Skocz do zawartości
Mkkala

Xbox 360 Czy Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Primo: wszystkie te przedluzki sa na przewodowe pady.

Secundo: na allegro w takiej cenie latwo nie jest znalezc, normalnie to 300zl.

Tertio: Chinczyki to robia tanio ale jak z jakoscia??

Generalnie te oryginalne dzialaja BARDZO dobrze, i mozesz sobie w nich nawet pozmieniac, triggery z buttonami, X z kwadratem itp. Duzo maja mozliwosci, natomiast cena powala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie te oryginalne dzialaja BARDZO dobrze

No dobra, tylko które to oryginalne? :) Bo wszystkie są do siebie podobne, mają taką samą nazwę i kosztują od 15tu do 70 dolarów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko produkuje sie w Chinach. Orginały także

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników. Jestem na tej stronie nowy ;) .

Mam do was parę pytań związanych z Konsolą PS3.

Otóż tak. Strasznie ostatnio napaliłem się na PS3. Widząc te filmiki z gier typu: Crysis 2 czy Killzone 3 od razu mnie zaczarowało to magiczne ''Pudełko'' .

Dam wam pytania w pkt. żeby było łatwiej.

1.Jeśli przypuśćmy miałbym Killzone 3 albo chociażby Tekkena 6 lub Fife 11 to co muszę zrobić żeby zagrać z innymi użytkownikami przez internet.

2. Czy ta konsola to dobry wydatek aby pograć w gry ''Przeważnie'' przez sieć ? Ale oczywiście takie gierki jak God Of War czy Dante Inferno też ujdą.

3. Co lepsze pod względem grania przez sieć itp. Nie chodzi mi o oglądanie filmów na konsolce itp. tylko przeważnie o gry.Xbox360 czy PS3 ?

To chyba na razie na tyle moich pytań. Serdecznie dziękuję za odpowiedz i Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 musisz podlaczyc konsole do internetu oraz zalozyc konto psn

2 tak dobry

3 chyba xbox ma lepsze uslugi sieciowe, ale za to sa one platne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie tak jak poprzednik Ci odpowiedzial, z bardzo duzym naciskiem na punkt 3... Uslugi swiadczone przez MS, mam na mysli sieciowe uslugi i wszystko co zwiazane z gra przez siec, voice chaty, interfejs, latwosc obslugi, stabilnosc.... sa duzo lepsze niz w wykonaniu sony, aczkolwiek sa platne okolo 130zl na rok. Takze Twoj wybor. Spojrz na strone wczesniej, z tego co pamietam wypowiadalem sie tam na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@karol94 Tylko żeby nie skusiła cię możliwość przeróbki xboxa 360

Znana kiedyś przeróbka "jtag" nie działa od listopada 2008 roku kiedy była aktualizacja "New Xbox Experience"

Pozostał tylko flash napędu co złamaniem konsoli nazwać nie mozna. Grając przez sieć nad głową krążyło widmo bana nie na konto ale na konsole. Jest to bardzo ważne bo po takim banie zostaje tylko single.

Po wprowadzeniu xboxa360 slim sprawa sie jeszcze bardziej skomplikowała. Aby przerobić trzeba wymienić cały napęd na inny i konsola musi być wyprodukowana do lipca 2010 roku

Pamietaj że po takiej przeróbce widmo bana na konsole dalej wisi nad tobą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pady do Xa są lepsze, ale nie miażdżą dualszoków, mam je podłaczone do PCta i z porządnymi akumulatorkami swoje ważą, ale ogólnie są wygodniejsze. Tak jak ktoś zwrócił uwagę obie konsole są dosyć tandetne ale BMW i Mercedesy są też coraz bardziej tandetne. Jeżeli chodzi o gry to i tak gram głównie na PC (nie wyobrażam sobie battlefielda na padzie, a w quake sie nawet nie da). Jestem użytkownikiem niedzielnym ze wskazaniem na jedną niedziele w miesiącu, więc płatny dostęp do sieci odpada, a dodatkowo PS3 jest idealna do salonu, nadaje się jako wysokiej jakości transport do odtwarzania płyt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądząc po waszych wypowiedziach stawiacie na PS3. Właśnie teraz mam ponad 1500 zł i tak się zastanawiam. Coś mnie ciągnie do Xboxa ale jak patrzę na gry takie jak GOW3 czy Killzone3 to aż mi ślinka cieknie na czarnulkę. Ale ten internet w PS3 dlaczego mówicie że jest słabszy ? Bo śledzę różne fora i każdy piszę że PS3 ma o wiele gorszy live niż Xbox. Ale chodzi o to że straszne są lagi jak się gra online na PS3 czy jak ? Patrząc też na tytuły konsoli Xbox stwierdzam że za ciekawych gier tam nie ma. Jest Halo, Gear Of war, Fable i Forza. Tyle z takich dobry Exclusiwów. Reszta to takie gry na parę godzin. Na PS3 jest: Killzone 3-strasznie mnie ta gra urzekła widząc Gampleye na YT. GOW3, Heavy Rain(Sądząc po gameplayach gra świetna,bardzo realistyczna), Infamous,Uncharted czy GT5. Mam taki dylemat że nie wiem. Chce kupić konsolę przyszłościową. Na Xboxa wyszedł ten kinnect, na ps3 wyszedł Move który jak słuchałem opinie w internecie sprawdza się wyśmienicie. Szczególnie w strzelankach typu właśnie świetnej gry Killzone3. Najlepiej jak by ktoś mi doradził kto ma obie konsolę ;) Też sporo osób piszę że XBOX osiągnał już wszystko i będzie stał w miejscu a PS3 dalej się rozwija i będzie aż do zrobienia PS4. Dziękuję za odpowiedzi ale chciałbym odpowiedz od osoby która ma obie konsole i to nie miesiąc czy dwa i doradziła by mi co wybrać. Pozdrawiam serdecznie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Kupując konsole zwróć uwage na gry.

Jeżeli chcesz grać tylko na konsoli to biblioteka gier na xboxa jest dużo większa. Wiele pozycji wychodzi PC/x360 w które nie zagrasz na PS3. Dzięki wstecznej kompatybilności masz dodatkowo masę świetnych tytułów + cyfrowa dystrybucja jak nie możesz znaleźć gry w sklepie. Kazda gra arcade ma wersje demonstracyjną. Lepsza komunikacja sieciowa. Usługa xbox live gold jest płatna. Rok mozna wyrwać juz za 140 zł

PS3 moim zdaniem kupuje się dla EX, filmów(Blu-Ray) i darmowego grania.

Patrząc na całą historie gier multiplatformowych to bez żadnego fanbojstwa większośc albo lepiej wygląda albo lepiej działa na Xboxa 360

Ps

Jest to moje subiektywne zdanie z którym nikt nie musi sie zgadzać

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istotną rzeczą jest też awaryjność obu konsol, chyba lepiej wypada w tym temacie PS3 Slim oczywiście na plus, ale niewiem może sie myle, od premiery obu slimów juz minęło troche czasu także można by cos na ten temat napisać jak to faktycznie jest z awaryjnością tych konsoli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Awaryjność xboxów spadała z każda nową wersją. Obecnie mało sie słyszy aby x360 slim były jakoś wiecej awaryjne od PS3 slim

Jak wczesniej napisałem PS3 posiada wiele gier na wyłącznośc w które nie zagrasz na żadnym innym sprzecie.

To jest najwiekszym atutem tej konsoli

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to moje subiektywne zdanie z którym nikt nie musi sie zgadzać

Słusznie bo nikt się z tym nie zgodzi. Biblioteka gier na xboxa wcale nie jest większa, ma mniej ekskluzywnych tytułów, a te jak to napisałeś exy na PC/Xbox to są grywalne całe dwie sztuki- Halo i GoW. Cała reszta jest taka sama jak w PS3, tylko moim zdaniem trzeba być durniem, żeby płacić za możliwość grania online. Płacę za grę i to powinno wystarczyć. Xbox nie ma dedykowanych serwerów, wszystko lata na P2P tak jak w PSN. Też są lagi, zwisy i okresowe przestoje w działaniu usługi. Nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej. I jeszcze miałbym za to bulić? Puknąć się w głowę mogę i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z lepszych tytułów dopisz jeszce ostatnią część Fable.

Biblioteka gier na Xbox większa niż na ps? Dobre sobie, takie opowieści możesz wcisnąć w bajki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Awaryjność xboxów spadała z każda nową wersją. Obecnie mało sie słyszy aby x360 slim były jakoś wiecej awaryjne od PS3 slim

Jak wczesniej napisałem PS3 posiada wiele gier na wyłącznośc w które nie zagrasz na żadnym innym sprzecie.

To jest najwiekszym atutem tej konsoli

Ale ponoć RRoD dalej występuje w X360 może nie w takim stopniu jak kiedyś ale jednak, a napęd nadal rysuje płyty, jeśli chodzi o gwarancje to zarówno na X360 Slim i na PS3 Slim jest tylko 12 miesięcy...niestety :confused: oczywiście nie jest powiedziane że konsola odrazu się sypnie po tym okresie zapewne ma na to wpływ wiele czynników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

@kill Co ty taki agresywny ? PS3 ma więcej EX ? :) Jezeli nie będziesz mieszał w to wersji komputerowych to PS3 nie ma szans

Left4Dead 1 i 2, Metro 2033, Splinter Cell Convction Nie sa grywalne ?

Halo to tandeta na PC-cie z oceną 83 gdzie wersja konsolowa otrzymała ocenę 97

Kto ma więcej lepszych tytułów na wyłączność ? Prosze bardzo :

http://www.industryg...ysis-revisited/

Ale ponoć RRoD dalej występuje w X360 może nie w takim stopniu jak kiedyś ale jednak, a napęd nadal rysuje płyty, jeśli chodzi o gwarancje to zarówno na X360 Slim i na PS3 Slim jest tylko 12 miesięcy...niestety :confused: oczywiście nie jest powiedziane że konsola odrazu się sypnie po tym okresie zapewne ma na to wpływ wiele czynników.

Napęd rysuje płyty :)

Roczna gwarancja :)

Napęd pada częściej niz w PS3 :)

YLOD na xboksie :)

wszystko lata na P2P tak jak w PSN. Też są lagi, zwisy i okresowe przestoje w działaniu usługi. Nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej

To po co są serwery PSN i Xbox Live ? Ich wydajnośc nie ma znaczenia ?

Wychodzi jakas nowa gra to są lagi bo serwery za....ne. Mało razy tak było ?

Jak to ma sie do szybkości ściąganie wszelkich plików gdzie na PS3 download jest zalezny od pory dnia i nocy a także od ilości uzytkowników zalogowanych

według spisu gier na wikipedii

Dobre:)

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Agresywny, nie, ja już tak mam. W momencie jak zobaczysz prawdziwe zło będzie za późno :D

Tak, to jest lista według recenzji na MC, w rzeczywistości według spisu gier na wikipedii PS3 ma 116 exów, a Xbox 360- 111.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do mnie przemawia w ps3 .Bardzo podoboja mi sie okładki na ps3 na xbox sa takie paskudne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam xboxa od 3 tygodni i IMO nie warto. Halo to calkiem fajna gierka, ale w multi tej generacji i tak rzadzi bad company 2, forza 3 nie jest taka fajna, jak ludzie pisza, poziomem realizmu zdecydowanie odstaje od GT5. Jedynym takim exem z pierdyknieciem jest Gears of War, niezla sieczka, choc na ps3 mamy uncharted z lepsza fabula, barwniejszymi postaciami i tajemniczymi lokacjami. A po za tym x360 oferuje wszystko to samo co na ps3, jest pare lepszych rzeczy typu opcja party, albo demo do kazdej gry na marketplace, ale to sa raczej drobne sprawy, ktore nie przesadzaja o wyborze konsoli.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do mnie przemawia w ps3 .Bardzo podoboja mi sie okładki na ps3 na xbox sa takie paskudne

Akurat okładki są najważniejsze xD.

Jak dla mnie PS3 jest lepszym wyborem.

- darmowy multik (śmieszne jest, że mam płacić, że mogę grać w grę sieciową i to jeszcze nie na dedykach najczęściej xD ),

- znacznie lepsze exy (subiektywne), jedyna gra, którą bym chciał z X to Alan, reszta to głównie mało ambitne gry bez pomysłu na siebie,

- blu-ray (jeżeli lubisz filmy to zrobi Ci to istotną różnicę, zwłaszcza za granicą gdzie te filmy nie są dużo droższe od DVD)

- pad, (subiektywne) wychowałem się na padzie od PS, co tu dużo mówić, chociaż tak samo dobrze mi idzie na X to jednak wolę ten od PS, poza tym (obiektywne) o niebo lepszy od X jeżeli chodzi o bijatyki, pady od X szybciej się zużywają, przynajmniej tak mi się wydaje,

- Move lepszy do gry niż kinekt, na move jest więcej gier i są lepiej wykonane,

- ... cdn.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekonaliście mnie ;) Nie mogę odmówić pogrania w takie gry jak GOW3 czy Tekken6 . Za 4 dni jadę kupić. Serdecznie dziękuję za odpowiedzi na mój temat. Pozdrawiam wszystkich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Po różnych forach krążą mniej lub bardziej wiarygodne informacje co do obu konsol.

Trudno znaleźć prawdziwe i na zimno ocenione możliwości PS3 i X360

Postanowiłem podać właśnie takie info.

Zaznaczam to nie są bzdury którymi raczyli nas fanboje xboksa i vice versa

http://newsroom.gery...notka,2491.html

Edytowane przez saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten artykuł jest z maja 2005. ps3 w ogole bylo wtedy na rynku?

pozatym sa tam gole cyfry i jakis technologiczny belkot. wazniejsze jest uzytkowanie konsoli (wtedy mozna opisac jej wady i zalety), a oni zadnych takich testow nie robili.

nie mowie tez, ze artykul jest nieuzyteczny, ale imo dla laika nic prawie nie znaczy. dla niego wazniejsze jest to co zobaczy na ekranie, a nie jakie TFLOP ma jego konsola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już jesteśmy w temacie porównań to przed kupnem warto obejrzeć wojne konsol w wydaniu technobuffalo. Troche juz się zestarzała ta wojne ale o tym również jest mowa w podsumowaniu. No i jest tez sezon drugi dotyczący kontrolerów ruchowych.

http://www.technobuffalo.com/tag/console-wars/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napiszę tylko słów kilka (MOJE wrażenia - żeby nie było), odnośnie oryginalnego pada, którego kupiłem do Peceta. Jest to ten sam pad co do konsoli więc mogę się co nieco wypowiedzieć po kilku godzinach gry.

Dramat.

Po pierwsze pad wyślizguje się z dłoni. Odchodzi sam, że tak powiem, w górę. Koszmarne jest też umiejscowienie lewej gałki wyżej. Nie wiem kto wpadł a ten pomysł, a jeszcze bardziej nie mogę zrozumieć zachwytów nad tym rozwiązaniem. Porażka. Niewygodnie, kciuk co i rusz samoczynnie spada na d-pada (ten to już w ogóle n/c), no miazga. Niewygodne są też wklęsłe gałki. Chcąc wygodnie sterować trzyma się kciuka tylko na krawędzi. Pad jest ciężki. 3 razy cięższy od sixaxisa, albo nawet więcej. Beznadziejne przyciski jak w ruskiej zabawce. Śliskie i mało kontaktowe, w dodatku półokrągłe, więc palce też z nich spadają. Jestem wręcz zniesmaczony tym czymś. Jedyny plus to taki, że pod Windowsem chodzi idealnie, wszystkie gry go rozpoznają i nie ma z tym żadnych problemów, no ale to nie o tym temat.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi