saracen 84 Napisano 14 Czerwiec 2011 kill jesteś tak przyzwyczajony do pada PS3 ze nic w tym dziwnego że na początku ci nie pasuje. To że kciuk z lewej gałki ucieka ci na dół to tez normalne. Tyle czasu grasz na PS3 że pewne rzeczy masz zakodowane i po jednej czy dwóch sesjach to sie nie zmieni A spusty odpowiadają ci sprawdzałeś w jakimś FPS-ie czy samochodówce ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 14 Czerwiec 2011 kill jesteś tak przyzwyczajony do pada PS3 ze nic w tym dziwnego że na początku ci nie pasuje. To że kciuk z lewej gałki ucieka ci na dół to tez normalne. Tyle czasu grasz na PS3 że pewne rzeczy masz zakodowane i po jednej czy dwóch sesjach to sie nie zmieni A spusty odpowiadają ci sprawdzałeś w jakimś FPS-ie czy samochodówce ? Z pewnością masz dużo racji i zdaje sobie z tego sprawę, ale do pewnych rzeczy nie da się przyzwyczaić (gałki, przyciski, ciężar). Jak na razie grałem w Wiedżmina i teraz męczę Gearsy (niestety brak tam customizacji pada), Spusty są ok, można zaryzykować stwierdzenie, że trochę lepsze niż w DSie. Może jeszcze słów kilka o Gearsach. Nie wiem jak kolejna część ale jedynka jest tak pustą strzelanką dla dzieci specjalnej troski, że aż mi ręce opadają. Natomiast jest przecudna graficznie, wspaniałe projekty, zarówno wnętrz jak i postaci głównych bohaterów oraz wrogów. Kawał naprawdę udanych pomysłów na miarę sztabu projektantów Georga Lucasa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 15 Czerwiec 2011 (edytowane) @kill To nie jest temat o Gearsach ale pozwole sobie na krótki komentarz do twojej wypowiedzi Nie wiem jak jest z poziomem trudności na PC-cie ale na klocu możesz mieć duże(poważne) problemy aby samemu przejść na insane kampanie. Po drugie gearsy na x360 to chyba nie ta sama gra ocena -- 94. PC--87 Jestem przeciwny oceniani gier konsolowych grając w nie na komputerze bo mija się to z prawdą Edytowane 15 Czerwiec 2011 przez saracen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 16 Czerwiec 2011 Tak sławna gra jest jedną z podstaw dla, których wybiera się konsolę, więc dlaczego mielibyśmy o niej niej porozmawiać (w kontekście eksów na daną platformę). Jaka może być różnica między PC a Xboxem w tej kwestii? Tylko graficzna. Cała reszta pozostaje bez zmian. Gra na PC ma nawet dedykowane sterowanie pod pada xboxowego, więc tym bardziej różnice się zacierają. Pomijając kwestie grafiki, to gra jest po prostu w moim odczuciu bardzo ułomna w treści. Porównując choćby do Uncharted to, hmm... nawet nie ma co porównywać ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 16 Czerwiec 2011 GoW to po prostu swietna strzelanka tpp. Fabula, jak w 99% gier fps/tpp, jest idiotyczna a cala gra opiera sie na schemacie "znajdz oslone i napier..., znajdz kolejna oslone i napierd... dalej". Wg mnie norma jesli chodzi o ten gatunek gier. Pierwsze girsy skonczylem na PC, drugie juz na xboxa i pomimo tego, ze gierka ma debilna fabule (chociaz lepsza niz w jedynce) to gralem przez 8h bez przerwy. Multi nie dla mnie. Jak zobaczylem skaczacych wszedzie ludzi i locustow to dalem sobie spokoj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 16 Czerwiec 2011 Pytanie, czy kupiłbyś dla niej Xboxa? ;) Kiedyś myślałem że warto, a teraz nie jestem już taki pewny. Fable 1 i 3 też sprawdziłem (może lepiej nie będę się w ogóle wypowiadał na jej temat). Co tam pozostało jeszcze , a Halo 3. Chociaż grałem w Halo 1,2 na pierwszym Xboxie i (lepiej żebym się nie wypowiadał :P ). Mass Effect 1 ogrywam w tej chwili (genialna). I jaka jeszcze gra jest na X'ie, która może spowodować, że ktoś pójdzie do sklepu z myślą zakupu tej konsoli? Tzw system seller. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 16 Czerwiec 2011 (edytowane) Dla mnie Uncharted i Gearsy to zupełnie inne gry i ja bym ich nie porównywał Gameplay Uncharted 3 Gameplay z Gears Of War 3 w mojej sygnaturze Nie zapominajmy że są ludzie którzy kupują x360 dla samej serii Forza Obie konsole maja swoje dobre gry i jako takie odpowiedniki PS3-- Uncharted 1,2,3 X360 ---Gears Of War 1,2,3 PS3- -- GT5 X360 -- Forza PS3 --- Killzone X360 -- Halo PS3 ---- Heavy Rein X360 -- Alan Wake itd... Nie każdy może grać na PC-cie bo ma jakiegoś grata + laptop który i tak gier nie pociągnie. Warto więc dodatkowo kupić xboksa niż inwestować w blaszaka. Dla mnie jedyną opcja zagrania w Wiedźmina jest własnie wersja na X360. W inne gry także które wychodzą na PC/x360 Edytowane 16 Czerwiec 2011 przez saracen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 16 Czerwiec 2011 Pytanie, czy kupiłbyś dla niej Xboxa? ;) Kiedyś myślałem że warto, a teraz nie jestem już taki pewny. Fable 1 i 3 też sprawdziłem (może lepiej nie będę się w ogóle wypowiadał na jej temat). Co tam pozostało jeszcze , a Halo 3. Chociaż grałem w Halo 1,2 na pierwszym Xboxie i (lepiej żebym się nie wypowiadał :P ). Mass Effect 1 ogrywam w tej chwili (genialna). I jaka jeszcze gra jest na X'ie, która może spowodować, że ktoś pójdzie do sklepu z myślą zakupu tej konsoli? Tzw system seller. Ja bym w ogole konsoli nie kupowal tylko dla jednej gry. Nawet dla kilku bym nie kupil. Girsy sa swietne, Fable to shit a rozowe blasterki w halo to juz w ogole masakra. Forza mnie nie rusza bo wyscigow nie lubie. Mass effect o tak Chociaz dwojki nie skonczylem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 16 Czerwiec 2011 Fable to shit Nie przesadzajcie Fable 1 i 2 to dobre gry. Trójkę faktycznie troche skopali ale shit to na pewno nie jest. x360 --80 PC ----75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartus007 8 Napisano 20 Czerwiec 2011 Ps3 ma dużo lepsze exclusivy, xbox ma lepsze achievementy, lepszego dashboarda, pewnie lepszego pada i jak na razie to ps3 jest bardziej awaryjne w moim przypadku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NFL 683 Napisano 20 Czerwiec 2011 Ps3 ma dużo lepsze exclusivy, xbox ma lepsze achievementy, lepszego dashboarda, pewnie lepszego pada i jak na razie to ps3 jest bardziej awaryjne w moim przypadku Lepsze achivy? Pewnie chodzi Ci o mozliwosc zakupu dodatkow za pkt z osiagniec. Kwestia gustu z tym padem bo ja nie widze roznicy pomiedzy nimi. Gralem 2 lata na xboxie, teraz gram prawie 2 na ps3 i szczerze mowiac oba sa rownie dobre dla mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 20 Czerwiec 2011 lepszego dashboarda, No, jak się ma 10 lat, to z pewnością jest lepszy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 20 Czerwiec 2011 Lepsze achivy? Pewnie chodzi Ci o mozliwosc zakupu dodatkow za pkt z osiagniec. Nie ma czegoś takiego na x360 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
simin666 1 Napisano 23 Czerwiec 2011 Dla mnie Uncharted i Gearsy to zupełnie inne gry i ja bym ich nie porównywał Gameplay Uncharted 3 Gameplay z Gears Of War 3 w mojej sygnaturze Nie zapominajmy że są ludzie którzy kupują x360 dla samej serii Forza Obie konsole maja swoje dobre gry i jako takie odpowiedniki PS3-- Uncharted 1,2,3 X360 ---Gears Of War 1,2,3 PS3- -- GT5 X360 -- Forza PS3 --- Killzone X360 -- Halo PS3 ---- Heavy Rein X360 -- Alan Wake itd... Nie każdy może grać na PC-cie bo ma jakiegoś grata + laptop który i tak gier nie pociągnie. Warto więc dodatkowo kupić xboksa niż inwestować w blaszaka. Dla mnie jedyną opcja zagrania w Wiedźmina jest własnie wersja na X360. W inne gry także które wychodzą na PC/x360 Każda konsola ma swoje zalety, każda ma swoje wady. Jedna konsola ma inne serie gier od drugiej. Moje zdanie jest takie, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia co w tym przypadku oznacza to, że jaką miałeś 1 kosolę ta jest dla ciebie lepsza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
melankolic 13 Napisano 23 Czerwiec 2011 (edytowane) Nie tak do końca bo sam maiłam jeszcze w latach 90 PS, nastepnie PS2 przed obecnymi generacjami. Pierwszego klocka nie miałem i obecnie jednak wolę konsole M$. Nie ma reguły. Edytowane 23 Czerwiec 2011 przez melankolic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mkkala 0 Napisano 24 Czerwiec 2011 (edytowane) Przyznam się szczerze, że jak już mam konsolę Xbox 360 od kilku miesięcy to mogę napisać coś więcej na ten temat. Jest jedna rzecz, która mnie bardzo boli, brak możliwości odtwarzanie filmów z napisami (gdy na PS3 film w divx dało się odtwarzać z napisami, Xbox 360 nie ma takiej możliwości). Płatny abonament - kolejny ból, jednak mały, gdyż w gry, które gram, praktycznie nikt nie gra w online. Obecnie jedynie kupiłem abonament 3 miesięczny za niecałe 55 zł i gram w Wolfenstein. Plusem na pewno jest fakt, że wszystkie gry na Xbox 360 mają archievementy, bo w przypadku PS3 nie wszystkie gry miały archivementy. O dziwo nie wiem czemu polubiłem zdobywać tym razem archievementy, bo w PS3 nie bardzo mi na tym zależało :P A jeżeli chodzi o dashboard, to faktycznie, dla niektórych może być dziecinny, ja też tak myślałem, bo jakiś tam awatar itp itd Jednak stwierdzam, że te awatary w dashboardzie to świetny pomysł, bo mniejwięcej już można wyobrazić sobie, kim jest gracz, z którym się gra np. o jest rockmenem, emo, blondynem itp itd W Xboxie 360 bardzo chwalę w sposób, w jaki konsola się wyłącza. W niecałe dwie sekundy się wyłączy lub gdy się zawiesi konsola to też nie ma problemów, by ją wyłączyć. Pamiętam, jak na PS3 nie raz dioda migała i nie chciała się wyłączyć. I największą zaletą jest zwyczajna klawiatura usb, którą można podłączyć pod Xboxa 360 i od razu można pisać. Chciałbym jeszcze wspomnieć o tym, że jest możliwość zalogowania kilku profili (chyba do czterech) na jednej konsoli. Gdy gram w multiplayera na jednej konsoli z kolegą to zarówno mu zapisuje się stan gry, achievementy itp jak mi. Playstation 3 nie miał takiej możliwości. Kolejna zaleta to pad. Pamiętam nie raz, jak grałem cały dzień w PS3 to pad już był rozładowany. W padzie od Xboxa 360 mam akumulatroki energizer i gram cały tydzień, zanim pad się rozładuje. No i ostatnia najważniejsza zaleta to szybkość konsoli. Znacznie szybsze loading'i w grach, niż na PS3 (pod warunkiem zainstalowania gry na dysku twardym) Więc tak naprawdę mogę napisać tyle: Xbox 360 to konsola stworzona wyłącznie dla graczy, w której główną ideą jest stworzenie "idealnej konsoli do grania". A w przypadku PS3 ta idea jest trochę niedopracowana, jednak z drugiej strony rzeczywiście potwierdzam, że PS3 to "konsola multimedialna". Edytowane 24 Czerwiec 2011 przez Mkkala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
axn 0 Napisano 24 Czerwiec 2011 Posiadam obie konsole i moi przedmówcy powiedzieli już chyba wszystko co było można oprócz jednej rzeczy czyli kinect vs ps move. Dla mnie osobiście rządzi kinect, ps move to jakaś kpina, tak nie wygodnej i nie dopracowanej rzeczy to dawno nie widziałem, nie wspomnę już o grach wykorzystują technologię move. Jedno o co mogę się przyczepić do kinecta to ilość gier, która jest po prostu śmieszna, co prawda na E3 M$ zapowiedział wsparcie dla gier na Kinecta i już w tym roku mają zacząć wychodzić. Obie konsolki mają swoje wady i zalety, dlatego trzeba dobrze się zastanowić, którą wybrać, dla mnie osobiście najlepszym rozwiązaniem jest mieć je obie :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcoch 33 Napisano 1 Lipiec 2011 (edytowane) Parę poprawek do listy Mkkala, bo niestety parę punktów jest błędnych: "Chciałbym jeszcze wspomnieć o tym, że jest możliwość zalogowania kilku profili (chyba do czterech) na jednej konsoli. Gdy gram w multiplayera na jednej konsoli z kolegą to zarówno mu zapisuje się stan gry, achievementy itp jak mi. Playstation 3 nie miał takiej możliwości." - na ps3 jest możliwość tworzenia profili (więcej niż czterech), multiplayer wygląda podobnie także zapisuję stan gry jednego i drugiego profilu oraz trofea, wystarczyło spytać jak to zrobić na konsoli PS3 tutaj na forum. "Kolejna zaleta to pad. Pamiętam nie raz, jak grałem cały dzień w PS3 to pad już był rozładowany. W padzie od Xboxa 360 mam akumulatroki energizer i gram cały tydzień, zanim pad się rozładuje." - nie mam pojęcia jak Ci pracuję pad tak długo, ja byłem zdziwiony że pad do ps3 tak długo trzyma, mój xboxowy trzyma troszkę krócej niż dualshock (xbox pad wireless for microsoft, także akumulatorki) dla mnie z kolei ładowaniem kablem w ps3 było niezwykłą zaletą, że nie muszę wyjmować paluszków, przerywać grę, czekać aż się załadują. Może akurat mój przypadek baterii jest szczególny, ale kabel 5 metrowy od czasu do czasu jest pełną rekompensatą za xboxową wymianę baterii (miejsce na baterię jest fatalne, pad xboxowy na kabel jest najwygodniejszym padem ze wszystkich, pad xboxowy wireless jest znacznie gorszy niż dualshock) Pytanie do posiadaczy dwóch konsol: (*jestem posiadaczem obydwu padów, ale nie dwóch konsol) Zauważyłem, że sporo bardzo dobrych exclusivów z xboxa ( Limbo, Braid - jak dla mnie niesamowite gry,) wychodzą z opóźnieniem na ps3, jak wygląda sytuacja w drugą stronę? Exy z PS3 pojawiają się z opóźnieniem na xbox-ie ? Edytowane 1 Lipiec 2011 przez Marcoch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 1 Lipiec 2011 (edytowane) Exy z PS3 pojawiają się z opóźnieniem na xbox-ie ? To znaczy które ? Jeżeli masz na myśli Wipeout HD, Trine czy Flower to nie Na PS3 mogłoby sie ukazać Splosion Men-- świetna gra, co-op do czterech graczy. Gra z jajem :) Trials HD- Czysty hardcore. Super ! Shadow Complex--- od Epic Games jedna z lepszych gier arcadowych która moim zdaniem nawet w wersji płytowej by sie dobrze sprzedała Edytowane 1 Lipiec 2011 przez saracen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mkkala 0 Napisano 3 Lipiec 2011 (edytowane) Parę poprawek do listy Mkkala, bo niestety parę punktów jest błędnych: "Chciałbym jeszcze wspomnieć o tym, że jest możliwość zalogowania kilku profili (chyba do czterech) na jednej konsoli. Gdy gram w multiplayera na jednej konsoli z kolegą to zarówno mu zapisuje się stan gry, achievementy itp jak mi. Playstation 3 nie miał takiej możliwości." - na ps3 jest możliwość tworzenia profili (więcej niż czterech), multiplayer wygląda podobnie także zapisuję stan gry jednego i drugiego profilu oraz trofea, wystarczyło spytać jak to zrobić na konsoli PS3 tutaj na forum. "Kolejna zaleta to pad. Pamiętam nie raz, jak grałem cały dzień w PS3 to pad już był rozładowany. W padzie od Xboxa 360 mam akumulatroki energizer i gram cały tydzień, zanim pad się rozładuje." - nie mam pojęcia jak Ci pracuję pad tak długo, ja byłem zdziwiony że pad do ps3 tak długo trzyma, mój xboxowy trzyma troszkę krócej niż dualshock (xbox pad wireless for microsoft, także akumulatorki) dla mnie z kolei ładowaniem kablem w ps3 było niezwykłą zaletą, że nie muszę wyjmować paluszków, przerywać grę, czekać aż się załadują. Może akurat mój przypadek baterii jest szczególny, ale kabel 5 metrowy od czasu do czasu jest pełną rekompensatą za xboxową wymianę baterii (miejsce na baterię jest fatalne, pad xboxowy na kabel jest najwygodniejszym padem ze wszystkich, pad xboxowy wireless jest znacznie gorszy niż dualshock) Pytanie do posiadaczy dwóch konsol: (*jestem posiadaczem obydwu padów, ale nie dwóch konsol) Zauważyłem, że sporo bardzo dobrych exclusivów z xboxa ( Limbo, Braid - jak dla mnie niesamowite gry,) wychodzą z opóźnieniem na ps3, jak wygląda sytuacja w drugą stronę? Exy z PS3 pojawiają się z opóźnieniem na xbox-ie ? Na pewno mój pad wytrzymuje minimum 20 godzin przy 2650mAh. gdybym grał np. 3 godziny dziennie to bez ciągłej wibracji pad na pewno wytrzyma sześć dni. Jak dla mnie takie rozwiązanie jest znacznie wygodniejsze, niż wyciąganie kabla usb, podłączanie go do konsoli a potem wyjmowanie tego kabla. w niecałą minutę wymieniam baterie i mogę dalej śmigać. A twoje pytanie na temat exów, niektórzy twierdzą, że jest znacznie mniej ekskluziwów na konsole Xbox 360, niż na PS3. I to jest prawdą, jednak z drugiej strony znacznie jest więcej gier wydawanych pod platformę Xbox 360 i PC jednocześnie, ponieważ zarówno Xbox 360 jak i system Windows właścicielem jest firma Microsoft. Dlatego też przewagę pod względem wydanych gier na konsolę stacjonarną wygrywa Xbox 360 obecnie. Przykładowo teraz ma wyjść ciekawy remake klasycznej gry Boulder Dash, jedynie na PC i Xbox 360. Taki sam los spotkało m.in. Wiedźmin 2 lub Call of Duty 2. Edytowane 3 Lipiec 2011 przez Mkkala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawellol 48 Napisano 12 Sierpień 2011 Jeżeli teraz miałbym kupować konsole to wybrał bym Xbox 360 zamiast ps3. Xbox 360 z kinectem kosztuje tyle co gołe ps3. Gry są praktycznie identyczne a co do exów to jak już wiele razy powtarzałem seria uncharted jest drętwa killzone 3 słabsze w porównaniu do 2 tak samo jak infamous. Tak naprawdę po co przepłacać ? move na ps3 praktycznie nie istnieje z racji braku gier, blue ray nie używam do filmów gdyż mam zwykły odtwarzacz. Niestety to nie te czasy gdy exy sprzedawały konsole, praktycznie wszystkie liczące się tytuły są na obydwu konsolach a każdy wie że często jest tak że wersja gry na ps3 przegrywa w porównaniu do wersji na xbox. Następna rzecz to przyszłość. Na 100% na następnej generacji xboxa będzie dostępna wsteczna kompatybilność natomiast na ps3 może być różnie(więc stare gry będzie można odpalić na nowym X). Co do wersji technicznych to xbox oferuje voice chat który w tych czasach powinien być jedną z podstawowych usług natomiast ps3 nie ma takiej opcji nawet w płatnym playstation +. Niestety X ma moim zdaniem gorszy pad no i oczywiście pojemność DVD jest w tej chwili ciut za małą. Ktoś wcześniej powiedział że najlepiej jest mieć 2 konsole. Moim zdaniem jest to bezsensowne gdyż obydwie te konsole oferują praktycznie to samo. Co do wyboru konsoli kierowałbym się ceną oraz tym jaką konsole posiadają znajomi oraz tym co oferują konsole dodatkowo oprócz tych samych tytułów i możliwości. PS3 -trochę więcej exów (ale nie są one jakieś super, kilzone przegrywa z halo i GOW, GT remisuje z forza, na ps3 jest jeden gow 3 który jest taki sobie, infamous 1,2 1 jest fajna 2 już mniej, uncharted jak ktoś lubi, dla mnie to padaka i kilka innych. na xbox też jest kilka fajnych exów ale w tej chwili nie chce mi się ich wymieniać) -blue ray (jedna gra = 1 płyta) -ps move (niestety fail z racji braku gier) -pad moim zdaniem lepszy (może to wynika z przyzwyczajenia) Xbox -cena (x jest tańszy) -kinect (który jest całkiem całkiem) -xbox live i voce chat -mniej exów (ale za to jakie np GOW) -część gier wygląda i działa lepiej na xbox -część tytułów wychodzi szybciej na xbox, przynajmniej jeżeli chodzi o popierdółki takie jak limbo Następna generacja to już tylko i wyłącznie xbox ze współpracą z windows 8 no chyba że ps3 zaskoczy jakimś nieprawdopodobnym, orginalnym patentem w co wątpię po wpadkach z 3D które jest niewypałem no i ps move które jest fajne ale w żaden sposób sony tego nie rozwija i nie wspiera wypuszczając fajne tytuły (chodź by takie sorcery). 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 12 Sierpień 2011 Niestety X ma moim zdaniem gorszy pad no i oczywiście pojemność DVD jest w tej chwili ciut za małą. W jaki sposób Tobie przeszkadza pojemność DVD ? Mówienie o żonglerce płyt to przesada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kyron 62 Napisano 12 Sierpień 2011 W jaki sposób Tobie przeszkadza pojemność DVD ? Mówienie o żonglerce płyt to przesada. 2 płyty jak w przypadku Mass Effect 2 idzie wytrzymać. A dla wersji PL warto mieć tez X360. ME2 mnie nawet od BC2 odciągnęło.A nawet w przypadku bc2 ,mniejsze lagi są. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz M 37 Napisano 12 Sierpień 2011 Jeżeli teraz miałbym kupować konsole to wybrał bym Xbox 360 zamiast ps3. Xbox 360 z kinectem kosztuje tyle co gołe ps3. Gry są praktycznie identyczne a co do exów to jak już wiele razy powtarzałem seria uncharted jest drętwa killzone 3 słabsze w porównaniu do 2 tak samo jak infamous. Tak naprawdę po co przepłacać ? move na ps3 praktycznie nie istnieje z racji braku gier, blue ray nie używam do filmów gdyż mam zwykły odtwarzacz. Niestety to nie te czasy gdy exy sprzedawały konsole, praktycznie wszystkie liczące się tytuły są na obydwu konsolach a każdy wie że często jest tak że wersja gry na ps3 przegrywa w porównaniu do wersji na xbox. Następna rzecz to przyszłość. Na 100% na następnej generacji xboxa będzie dostępna wsteczna kompatybilność natomiast na ps3 może być różnie(więc stare gry będzie można odpalić na nowym X). Co do wersji technicznych to xbox oferuje voice chat który w tych czasach powinien być jedną z podstawowych usług natomiast ps3 nie ma takiej opcji nawet w płatnym playstation +. Niestety X ma moim zdaniem gorszy pad no i oczywiście pojemność DVD jest w tej chwili ciut za małą. Ktoś wcześniej powiedział że najlepiej jest mieć 2 konsole. Moim zdaniem jest to bezsensowne gdyż obydwie te konsole oferują praktycznie to samo. Co do wyboru konsoli kierowałbym się ceną oraz tym jaką konsole posiadają znajomi oraz tym co oferują konsole dodatkowo oprócz tych samych tytułów i możliwości. PS3 -trochę więcej exów (ale nie są one jakieś super, kilzone przegrywa z halo i GOW, GT remisuje z forza, na ps3 jest jeden gow 3 który jest taki sobie, infamous 1,2 1 jest fajna 2 już mniej, uncharted jak ktoś lubi, dla mnie to padaka i kilka innych. na xbox też jest kilka fajnych exów ale w tej chwili nie chce mi się ich wymieniać) -blue ray (jedna gra = 1 płyta) -ps move (niestety fail z racji braku gier) -pad moim zdaniem lepszy (może to wynika z przyzwyczajenia) Xbox -cena (x jest tańszy) -kinect (który jest całkiem całkiem) -xbox live i voce chat -mniej exów (ale za to jakie np GOW) -część gier wygląda i działa lepiej na xbox -część tytułów wychodzi szybciej na xbox, przynajmniej jeżeli chodzi o popierdółki takie jak limbo Następna generacja to już tylko i wyłącznie xbox ze współpracą z windows 8 no chyba że ps3 zaskoczy jakimś nieprawdopodobnym, orginalnym patentem w co wątpię po wpadkach z 3D które jest niewypałem no i ps move które jest fajne ale w żaden sposób sony tego nie rozwija i nie wspiera wypuszczając fajne tytuły (chodź by takie sorcery). To na co jeszcze czekasz?.Sprzedaj PS3 i bierz X360,nikt Ciebie nie zmusza do grania na PS3. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 12 Sierpień 2011 (edytowane) @Grzegorz M Temat jak na razie jest rzeczowy i bez fanbojstwa i niech trzyma taki poziom Każdy może miec własnie zdanie aby tylko nie mijało sie z prawdą Co do padów który lepszy to tez wolny wybór. Jeden uważa że ten a drugi że inny Wszystko gra i nie ma powodów do kłótni Ja mimo ze preferuje pada od xboxa to nie wiem czy ktoś zauważył ale w COD klik biegu w DS jest bardziej wygodniejszy od tego co oferuje pad od x360 (gałka) Ps Najważniejsza informacja dla wszystkich Nie ważne co wybrałeś. Czy x360 czy Ps3. Wybrałes dobrze Edytowane 13 Sierpień 2011 przez saracen 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach