polo508 54 Napisano 21 Listopad 2008 czy te 3,7 GB to juz cale home czy jeszcze wiecej tego jest( znaczy czy to wliczyles wszystko co sie sciaga dodatkowo w grze ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 21 Listopad 2008 Powiem wprost. Nie wiem. Nie znalazłem na dysku żadnego pliku, który by miał te zarezerwowane 3.7GB. Co więcej, jedyne pliki home mają łącznie około 1MB (game data i save game). Na pewno mam już ściągnięte kilka zwiastunów i 3 miejscówki ale to tak na oko licząc około 200MB. Nie wiem jaki jest zamysł Sony na te 3.7GB. Czy to absolutne maksimum (taa jasne) czy wymagane minimum żeby zapoznać się z podstawowymi dostępnymi rzeczami (już prędzej). Do tego pewnie trzeba doliczyć wszelkie dodatki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polo508 54 Napisano 21 Listopad 2008 Powiem wprost. Nie wiem.Nie znalazłem na dysku żadnego pliku, który by miał te zarezerwowane 3.7GB. Co więcej, jedyne pliki home mają łącznie około 1MB (game data i save game). Na pewno mam już ściągnięte kilka zwiastunów i 3 miejscówki ale to tak na oko licząc około 200MB. Nie wiem jaki jest zamysł Sony na te 3.7GB. Czy to absolutne maksimum (taa jasne) czy wymagane minimum żeby zapoznać się z podstawowymi dostępnymi rzeczami (już prędzej). Do tego pewnie trzeba doliczyć wszelkie dodatki. czyli wyjdzie na to ze plotki o tym ze home zajmie 20GB nie byly zbytnio prxzesadzone.... trza w jakies 320 GB zainwestowac bo moja 40 nie wytrzyma starcia z home Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 21 Listopad 2008 Bardzo możliwe bo nie dokopałem się jako tako do opcji "kasuj wybrane", która umożliwiłaby usuwanie zbędnych rzeczy. Znalazłem ile zajmuje teraz. 3154MB. We właściwościach samej ikonki home. Zobaczę później jak to przyrasta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 22 Listopad 2008 A ja nie zdążyłem nawet postaci wybrać i już błędy związane z serwerami... A tak się cieszyłem jak to dostałem...: WELCOME TO HOME BETA Dear PlayStation®Network member, Congratulations, you have been selected to help beta test PlayStation®Home! We appreciate your help in making the PlayStation®Home experience the best it can be! Please log in to Home this evening from 6 pm - 8 pm PST for a big celebration of Version 1.0 and a load test of our new features. How to download After you have signed in with your PlayStation®Network Account: - Go to the PlayStation®Store on the PLAYSTATION®3 system XMB™ (XrossMediaBar) - Select "Redeem Codes" - Enter the code (below) - Click "Continue" - The download will be available on the next screen XXXX-XXXX-XXXX Please note: The unique code is case sensitive and must be entered exactly as displayed. Thank you for your continued support of the PlayStation®Network, and we look forward to seeing you in PlayStation®Home. Yours truly, The PlayStation®Network Sony Computer Entertainment America Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 22 Listopad 2008 Please note: The unique code is case sensitive and must be entered exactly as displayed. I po co to piszą. Nie zauważyli, że teraz automatycznie po wklepaniu kodu litery zmieniają się na duże? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 22 Listopad 2008 Lądujemy w mieszkaniu. Nie znalazłem opcji dodania nowych mebli. Dodawać nowe melble można przez menu. Naciskasz SELECT i nad LOCATIONS masz jakąś tam opcje (zapomniałem nazwy) Tam można dodawać nowe rzeczy, zmieniać tapety itd. Z tym, że tych rzeczy jest dość mało Mamy tam dostęp do 3 innych budynków. Kino, Bowling arena i ten trzeci do którego już nie doszedłem. Trzeci budynek to centrum handlowe. Ale jeszcze zamknięte. Tzn można wejść, ale sklepy są jeszcze pozamykane Poza tym dzisiaj przetestuje pomieszczenie Namco Ogólnie Misiopuchatek napisał już wszystko. Chociaż ja spotkałem tylko ze 3-4 osoby mówiące po hiszpańsku/portugalsku, czy jakiemuś tam xD No im można jeszcze grać w kręgle, szachy, warcaby i takie tam Gadać z ludźmi, tańczyć.. o.O Od siebie dodam, że widać, że wiele rzeczy jeszcze dojdzie. Bo chociażby centrum handlowe było jeszcze puste, w kinie było jeszcze kilka wolnych sal, dojdą jeszcze pokoje z grami i pewnie wiele więcej I mam pytanie. Czemu niektórzy mają niebieskie, a inni czerwone i zielone nicki? To jacyś ważniejsi ludzi? xD Chyba tak, bo widziałem, że niektórzy byli ubrani w rzeczy dla mnie niedostępne :x Poza tym nie spodziewałem sie, że będzie tam aż tyle ludzi. Była mowa o tym, że w jednym miejscu będzie mogło być maksymalnie 50 osób, więc myślałem, że wszędzie będzie pusto. Okazało się, że 50 osób może być w jednym pomieszczeniu, więc jest dość tłoczno Ogólnie to jestem miło zaskoczony o.O Może dlatego, że jakoś specjalnie na to nie czekałem, więc i za wiele się nie spodziewałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 22 Listopad 2008 Poza tym dzisiaj przetestuje pomieszczenie Namco A gdzie to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dante 2 Napisano 22 Listopad 2008 Jak to do cholery jest, że przez wszystkie bety (nie licząc LBP bo tam nie było losowania), ani razu nie dostałem klucza do jakiejkolwiek: Resistance2, Killzone2, Socom, Home, Warhawk itd.... kompletnie nic! Udało mi się raz na jakiejś stronie internetowej amerykańskiej dostać bete Resistance2, ale granie na serwerach US w becie oznaczało pingi z kosmosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 22 Listopad 2008 A gdzie to? Zaraz po tym jak dostałem klucz do bety, przysłali mi na maila drugi klucz, do pokoju namco. Tzn tak mówił Arab xD Wczoraj to ściągnąłem i rzeczywiście pisało tam Namco, ale jeszcze nie sprawdziłem co to jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 22 Listopad 2008 Ja tez dostałem zaproszenie. God damm it. Na grzyba mi ten Home. Zwisa mi i powiewa, a na takie perełki jak beta Killzona czy R2 oczywiscie się nie dostałem. Czy Home można bez problemu odinstalować tak samo jak każdą inną grę?pytam czy nie zeżre mi tych zarezerwowanych 3.7 gb? czy jak są zarezerwowane to po odinstalowaniu Home się same odrezerwują? Pytam bo w mojej 40 juz malutko miejsca zostało, a nie mam zewnętrznego dysku, zeby backupa zrobić i zmianić dysk. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 22 Listopad 2008 Zaraz po tym jak dostałem klucz do bety, przysłali mi na maila drugi klucz, do pokoju namco. Tzn tak mówił Arab xDWczoraj to ściągnąłem i rzeczywiście pisało tam Namco, ale jeszcze nie sprawdziłem co to jest To zwykłe demo Namco Arcade. Pacman, space invaders i jeszcze dwie gry. Dostępne z XMB a nie z Home. Chyba, że w home też gdzieś tam sobie mieszkają... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 22 Listopad 2008 To zwykłe demo Namco Arcade. Pacman, space invaders i jeszcze dwie gry. Dostępne z XMB a nie z Home. Chyba, że w home też gdzieś tam sobie mieszkają... Oh A ja myślałem, że to jakiś pokój Namco XD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MTU 4 Napisano 22 Listopad 2008 Nie znalazłem opcji dodania nowych mebli. Wciśnij start (w swoim pokoju)->Personal->Redecorate Personal Space-> Add a Furniture- dodawanie mebli(w sumie to te same rzeczy co mamy w pokoju) Wallpaper- zmienia tapetę wnętrza, (są 4 do wyboru chyba) Fajna rzeczą jest to że gdy nabijemy odpowiedni wynik w pacmanie (Namco Museum) to dostaniemy nową koszulkę, to samo z echohrome. Jedyne czego jeszcze nie uświadczyłem to słuchanie własnej muzyki, z jednej strony szkoda, a z drugiej.. wreszczie mamy Home Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polo508 54 Napisano 22 Listopad 2008 Wciśnij start (w swoim pokoju)->Personal->Redecorate Personal Space->Add a Furniture- dodawanie mebli(w sumie to te same rzeczy co mamy w pokoju) Wallpaper- zmienia tapetę wnętrza, (są 4 do wyboru chyba) Fajna rzeczą jest to że gdy nabijemy odpowiedni wynik w pacmanie (Namco Museum) to dostaniemy nową koszulkę, to samo z echohrome. Jedyne czego jeszcze nie uświadczyłem to słuchanie własnej muzyki, z jednej strony szkoda, a z drugiej.. wreszczie mamy Home kto ma ten ma i sie cieszy....;( ja sie nawet do bety Home zalapac nie moge o innych tytulach nie wspominajac.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 22 Listopad 2008 kto ma ten ma i sie cieszy....;( ja sie nawet do bety Home zalapac nie moge o innych tytulach nie wspominajac.... Nie martw się, nie jesteś sam Mam nadzieję, że niedługo udostępniom wszystkim finalną wersje HOME Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polo508 54 Napisano 22 Listopad 2008 Nie martw się, nie jesteś sam Mam nadzieję, że niedługo udostępniom wszystkim finalną wersje HOME tego że to nastąpi szybko nie był bym taki pewien...... przedstawiciel Sony poiwiedzial że OB będzie dostepna jak wyeliminują błędy które mogą byc wkurzajace dla graczy.... czyli jeszcze wyjdzie na to ze sobie kilka miesiecy poczekamy..... a i tak ciagle to bedzie Beta...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafix 9 Napisano 22 Listopad 2008 W tym roku powinno wyjść - to jest bardzo prawdopodobne, zresztą cały internet o tym huczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rokugatsu 0 Napisano 22 Listopad 2008 W tym roku powinno wyjść - to jest bardzo prawdopodobne, zresztą cały internet o tym huczy Nie sądzę, żeby wyszło w tym roku Tzn może zrobią OB i każdy bedzie mógł grać, ale to dalej będzie beta Pełna wersja w przyszłym roku-tak mi się wydaję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 22 Listopad 2008 Dostałem Home na amerykanskie konto, zainstalowalerm na swoim polskim domyslnym i jest tego typu Zonk, że Home nie widzi ludzików z mojej listy przyjaciół (grających aktualnie w Home). Zakreciłem. W każdym razie chodzi mi o to, że chyba jest regionalizacja. Jeśli tak, to będzie niezła lipa, bo mam sporo kumpli w Stanach a jednego a Australii. Więc jaki sens tego? Obym się mylił. Teraz przyszło mi do głowy, że mogli np. siedzieć w przebieralni i jako tacy byli widoczni , że grają w Home, a w rzeczywistości Home'a nie byli jeszcze online. Hmmm... No a tak poza tym, to bardzo mi się podoba. Nawet bardziej niż myślałem. Potencjał tego jest gigantyczny. Jak to już ruszy z kopyta to będzie bajer bajerów. @ Rokugatsu Kolorki napisów zmienia się w Settings. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DayD 0 Napisano 22 Listopad 2008 Ja dostałem kod do bety wczoraj(na japońskie konto). Po chwilowej zabawie przy tworzeniu swojego odpowiednika, wyszedłem na spacer do Home Square Pochodziłem chwilę, porozmawiałem z kilkoma osobami, dzięki czemu dowiedziałem się, że w różnych grach, można wygrać dodatki dla swojej postaci. Było już późno, więc nie sprawdziłem ani jednej gry. Ogólnie, zauważyłem, że wiele osob jest zachwycona "domkiem". Jak dla mnie - nic nadzwyczajnego. Aczkolwiek uważam, że nie jest to zły pomysł ze strony Sony. Przez te 2 godz. testowania, stwierdzam, że Home całkiem nieźle sprawdza się jako program społecznościowy. Ludzie chętnie ze sobą rozmawiają, choć dosyć często do grupy rozmawiających "przykleja" się jakiś kretyn, który wypisuje jakieś bzdury. Zobaczymy jak to wszystko zostanie rozwinięte. Przed chwilą dostałem kod do bety na amerykańskie konto. Pierwsza osoba, która napisze do mnie PW, otrzyma ten kod Kod został już wysłany. Niestety mogłem uszczęśliwić tylko jedną osobą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Melon 2 Napisano 22 Listopad 2008 No fajnie niektórzy dostają po dwa kody a ja żadnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 22 Listopad 2008 Jednak coś jest na rzeczy z tym Namco Museum Beta Dostaję info o wpisaniu kodu i ściągnięciu Namco Arcade, które, jak wspomniałem wcześniej, ściągnięte i zainstalowane mam. Może później zobaczę czy na japońskim koncie to zadziała. Znalazłem pierwsze ograniczenie. Można wstawić tylko 8 świateł w pokoju. Dzięki za naprowadzenie na 'ekipę remontową' Zmiana tapety bardzo odświeżyła wygląd mieszkania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAATSS 2 Napisano 23 Listopad 2008 Właśnie przed chwilą zrobiliśmy z ponad 30!!! ludźmi Running Man'a przed podestem:P:P Było mega FUNNY!!! Wszyscy wyciągnęli Bubble Machine i zaczęli tańczyć Takiego widoku jeszcze nie widziałem!!! Potem zaczęliśmy wymyślać kolejne zabawy etc... Było ŚMIESZNIE! I o to chodzi!!! Coraz bardziej mi się ten HOME podoba!!! PS: Ale się cieszyłem - jak dziecko z lizaka:P:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maly123_4 0 Napisano 25 Listopad 2008 Czy na polskie konta tez były wysyłane kody czy trzeba mieć amerykańskie lub japońskie konta? Otrzymał ktoś kod na polskie konto??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach