Skocz do zawartości
mrtwister

Duke Nukem Forever

Rekomendowane odpowiedzi

Duke Nukem Forever zdaje się nadciągać jako chyba najdłużej wyczekiwana gra w historii. Niestety co do daty premiery są bardzo sprzeczne informacje, chociaż z oficjalnej strony wnioskuję, iż będzie ona dostępna z końcem maja 2011. Zachęcam wszystkich do udziału w temacie, zarówno fanów, jak i osoby postronne. Dla mnie to pozycja must have z racji sentymentu i klimatu. Do dziś pamiętam pojedynki po lanie (jeszcze na skrętce i pod dos'em) albo tryb kooperative, który jak na gry wydane w podobnym czasie był chyba rewolucją.

http://www.dukenukem.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Come get some!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie ma wyjsc z koncem maja 2011, a wszyscy wiemy jak w np. GT5 przesuwali date...

ja licze ze w tym roku ksiaze wroci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yoł ale za tą grę nie jest odpowiedzialny nie jaki Kazik z Kraju Przekwitłej Wiśni, ale ludzie odpowiedzialni za Borderlands więc nie może być tak źle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yoł ale za tą grę nie jest odpowiedzialny nie jaki Kazik z Kraju Przekwitłej Wiśni, ale ludzie odpowiedzialni za Borderlands więc nie może być tak źle :)

Kazik obiecywał, że będzie i słow dotrzymał. O DNF jest głośno od przeszło 10 lat i do tej pory go nie ma. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazik obiecywał, że będzie i słow dotrzymał. O DNF jest głośno od przeszło 10 lat i do tej pory go nie ma. :P

Ale teraz ma konkretnego i rzetelnego producenta :thumbsup:

Moja nadzieja wrocila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam na tą grę bardziej niż na jakąkolwiek inną grę w tym roku. Będzie OWN!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta gra juz jest mitem i legenda sama w sobie, w sumie to nie chcialbym zeby sie ukazala, poniewaz moze nie spelnic nadzieji w niej pokladanych i okaze sie po prostu kolejna z serii strzelanek ktore maja ukazac sie w 2011.Ksiaze moze okazac sie nagi a tak na zawsze pozostanie w naszej pamieci niesmiertelny i owiany swoja tajemniczoscia :)

Edytowane przez Hynta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja nie mam doslownie zadnych nadzieji. Nie jestem fanem tej gry ale chetnie zobacze kolejna dobra strzelanke na ps3. Jesli tylko Duke wyjdzie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fanowski filmik na osłodę. Edytowane przez KopaczK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do Borderlandsa GOTY jako tako dostalem kod beta do Duka wiec zobaczymy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już sobie odpuściłem ten tytuł i powiem szczerze pewnie nie uwierzę dopóki go nie zobaczę na półkach sklepowych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już sobie odpuściłem ten tytuł i powiem szczerze pewnie nie uwierzę dopóki go nie zobaczę na półkach sklepowych :D

Data na oficjalnej stronie to koniec maja, niektóre serwisy podają nawet wcześniejszą datę. Dlatego też, patrząc ze zrozumieniem na Wasz sceptycyzm, podchodzę do kwestii bardzo optymistycznie i już kłapię uszami i ślinię się. Ciekawi mnie tylko czy wersje US i europejskie będą się znacznie różniły (pod względem multi itd), bo najchętniej sprowadziłbym zza oceanu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie się cieszę, że to Gearbox przejęło pieczę nad Duke'iem. Po wspaniałym Borderlands jestem wręcz pewny, że uda im się wycisnąć z Duke'a to co najlepsze (bez skojarzeń).

Liczę na sporą dawkę latający flaków z genialnymi tekstami Duke'a. Broń tylko Boże, żeby nikt nawet nie myślał o polonizacji tego tytułu, a tym bardziej o dubbingu...

Nigdy nie zapomnę jak grałem na N64 w Duken Nuken. Oj ta gra po prostu biła wszystko na głowę jeśli chodzi o strzelanki.

Jeśli ktoś jest chętny do powrotu, a jednak razi go grafika już, to jest bardzo fajna paczka, która zamienia wszystkie tekstury w grze na dużo ładniejsze.

Grałem jakiś czas i naprawdę porządnie im to wyszło. Biorąc pod uwagę wiek gry, to warte spróbowania, tym bardziej, że owa paczka jest za friko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie się cieszę, że to Gearbox przejęło pieczę nad Duke'iem. Po wspaniałym Borderlands jestem wręcz pewny, że uda im się wycisnąć z Duke'a to co najlepsze (bez skojarzeń).

Liczę na sporą dawkę latający flaków z genialnymi tekstami Duke'a. Broń tylko Boże, żeby nikt nawet nie myślał o polonizacji tego tytułu, a tym bardziej o dubbingu...

Nigdy nie zapomnę jak grałem na N64 w Duken Nuken. Oj ta gra po prostu biła wszystko na głowę jeśli chodzi o strzelanki.

Jeśli ktoś jest chętny do powrotu, a jednak razi go grafika już, to jest bardzo fajna paczka, która zamienia wszystkie tekstury w grze na dużo ładniejsze.

Grałem jakiś czas i naprawdę porządnie im to wyszło. Biorąc pod uwagę wiek gry, to warte spróbowania, tym bardziej, że owa paczka jest za friko.

Co do map do gry w sieci duke nukem 3d, to sciągnięte z netu mapy robione przez fanów pozycji były wręcz niesamowite. Przypominam sobie miasteczko jak z westernu, gdzie pojedynki nabierały niesamowitego smaku i dawały po trzykroć więcej frajdy jak dzisiejsze fpsy. Z sentymentu czekam na nasepną odsłonę, licząc także na klimatyczny multi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc... wątpię by Duke przeżył próbę czasu... wystarczy spojrzeć na Pray... podobnie.. gra, która była w developingu przez lata. Sama produkcja była naprawdę dobra... owszem fabuła sztampowa ale chodzenie po sufitach czy przechodzenie przez portale, które nas zmniejszały były naprawdę fajną sprawą. Przez lata jednak ludzie zaczęli się spodziewać nie wiadomo czego i tak z Pray Will Continue... nie wiele zostało i nie zanosi się by kiedykolwiek wyszedł sequel. Wielu, którzy mieli doczynienia z grą na targach PAX jasno stwierdziła "fajnie, że wyjdzie ale to nic niezwykłego" Gra będzie prostym FPS z dość przeciętną grafiką (może Gearbox jeszcze nad tym popracuje)... ale nie zmienia to faktów, że wiele mechanizmów i rozwiązań ma tu już swoje lata. Czy gra się sprzeda? Oczywiście! Cędzie działać magia tytułu.... ale głównym powodem jest... mieć Duke Nukem: Forever w domu.... grę widmo, grę legendę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc... wątpię by Duke przeżył próbę czasu... wystarczy spojrzeć na Pray... podobnie.. gra, która była w developingu przez lata. Sama produkcja była naprawdę dobra... owszem fabuła sztampowa ale chodzenie po sufitach czy przechodzenie przez portale, które nas zmniejszały były naprawdę fajną sprawą. Przez lata jednak ludzie zaczęli się spodziewać nie wiadomo czego i tak z Pray Will Continue... nie wiele zostało i nie zanosi się by kiedykolwiek wyszedł sequel. Wielu, którzy mieli doczynienia z grą na targach PAX jasno stwierdziła "fajnie, że wyjdzie ale to nic niezwykłego" Gra będzie prostym FPS z dość przeciętną grafiką (może Gearbox jeszcze nad tym popracuje)... ale nie zmienia to faktów, że wiele mechanizmów i rozwiązań ma tu już swoje lata. Czy gra się sprzeda? Oczywiście! Cędzie działać magia tytułu.... ale głównym powodem jest... mieć Duke Nukem: Forever w domu.... grę widmo, grę legendę :D

Może masz rację, ale możesz okazać się zwykłym malkontentem. Z racji szacunku do tytułu życzę Ci tego drugiego;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny must have. OMG trzeba będzie jakiś bank obrabować albo przynajmniej 6 w totka wygrać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trailer zrywa pape z dachu, must have, wreszcie obecna generacja dostanie duke'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premiera w długi weekend majowy zgodnie z najnowszymi doniesieniami

http://www.gamespot.com/news/6286706.html?tag=latestheadlines%3Btitle%3B4

Dla mnie to 100% must have, zrobię wkrótce preordera tylko muszę ogarnąć kwestie wersji itp.

Edytowane przez mrtwister

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Let's rock and kick some ass !! Aż się wierzyć ale w końcu, w końcu pojawi się Duke Nukem teraźniejszej generacji i sam trailer powala tak urywki z gry również prezentują się świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś już coś wie o wersjach gry? Mam nadzieje, iż nie popełnią tłumaczenia na polski oraz że gra będzie europejska i ewentualne dodatki będzie można zassać z naszego ps store.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi