Mkkala 0 Napisano 9 Styczeń 2011 Witam! Mój temat kieruję do graczy, którzy posiadają Xbox'a 360, a jeszcze lepiej będzie, jeżeli wypowie się osoba, która posiada zarówno Xbox 360 oraz Playstation 3. Mimo, że posiadam już od dwóch lat konsolę PS3, posiadam ponad 40 gierek, to jednak czuję potrzebę kupna Xboxa 360. Dlaczego? Ponieważ zauważyłem, że posiadam ogromną ilość gier, z czego tak naprawdę w 4 gierki jedynie obecnie gram (po prostu czuję się tak, jakbym wywalił pieniądze w błoto). Drugim powodem jest beznadziejna biblioteka gier w PSS. Wolałbym kupić przykładowo trzy porządne gry na PS3, niż 40 "na ślepo" które mi się spodobają lub nie. Z tego, co się orientuję na Xbox Live są znacznie ciekawsze gry, które gustownie zarówno i moimi zainteresowanie bardziej się spodobają np. Quake 3, Doom, Vigilante 8, GTA San Andreas itd. Dlatego też zastanawiam się nad kupnem Xboxa 360, gdyż dla mnie platforma Xbox posiada znacznie ciekawsze tytuły, które bardziej mnie zainteresują, niż na konsoli PS3. Jednak za nim kupię konsole Xbox 360 to muszę znać odpowiedzi na kilka pytań :Pomijając fakt, że PS3 ma Bluray :- czy w konsoli Xbox 360 jest możliwość odtwarzania plików mp3 oraz plików mp4?- czy odtwarzanie tych plików jest możliwe po podłączeniu np. dysku zewnętrznego usb 320gb? np. Western Digital wd3200me 320gb http://support.wdc.com/product/install.asp?groupid=203〈=enOgólnie więc kupienie nowej konsoli Xbox 360 związane jest ze znacznie (według mnie) lepszą biblioteką gier (w szczególności na XBOX Live).Czy rzeczywiście warto kupić konsole, aby poczuć satysfakcje, że mogę nabyć naprawdę świetne gry? Albo już wydoroślałem z grania? :biggrin2:Z góry dziękuję za odpowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kuba105000 28 Napisano 9 Styczeń 2011 Ja nie mam X360, ale według mnie nie warto, tym bardziej, że masz PS3. Poza tym na xklocku net jest płatny. No i ogólnie nie jest lepszy od PS3. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 9 Styczeń 2011 (edytowane) W dniu 9.01.2011 o 16:21, Mkkala napisał: - czy odtwarzanie tych plików jest możliwe po podłączeniu np. dysku zewnętrznego usb 320gb? np. Western Digital wd3200me 320gb http://support.wdc.c...pid=203&lang=en Z góry dziękuję za odpowiedź ;) gdzies to czytalem, ze xbox przyjmuje dyski tylko od microsoftu (xboxowi dedykowane), innych nie podlaczysz. jak sie myle to niech mnie ktos poprawi ps. w sumie czego sie spodziewasz? na forum ps3 konsola od sony bedzie zachwalana, a xbox bedzie tym zlym, (natomiast na forum xbox bedzie odwrotnie). Edytowane 9 Styczeń 2011 przez kakaroto-songo1 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wsioq 56 Napisano 9 Styczeń 2011 o ile uważam ps3 za lepszą konsole to X'a warto miec dla pada :D, jakoś wyjątkowo dobrze mi się na nim gra 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mkkala 0 Napisano 9 Styczeń 2011 W dniu 9.01.2011 o 16:39, kakaroto-songo1 napisał: gdzies to czytalem, ze xbox przyjmuje dyski tylko od microsoftu (xboxowi dedykowane), innych nie podlaczysz. jak sie myle to niech mnie ktos poprawi ps. w sumie czego sie spodziewasz? na forum ps3 konsola od sony bedzie zachwalana, a xbox bedzie tym zlym, (natomiast na forum xbox bedzie odwrotnie). Spodziewałem się gracza, który posiada zarówno PS3 jak i Xbox'a 360, podzieli się ze mną wrażeniami, odczuciami i oceną, która konsola według niego jest lepsza i zrobi porównanie obu tych konsol. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JohnySilver 11 Napisano 9 Styczeń 2011 Miałem Xboxa, teraz mam PS3 (nie mam czasu ani pieniędzy na posiadanie dwóch konsol jednocześnie). Nie bardzo wiem dla jakich gier z tego Xbox Live widzisz sens kupowania klocka. Fakt jest kilka perełek (np. Limbo, Shadow Complex) ale żeby specjalnie dla nich kupować Xboxa ? Bo te co wymieniłeś a pierwszym poście to są klasyki zabawne przez 30 min... quake3 ? No proszę Cię :) Xbox to bardzo fajna konsola, szczególnie ta nowa wersja Slim (bo ten duży jest potwornie głośny) i świetnie mi się na nim grało lecz przesiadka na PS3 była dobrym posunięciem (oczywiście to tylko moje zdanie). W tej chwili nie widzę potrzeby posiadania Xboxa. A jeśli rozważasz kupno drugiej konsoli dla kilku klasyków z Xbox Live to jesteś widocznie zamożnym człowiekiem posiadającym do tego dużo wolnego czasu. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zuzka 5 Napisano 9 Styczeń 2011 Witam. Ja mam obie konsole. Pierwszy był x, a później ps3. Moje doświadczenia? X leży i się kurzy. Jest kilka powodów - platny net (trzeba płacić, żeby grac przez siec), brak np. wyjścia optycznego (potrzebny jest dodatkowy kabel), w starszej wersji nie ma wifi (jak chciałam dokupić, to krzyknęli sobie ponad 300zl, żart i kpina). Ogólnie dla mnie x nie jest od razu po kupnie do pełnego użytku - każą ci non stop coś dopłacać. Czy ciekawsze maja tytuły? zależy co kto lubi. Ale w moim przypadku było tak: absolutnie od czasów świeżości ps2 nie sledzilam rynku konsol - grałam na PC. Znajomy polecił X'a. Kupiłam. Nie wspomniał tylko, ze on uwielbia X'a, bo można piracić. Glupie z mojej strony, ale jakoś nie zagłębiłam sie w temat. Później żałowałam. Zajrzałam do kilku gazet, na kilka serwisów growych, a tu nagle zapowiedz Heavy Rain, gdzie indziej recenzja Uncharted2, jeszcze w innym miejscu screeny z LBP. I co? A ja mam xboxa... i raz na ruski rok jakiś arkadowy exclusive. Podsumowując: ps3 jest bardziej przyjazny użytkownikowi (o wiele większe możliwości ustawień, więcej opcji multimedialnych etc.), ma więcej exclusivow, kupując ps masz od razu wszystko, czego ci do szczęścia potrzeba. Kupując x'a masz wyjące pudło, z wielkim zasilaczem (obserwacje na podst. starszej wersji) i jeszcze płać im abonament za net... Jedyny plus, moim zdaniem, to mega wygodny pad. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kore 22 Napisano 9 Styczeń 2011 A ja mam 2 wnioski po przeczytaniu posta zaczynającego temat: 1. Masz stary ewidentnie za duzo kasy ;p [40 tytulow? OMG.. dokupowac Xa z takich powodow? niezle..] 2. Faktycznie gry Ci sie przejadly.. bo majac 40 tektur grac tylko w 5.. hmm.. cos tu jest nie tak :) nie wierze w 35 nie trafionych tytulow.. Ale wydaje sie ze juz postanowiles. Sprobuj zatem, jesli w teorii ta konsola wychodzi naprzeciw Twoim oczekiwaniom :) Nie uwazasz jednak ze placenie ok. 1,ooo to sporo jak na takie - umowmy sie - skromnie oczekiwania? Choc, jak mowie, kupuj jak chcesz. Ja bym Ci to doradzil, sam taki jestem, ze jak cos sobie postanowie, to chce to sprawdzic, nawet jesli mi to odradzaja ;p 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Redfield 4 Napisano 9 Styczeń 2011 Powiem Ci tak jako posiadacz dwóch w/w konsol - warto posiadać obydwie. Całkowicie dwie różne biblioteki gier, możliwość wyboru wersji gry (na PS3 lub Xbox360), możliwość instalacji gry na dysku twardym xboxa. Jeśli jednak chcesz oglądać filmy czy słuchać muzyki to nie ma takiej możliwości. Mnie osobiście do tego służy pierwszy xbox. Wadą jest płatne granie po sieci (mnie to akurat nie przeszkadza, do gry po sieci mam PS3) i wg mnie porąbany system zdrapek za xbox live i ms points. Tydzień temu kupiłem kinecta oraz 3 gry do niego i okazało się, że PS Move leży w kącie i się kurzy. Decyzja czy kupić należy tylko i wyłącznie do Ciebie. U mnie żadna z tych konsol się nie kurzy, obydwu używam równolegle. I co najważniejsze - nigdy nie żałowałem decyzji o kupnie obydwu konsol. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LonsFenomenoo 160 Napisano 9 Styczeń 2011 (edytowane) Miałem Xa i przesiadłem się na PS3. Decyzja jak najbardziej trafna. Nie warto kupować tobie drugiej konsoli dlatego bo nic tym nie zyskasz. X nic tobie więcej nie da jak PS3. Nie warto.... Miałem Xa i wiem co mówię. Edytowane 9 Styczeń 2011 przez lons 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mkkala 0 Napisano 9 Styczeń 2011 (edytowane) Bardzo wszystkim dziękuję za wypowiedź ;) Wracając jeszcze do dysku zewnętrznego pod usb - testowałem u kuzyna, który ma wersje nowszą Xbox'a 250gb - z dysku bezproblemowo mogę odczytać pliki mp3, mp4, avi i takie tam. Czyli pod względem multimedialnym jest niemal identycznie, jak w PS3 (szkoda tylko, że nie przetestowałem np. nieoryginalnego filmu nagranego w formacie dvd-r). Nowy Xbox też ma wejście optyczne audio digital out i 5 wyjść usb, czyli nawet lepiej, jak w przypadku PS3. Wadą na pewno jest brak diody pokazującej prace dysku twardego. Patrzyłem na zawartość XBOX LIVE pod względem gier i w szoku byłem. Takie gry (które obecnie posiadam na PS3) takie jak np. : Just Cause 2, Fallout 3 są do kupienia w cyfrowej dystrybucji. Dla mnie do świetna rzecz, bo nie muszę płyty wkładać do napędu, co za tym idzie - wygoda i szybsze wczytywanie gier. A teraz podam tytuły gier, jakie posiadam na PS3, żeby mniej więcej zobrazować, co mnie interesuje (tylko nie zwracajcie uwagi na FIFĘ oraz w Fight Night Round 3 - bo w to wogóle nie gram) Gry pudełkowe : Formula One Championship Edition Ratchet & Clank: Tools of Destruction Gran Turismo 5 - Prologue Fight Night Round 3 Motorstorm Burnout Paradise Ultimate Box (ze wszystkimi dodatkami) Saints Row 2 GTA IV Call Of Duty World At War (plus wszystkie dodatki) Wolfenstein Virtua Tennis 3 Fallout 3 : GOTY Edition Just Cause 2 (oraz wszystkie dodatki) Blood Drive FIFA 09 Gry z PSS : Hustle Kings (plus dodatki) Gravity Crash Crash Commando Wolfenstein 3D The Punisher - No Mercy Wipeout HD (oraz dodatek Fury) Inferno Pool Minis : Arcade Essentials Car Jack Streets 4x4 Jam VectorTD Gry PsOne : Streak: Hoverboard Racing Tekken 2 Kurushi Final Medal Of Honor G-Police Crash Bandicoot 3 Medal Of Honor Underground Rally Cross Twisted Metal 2 Kula World Future Cop LAPD Syphon Filter 3 Crash Team Racing International Track& Field Destruction Derby Driver I na obecną z tych gier najbardziej mnie interesują : Wolfenstein, Fallout 3 :Hustle Kings, GOTY Edition, Just Cause 2. Okazjonalnie gram w :Medal Of Honor Underground, Virtua Tennis 3, Blood Drive, Tekken 2, Crash Team Racing. A w resztę praktycznie w ogóle, rzadko gram. Ogólnie jak to wszystko wypada? W najlepszym wypadku gram w 10 na 42 gierek, które posiadam. A teraz tytuły, które mnie interesują na Xbox'a 360 (tak bardzo, że aż jaja mnie świerzbią) :rofl: 1. Vigilante 8 Arcade 2. Doom 2 3. Flatout - Ultimate Carnage 4. Quake Arena Arcade A reszta to : obowiązkowo Forza Motorsport 3, oraz gry takie, jak na PS3 - Just Cause 2, Fallout 3 GOTY, Wolfenstein i ewentualnie GTA IV. I chyba na tym bym skończył jak na razie :P Ps. Sam zakup Xboxa 360 planowałbym dopiero na wakacje. A ostatnią kwestią jest sprzedanie konsoli PS3. Co prawda pomysł ten jest na szarym końcu mojego umysłu, ale jeśli bym się zdecydował to : sprzedaję konsolę wraz ze wszystkimi moimi grami wraz z dostępem do mojego konta za cenę 2000 złotych) Jeszcze raz wszystkim dziękuję za odpowiedzi ;) Pozdrawiam :D Edytowane 9 Styczeń 2011 przez Mkkala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mac1602 1 Napisano 10 Styczeń 2011 Wygląda na to, że się spóźniłem, ale może jeszcze wrócisz do tematu i zerkniesz. Miałem Xa 20 gb, od 2006 do 2010 roku, z pewnych przyczyn sprzedany. Zostało mi trochę rzeczy, które będę sprzedawał, ale chwilowo nie o tym. W dniu 9.01.2011 o 20:31, Mkkala napisał: Wracając jeszcze do dysku zewnętrznego pod usb(...) szkoda tylko, że nie przetestowałem np. nieoryginalnego filmu nagranego w formacie dvd-r). Filmy śmigają bez problemów. Zresztą pod usb możesz podpiąć co chcesz - od pena po dysk. Jeśli chodzi o powiększanie pojemności Xa czy tzw. karty pamięci - możesz na dysku / penie zrobić partycję do *chyba* 16 gb (a na pewno 8 gb), na której możesz zgrać sobie praktycznie wszystko w formacie xboxowym. W dniu 9.01.2011 o 20:31, Mkkala napisał: Patrzyłem na zawartość XBOX LIVE pod względem gier i w szoku byłem. Takie gry (które obecnie posiadam na PS3) takie jak np. : Just Cause 2, Fallout 3 są do kupienia w cyfrowej dystrybucji. Dla mnie do świetna rzecz, bo nie muszę płyty wkładać do napędu, co za tym idzie - wygoda i szybsze wczytywanie gier. Nie wiem czy jest sens cyfrowej dystrybucji - po włożeniu płytki zgrywasz jej zawartość na dysk (normalna, nieprzerobiona konsola) i grasz z dysku - płytka jest potrzebna tylko do 'potwierdzenia', że masz tą grę. Nic nie mieli, jest cicho. W dniu 9.01.2011 o 20:31, Mkkala napisał: 1. Vigilante 8 Arcade 2. Doom 2 3. Flatout - Ultimate Carnage 4. Quake Arena Arcade A reszta to : obowiązkowo Forza Motorsport 3, oraz gry takie, jak na PS3 - Just Cause 2, Fallout 3 GOTY, Wolfenstein i ewentualnie GTA IV. Flatouta, FM3 i Fallouta GOTY mam, gdybyś chciał ;) Tak czy tak - ja polecam, bo ubawiłem się na x-ie na maxa. Teraz jednak prawdopodobnie - jeśli zakupię - to ps3, ze względu na GT5 (ostatnio i tak mam mało czasu na granie, więc GT5 by mi wystarczylo). Tylko Pady na Xa są wygodniejsze (mam dość długie palce). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 10 Styczeń 2011 (edytowane) Wypowiedzi sa raczej jednostronne. Na tym forum pytaj tylko o PS3 a na innym o xboxa 360 Wtedy bedziesz miał jakieś porównanie. Juz zostałes wprowadzony w błąd przez niektórych userów A płatny live za 150 zł rocznie nie jest jakąś wadą patrząc co ma do zaoferowania Pamietaj że wszystkie gry na livie w tym arcade maja wersje demo. Nie musisz kupować aby sprawdzic czy ci sie podoba czy nie. Na PS3 niestety tego nie masz Tak na szybko i nie wszystko co daje xbox: Wszystkie gry na livie maja wersję demo Mozliwośc wrzucenia całej gry na dysk(oszczędzas napęd) Słuchanie własnej muzyki w grach Lepiej działające multiplatformery(wiekszość ) niz na PS3 Bardziej komfortowe granie przez sieć. Wszystko co sie na to składa łącznie z komunikacja miedzy graczami Kupowanie gier w cyfrowej dystrybucji (tych samych co maja pudełkową wersję) za MS punkty albo za pomoca karty kredytowej. Zobacz jeszcze ten temat http://www.ps3site.p...-brakuje-w-ps3/ Siła PS3 to przede wszystkim świetne ekskluziwy i filmy na Blu-ray Edytowane 10 Styczeń 2011 przez saracen 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darayavahus 792 Napisano 10 Styczeń 2011 Heh, piszesz że gry które posiadasz Cię nie interesują, a później je podajesz by zobrazować nam co lubisz :) Poza tym nic dziwnego, że nie masz w co grać, na 40 gier 25 to starocie lub pierdółki z PSN bądź minis. Ja też z tych gier bym wybrał max 5 ciekawych gierek. Jeśli masz PS3 to zagraj w U1, U2, GoW1-3, przejdź K2. Poza tym Batman, DS i wiele innych. Po prostu masz mało ciekawą bibliotekę gier. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kore 22 Napisano 10 Styczeń 2011 W dniu 10.01.2011 o 10:27, saracen napisał: Wypowiedzi sa raczej jednostronne. Na tym forum pytaj tylko o PS3 a na innym o xboxa 360 Wtedy bedziesz miał jakieś porównanie. Juz zostałes wprowadzony w błąd przez niektórych userów A płatny live za 150 zł rocznie nie jest jakąś wadą patrząc co ma do zaoferowania Pamietaj że wszystkie gry na livie w tym arcade maja wersje demo. Nie musisz kupować aby sprawdzic czy ci sie podoba czy nie. Na PS3 niestety tego nie masz Tak na szybko i nie wszystko co daje xbox: Wszystkie gry na livie maja wersję demo Mozliwośc wrzucenia całej gry na dysk(oszczędzas napęd) Słuchanie własnej muzyki w grach Lepiej działające multiplatformery(wiekszość ) niz na PS3 Bardziej komfortowe granie przez sieć. Wszystko co sie na to składa łącznie z komunikacja miedzy graczami Kupowanie gier w cyfrowej dystrybucji (tych samych co maja pudełkową wersję) za MS punkty albo za pomoca karty kredytowej. Zobacz jeszcze ten temat http://www.ps3site.p...-brakuje-w-ps3/ Siła PS3 to przede wszystkim świetne ekskluziwy i filmy na Blu-ray Hehe, nie ma co.. przekonaly mnie argumenty o potędze demówek i sluchaniu muzyki w grach ;p jutro kupuje XBoxa!! ;p nie no prosze Cie, Ty to na powaznie ? ;) Jedyne co dla mnie jest tutaj wybijajace sie ponad abstrakcyjny argument "ZA" Xem, to luzno pojeta "komunikacja miedzy graczami" (choc nie wiem jakie ma tak naprawde konkretne przewagi?), ale to i tak nie jest powod dla ktorego wybvralbym X ponad PS3..watpie zreszta by dla kogokolwiek byl to powod.. no ale z checia dowiem sie na czym polega konkretnie to "bardzie komfortowe granie przez siec" :) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 10 Styczeń 2011 (edytowane) W dniu 9.01.2011 o 16:21, Mkkala napisał: Pomijając fakt, że PS3 ma Bluray : - czy w konsoli Xbox 360 jest możliwość odtwarzania plików mp3 oraz plików mp4? - czy odtwarzanie tych plików jest możliwe po podłączeniu np. dysku zewnętrznego usb 320gb? np. Western Digital wd3200me 320gb http://support.wdc.com/product/install.asp?groupid=203〈=en Mozesz odtwarzac te pliki, mozesz to robic nawet podczas grania. Nie wiem czy bezposrednio po podlaczeniu bedziesz mogl z tego dysku zewnetrznego sluchac, ale jak skopiujesz zawartosc na ORYGINALNY dysk od M$ to na pewno (tego jestem w 100% pewien). Co do gier, coz, jesli interesuja cie popierdolkowate gry a la pss/xbl to faktycznie Xbox jest do tego o wiele lepsza platforma bezapelacyjnie. Musisz jedynie liczyc sie z kosztem utrzymania rocznego live'a cobys mogl w ogole miec uzytek z tych gier przez internet (okolo 200 zl rocznie, oczywiscie pierwszy darmowy miesiac jest wraz z kupnem konsoli, po tym miesiacu 200 zl musisz zaplacic zeby przez neta ciorac np w quake'a). Edytowane 10 Styczeń 2011 przez AlucardMZ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vegiTo 0 Napisano 10 Styczeń 2011 Ja ci powiem co ja sądzę na ten temat jestem posiadaczem dwóch konsol. Postaram ci się wymienić podstawowe rzeczy. Niestety jesteśmy na forum o ps3 większość z użytkowników to fanboye ps3 i nigdy nie widzieli xboxa na oczy hehe. Ja uważam że ps3 jak i oczywiście xbox360 to super konsole. Niestety gry teraz bardzo szybko mi się nudzą twórcy gier bardziej stawiają na grafikę niż na samą fabułę i klimat gry. Wracając do tematu jedyne gry które trzymają poziom to są dla mnie exclusivy dlatego mam PS3. Moim zdaniem żadna konsola nie będzie miała lepszych exów. od playstation (Mógłbym tutaj długo wymieniać, ale za dużo tych gier :) ) Za to gry multi platformowe xbox360. Samo to że xbox ma lepszą kartę graficzną oraz AA x2 ps3 niestety nie ma. Bardzo często zdarzyło mi się że miałem taki sam tytuł na obie konsole. Odpaliłem obie konsole i niestety moje oko nie zauważyło żadnych różnic... Dlaczego? Na tych wszystkich testach to oni chyba patrzą pod jakimiś lupami. Jedyną różnicą jaką zauważyłem jest kontrast kolorów na + dla xboxa. Niby wszystko ok xbox może mieć lepsze gry multi-platformowe pod względem graficznym. Ale ja tam się na takie coś nie patrzę dla mnie ważniejsza jest wygoda. Pad? Zdecydowanie xbox ma 100 razy lepszego pada. Dobija mnie ten pad DS3... Nawet triggery wygodniejsze. Lepiej że 2 analogi nie są koło siebie i ogólnie lepiej się go trzyma w ręce. Nie będę się wypowiadać na temat różnic sprzętowych obu konsol. Bo po co? Jaki to ma sens jak gry zawsze będą podobne Ps3 ma lepszego procka ale gorszą grafike i 2x mniej ramu. Ale to konsola nie pc. To że ps3 ma blueray też dla mnie nie robi różnicy. Gry multi-platformowe zajmują tyle samo co na xboxa tylko exy zajmują sporo :) Jeśli chodzi o internet? Tutaj zdania są podzielone. Jak dla mnie to wybór to albo to. Na xboxie na live musisz płacić niby wszyscy mówią kup sobie live 140zł za 14 miechów i będziesz mieć spokój. To prawda, ale jeśli mam kupić do tego kilka gier? to zawsze się odkłada to kupno, dlatego zawsze kupowałem zdrapki na 1-3 miechów. Na ps3 masz to za darmo. Xbox live jest bardziej stabilny moim zdaniem. Nie dawno jeszcze miałem słaby internet. Xbox live lepiej chodził niby za jakość się płaci ale jak teraz mam lepszy internet to zdecydowanie wybieram ps3 ze względu na darmowy net :D No na xboxie nie pogracie w forze 3 która jest dla mnie lepsza od GT5. Nie powiem już o Forzie 4 która wyjdzie w tym roku. Także Gears of war 3. :D Wymieniłem te gry, a dlaczego? Niestety to będą jedyne exy na xboxa w tym roku godne uwagi... Chyba exów na ps3 nie muszę wymieniać prawda? :D:D HAHa Xbox ma tylko 2 fajne gry godne uwagi, nie jak ps3 :) Także nie dajcie się nabrać na takie gadanie o awaryjności xboxa ! To już jest dawno przeszłość ponad 2 lata temu microsoft wyeleminował usterkę zwaną rod. To były tylko najstarsze xboxy na płycie xenon. Na falconie można lepiej pograć. Oczywiście nie wspomnę już o xboxach na płycie Jasper które już są bez awaryjne. W tym xboxie wreszcie leci chłodne powietrze z wiatraków. Po 7h grania leciutko ciepły. Jednak 2% konsol zawsze może się zepsuć w końcu to elektronika. Nawet moim zdaniem już w ps3 częściej się psuły napędy. Ale jak mówię to tylko sprzęt zawsze może się coś stać więc bez obaw o ps3 i xbox'a :) Ktoś pisał o dysku w xboxie. Spokojnie można go wymienić na inny większy - Dysk WD 2,5 takie jak w laptopach. Po instalacji gier na dysku konsola przynajmniej Jasper jak i slim są bardzo ciche ciężko je usłyszeć podczas gry. Ogólnie bardziej opisałem xboxa wiadomo jest to forum o ps3 i mniej osób zna dobrze xboxa360. Jednak to moim zdaniem obie konsole są spoko:) Ps3 lepsze gry - Exy. Xbox gry multiplatformowe także ze względu na pada. Na rok 2011 wybrał bym ps3. Przebolał bym tego pada. Ale i tak najlepiej jak ktoś ma obie konsolki. Bo normalnie więcej czasu spędzam na graniu na xboxie jeszcze wbijanie punktów Gamescore - Achvievementy co tylko ulepsza rozgrywkę w singlu na ps3 są trofea ale to nie to samo. Bo nie ma pts. :) Tylko nie bijcie za taką ocenę konsol to jest tylko i wyłącznie moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DragonSoul 8 Napisano 10 Styczeń 2011 (edytowane) Zaznaczam że nie jestem żadnym fanboy'em - jestem graczem. Miałem już kilka wersji X360 (Arcade, Elite) miałem również 2 konsole PS3 (250GB i obecnie 160GB) Postaram się wymienić najważniejsze zalety i wady obu konsol: Xbox 360 Największe zalety: - Niezależny voice-chat (XBLParty) / jedyna tak naprawdę funkcja której można pozazdrościć konsoli MS. - Zgrywanie całych gier na dysk twardy / zgrywanie gier na dysk twardy to dobre rozwiązanie ze względu na bardzooo głośną pracę napędu i oszczędność lasera. - Odpalanie pirackich kopi / dla nie których osób może to być zaleta Największe wady: Opłata za GRĘ w SIECI! / największa bolączka i zdzierstwo. Pobieranie opłat za granie w sieci!! (średnio 30zł/ms lub 140zł/na rok) nie dosyć że kupuje grę za 199zł to jeszcze muszę sobie wykupić durny abonament na granie w sieci...PRZESADA!! PS3: Największe zalety: - Darmowa rozrywka ONLINE !! / jestem fanem gier sieciowych i dla mnie to priorytet - ulga że nie muszę za to dodatkowo płacić!!! - Bluray - fantastyczne filmy w najwyższej rozdzielczości! / dla kinomana wybór oczywisty. Większa pojemność danych, cichy odczyt danych - w porównaniu z X360 - Przeglądarka internetowa / może nie jest idealna ale często korzystam (mam podpiętą myszkę i klawiaturę) - PSS - mnóstwo świetnego stuffu / w tym biblioteka gier PSone! / kto by nie chciał raz jeszcze zagrac w MGS, Crasha i inne wspaniałe tytuły z PSX'a. - Wspólne zakupy gier! zamiast 100zł zapłacisz 20zł. - EX-PS3 / gry tak zwane exy to już wybór indywidualny, dla mnie lepsze exy ma PS3. Największe wady: Brak niezależnego voice chata Wnioski..? Obie konsole są dobre - ja postanowiłem zostać przy PS3 głównie ze względu na darmowe net, bluray oraz exy które są legendarnymi grami! Edytowane 10 Styczeń 2011 przez DragonSoul 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mkkala 0 Napisano 11 Styczeń 2011 (edytowane) Jeszcze raz dziękuję za więcej wypowiedzi ;) Z Waszych wypowiedzi najbardziej mnie zainteresowała opcja możliwości wrzucenia całej gry na dysk oraz słuchania własnej muzyki w grach. Czyli np. w GTA IV będę mieć możliwość słuchania własnych pierdółek ;D. Postanowiłem i na pewno kupię Xboxa 360, ale prawdopodobnie zostawię sobie też konsolę PS3, gdyż wtedy nie muszę czuć zawodu, że nie mogę mieć tej gry czy innej gry. Ponadto konsola PS3 bardziej posłuży mi do odtwarzania plików multimedialnych, a Xbox 360 będzie służył jedynie do gier. A takie gry jak Just Cause 2 czy Fallout 3, Wolfenstein, które do tej najbardziej mi się podobają, nie widzę sensu, aby kupować na Xbox 360 i przez to tracić kolejne pieniądze (a już nie wspominając o dodatkach do Just Cause 2). A najbardziej z konsoli PS3 brakowałoby mi gry Hustle Kings, bo na innych konsolach nie ma lepszej gry bilardowej. A wracając do konsoli Xbox 360 to moimi obowiązkowymi zakupami będzie : W Pierwszej kolejności : Vigilante 8 Arcade, Doom 2, Flatout Ultimate Carnage, Quake Arena Arcade. W późniejszym okresie, gdy gry stanieją do 100 złotych to na pewno kupię : GTA IV Complete Edition oraz Call Of Duty Black Ops i Fallout New Vegas. A na konsolę PS3 myślę sobie, że kupię Gran Turismo 5 oraz Twisted Metal oraz (jeżeli w ogóle się pojawią) interesujące tytuły Ps One. I myślę, że to będzie najlepsza opcja i chyba faktycznie najlepszą korzyścią będzie posiadanie dwóch konsol. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc! ;) Edytowane 11 Styczeń 2011 przez Mkkala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bAJteL 1 Napisano 15 Styczeń 2011 miałem klocka sprzedałem i mam ps3 jak tam wiekszosc ludzi pisze minus klocka kasa za neta znudilo mnie granie na singel ....jak by te dwie konsole polaczyc to by bylo ok . . . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroczas87 147 Napisano 15 Styczeń 2011 Pi***nie o szopenie. Takie macie pojecie w temacie co moja matka o grach MMO. Z wszystkich wypowiedzi ktore tutaj padly tylko 3 byly zgodne z prawda i sklanialy mnie ku mysleniu, ze te osoby maja naprawde obie konsole. Wymienie Ci na szybko pare zalet x'a i zalet pski, jako ze mam obie konsole co mozesz sobie sprawdzic na profilach. Mroczas87 psnid, mroczas na xbl. A wiec: po pierwsze mozliwos PELNEJ instalacji na dysku co daje niesamowitego boosta w szybkosci doczytow i czyni x'a duzo mniej slyszalnego od pski. Lepsza komunikacja. Latwiej dostepne hs'y, gry online zyja. Kazdy rozmawia itp, pod tym wzgledem jesli na ps nie grasz ze znajomymi to nie pogadasz. Niezalezne chaty glosowe itp. Zawartosc xbl jest masakrujaca, wystarczy wymienic takie tytuly jak rdr czy alan wake, ktore uwaga kosztuja 26zl!!!!! Jak to mozliwe? Ano jak ktos ma x'a to wie ze jest alternatywa dla zrzutek na pss wiec pieprzenie o zrzutkach na pss jako plus pski to gowno prawda. Pad od x'a jest wygodny. I to naprawde robi roznice podczas grania, co prawda mozna kupic przejsciowke zeby podlaczyc pada od x'a do pski ale kosztuje ona 150zl. X ma gware 3 letnia na rroda, i moge to nazwac prawdziwa gwarancja. Zepsuje Ci sie x, dzwonisz, na drugi dzien jes pod Twoim domem i po 3 tyg masz konsole pod domem. Pozatym nowe x'y maja mnijesza awaryjnosc niz pski i ich ylod. Dodatkowo brak bluray moze byc plusem. Laser dziala szybciej i dluzej a jego wymiana kosztuje grosze. A teraz troche zalet pski: bluray, darmowy net, latwiejsza obsluga multimediow, mozliwosc podlaczenia urzadzen 3rd party:) kierownice, wszelkiej madci pady, klawy BT, itp kolejna zaleta sa gry, exclusive'y, jest ich wiecej wiec dla niektorych to bardzo duza zaleta. Co do gier multi, lepiej mi sie gra na x'e. Ze wzgledu na pada i instalke. Jak chcecie sie cos dowiedziec to bijcie na gadu chetne odpowiem. Moim zdaniem obie konsole sa swietne i bardzo dobrze jesy miec obie. Natomiast jakbym mial wybrac jedna to ciezko bo yo 2 zupelnie inne swiaty dla innych ludzi. Jesli cenisz dobre granie po necie i gry multi to kupuj x'a a jesli wolisz sluchac muzy, ogladac filmy, i dodatkowo grac w bardzo dobre exy niekoniecznie po necie to bierz pske. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tom21 61 Napisano 15 Styczeń 2011 A powiedz mi gdybyś był zmuszony sprzedać jedną konsolę obojętnie z jakiego powodu to którą byś sprzedał. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kore 22 Napisano 15 Styczeń 2011 Wszyscy zapominacie w tych rozwazaniach o jednej IMO waznej rzeczy: potencjał i przyszłość. Za rok czasu w którym miejscu bedzie PS3 a w którym X? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GoldenEye 26 Napisano 15 Styczeń 2011 Ja polecam kupno xboxa wszystkim dzieciom. Mam ps3 od dnia premiery i ten błogi spokój już nie powróci jaki był na początku, teraz tylko słychać stukot obruszających się mleczaków w potokach sepleniących wypowiedzi. Ogólnie to obie konsole to tandeta pod względem awaryjności ps3 po 3 latach padło a w szafie mam 24 letnią amigę 600, C64, Atari które działają do tej pory jak i sega mega drive A jeśli patrzeć na to która konsola jest lepsza to zdecydowanie PS3 gdyby nie Xbox to byśmy mieli już masę gier robionych pod PS3 a tak to dostajemy porty z xbox'a Czekam na rychłą śmierć xboxa 360 :] 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroczas87 147 Napisano 15 Styczeń 2011 W dniu 15.01.2011 o 17:30, GoldenEye napisał: Ja polecam kupno xboxa wszystkim dzieciom. Mam ps3 od dnia premiery i ten błogi spokój już nie powróci jaki był na początku, teraz tylko słychać stukot obruszających się mleczaków w potokach sepleniących wypowiedzi. Ogólnie to obie konsole to tandeta pod względem awaryjności ps3 po 3 latach padło a w szafie mam 24 letnią amigę 600, C64, Atari które działają do tej pory jak i sega mega drive A jeśli patrzeć na to która konsola jest lepsza to zdecydowanie PS3 gdyby nie Xbox to byśmy mieli już masę gier robionych pod PS3 a tak to dostajemy porty z xbox'a Czekam na rychłą śmierć xboxa 360 :] Tak, twoj wypowiedz wiele sensownego wnosi do tematu, pozostan w swoich rozwazaniach na ten temat i nie spamuj topu. Co do przyszlosci, ja nie kupuje konsoli, zeby myslec co bedzie za rok, za 2. Ja kupuje ja TERAZ i chce pograc teraz. Co z tego, ze jest szansa na to, zeby PS3 za 2 lata bylo gora nad x'em. Ja chce kupic teraz i pograc teraz. A co do sprzedazy to bardzo szczerze mowie, ze nie wiem, ktora bym sprzedal. PS3 jest prawie jak komputer, a xbox to bardziej konsola. Obie rzeczy sie uzupelniaja. Na x'ie lepiej sie gra, natomiast na ps3 moge podlaczyc moja G25 i polatac w GT5. Takze cos + cos. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach