Skocz do zawartości
ONE

The Elder Scrolls V: Skyrim

Rekomendowane odpowiedzi

Łatka ponoć wychodzi za około 11 dni...

Łatka wychodzi ale czy na ps3?? albo jestem nie w temacie :whistling:

Edytowane przez Lukas555

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka :) Jestem nowym graczem Skyrim'a :) Póki co , mam 3 poziom , i aktualnie jestem przy '' Złoty Szpon '' , czy coś takiego (jeżeli przeszedliscie , powinniście chyba pamiętać) , i ktoś już zapytal , czy jest dużo pająków , wznawiam pytanie , bo nikt nie odpowiedział. Dziele się z bratem na pół z konsolą , niestety w DNA mojej rodzinki jest Anarchofobia :( Więc , czy jest dużo pająków ? Bo na początku grałem , było na prawdę super. Myślę sobie '' Będę grał setki , tysiące godzin w to '' , a tu nagle klops.... Wyskakują pająki , i z brudnym sumieniem odłożyłem grę na pułkę :( Przyszedł do mnie kolega , przeszedł mi owy poziom , ale po jakimś czasie przy '' Złotym Szponie '' , jest bardzo duży pająk... Na razie nie ma , ale mimo wszystko gry nie włączam :( Wiem , że nie ma bo kolega grał u mnie :D Mam pytanie , czy wiecie może , czy wyjdzie jakiś mod , który zastąpi pająki ( mówię o wersji na PC , ponieważ na PS3 to chyba nie możliwe (?) ) , bo jezeli by był taki patch bym grę zakupił na PC'cie. Nie bierzcie mnie za tchurza , po prostu taka natura :(

Wiem co czujesz. Też mam arachnofobie ale grac sie nie boje. Strach do pajakow w grach przelamal mi sie juz dawno, chyba w Gothicu 3 kiedy w koncu stanalem twarza w twarz z ciemna jaskinia pelna pelzaczy ;D (tylko pochodnia, mieczyk i ta adrenalinka). To tez zalezy od wieku. Pajaki w tej grze nIe sa straszne i nie ma ich zbyt wiele. Na poczatku gry sie trafiaja wlasnie kilka razy. Potem dopiero gdzies w lesie w drodze do miasta na koncu mapy spotkalem ze 4. Musisz pokonac ten problem to znIknie na dobre :D jak boisz sie bliskiego kontaktu to zaladuj 2x podpalenie i na dystans zalatwiaj. Zawsze widac je z daleka. Mnie tylko ciary lekko przeszly gdy walczylem w lesie z czterema na raz, choc moglem po prostu uciec. W ostatecznosci mozesz uzyc na nich krzyku, odleca na parenascie metrow a Ty sprintujesz do wyjscia poki leza :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łatka wychodzi ale czy na ps3?? albo jestem nie w temacie :whistling:

Musi wyjść na ps3. W końcu to my mamy największe bolączki w czasie grania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem co czujesz. Też mam arachnofobie ale grac sie nie boje. Strach do pajakow w grach przelamal mi sie juz dawno, chyba w Gothicu 3 kiedy w koncu stanalem twarza w twarz z ciemna jaskinia pelna pelzaczy ;D (tylko pochodnia, mieczyk i ta adrenalinka). To tez zalezy od wieku. Pajaki w tej grze nIe sa straszne i nie ma ich zbyt wiele. Na poczatku gry sie trafiaja wlasnie kilka razy. Potem dopiero gdzies w lesie w drodze do miasta na koncu mapy spotkalem ze 4. Musisz pokonac ten problem to znIknie na dobre :D jak boisz sie bliskiego kontaktu to zaladuj 2x podpalenie i na dystans zalatwiaj. Zawsze widac je z daleka. Mnie tylko ciary lekko przeszly gdy walczylem w lesie z czterema na raz, choc moglem po prostu uciec. W ostatecznosci mozesz uzyc na nich krzyku, odleca na parenascie metrow a Ty sprintujesz do wyjscia poki leza :D

Wczoraj ograłem Skyrim'a , i faktycznie. Im więcej gram , tym mniej się boję :) Teraz już moge na 100% rzec , że gra jest epicka :D Ale do ciemnej jaskini pełnej pająków , no way ! W życiu bym tam nie wlazł :D Ale w Gothicu chyba tak bardzo nie zaskakują :D Dzięki za rade , inni rzucali hasła typu ' poje* ' , ' psychopata ' i w ogóle :D Ale teraz jak ws Skyrimie podchodze do pająka , to automatycznie mrozi mi się krew w żyłach... Teraz póki co chyba nie będzie pająków , bo na uczyłem się tego krzyku i teraz muszę do miasta wrócić :D Na marginesie - fajny ten krzyk :D I dzięki za radę , będe uciekał :D

PS. Słuchajcie , napotkał mnie dziś problem , właśnie jak wracałem do miasta moim konikiem. Gdy stanąłem blisko poręczy , a między poręczą a drugą górą dzieliła przepaść , jak ze siadłem to automatycznie mi koń się przeniósł na drugą góre... I teraz musze iść piechotą :( Głupi bug... Ma ktoś może ten problem ? Bo chcę wiedzieć , czy wyjdzie jakiś patch ,bo jeśli stanie się tak częściej to będzie lipka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mających awersję do pająków w Skyrimie; w Markarth jest nawet quest polegający na zabiciu wielkiego bossa pająka w podziemiach miasta. Dziś tam chyba pójdę, zobaczę czy silne toto jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bossów pajaków to miałem już chyba z 7-8. no dobra może to mini-bossy ale już olbrzymich pająków (nie tych małych na jedno uderzenie) różnego wyglądu miałem już sporo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bossów pajaków to miałem już chyba z 7-8. no dobra może to mini-bossy ale już olbrzymich pająków (nie tych małych na jedno uderzenie) różnego wyglądu miałem już sporo

pewnie chodzi Ci o te śnieżne pająki, które spuszczają się z sieci gdy wchodzisz do ich jaskini :P to nie są żadne bossy, to po prostu wielkie bydlaki, które później są na 2 strzały :D pierwsza walka przy "złotym szponie" z takim pająkiem może i była trudna ale później to już mija.

2xup - mówisz o tym queście po tą broń jednoręczną z 25dmg? właśnie mam zamiar się tam wybrać :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie nie wiem, dostałem ten quest od nadwornego maga - dwemerskiego odkrywcy. Powiedział że jeśli chcę pozwiedzać dalsze podziemia to muszę zabić jakiegoś wielkiego pająka, a wtedy da mi klucz do dalszych podziemi (nie jestem pewien zresztą, ale chyba tam) i do jego muzeum Dwemerów. Mag nazywa się chyba Calcelmo, zresztą dzisiaj sprawdzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do ludzi, ktorzy "bawili sie" zaklinaniem.

Czy jest mozliwe zaklac wszystkie przedmioty z ekwipunku zeby obnizyc zuzywanie many danej szkoly magi,

Juz tlumacze o co mi chodzi.

Biore naszyjnik i pierscien i w tych przypadkach moge bez problemu "wlozyc" zaklecie na zmniejszenie pobieranej many z dziedziny zniszczenia.

Biore rekawice, buty i w tych przypadkach to samo zaklecie jest zaciemnione (moge wsadzic np powiekszenie udzwigu i inne takie).

Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi.

Moze jest w szkole zaklinania jakis perk/umiejetnosc, ktora powoduje ze mozna we wszystkim zaklac wszystko?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedna umiejętność jest dozwolona na jeden przedmiot, ale moge się mylić.

No i mylisz sie. Zmniejszenie kosztow many mozna przypisac do wszystkiego, procz butow i rekawic.

Juz pisalem kilka stron temu, ze ok. 300-350% szybszej regeneracji mozna wyciagnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, kupuję grę w najbliższym czasie. Mam tylko pytanie odnośnie trofeów, da się wszystko zgarnąć za jednym podejściem? Tzn. nie chcę patrzeć na trofea przed przystąpieniem do gry, dopiero na koniec, kiedy skończę wszystko i w moim mniemaniu nic do roboty nie pozostanie. Po zakończeniu głównego wątku można dowolnie eksplorować świat? Są jakieś trofea do pominięcia? dzięki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pograłem dziś u kolegi w pecetową wersję skyrima i nie ma bata, muszę kupić, ale wchodzac na "znany serwis aukcyjny" zobaczyłem EK i przypomniałem sobie 2 rzeczy - jest zeje**sty i drogi 500-550 zł. Poszukałem więc tej edycji w sklepach za granicą, ale cena 150 $ (490zł) też mnie nie rajcowała..i naglę natknąłem się na polski sklep internetowy zajmujący się sprzedażą gier (mogę podać na pw adres - nie chcę się narażać na złamanie regulaminu forum) za cenę 399 zł z darmową przesyłką kurierską. Od razu rzuciłem się na ikonkę "dodaj do koszyka" i kupiłem. moim zdaniem opłaca się za taką cenę, ponieważ na "znanym serwisie aukcyjnym" smok z EK kosztuje od 300zł w górę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa krótkie pytanka :D

1. Podczas wedrowek przypadkowo natknalem sie, ze na kilka "smoczych" zapisów na scianie. Jednak zeby z nich skorzystac musze zdobyc dusze smoka. Po zabiciu smoka pokazuje mi sie komunikat ze zdobyłem taką duszę ale w dalszym ciągu nie mogę uzywać tych całych krzyków. Mam nadzieję, ze napisałem w miarę zrozumiale :D

2. Po wykonaniu okolo 30 questów plan był taki zeby znalezc sobie jakąś spokojną miescinę, w ktorej bede mogl kupic dom, nadrobić zaległosci w czytaniu ksiazek (mam ich chyba tysiac a przeczytałem moze 3), odstawic szaty maga na polke, przebrac sie w zwyczajne ubranie i delektowac się zwyczajnym zyciem. I teraz pytanie. Znacie jakieś fajne, klimatyczne miasteczko, w ktorym mozna sie osiasc. Najlepiej jakby bylo polozone w jakiejs epickiej miejscowce (jezioro, gory, lasy do okola itd). Jedyny dom, ktory wiem ze mozna kupic znajduje sie w dosyc duzym miescie, ktorego klimatu w ogole nie czuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa krótkie pytanka :D

1. Podczas wedrowek przypadkowo natknalem sie, ze na kilka "smoczych" zapisów na scianie. Jednak zeby z nich skorzystac musze zdobyc dusze smoka. Po zabiciu smoka pokazuje mi sie komunikat ze zdobyłem taką duszę ale w dalszym ciągu nie mogę uzywać tych całych krzyków. Mam nadzieję, ze napisałem w miarę zrozumiale :D

2. Po wykonaniu okolo 30 questów plan był taki zeby znalezc sobie jakąś spokojną miescinę, w ktorej bede mogl kupic dom, nadrobić zaległosci w czytaniu ksiazek (mam ich chyba tysiac a przeczytałem moze 3), odstawic szaty maga na polke, przebrac sie w zwyczajne ubranie i delektowac się zwyczajnym zyciem. I teraz pytanie. Znacie jakieś fajne, klimatyczne miasteczko, w ktorym mozna sie osiasc. Najlepiej jakby bylo polozone w jakiejs epickiej miejscowce (jezioro, gory, lasy do okola itd). Jedyny dom, ktory wiem ze mozna kupic znajduje sie w dosyc duzym miescie, ktorego klimatu w ogole nie czuje.

1. Musisz odblokować shouta, wchodzisz w shouty i masz unlock.

2. Solitude fajne mieszkanie kupno i wykończenie to około 35 tyś ale warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie może gdzie można zdobyć przedmiot o nazwie "Serce daedry"? Potrzebuje do stworzenia zbroi Daedrycznej. Sztabek ebonu mam już całkiem sporo(ponad 20), ale serca ani jednego. :confused: Posiadam już kowalstwo na 100 poziomie i myślałem, że smocza zbroja jest najlepsza, ale chyba się myliłem. Na razie w niej łażę, ale chętnie przerzuciłbym się na lepszy "sprzęt". :whistling: Z góry dzięki za pomoc. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Oblivionie, serce daedry zdobywalo sie zabijajac.....daedre :) Wiec mysle, ze w Skyrim jest podobnie

O znalazlem filmik, mam nadzieje, ze pomoze :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależnie od poziomu Twojej alchemii można kupić je w sklepach ze składnikami alchemicznymi. Sam ostatnio zacząłem rozwijać alchemie i przy okazji skupuje wszystkie serca.

Edytowane przez Marru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, kupuję grę w najbliższym czasie. Mam tylko pytanie odnośnie trofeów, da się wszystko zgarnąć za jednym podejściem? Tzn. nie chcę patrzeć na trofea przed przystąpieniem do gry, dopiero na koniec, kiedy skończę wszystko i w moim mniemaniu nic do roboty nie pozostanie. Po zakończeniu głównego wątku można dowolnie eksplorować świat? Są jakieś trofea do pominięcia? dzięki za pomoc!

Jest jedno takie trofeum, a w praktyce 4 questy, w ktorych musisz wybrac konkretna strone.

Jak sobie je sprawdzisz i zapamietasz, to potem bez obaw mozesz grac.

Serce deadry sprzedaja zielarze. Elf w budynku adeptow, w gildii magow, sprzedaje nawet 2.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie może gdzie można zdobyć przedmiot o nazwie "Serce daedry"? Potrzebuje do stworzenia zbroi Daedrycznej. Sztabek ebonu mam już całkiem sporo(ponad 20), ale serca ani jednego. :confused: Posiadam już kowalstwo na 100 poziomie i myślałem, że smocza zbroja jest najlepsza, ale chyba się myliłem. Na razie w niej łażę, ale chętnie przerzuciłbym się na lepszy "sprzęt". :whistling: Z góry dzięki za pomoc. :smile:

Serce deadry znalazłem w drodze po elder scroll w chacie alchemika, która znajduje się w ogromnej jaskini zaraz po uruchomieniu jakiejś dzwigni i pokazaniu się tajemniczych schodów prowadzących w dół. Chata znajduje się zaraz na wprost od wyjścia, ale pewnie są łatwiejsze sposoby na zdobycie serca no i Ci którzy zrobili już tego questa mieliby z tym problem :)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

macie tak, że niektórych przeciwników nie możecie zabić? gdy ich życie spada do minimum to klękają i zaraz wstają z pełnym paskiem. Dwa razy już miałem takie coś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mylisz sie. Zmniejszenie kosztow many mozna przypisac do wszystkiego, procz butow i rekawic.

Juz pisalem kilka stron temu, ze ok. 300-350% szybszej regeneracji mozna wyciagnac.

Więcej. Jest jeszcze Apprentice Stone, którzy podwójnie zwiększa Magickę i jej regen.

@up

Chodzi Ci o NPC'ków? Niektórych nie da się zabić. Od czasów Obliviona tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi Ci o NPC'ków? Niektórych nie da się zabić. Od czasów Obliviona tak jest.

mhm.. np. dowódca jakiegoś Imperial Camp, albo jakis Orc Chief.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi