Skocz do zawartości
ONE

The Elder Scrolls V: Skyrim

Rekomendowane odpowiedzi

Są, chociaż tak szczerze, to też mam awersję do pająków, ale tylko "żywych". Te na ekranie nie specjalnie mi przeszkadzają. W sumie mam nawet dużą frajdę z zabicia takiego pająka.

Na PC jest mod, który je usuwa. Nie wiem na jakiej zasadzie działa, ale na 100% jest.

Edytowane przez lipek90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki wielkie :) Przed chwila wielkie przełamanie , włączam grę , gram sobie wszystko fajnie , 15 minut i kurcze duży pająk ... ;/

Są, chociaż tak szczerze, to też mam awersję do pająków, ale tylko "żywych". Te na ekranie nie specjalnie mi przeszkadzają. W sumie mam nawet dużą frajdę z zabicia takiego pająka.

Na PC jest mod, który je usuwa. Nie wiem na jakiej zasadzie działa, ale na 100% jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam inny bug, a dokładnie taki, że od czasu kiedy zabiłem Ulfrica to Hadvar pojawia się za mną w Whiterun. Za każdym razem kiedy jestem w tym mieście to on biega za mną.

Amulet of Mara dropi z bandytów czasami albo kupujesz go w świątyni w Riften.

Ok dzięki. Ożeniłem się z Ylojdą z Whiterun i po przeprowadzeniu się do nowego domu otworzyła własny sklep. Teraz co kilka dni dostaje koło 400 sztuk złota z udziału. :)

Fajna sprawa szkoda że nie moge z nią pobarażkować w łóżeczku żeby zrobić małego Dovahkiin'a :D.

Mam nadzieje że zrobią szybko ten patch z naprawionymi błędami. Tekstury znikają niemiłosiernie po 30 minutach gry a mój save waży koło 7 mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki. Ożeniłem się z Ylojdą z Whiterun i po przeprowadzeniu się do nowego domu otworzyła własny sklep. Teraz co kilka dni dostaje koło 400 sztuk złota z udziału. :)

Fajna sprawa szkoda że nie moge z nią pobarażkować w łóżeczku żeby zrobić małego Dovahkiin'a :D.

Mam nadzieje że zrobią szybko ten patch z naprawionymi błędami. Tekstury znikają niemiłosiernie po 30 minutach gry a mój save waży koło 7 mb.

Hehe , faktycznie powinna być opcja ' Bara-Bara ' :D Chociaż , przypominało Simsy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę sobie '' Będę grał setki , tysiące godzin w to '' , a tu nagle klops.... Wyskakują pająki , i z brudnym sumieniem odłożyłem grę na pułkę :(

A co ty nienormalny??? przecież to tylko gra - pare pikseli w wysokiej rozdzielczości na ekranie, nie ma się czego bać:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co ty nienormalny??? przecież to tylko gra - pare pikseli w wysokiej rozdzielczości na ekranie, nie ma się czego bać:P

Nie wiesz chyba , jak to jest mieć anarchofobie, To bardzo ciężki stan umysłu :C Teraz też sobie myślę ' a chuj tam , przecież to tylko gra ' , gdy już włączam grę jest inaczej. Przyznaję , jestem uzależniony od gier...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Anarchofobia? To jakiś strach przed anarchistami? ;)

Wiem, wiem... chodzi o arachnofobię.

Edytowane przez Hoplita
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się chyba jutro ożenię albo z Ysoldą (złoto piechotą nie chodzi), albo z Brelyną (jedyny mag do poślubienia w College'u, a ja jako mag mam fioła, oczywiście w grze na punkcie wszystkiego co związane właśnie z magią). A tak w ogóle, to dziś zacząłem questy z Dark Brotherhood, co prawda to nie dawna rodzina, ale tu też jest przyzwoita.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do wszystkich posiadaczy Skyrim w wersji na PS3, czy wy też macie częste lagi podczas gry? Zastanawiam się nad zakupem gry a jestem szczególnie uczulony na takie techniczne niedoróbki.

Więcej tutaj:

Tim Clark porusza temat przygniatających problemów opóźnienia i laga (freezy) w wersji na PS3.

Jak dla mnie wygląda to beznadziejnie, tym bardziej że portal PS3Site wystawił grze ocenę 10. Czy słusznie?

Edytowane przez BlackWolf
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie co do questu z ambasadą.

Nie mogę otworzyć włazu do cuchnących jaskiń w sali tortur, nie mam klucza, a niewolnik nie otwiera. Elf mi umarł. Co mam zrobić? To jedyna droga wyjścia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Ci strażnicy co przyprowadzili Elfa. Jeden z nich ma klucz.

@Michal

Łap. http://www.skyrimnex.../file.php?id=28

Zamienia wszystkie pająki w miśki.

Nareszcie ktoś miły wielkie dzięki :) Inni to się rzucali , że tchórz , że poje* i w ogóle :D Thx :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spotkał już ktoś Umbrę. Zakładam że jest taki wojownik ponieważ był w Morrowind i Oblivionie.

Macie nie raz tak że wydaje wam się że jesteście niepokonani klepiecie michy każdemu bez wiekszych problemów a przychodzi taki moment że ledwo wychodzicie z potyczki z życiem. Ja ostatnio nie miałem problemów z walką i wydawało mi się że to już moment gdzie nikt mi nie podskoczy a tu zacząłem zadania dla towarzyszy i w pierwszej poważnej misji dla nich

gdzie w ruinach szukamy pierwszego fragmentu jakiejś broni

pod koniec przeciwnicy wyskakują na okrągło, goniło mnie chyba z 6-7 osób i gdybym nie miał kostura sanguina (dremora odciągneła ode mnie kilku napastników) to nie wiem jak bym wyszedł z tej walki w całości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja odbije trochę od tematu, nie wiem czy było ale na Xboxie jest już wersja polska! Koleś podmienił napisy z PC i wstawił do wersji na konsole , oczywiście jest to pirat , ale nie rozumie jak to jest możliwe że wersja piracka(darmowa) w tym kraju jest lepsza niż oryginalna kupiona za nie mała sumkę . Następną rzeczą która jest dla mnie nie do pomyślenia ,dlaczego Cenega jeżeli zrobiła spolszczenie na wersje PC nie wstawiła jej do Wersji Konsolowych? .... To jest jakaś totalna kpina ,znając życie Cenega wsadzi spolszczenie do Edycji GOTY która będzie za rok może lepiej, i będzie chciała nam sprzedać grę po raz drugi.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Błagam kiedy wam się znudzi to pisanie o polskiej wersji. Wasze płacze nic teraz nie zmienią, a to o czym piszecie było już tu poruszane wiele razy. Nikt nie zmusza was do zakupu tej gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile razy można mówić że Cenega nikomu na złość nie zrobiła. Jasnym jest że lokalizacja na konsolach zwiekszyła by sprzedaż ale najwyrazniej w grę wchodziły duże pieniądze i komus się to nie opłacało (bethesda/cenega).

Poproście moderatora o założenie tematu gdziee można rzucac flejmy i pomyje na wydawce który nie wydaje zlokalizawanych gier ponieważ to nie jest wątek o tym

Ile można...

Edytowane przez hitokiri pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..Bo mnie boli, oszukali mnie banda złodziei polskich decydentów!!!

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze jest to, że jak Cenega wydała spolszczonego Fallouta 3 to odbiło się to takim hatem na nich (również na tym Forum), że teraz postanowili iść na rękę graczom i zostawić oryginał takim jakim jest, żeby w przyszłości nie mieć problemów z patchami itd. O ile wiem do Fallouta 3 PL dalej Bethesda odmawia supportu. Więc nie narzekać. Albo polska wersja albo brak patchy, dlc itd. Choice is yours ;)

Wracając do tematu. Taki każdy kozak w rozwalaniu Skyrima, a u mnie zgoła inaczej. Brnę przez tą grę trochę w bólach i zastanawiam się czy coś robię źle czy po prostu wchodzę tam, gdzie mnie być nie powinno na tym etapie :D Co lekko zboczę z głównej drogi by zbadać jakiś dungeon to jest on nie do zaliczenia. W drodze do Krasnali w jakimś lochu załatwił mnie wielokrotnie Nekromanta, potem jakaś wartownia i też jestem na strzała, jak złaziłem z góry po mękach w jakiś lochach ujrzałem strzelca, który zdjął mi 100% HP jedną strzałą niczym snajper w MW... wtf. Moja Lydia zginęła od ciosu szkieletora... Moby nic nie dropią. Biegam w jakiś szmatach z 1 godziny gry... Poziom wybrałem standardowy czyli chyba ten 3 na 5.

Natomiast w głównej ścieżce fabularnej zero problemów, nawet smoki ubijam podczas pierwszego podejścia, więc to mnie trochę uspakaja :)

Mag high elfka, 10 lvl, all in w Destruction, dual casting, itd. Build jak najbardziej zwykły do znudzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze jest to, że jak Cenega wydała spolszczonego Fallouta 3 to odbiło się to takim hatem na nich (również na tym Forum), że teraz postanowili iść na rękę graczom i zostawić oryginał takim jakim jest, żeby w przyszłości nie mieć problemów z patchami itd. O ile wiem do Fallouta 3 PL dalej Bethesda odmawia supportu. Więc nie narzekać. Albo polska wersja albo brak patchy, dlc itd. Choice is yours ;)

Wracając do tematu. Taki każdy kozak w rozwalaniu Skyrima, a u mnie zgoła inaczej. Brnę przez tą grę trochę w bólach i zastanawiam się czy coś robię źle czy po prostu wchodzę tam, gdzie mnie być nie powinno na tym etapie :D Co lekko zboczę z głównej drogi by zbadać jakiś dungeon to jest on nie do zaliczenia. W drodze do Krasnali w jakimś lochu załatwił mnie wielokrotnie Nekromanta, potem jakaś wartownia i też jestem na strzała, jak złaziłem z góry po mękach w jakiś lochach ujrzałem strzelca, który zdjął mi 100% HP jedną strzałą niczym snajper w MW... wtf. Moja Lydia zginęła od ciosu szkieletora... Moby nic nie dropią. Biegam w jakiś szmatach z 1 godziny gry... Poziom wybrałem standardowy czyli chyba ten 3 na 5.

Natomiast w głównej ścieżce fabularnej zero problemów, nawet smoki ubijam podczas pierwszego podejścia, więc to mnie trochę uspakaja :)

Mag high elfka, 10 lvl, all in w Destruction, dual casting, itd. Build jak najbardziej zwykły do znudzenia.

Spróbuj podpakować w magie przywołania i kupić w pierwszym mieście (tam gdzie 1 smok) od maga nadwornego księgę z czarem: przywołanie archona. Ta mała bestia będzie niszczyć wszystko przez jakiś czas;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątek główny dzisiaj przeszedłem na poziomie 21 na expercie. Fabuła dużo lepsza od Oblivion'a. Nie wiem czemu niektórzy mówią że ta gra jest gorsza niż Morrowind - widze że nie którym sie podobało jak machałeś mieczem przez 20 minut a i tak nie drasnołeś przeciwnika. Teraz walcze po stronie Skyrim i próbuje wytępić cesarskich. Podobał mi się atak na Whiterun. Nawet fajnie to wykombinowali. Mam nadzieje że będzie więcej takich rzeczy. A potem może zajmę się misjami Companions.

TES V przebiła wszystkie cześci i nikt mnie nie przekona że jest inaczej.

Niech mi ktoś powie znalazł ktoś już nowego rektuta dla Blades? Szukam po wszystkich miastach i na razie nic z tego.

Edytowane przez ShogunToyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do colegium w winterhold, nauczą cię pożytecznych czarów i już nie będziesz na strzała. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie odnośnie klasy postaci. Czy jak wybrałem sobie leśnego elfa aby grać łukiem to jeśli chodzi tylko o ten łucznictwo to od innych klas różni on się tylko tym, że ma na początku ma wyższy skill w tym? Szybkość nabijnia poziomów itp jest taka sama ? Bo beznadziejnie wygląda i chętnie bym go zmienił ;P

Swoją drogą czy też macie tak, że czasami koleś się jakby blokuje i nawala z tego łuku bez opamiętania ? :/

Edytowane przez marek1234itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, tylko zwiększony skill ma. No i powera ma słabego, rzadko się go używa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli tak naprawdę rasa daje jedynie lepszy początek?

mam też takie pytanko co do skilli - czy np. samo wbicie 100 w którejś z gałęzi bez dawania w nią punktów z poziomów coś daje? czy też wbijanie poziomu w skillu daje tylko możliwość przydzielenia punkciku? i co mam zrobić z tą niewidzialną ścianą w jaskini ze złotym szponem i czymś tam jeszcze (pisałem o tym parę stron wcześniej)

edit: już sobie poradziłem z tym

Edytowane przez MichuL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A macie może bug kiedy nosicie razem maskę Morokei oraz szaty Arch mage'a taki bug że nie widać waszej głowy? Tzn. widać kaptur od Morokei ale nie widać samej twarzy? Bug poprawia mi się jak np. zasejswuje, przejdę do np jakiegoś domku i wczytam sejw. Wtedy widać maskę, ale po jakimś czasie spoglądam i znowu pusto... ale bonus od maski jest. Problem w tym że jest nie widoczna. Trudno jest się wczuć w postać gdy nie ma się twarzy.

Łatka ponoć wychodzi za około 11 dni... jest co naprawiać bo na parę bugów się już natknąłem, nie tylko ten powyżej. Ale największy problem to ściny framerate. Gdy tylko to zniknie będę wniebowzięty. Tzn. już prawie jestem, ale byłoby idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi