Skocz do zawartości
ONE

The Elder Scrolls V: Skyrim

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepszą zaletą jest różnodomowość rozgrywki każdego gracza, polecam nie korzystać z żadnych wiki, yt. itp. Popsujesz sobie tylko rozgrywkę. Graj i odkrywaj to jest miód tej gry. Np ja do tej pory nie wszedłem do "podobno" mega lokacji do której kumpel wszedł już na 40 h gry a ja mam już 100 :P

Hitokiri co za przypadek też wczoraj zdobyłem ebony mail :) Szkoda, że jest heavy przez co nie mam bonusów do armora, i jest słabsza od mojej obecnej. A jestem typowym assassynem. Na razie leży w domku na lepsze czasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zajebista fotka. Jestem w trakcie kompletowania calej tej zbroii. Co do samej gry, to na poczatku wrazenie bylo srednie. teraz z kazdm nowym qestem wsiaka bez reszty. gra jst mega dobra. Gdzie mozna latwo zdobyc expa i duuuzo kasy?

Mroczne Bractwo :) Tu idzie zarobić bardzo fajne pieniążki :D Nie będę pisał jak przyłączyć się do bractwa, żeby nie niszczyć Ci zabawy ;) Jeśli jednak koniecznie by Ci na tym zależało, to w necie jest parę stron na których jest to opisane. Co do tej zbroi to lepsze sety można zebrać już na hersztach bandytów, czy chociażby w dwemerowych ruinach i obozach orków :) (lub co prostsze, po prostu ją sobie wykuć, tylko potrzeba kasy na rozwój skilla). Moim khajiitem mam około 20lvl i już skompletowałem Daedryczny secik ;)

Teraz mam problem z questem "Krew na lodzie", bo

sprzedałem ten naszyjnik temu kolekcjonerowi, zamiast wpierw pokazać go temu typowi co stoi obok Ulfrica. Teraz muszę ładować punkciki w złodziejstwo, żeby go odzyskać

. Podbije 2-3 poziomy i powinienem mieć dostarczające zdolności do "odzyskania" potrzebnej rzeczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedałem ten naszyjnik temu kolekcjonerowi, zamiast wpierw pokazać go temu typowi co stoi obok Ulfrica. Teraz muszę ładować punkciki w złodziejstwo, żeby go odzyskać

. Podbije 2-3 poziomy i powinienem mieć dostarczające zdolności do "odzyskania" potrzebnej rzeczy :)

Bo ten q ma kilka rozwiązań. A jedna droga jest ukryta. Marker zadań jej nie pokazuje.

Znajdź maga u Jarla i zagadaj z nim o całej sprawie, oskarż go o morderstwa, wyprze się i nakieruje na własciwe rozwiązanie sprawy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mozna kupic dom? Lub czy jest lokacja gdzie mozemy chowac znalezione przedmioty/kamienie/zbroje? Dajcie linnka do jakiejs wiki :whistling:

Edytowane przez Fighterzysko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ten q ma kilka rozwiązań. A jedna droga jest ukryta. Marker zadań jej nie pokazuje.

Znajdź maga u Jarla i zagadaj z nim o całej sprawie, oskarż go o morderstwa, wyprze się i nakieruje na własciwe rozwiązanie sprawy

Dzięki za nakierowanie na właściwy tor ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mozna kupic dom? Lub czy jest lokacja gdzie mozemy chowac znalezione przedmioty/kamienie/zbroje? Dajcie linnka do jakiejs wiki :whistling:

Można mieć dom chyba w każdym dużym mieście i jest "obowiązkowe" posiadanie min 1 domu na składowanie. Chcesz obniżyć sobie miodność gry wiki droga wolna :D wiki

Edytowane przez Natsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mroczne Bractwo :) Tu idzie zarobić bardzo fajne pieniążki :D Nie będę pisał jak przyłączyć się do bractwa, żeby nie niszczyć Ci zabawy ;) Jeśli jednak koniecznie by Ci na tym zależało, to w necie jest parę stron na których jest to opisane. Co do tej zbroi to lepsze sety można zebrać już na hersztach bandytów, czy chociażby w dwemerowych ruinach i obozach orków :) (lub co prostsze, po prostu ją sobie wykuć, tylko potrzeba kasy na rozwój skilla). Moim khajiitem mam około 20lvl i już skompletowałem Daedryczny secik ;)

Pisz pisz. Nie popsujesz tylko pomozesz :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile waży wasz save? Mój to 14 MB i praktycznie nie da się grać po 1-2 h. Jak jest u Was?

Mam za sobą 95 h zabawy i niestety zrobiło się strasznie nudno (po 50 h już było nudnawo) --> gram wojem z tarczą i toporem. Wszystko deadric dopakowane zaklinaniem. Gram na najwyższym poziomie trudności. Nie ma żadnego godnego przeciwnika. Wszyscy padają na max kilka strzałów. Smoki również nie stanowią wyzwania. Szkoda, że nie ma jakieś super ciężkiego poziomu trudności. A przepraszam wyzwaniem jest granie jak wszytko zwalnia do kilku tklatek na sekundę :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Curing Vampirism

Make your way to Falkreath. Once there, speak to Valga Vinicia at the Dead Man's Drink and ask about any rumors going around. She will tell you that Falion in Morthal studies vampires. Speak to him and he will tell you that, in order to perform the ritual, a black soul gem must be filled. To get the black soul gem you need to speak to Falion again and he will offer to sell it to you (you can also obtain the black soul gem in various other, cheaper ways). To fill it, cast a Soul Trap spell on a human target and proceed to kill them. The Soul Trap spellbook to stage 1, making it easier to be cured, or continue living happily as a (non-stage 4) vampire.

Side Note:

Becoming a Werewolf also cures Vampirism (this works if you contract Lycanthropy as a quest reward ONLY, ie from the Companions' questline)

Mam już czarny klejnot duszy.. Jakiś pomysł jak go napełnić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam tak problem: wykonałem jakiś poboczny quest w Markath (bójka na targowisku) i teraz całe miasto jest przeciwko mnie.. Można jakoś to...hmm naprawić? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Schowaj broń i podbij do strażnika. Zapłacisz i jesteś już po spowiedzi -> winy odkupione.

ok sproboje tak zrobic.. ale obawiam sie, ze ich poziom zlosci jest taki ze od razu chcą mnie bić ;) (na radarze oznaczeni sa jako czerwona kropka).

Edytowane przez kazior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz mieć do mieście musisz zostać wpierw Tanem tego miasta a żeby tak się stało musisz wykonać misje dla Jarla danego miasta. Jesli wykonasz daną misje i masz odpowiednio gotówki możesz kupić domek wraz w wyposażeniem, na dobry początek najlepiej zaopatrzyć się w domek w Whiterun kosztuje 5000 + wystrój. Jedyny minus to że nie dostajesz stołu do zaklinania

Ja teraz zaszalałem i kupiłem wielki dom w Solitude, kosztował 25000 + wystrój około10000

@Natsu

Ja rownież gram skrytobójcą (wspomaganym trochę magią) więc ciężkie zbroje olewam ale mam ją w ekwipunku i od czasu do czasu jak idę ubić jakiegoś smoka, zdobyć "słowo", ubić bandytów to razem z Lydią kopiemy zady wszystkim w bezpośredniej walce.

Czasem po prostu nie chce mi się bawić w podchody i każdemu podcinac od tyłu gardła, jeszcze nikt nie przeżył mojego ataku z zaskoczenia który zdaje 30x obrażeń (perk 15x obrażeń od sztyletów+ podwojone przez rękawice Dark Brotherhood)

@hanibal_lekter1983

W sumie mam 85h i też jestem w takim momencie gdzie wydaje mi się że mało mnie już zaskoczy, ale gram dalej, jeszcze ponad połowa zadań dla deadrycznych książąt, połowa companions, połowa Winterhold, , ostatnia misja Thieves guild, nie wybrałem jeszcze strony konfliktu między stormcloaks i imperials nie wspominając że Dark Brotherhood postanowiłem

zniszczyć całe bractwo, qest "destroy Dark Brotherhood"

misje dla nich zostawiam na drugie podejście do gry

Pomimo tego że nie mam juz takiego parcia na odkrywanie i wchodzenia do każdej jaskini/fortu/twierdzy/domu itp to gra się ok i to świadczy że gra bije Obliviona na głowę który po 60h był niegrywalny

Na początku trochę korzystałem z wiki ale z reguły chodziło o dołączenie do konkretnej gildii, zdobycie Katany którą zobaczyłem na ekranie wczytywania czy zdobycie zbroi nightngale która mnie mocno rozczarowała (ten wieśniacki płaszcz powoduje że czuje się jak jakiś superbohater a nie złodziei)

Edytowane przez hitokiri pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku trochę korzystałem z wiki ale z reguły chodziło o dołączenie do konkretnej gildii, zdobycie Katany którą zobaczyłem na ekranie wczytywania czy zdobycie zbroi nightngale która mnie mocno rozczarowała (ten wieśniacki płaszcz powoduje że czuje się jak jakiś superbohater a nie złodziei)

Zdobądź zbroje mistrza gildii złodziei ma przydatny bonus ciut więcej armora i wygląda jak na złodzieja przystało. To fajnie macie ja po 100 h save dopiero na poziomie 10 mb i pełno q w dzienniku. Pewnie dlatego, że biegam od lewa do prawa bez celu :P

A no i całe questline dla wojowników i magów zostawiam na drugie przejście gdzie stworzę wojowniko-maga :)

Jakoś na dniach powinien wychodzić patch który, podobno poprawia fram-rate

Edytowane przez Natsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak wygląda sprawa grania łucznikiem? Ciężko jest przycelować? Zamierzam kupić grę, ale nie chce mieć potem problemów z wyborem złej rasy itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@hanibal

Czy mowisz, ze master tez jest zbyt prosty po pewnym czasie? Cholera :s

Jest w tej grze cos takiego, ze pomimo platyny zrobilem nowa postac i dalej sprawia mi radosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drevis Neloren, mag w College'u powinien mieć na składzie, z tym że najpierw musisz mieć odpowiedni poziom Illusion.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ lipek90

Specjalnie odpaliłem od razu poziom master, żeby gra była dla mnie cały czas wyzwaniem, ale tak jak pisałem wcześniej po ok. 50 godzinach było już nudnawo, a teraz 95 godzin (49 level, wszystko deadric dopakowane enchanting) i nie mam żadnego problemu, lecą jak john rambo, butelki używam tylko do odnawiania magii bo podnoszę destruction. Po skończeniu gry, gram jeszcze raz zabójcą z łukiem może ta opcja będzie trudniejsza.

Dwa słowa o smokach i okrzykach --> moim zdaniem jest ich za dużo i smoków i okrzyków, dodatkowo teraz już żadnego nie używam. Na początku gry owszem, ale teraz nie ma takiej potrzeby. Moim zdaniem twórcy powinni dać mniej okrzyków i smoków, ale walki z każdym skrzydlatym potworem powinny być mega trudne. Teraz jak atakuje mnie smok, to stoję sobie spokojnie i czekam, nawet nie uciekam przed atakami z powietrza bo nic mi nie robią. Jak smoczek wyląduje podbijam, 5 ciosów i dusza jest moja.

Ale pomimo tego, że jest za łatwo i tak uważam, że gra jest bardzo dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda że z czasem robi się za łątwo, a ilość smoków jest zatrważająca. Miałem nadzieję, że spotkania ze smokami bedą czymś epickim, a tu niestety, padają na kilka strzałów.

Co do problemu z łatwością gry, można ją sobie utrudnić używając słabego sprzętu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Połączcie sobie alchemie z enchantingiem i smithingiem. To jest dopiero przegięcie. Biegam w Dedrycznej zbroi z dwoma jednoręcznymi i wszystko schodzi w niesamowitym tempie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@czacha79

Nie po to maxowałem kowalstwo, żeby teraz latać ze stalowym toporem :thumbsup:

Poziom trudności jest po prostu za niski nawet na master i tyle ---> może to przez DS gdzie każdy kto grał wie jak jest. Na poziomie master spodziewałem się po prostu prawdziwego wyzwania i trochę się zawiodłem.

Edytowane przez hanibal_lekter1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie nie da się grać już u mnie. Save ponad 12 MB i co 30 minut musze robić restart gry bo robi się to co kolega napisał kilka postów wyżej. "Max detale na 10 letnim kompie".

Myślałem że nawet platyne zrobie ale jednak poczekam na tego patch'a. Mam nadzieje że to naprawi bo inaczej sprzedaje ją i kupuje inny tytuł. Czy producenci nie grali w wersje na PS3? Czy może wiedzieli o problemie ale dla nich pewnie liczyło się ilość sprzedanych kopii w 1# tygodniu.

Taka jest prawda - wszyscy teraz lecą na kasę.

Już jestem ciekaw DLC które będą do tego tytułu. Ale zrobie to co zawszę - pogram w wersję normalną, potem zamienie na inny tytuł na koniec kupie GOTY jak już stanieje. Dobrze że nie ma OnlinePass bo troche by mi było szkoda pieniędzy wydawać na ten sam tytuł za 200 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi