SUMO 0 Napisano 25 Styczeń 2011 No w jakim profesjonalnym wyścigu kierowca tnie sobie szykany i wychodzi z tego bez karnie? Jeżeli o mnie chodzi to zniósł bym kary i wprowadził kary za cięcie szykan. Wyłapać takiego delikwenta jest łatwo' date=' wystarczy aby jechał przed lub za jakimś zawodnikiem, aby stwierdzić czy ściął czy nie. Potrącił pachołki na La Sarte, czy nie, bądź wjechał w nie niespecjalnie. Także największą parodią dla mnie są kary czasowe podczas wyścigu, takie to dla mnie mało profesjonalne, a skoro przecież rozpatrujecie protesty po wyścigach, to nie widzę sensu, aby gra karała tych dobrze jadących. Skoro i tak złożony protest obetnie takiemu graczowi pkt za złą jazdę.[/quote']Kary - nakładane przez nas za cięcie szykan - mówisz masz. ;)Wyłączenie kar przyznawanych przez grę - nigdy w życiu. ;) Nie chce mi się szperać po powtórkach i dokładnie opisywać sytuacji...Mnie też się nie chcę' date=' a kto to zrobi za mnie i przyzna karę? ;)Przepraszam za przydługawego posta w nieswoim temacie, ale tak mnie naszło, pozatym coś czuje że to co tutaj napisałem przyda mi się w przyszłości :)Dzięki za wypowiedz, mnie też się przyda. ;)Wprawdzie nie biorę udziału w evencie...to najwyższy czas to zmienić. :P ;)Nie wiem dlaczego wszyscy upieraja sie przy duzych,pewnie maja posprawdzane te opcje tak samo jak Ty miales sprawdzone ciecie szykan.:rofl:albo ja światła w samochodzie HKS. :whistling: No kurna gdzie ten SUMO :D Dużo pracy ma z tymi incydentami ;p Nie pisalibyście tyle to by było szybciej, bo nie musiałbym tych Waszych wypocin czytać. :PŻona mnie w dzień do kompa nie dopuszcza i muszę w nocy montować filmik. <_< A w sim racingi niue gralem. a ja tylko w simsy grałem. ;)GT5 EVENT nr 8. Data: 23.01.2011 Niedzielny Turniej: 1. Sasek88 - 146 pkt. 2. Bumier - 116 pkt. 3. Busisko - 114 pkt. 4. Emet_PL - 95 pkt. 5. Gawron88 - 87 pkt. 6. ZEFIR69_PL - 48 pkt. 7. pnabor - 37 pkt. 8. sztiff - 35 pkt. 9. Barto98765 - 28 pkt. 10. Kmieciu4eveR - 24 pkt. 11. perek1977 - 21 pkt. 12. Watson20054133 - 19 pkt. 13. lukinio1 - 0 pkt. (lepsze miejsce w Kwalifikacjach) 14. kudlik - 0 pkt. 15. arcadiush - –4 pkt. >> Tabela Pełnych Rozmiarów << Pełne wyniki wszystkich rozegranych EVENTów znajdziesz Tutaj Filmik z opisem incydentów wyścigowych Od następnego razu wyniki będą ukazywać się najpóźniej we wtorek, a nie w poniedziałek - mam za dużo roboty przy oglądaniu/montowaniu powtórek. ;) Co do przyznanych kar - kilka sytuacji było trudno rozstrzygnąć, ale myśle, że nikt nie powinien czuć się poszkodowany. ;) Po wczorajszych ostatnich już BETA testach nowego Regulaminu postanowienia, które wejdą w życie od lutego: 1. Limit mocy w wyścigach do 510KM zostanie zwiększony do 550KM - będziecie mogli jeździć swoimi dopieszczonymi autami z Serii Super GT ;) 2. Wybór samochodów w wyścigu z Serii D: 6. Nurburgring GP/F - M3 Coupe '07 [421 KM] lub R8 4.2 FSI R tronic '07 [420 KM] (oba z Garażu Online) zostanie zmieniony na samochody Tuningowane: - BNR34 SKYLINE GT-R N1 '06 [600 KM] - CT230R '08 [581 KM] - FT565 Audi TT [573 KM] 3. W Zawodach Specjalnych - 4 okrążeń: 7. Super GT - Circuit de la Sarthe 2009 / zmienna pogoda (słonecznie) / zmienna pora (start o 15:00) Wybór samochodów zostanie zmieniony na: - Castrol TOM'S Supra '97 [499 KM] - Calsonic Impul GT-R '08 [501 KM] 4. Zmiana odnoście wyboru ogumienia we wszystkich wyścigach: - Typ opon: Dowolne - Bez ograniczeń * jeszcze może ulec zmianie - czekam na Wasze komentarze 5. Patrząc na to co niektórzy robili na Monzie, wprowadzam nowy punkt w Regulaminie: Karane - liczbą do - 12 pkt. będą również wszelkie celowe próby wykorzystywania błędów w grze, w postaci bezkarnej możliwości ścinania szykan/zakrętów na niektórych torach. Klasyfikacja miesiąca (czołówka): 1. Gawron88 - 773 pkt. 2. Bumier - 689 pkt. 3. ZEFIR69_PL - 516 pkt. 4. pnabor - 479 pkt. 5. miko_laj - 417 pkt. Punkty w ostatnią niedzielę przy sumowaniu do Klasyfikacji Generalnej były mnożone razy 2, jako że w dwóch pierwszych tygodniach ich liczba do zdobycia była ponad dwókrotnie wieksza niż ostatnio. Nagroda dla każdej osoby z pierwszej trójki! - Ferrari Enzo '02 * Gawron88 zażyczył sobie jednak coś innego w podobnej cenie, więc wg życzenia dostanie: Xanavi Nismo GT-R ;) Nagrody wyślę najpóźniej w środę 26 stycznia. Patrząc na moją formę w GT5 czas zrobić sobie przerwę od rozgrywek online i poćficzyć coś w ciszy i spokoju. ;) Dlategoteż następny Turniej odbędzie się w pierwszą niedzielę lutego, a szczegóły odnoście Kwalifikacji do owego EVENTu podam w poniedziałek - 31 stycznia. Regulamin obowiązujący od lutego znajdzieice w pierwszym poście tego tematu. Zapraszam i pozdrawiam. PS. Chciałbym jeszcze coś napisać, ale - użyto za dużo cytatów bla bla bla ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawron 4 Napisano 25 Styczeń 2011 Sumo 510na 550KM bajka,nie mialem serca znowu Cie molestowac bys znow podwyzszyl hehehe. Co do HKS to tez nie wiedzialem ze to nie swieci hhehe. Gawron, od niemal 6 lat gram w Live for Speed i uwierz mi, ale zasady CRC nie są mi obce. Prowadziłem kilka lig, w wielu brałem udział więc wiem jak się zachować na torze. Jeżeli chodzi o cięcie szykan to sprawa wygląda bardzo nieprofesjonalnie. Jak już pewnie zdołałeś się o tym przekonać nie raz to kary w GT5 są strasznie ułomne, wręcz momentami debilne. W więcej niż 30% przypadków poszkodowanym jest kierowca, który jechał dobrze. Udział w tym evencie brałem pierwszy raz, więc miałem prawo nie wiedzieć, że jedziemy jak w NFSie, czyli tniemy zakręty ile wlezie, aby tylko zyskać. Jeżeliby brać na poważnie ściganie się, to szykan nie powinno się ciąć. Jest zasada która mówi (zacytuję): Zawodnicy są zobowiązani do jazdy po torze minimum dwoma kołami. Za tor uznaje się obszar asfaltu ograniczony białą linią lub krawężnikami, przy czym obszar białej linii uznaje się za tor, krawężniki (tarki, kerby) natomiast do toru nie należą. Jeżeli chcemy grać, to czemu nie robić tego tak, jak powinno się to robić? GT5 super symulatorem nie jest, ale posiada wystarczająco dobrą fizykę jazdy, aby to opanować. Po za tym już prowadziłem kilka wyścigów w GT5. Mieliśmy okazję 2 razy spotkać się na Monza'y, za pierwszym razem niektórym ciężko się było przyzwyczaić (jazda singlowa miała swoje odbicie), ale już na drugim wyścigu, gdzie jechaliśmy Golfami po modyfikacjach wyścigowych, już każdy potrafił utrzymać się na torze, mimo iż w tym drugim przypadku padał deszcz. Wystarczy odrobina chęci. Po za tym nie wiem czy grałeś w jakieś inne gry Simracingowe. Zarówno w LFS, rFactor czy iRacing nie ma wbudowanego systemu kar, który karze zawodników za cięcie szykan, ale to wcale nie znaczy, że każdy będzie to robił. Wypatrzyć takiego gościa, który tnie szykanę jest bardzo łatwo. Na 1 rzut oka widać, czy przestrzelił szykanę z własnego błędu, czy został wypchnięty, czy też ściął ją specjalnie, lub unikał wypadku na torze. Ale to jest moja opinia, ja tam zawsze wolałem profesjonalizm, od wyścigów ala NFS. Kary ustawione na lekkie sa bardzo dobre,NIE KARA niewinego tylko winnego.A ze za ciecie szykan jest 10 sek zamiast 20sek kary-co z tego,malo 10sek?Az nad to moim zdaniem.Po co wiec ustawiac duze?I mam tu na mysli tez inne turnieje,w SLS mi to nie przeszkadzolo bo tam byly ciezkie uszkodzenia i wszyscy starali sie unikac jakiego kolwiek kontaktu.Wiec w polaczeniu z uszk.ciezkimi mi jest obojetne ktore kary,a na lekkich uszk i malej liczbie okr. ma to wielkie znaczenie. Sasek nie mow mi ze na Monaco nie bede mogl ciac tej szykany,bo to jest chyba nawet w realu dozwolone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 25 Styczeń 2011 (edytowane) Sasek nie mow mi ze na Monaco nie bede mogl ciac tej szykany,bo to jest chyba nawet w realu dozwolone. Monaco czy Monza? Patrząc na moją formę w GT5 czas zrobić sobie przerwę od rozgrywek online i poćficzyć coś w ciszy i spokoju. ;) Dlategoteż następny Turniej odbędzie się w pierwszą niedzielę lutego, a szczegóły odnoście Kwalifikacji do owego EVENTu podam w poniedziałek - 31 stycznia. Oj tak ja muszę zdecydowanie zrobić to samo :P Pograć w Fifę czy Dj Hero ;p ewentualnie B-spec w Gt ;P Edytowane 25 Styczeń 2011 przez Watson20054133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawron 4 Napisano 25 Styczeń 2011 Monaco czy Monza? Oj tak ja muszę zdecydowanie zrobić to samo :P Pograć w Fifę czy Dj Hero ;p ewentualnie B-spec w Gt ;P Monaco- lazur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 25 Styczeń 2011 (edytowane) Monaco- lazur Ale o której Ty szykanie mówisz na Monaco, że można ciąć i nie ma kary w grze? Tej za tunelem? Edytowane 25 Styczeń 2011 przez Watson20054133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawron 4 Napisano 25 Styczeń 2011 Ale o której Ty szykanie mówisz na Monaco, że można ciąć i nie ma kary w grze? Tej za tunelem? Watson,nie rozpierdalaj-toz tam tylko jedna jest :rofl: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 25 Styczeń 2011 Watson,nie rozpierdalaj-toz tam tylko jedna jest :rofl: No właśnie wiem, że jedna, na której JA dostaje karę za ścięcie, a dziwne, że Ty nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 25 Styczeń 2011 Dodałem napisy na filmiku - w nocy nie mogłem tego zrobić bo - "konserwacja youtube - spróbuj póżniej" ;) Sasek nie mow mi ze na Monaco nie bede mogl ciac tej szykany,bo to jest chyba nawet w realu dozwolone.W takim F1 jest dozwolone za pierwszym razem - ostrzeżenie. Później możemy tylko ciąć jeśli unikamy kolizji. ;) Choć w minionym roku ktoś bodaj 3 krotnie perfidnie ściął te szykane i kary nie dostał. ;)Po za tym ścięcie tej szykany w GT5 nic nie daje - w realu nie ma tam tego murka, który trzeba wyminać, więc jak dla mnie możecie se ścinać te szykane do woli. ;) No właśnie wiem, że jedna, na której JA dostaje karę za ścięcie, a dziwne, że Ty nie :) Ja jeszcze tam kary nie dostałem - jak pisał hardgib kiedyś ponoć kary były - przed patchem. arcadiush proszę o zaproszenie ;) ja nie mam czasu, sam mi wyślij, kiedyś odbiorę ;) Nie wiem czyja tu wina jest, niech specjaliści ocenią :DNie ma tu takich.Watson zdrowo przywaliles,w dodatku na ostatnim kolku kilkaset metrow od mety,zlapalem spina,mogles przynajmniej pozycje oddac,kary sa lagodne u Sumo...Łagodne? Duże są, ale ustawione w grze :P Ja mogę być surowszy dla Ciebie jak tak chcesz :PZreszta i tak Sumo w pyte roboty z tymi replayami,wiec proponuje jezdzic czysto i zglaszac jedynie istotne naduzycia.No własnie bo drugą noc już te Wasze przewinienia zgrywam. ;) szkoda że mnie wywaliło :( Nie kłam - poszedłeś na "ręczną" bo online jeszcze chwilę byłeś i dopiero później wyłączyłeś konsole :PPS. Proponuje dodać punkt regulaminu... podczas wyścigu wyłączamy HS. Zmniejszy to lagi no i te dziwne dźwięki ;)Masz na myśli pierdzenie Gawrona? ;) Prosiłem, żebyście wyłączali to i tak taki np. Watson ciągle coś nadawał do ucha. ;)Była to dokładnie ta sama sytuacja co na tym filmiku Wiem, że to nie ładne, ale wszystko mieści się w przepisach. :)Ja bym za to dał karę :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gawron 4 Napisano 25 Styczeń 2011 Jak Sls-a jechalismy to nikt kary nie dostal,dziwne,Watson ma pirata hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 25 Styczeń 2011 (edytowane) Masz na myśli pierdzenie Gawrona? ;) Prosiłem, żebyście wyłączali to i tak taki np. Watson ciągle coś nadawał do ucha. ;) Coś tam nadawałem jak się wkurzyłem podczas jazdy, ale u mnie tak nie pierdzi jak u Gawrona, albo bodajże Pnabora ( ping pong :D ) ;) Jeśli będzie taki punkt regulaminu o wyłączaniu HS każdy się dostosuję :) Moim zdaniem więcej pożytku z tego będzie :P Jak Sls-a jechalismy to nikt kary nie dostal,dziwne. Hmm... no ja z Wami na Endurance wtedy nie jechałem :) Watson ma pirata hehehe No właśnie... ekhm... kupiłem u ruskich na targu (z całym szacunkiem dla ruskich) , stąd te problemy :P Edytowane 25 Styczeń 2011 przez Watson20054133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztiff 6 Napisano 25 Styczeń 2011 SUMO napisał: ja nie mam czasu, sam mi wyślij, kiedyś odbiorę ;) Wysyłałem, ale jesteś tak popularny, że masz zapełnioną "skrzynkę" znajomych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 25 Styczeń 2011 SUMO napisał: ja nie mam czasu, sam mi wyślij, kiedyś odbiorę ;) Wysyłałem, ale jesteś tak popularny, że masz zapełnioną "skrzynkę" znajomych Aha :sweat: Zwykle co tydzień usuwam wszystkich nieznanych mi bliżej "przyjaciół", którzy dłużej niż miesiąc nie byli online, ale teraz faktycznie sami maniacy GT5, którzy non stop grają. Jutro wywale kogoś i sam Ci wyślę zaproszenie. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 25 Styczeń 2011 Aha :sweat: Zwykle co tydzień usuwam wszystkich nieznanych mi bliżej "przyjaciół", którzy dłużej niż miesiąc nie byli online, ale teraz faktycznie sami maniacy GT5, którzy non stop grają. Jutro wywale kogoś i sam Ci wyślę zaproszenie. ;) Heh... a jaka jest maksymalna liczba znajomych? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 25 Styczeń 2011 (edytowane) Heh... a jaka jest maksymalna liczba znajomych? :D Za mała :P 100.A wracajc do tematu opon: hakky78 wrote:dajcie wyscigowe twarde i bedzie spokoj z hamowaniem za pozno. Miekkie bardzo trzymaja i kazdy mysli ze uda mu sie utrzymac w zakrecie. Testowalismy i zdaje egzamin. Jako, że hakky to ekspert nie tylko od opon ;) ponadto widząc zmianę w Regulaminie Serii Super GT Pro na GTPL.pl myślę, że jest to optymalne, najlepsze z możliwych rozwiązanie, które sprawdzi się również u nas. ;) Tak więc ostatecznie od lutego: - Typ opon: Maksymalnie Wyścigowe Twarde. We wszystkich wyścigach. Przy zmianach ograniczeń do każdego wyścigu mógłbym jak zwykle coś pomylić ;) a i przy takim ustawieniu przy zmiennej pogodzie będą automatycznie dostępne również i Wyścigowe Przejściowe/Deszczowe, więc git. ;) Edytowane 25 Styczeń 2011 przez SUMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sasek 1 Napisano 25 Styczeń 2011 Sasek nie mow mi ze na Monaco nie bede mogl ciac tej szykany,bo to jest chyba nawet w realu dozwolone. Ja nie mówiłem o Monaco tylko o Monza. Tor w Monaco ten prawdziwy w porównaniu do tego w GT5 różnią się. Są 3 elementy które rzucają się od razu w oczy. Wyjazd z pit stopu jest na prostą startową, a nie po zakręcie T1, tak samo banda jest szerzej ustawiona w tym zakręcie, bo zaraz przy tarce. Nie ma tzw "dziury" na krótkiej prostej w dół do serii 2ch zakrętów o 180 stopni i jest szykana. W GT5 jest murek w prawdziwym GP Monaco nie ma murka, został on wycofany kilkanaście lat temu ze względu na niebezpieczeństwo. Cięcie szykany dajmy na to w F1 dozwolone nie jest, całkowite cięcie nie jest dozwolone. Ale na tym torze podczas GP obowiązuje specjalna zasada, tarka należy do toru. I to jest chyba jedyny zakręt w całej serii F1, gdzie dopuszczony jest szeroki najazd na tarkę. Nie wiem jak jest w innych seriach wyścigowych. A wracając do toru we Włoszech. Te żółto-czarne progi zwalniające powinny być większe i bardziej wyrzucać samochód w powietrze. Na prawdziwym torze są one dużo wyższe niż w grze, ale to nie zmienia faktu, że po kolejnym ścięciu tego zakrętu taki zawodnik dostałby karę i zapewne uszkodziłby sobie samochód. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zefir 0 Napisano 25 Styczeń 2011 Witam , na początek prośba do SUMO abyś na trasach z ograniczeniem mocy powyżej 700 koni dal opony wyścigowe średnie , myślę ze były by odpowiednie do tak dużej mocy , co do tych szykan to sam parę razy ściąłem bo myślałem ze można ale teraz jest zakaz wiec chyba nie ma co sie juz rozpisywać .... Wyżej ktoś napisał ze 4-ech z pierwszej 6 miało jakieś kolizje jednak obejrzawszy cały filmik zauważyłem tylko jedną kraksę gdzie przeciwnik wiele stracił i śmiem twierdzić ze cały event był w miarę czysty , mało tego pare osób specjalnie uciekalo w bandę lub tracili pozycje żeby tylko uniknąć kontaktu ze mną prze co bym stracił swoja pozycje :thumbsup: , osobiście sądzę ze wszystko idzie w dobrym kierunku . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 25 Styczeń 2011 Wyżej ktoś napisał ze 4-ech z pierwszej 6 miało jakieś kolizje jednak obejrzawszy cały filmik zauważyłem tylko jedną kraksę gdzie przeciwnik wiele stracił i śmiem twierdzić ze cały event był w miarę czysty , mało tego pare osób specjalnie uciekalo w bandę lub tracili pozycje żeby tylko uniknąć kontaktu ze mną prze co bym stracił swoja pozycje :thumbsup: , osobiście sądzę ze wszystko idzie w dobrym kierunku . No, no pamiętam :D Uciekałem na mokrej Monza, wyjeżdżam z zakrętu patrze na wewnętrznej Zefir, to ja kontra w lewo i trochę po piachu przejechałem, ale szybko wróciłem na tor ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztiff 6 Napisano 25 Styczeń 2011 Aha :sweat: Zwykle co tydzień usuwam wszystkich nieznanych mi bliżej "przyjaciół", którzy dłużej niż miesiąc nie byli online, ale teraz faktycznie sami maniacy GT5, którzy non stop grają. Jutro wywale kogoś i sam Ci wyślę zaproszenie. ;) Ok, dzięki i do zobaczenia na torze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zefir 0 Napisano 25 Styczeń 2011 No, no pamiętam :D Uciekałem na mokrej Monza, wyjeżdżam z zakrętu patrze na wewnętrznej Zefir, to ja kontra w lewo i trochę po piachu przejechałem, ale szybko wróciłem na tor ;) No dokladnie , ta akcje tez mialem na mysli :thumbsup: wlasnie nie wiedzialem czy to byles ty czy sztiff , jeszcze na fuji ktos tak uciekl , ale nie wiem kto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 26 Styczeń 2011 Uciekałem na mokrej Monza, wyjeżdżam z zakrętu patrze na wewnętrznej Zefir, to ja kontra w lewo i trochę po piachu przejechałem, ale szybko wróciłem na tor ;) No dokladnie , ta akcje tez mialem na mysli :thumbsup: wlasnie nie wiedzialem czy to byles ty czy sztiff , jeszcze na fuji ktos tak uciekl , ale nie wiem kto Nawet zauważyłem ten moment i zamieściłem w filmiku w 12 minucie. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 28 Styczeń 2011 (edytowane) Dobra, żeby Wam się nie nudziło - choć ponoć inteligentni ludzie się nie nudzą hehe Będziecie mieli trochę więcej czasu na Kwalifikacje bo zasady do nich podam już teraz. ;) Przypominam tylko, że Regulamin obowiązujący od lutego znajdzieice w pierwszym poście tego tematu. Kwalifikacje do EVENTu (który odbędzie się w pierwszą niedzielę lutego: 06.02.2011 o godz. 20:30, pokój zostanie utworzony pół godziny wcześniej): Liczba uczestników: 12. Na Wasze zgłoszenia czekam do soboty (5 lutego) do godziny 10:00 (rano). ;) Świat GT>> Życie GT >> Zawody Sezonowe >> Próba Czasowa nr 6 >> Tor - Laguna Seca >> Samochód - zgodnie z ograniczeniami (500 KM, masa 1400 kg, z przed 1980r itd.) >> Opcje Jazdy - Dowolne. Lista startowa: 1. arcadiush (host) - 1:35,750 - DF Pro - Foto - Mustang Mach 1 '71 Lista rezerwowych (czekających w Pit Stopie na ewentualne zaproszenie): 1. Lista kierowców testowych (nie biorących udziału w niedzielnym turnieju): 1. Dodatkowo przy swoim wpisie, o ile nie jest to tajemnicą, możecie podać samochód, którym owy czas wykręciliście. ;) Zapraszam i pozdrawiam. Edytowane 28 Styczeń 2011 przez SUMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barto987 2 Napisano 28 Styczeń 2011 Świat GT>> Życie GT >> Zawody Sezonowe >> Próba Czasowa nr 6 >> Tor - Laguna Seca >> Samochód - zgodnie z ograniczeniami (400 KM, masa 1400 kg, z przed 1980r itd.) >> Opcje Jazdy - Dowolne. Chyba 500KM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 28 Styczeń 2011 Chyba 500KMTak 500KM, z pamięci pisałem, mój błąd. Punkt za czujność hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SUMO 0 Napisano 29 Styczeń 2011 Drobne zmiany w Regulaminie, wynikające z wyłączeniem kar (narazie tylko w wyścigach Nascar) i co za tym idzie wyłączeniem automatycznych duchów przy dublowaniu: - Kary (przyznawane przez grę): Małe. Wyjątek stanowią Zawody Specjalne - Nascar, w których kary będą wyłączone.- Kary (przyznawane przez organizatora): patrz punkt VI. Protesty i Kary Jeśli zawodnik wie, że będzie dublowany zobowiązany jest do nieutrudniania manewru wyprzedzania przez dublującego, ponadto dublujący może sygnalizować dublowanemu manewr bezpiecznego wyprzedzenia miganiem światłami. Karane - liczbą do - 12 pkt. będą również wszelkie celowe próby wyjeżdzania po za tor i jego skracanie poprzez ścinanie szykan/zakrętów. Za nieprzepisową jazdę będzie uznawane wyjechanie poza obszar toru (ograniczonego liniami, krawężnikami, tarkami itp.) wszystkimi czterema kołami samochodu. - Utrudnianie manewru dublowania: do - 8 pkt. Zastanawiałem się nad całkowitym wyłączeniem kar (a przez to i duchów) przyznawanych przez grę, ale jednak zrezygnowałem z tego pomysłu, przynajmniej do momentu aż nie wyjdzie patch pozwalający na przewijanie powtórek i zmiany kamery w czasie ich oglądania - co ułatwiło by przyglądanie się wszystkim Incydentom. Po za tym przy 6 okrążeniach do dublowania raczej nie będzie dochodzić. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sztiff 6 Napisano 1 Luty 2011 Pojeździłem chwilę i udało mi się wykręcić 1:32.240...Może wystarczy do zakwalifikowania się ;) Nie wiem gdzie nasz mistrz z gtpl Pan X-Mato urywa z tego jeszcze 4 sekundy. Szacun!! Lista startowa: 1. arcadiush (host) - 1:35,750 - DF Pro - Foto - Mustang Mach 1 '71 2. sztiff - 1:32.240 - G25 - Chevrolet Camaro Z28 '69 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach