Skocz do zawartości
ONE

The Elder Scrolls V: Skyrim

Rekomendowane odpowiedzi

macie tak, że niektórych przeciwników nie możecie zabić? gdy ich życie spada do minimum to klękają i zaraz wstają z pełnym paskiem. Dwa razy już miałem takie coś...

Nie da się zabić tych, którzy mają większe znaczenie w grze i będą jeszcze potrzebni do ukończenia jakiegoś questa.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielu przeciwników (np. silniejsze wersje draugrów) na koniec życia przykucną i trzeba je szybko dobić zanim wstanie tudzież wcześniej zadać na tyle mocny cios żeby "ominąć" poziom życia do kucania :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa krótkie pytanka :D

1. Podczas wedrowek przypadkowo natknalem sie, ze na kilka "smoczych" zapisów na scianie. Jednak zeby z nich skorzystac musze zdobyc dusze smoka. Po zabiciu smoka pokazuje mi sie komunikat ze zdobyłem taką duszę ale w dalszym ciągu nie mogę uzywać tych całych krzyków. Mam nadzieję, ze napisałem w miarę zrozumiale :D

1. Musisz odblokować shouta, wchodzisz w shouty i masz unlock.

Mam dokładnie to samo. Opcja Unlock nic nie daje. Mimo posiadania kilku Dragon Souli, jeśli chce odblokować jakiś Shout wyskakuje okienko w stylu "Dragons Soul required to unlock blablabla" :\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem na jakim jestescie etapie z fabuła więc może chodzi o to, że jeszcze nie doszliście do odpowiedniego momentu z głownych questów ? Może trzeba najpierw dojść do Greybeards ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba dojsc do greybeards. Ja watek glowny zrobile

Tylko do momentu zabicia pierwszego smoka, poniewaz inaczej nie spotkalbym zadnego smoka w skyrim. Wiecej z glownego watku nic nie robie. A shoutow moge uzywac. Ubilem narazie 2 smoki i mam 2 krzyki. Obydwoch moge uzywac. Wiec napewno nie trzeba dochodzic do greybeards bo ja tam noe doszedlem. Moze to jakis bug?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wielu przeciwników (np. silniejsze wersje draugrów) na koniec życia przykucną i trzeba je szybko dobić zanim wstanie tudzież wcześniej zadać na tyle mocny cios żeby "ominąć" poziom życia do kucania :D

Żaden normalny przeciwnik po wstaniu nie odnawia swojego życia. Tylko NPC'ki.

Co do shoutów, żaden krzyk nie chce się odblokować? Może odblokujcie jeszcze jedno słowo, albo zabijcie draga z main questa, może wtedy wyjdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy bug tak mnie zniechęcił że aż wyłączyłem grę i napiszę zaraz do Bethesdy czy w następnym patchu to naprawią. Ciekawe czy w ogóle odpiszą.

Otóż podczas robienia quest line'a od Imperial Legion jest takie zadanko "Compelling Tribute", której napadamy z kolesiami na pewnych innych panów. I mamy tu opcje; można iść i urządzić z ziomkami zasadzkę bądź wyrżnąć cały obóz wroga sam. Wybrałem tą drugą opcje. Gdy już wybiłem wszystkich w pień to przybiegli moi kompani. I tutaj jestem w ****; wszyscy mają wyciągnięte bronie i zagadnięci odpowiadają jakieś losowe kwestie, które w ogóle nie są związane z niczym. Jako że muszę zaraportować do jednego z nich to quest jest właściwie niewykonalny. Super. Też tak macie? Na walkthroughu w YT widziałem jak koleś wybiera opcje zasadzki i potem normalnie gada z gościem, quest się kończy i happy end... A u mnie lipa. Jeśli gram na konsoli to nie da się wpisać jakiejś komendy żeby np. się uspokoił? Zapewne nie. Więc raczej nie ruszam Skyrim póki tego nie naprawią, bo aż mi żal będzie z tym niedokończonym, a wcale ważnym questem. Ehh.

Edytowane przez Joxer TeaMan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy bug tak mnie zniechęcił że aż wyłączyłem grę i napiszę zaraz do Bethesdy czy w następnym patchu to naprawią. Ciekawe czy w ogóle odpiszą.

Otóż podczas robienia quest line'a od Imperial Legion jest takie zadanko "Compelling Tribute", której napadamy z kolesiami na pewnych innych panów. I mamy tu opcje; można iść i urządzić z ziomkami zasadzkę bądź wyrżnąć cały obóz wroga sam. Wybrałem tą drugą opcje. Gdy już wybiłem wszystkich w pień to przybiegli moi kompani. I tutaj jestem w ****; wszyscy mają wyciągnięte bronie i zagadnięci odpowiadają jakieś losowe kwestie, które w ogóle nie są związane z niczym. Jako że muszę zaraportować do jednego z nich to quest jest właściwie niewykonalny. Super. Też tak macie? Na walkthroughu w YT widziałem jak koleś wybiera opcje zasadzki i potem normalnie gada z gościem, quest się kończy i happy end... A u mnie lipa. Jeśli gram na konsoli to nie da się wpisać jakiejś komendy żeby np. się uspokoił? Zapewne nie. Więc raczej nie ruszam Skyrim póki tego nie naprawią, bo aż mi żal będzie z tym niedokończonym, a wcale ważnym queście. Ehh.

Jest jeszcze jeden taki moment. W końcowym queście dla Companions. Jak wyczyścisz pewną lokację przed zrobieniem tego questa, to nie będziesz mógł go zrobić. Trzeba czekać na patcha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na PieCu quest hula... Ten z Companions, ten Joxera q to nie mam pojęcia. Szkoda, że nie jesteś Imperialnym, to byś mógł tego całego charma użyć co mają, może by pomogło. :P

Albo zrób fast travel do jakiegoś miasta, prześpij się w jakimś zajeździe i tam wróć. W Gothicu miałem podobny problem i pomogło, tonący brzytwy się chwyta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na PieCu quest hula... Ten z Companions, ten Joxera q to nie mam pojęcia. Szkoda, że nie jesteś Imperialnym, to byś mógł tego całego charma użyć co mają, może by pomogło. :P

Nie twierdzę, że quest nie hula. Mówię tylko, że jeżeli najpierw wyczyścimy całe driftshade refuge (bo np. robimy trofeum za 50 skill booków - ja dlatego to wyczyściłem), to potem quest od Companions nie będzie działał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lipek, napisz mi co to za lokacja żebym nie miał wpadki. Tylko w spoilerze.

@Homer - próbowałem. próbowałem spać, czekać, podróżować. Próbowałem ukraść mu broń. Próbowałem rzucać na niego czary od illusion. Wreszcie pobiłem gnoja parę razy, aż zaczął klęczeć i kwiczeć. I wszystko na nic. Patch I need you!

Muszę sobie zaparzyć moje Yerba mate żeby się trochę uspokoić :f

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@lipek, napisz mi co to za lokacja żebym nie miał wpadki. Tylko w spoilerze.

Masz nazwę wyżej. Driftshade refuge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie możesz wczytać jakiegoś wczesniejszego sejwa i spróbować wykonać misje jeszcze raz np tym razem wykonując ją w drugi sposób. granie na jednym sejwie to duże ryzyko i wielka loteria. Ja mam sejwów chyba z 30 i nie raz uratowało mi to skórę np w zadaniu "In My Time of Need"

babka którą miałem zaprowadzić do tego redgarda po prostu znikneła, pomimo tego że w dzienniku zaktualizowało się że za mną podąża, szukałem jej wszędzie i nigdzie jej nie było

, pomógł wczytany wczesniejszy sejw

Mam pytanie do osób które ukończyły główny wątek żeby powiedziały czy jest dobry fabularnie, jestem przed zadaniem "list żelazny" i na razie jest mocno średnio. Czy będzie lepiej, czy jest ciekawszy od oblivionowego i morrowindowego, czy jest długi czy krótki

Gdzie można dostać zbroje ostrzy, miecz znalazłem (katana) ale zbroi jeszcze nie

Czy wampiryzm zmienia nieznacznie wygląd twarzy postaci, mówie o pierwszym stadium choroby, w obku tak było i pamiętam że miałem taki bug który powodował że nawet po wyleczeniu twarz dalej miała wampirzy wygląd, nie wróciła do wyglądu początkowego

Edytowane przez hitokiri pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie możesz wczytać jakiegoś wczesniejszego sejwa i spróbować wykonać misje jeszcze raz np tym razem wykonując ją w drugi sposób. granie na jednym sejwie to duże ryzyko i wielka loteria. Ja mam sejwów chyba z 30 i nie raz uratowało mi to skórę np w zadaniu "In My Time of Need"

babka którą miałem zaprowadzić do tego redgarda po prostu znikneła, pomimo tego że w dzienniku zaktualizowało się że za mną podąża, szukałem jej wszędzie i nigdzie jej nie było

, pomógł wczytany wczesniejszy sejw

Mam pytanie do osób które ukończyły główny wątek żeby powiedziały czy jest dobry fabularnie, jestem przed zadaniem "list żelazny" i na razie jest mocno średnio. Czy będzie lepiej, czy jest ciekawszy od oblivionowego i morrowindowego, czy jest długi czy krótki

Gdzie można dostać zbroje ostrzy, miecz znalazłem (katana) ale zbroi jeszcze nie

Czy wampiryzm zmienia nieznacznie wygląd twarzy postaci, mówie o pierwszym stadium choroby, w obku tak było i pamiętam że miałem taki bug który powodował że nawet po wyleczeniu twarz dalej miała wampirzy wygląd, nie wróciła do wyglądu początkowego

Co do stroju Blades:

Cały strój znajdziesz już po piewszym wejściu do Sky Temple. Jest w małym pokoju naprzeciwko ściany Alduina. Nawet znajdziesz tam ulepszoną katane. Wszystko jest w skrzyni po lewej stronie.
Edytowane przez ShogunToyo
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie możesz wczytać jakiegoś wczesniejszego sejwa i spróbować wykonać misje jeszcze raz np tym razem wykonując ją w drugi sposób. granie na jednym sejwie to duże ryzyko i wielka loteria.

Właśnie zapisałem już w takim momencie że nie dało się nic zrobić. Chociaż jeszcze sprawdzę w plikach zaraz czy nie uchował się jeden "zdrowy" sejw. Wait.

Edit: Nope, jednak nie. Więc czekam na odpowiedź Beth/liste poprawionych błędów

Edytowane przez Joxer TeaMan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do osób które grały zarówno na ps3 jak i pc? Jest duża różnica w jakości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie do osób które grały zarówno na ps3 jak i pc? Jest duża różnica w jakości?

Chwila z dodanymi modami i jakosc jest wyrazna, o rozdzielczosci i AA nie wspominajac. Co prawda wersje konsolowa widzialem tylko na filmikach, ale widac roznice miedzy gra na PC standardowa, a ta z zainstalowanymi modami.

Edytowane przez SmaleC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu przedmiotu o nazwie "Serce daedry" to czy może wie ktoś ja zdobyć klucz do lokacji "Świątynia Mehrunesa Dagona"? Znajduje się ona niedaleko Morthalu(bodajże na wschód).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież pisali, że dopiero otwiera się jak masz zrobiony quest z muzeum w dawnstar.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż podczas robienia quest line'a od Imperial Legion jest takie zadanko "Compelling Tribute", której napadamy z kolesiami na pewnych innych panów. I mamy tu opcje; można iść i urządzić z ziomkami zasadzkę bądź wyrżnąć cały obóz wroga sam. Wybrałem tą drugą opcje. Gdy już wybiłem wszystkich w pień to przybiegli moi kompani. I tutaj jestem w ****; wszyscy mają wyciągnięte bronie i zagadnięci odpowiadają jakieś losowe kwestie, które w ogóle nie są związane z niczym. Jako że muszę zaraportować do jednego z nich to quest jest właściwie niewykonalny. Super. Też tak macie? Na walkthroughu w YT widziałem jak koleś wybiera opcje zasadzki i potem normalnie gada z gościem, quest się kończy i happy end... A u mnie lipa. Jeśli gram na konsoli to nie da się wpisać jakiejś komendy żeby np. się uspokoił? Zapewne nie. Więc raczej nie ruszam Skyrim póki tego nie naprawią, bo aż mi żal będzie z tym niedokończonym, a wcale ważnym queście. Ehh.

Znam ten ból. Gra jest zajebista zwłaszcza ten klimat, ale to co mi się przytrafia ostatnimi czasy woła o pomstę do twórców. Chodzi mi o misję dla companions w whiterun gdzie po wykonaniu proving honor, wracam do Whiterun a tam nie wiadomo dlaczego wszyscy z gildii mnie atakują łącznie z postacią do której mam się zgłosić. Nie znam przyczyny ich agresji, ale przez to nie mogę zaliczyć questa, Dodam też że to już moje 3 podejście do zakończenia tej misji najpierw podczas rozmowy koleś się zaciął i mam na myśli jego a nie grę czyli dialog się nie zakończył a ja nie mogłem go wyłączyć ani się poruszać, przy kolejnym podejściu;zaliczyło mi zadanie ale nie miałem od kogo brać następnych bo mnie atakowali bez przerwy i coś czuję że patch już mi tego nie naprawi i pewnie będę musiał od nowa zacząć grać niestety. Teraz zastanawiam się czy zdołają to poprawić bo gra naprawdę daje dużo frajdy, ale niestety takie błędy to już lekkie przegięcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w Skyrime mozna grac rycerzem, nosic ciezkie swiecace zbroje i ogromne miecze jak w np. Dark Souls? I czy jest wybor miedzy dobry/zly bohater? Pytam bo na dniach chce kupic gre i chce sie upewnic, ze dobrze robie;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w Skyrime mozna grac rycerzem, nosic ciezkie swiecace zbroje i ogromne miecze jak w np. Dark Souls? I czy jest wybor miedzy dobry/zly bohater? Pytam bo na dniach chce kupic gre i chce sie upewnic, ze dobrze robie;)

Klasę budujesz sobie sam, nie ma z góry narzuconych "profesji", sam decydujesz jak rozwijasz postać, czy będzie to barbarzyńca z wielkim toporem, łucznik, mag, zabójca czy człowiek ubrany w wielką lśniącą zbroje z dwuręcznym mieczem

Ciężkie świecące zbroje i wielkie miecze oczywiście tak

Teoretycznie jest dobry/zły. W poprzedniej grze (oblivion) były punkty przyznawane za fame i infame (sława i niesława) tutaj teoretycznie nie otrzymujesz żadnych punktów (przynajmniej ich nie widać) ale NPC bedą reagowac na twoje niektóre poczynania np jak wykonasz kilka nieuczciwych przekrętów dla gildii złodziei niektóre osoby powiedzą ci że wiedzą jaki z ciebie niedobry obywatel :tongue: to samo działa na odwrót jeśli zrobisz coś dobrego wiele osób będzie chwalić twoje osiągnięcia

Edytowane przez hitokiri pl
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dolaczyl ktos juz do brotherhood? gdzie ta gildia zlodziei i co ona daje oprocz pracy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przecież pisali, że dopiero otwiera się jak masz zrobiony quest z muzeum w dawnstar.

Sorry, musiałem pominąć. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi