to chyba 37, na jungle, chyba mam w udostepnianych plikach swoich ;) Ale samolot zakłócający rządzi, przeciwnicy nie wiedzą co się dzieje, a usunięcie tłumika to duuuża zmiana,na daleką odległość kille ślicznie wchodzą. Chociaż do famasa cały czas nie mogę się przyzwyczaić, czekam na 38 lvl i AK47 :wub:

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wilelkie ;)

Czułość musze zmienić bo mam na 2, ale 6 to chyba lekka przesada będę grał na 4, a wspomaganie celowania mam mieć włączone??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wilelkie ;)

Czułość musze zmienić bo mam na 2, ale 6 to chyba lekka przesada będę grał na 4, a wspomaganie celowania mam mieć włączone??

Zaczynaj od 3- i od czasu do czasu podwyższaj aż zatrzymasz się na najbardziej pasującym :) Ja tez od 2 w MW2 zaczynałem i co miesiąc o 1 podwyższałem. Nie da się od razu zmienić z 2 na 10 bo to niemożliwe. Ale jak już zwiększysz to potem nie będziesz wiedział jak mogłeś na 2 grać :) Wspomaganie ofc. włączone.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi