SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 Ogrywam wlasnie demko i powiem, ze nie jest zle. Chociaz ten klimat ze starych Diablosow gdzies ulecial. I mam pare pytanek: 1. Czy mozna grac ta sama postacia w singla i online? 2. Jak wyglada tutaj gra z randomami? Jest fun czy raczej burdel i slaby coop? 3. Czy tylko mi sie nie podoba system ekwipunku? 4. Czy dobrze rozumiem, ze przy levelowaniu postaci nie ma sie wplywu ani na rozdawanie statystyk ani wybieranie umiejetnosci? Tylko przypisywanie ich pod przycisk z danego drzewka? Jesli tak to nie mozna zrobic tak, by np. pod x i o miec umiejetnosci z tego samego "drzewka"? 5. No i czy warto w ogole kupic tego pelniaka? :) Nie zalujecie kasy? 1. Tak, a nawet trzeba :D 2. Random to random. WIadomo, trafisz na nieogara to jest ciężko. 3. Nie tylko tobie. 4. Dobrze rozumiesz statystki, ale w ustawieniach masz opcję przypisywania umiejętności pod każdy przycisk "po swojemu". Wybór należy do ciebie. Moim zdaniem jest to dobre bbo zawsz emożesz stwierdzic że z nową runą inny skill jest lepszy i nie spieprzysz sobie builda. ...a czy klimat Diablo uleciał? Chyba nie. Im dalejw las tym więcej nawiązań i od nowa narysowanych potworów z jedynki czy dwójki. Moim zdaniem klimat dalej jest, ale każdy będzie indaczej podchodizł od gry. Czy warto? Ja nie żałuje wdanych pieniędzy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artorias 32 Napisano 13 Wrzesień 2013 (edytowane) Masakra. Grałem wczoraj w co-opie z jakimś gościem na "hardkorze" (żeby zdobyć trofeum za 30 lvl ). Wszystko ładnie, pięknie. Lecimy jak burza przez akt III. W momencie gdy ja miałem 28 lvl, a ziomek 29 trafiliśmy na elity, które zostawiały coś eksplodującego po sobie. Zatłukłem je, odsunąłem się szybko, a gościu nie zauważył, wbiegł w to i oberwał trzema eksplozjami naraz i zginął. Jakbym ja padł na 29 lvl to by mnie szlak trafił. Gry potrafią być bezlitosne :) Edytowane 13 Wrzesień 2013 przez Artorias Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 13 Wrzesień 2013 Mówisz, że szlag by cię trafił na 29lvl to zobacz co tutaj się stało: http://eu.battle.net/d3/en/profile/mayne-2918/hero/19102161 W skrócie koleś miał postać Hardcore na lvl 60 (100 paragon) i padł... :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
motoko 36 Napisano 13 Wrzesień 2013 Dzieki za odpowiedzi. Jeszcze mi sie takie jedno pytanie nasunelo: Sa jakies konsekwencje za smierc? No bo umieram sobie w tym demku, wskrzeszam sie tam gdzie padlem jak gdyby nigdy nic, no i nie zauwazylem bym cos stracil. Jak to jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 10% wytrzymałości przedmiotów i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejf 22 Napisano 13 Wrzesień 2013 To o czym Oni wyżej piszą ?? Widzę że się przejmują śmiercią więc nie kumam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 Oni piszą o trybie hardcore w którym masz jedno życie. Jak zginiesz to koniec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejf 22 Napisano 13 Wrzesień 2013 tzn postać ginie i nie możesz trybu hardcore zacząć nawet od nowa z postacią która była na poczatku tego trybu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shemaforash 881 Napisano 13 Wrzesień 2013 Giniesz i tyle tracisz postać i wszystkie przedmioty które miałeś na sobie. Nie tracisz możliwości grania tą postacią w trybie hardcore na zawsze, jeśli o to ci chodzi. Po prostu zaczynasz znowu gołą postacią od pierwszego poziomu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 Jak postać zginie to musisz zrobić nową kompletnie od zera, chyba że masz kopię zapasową zapisu gry (da się zrobić na PS3) którego grając na PC w sieci BattleNet nie da się zrobić ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejf 22 Napisano 13 Wrzesień 2013 wow :) To już rozumiem czemu to się nazywa hardcore :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stey 60 Napisano 13 Wrzesień 2013 Tylko, że na konsoli można wczytać poprzedniego sejva. Także mając plusa spokojnie możesz robić backup przed każdą sesją hardcore i nic Ci nie grozi. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 Stey, Bez Plusa da się kopiować na USB ;) ale z Plusem wygodniej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 13 Wrzesień 2013 Tylko, że na konsoli można wczytać poprzedniego sejva. Także mając plusa spokojnie możesz robić backup przed każdą sesją hardcore i nic Ci nie grozi. Odebrałeś połowie ludzi dreszczyk emocji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 (edytowane) Napisałem to samo 2 posty wyżej ;) Mnie już kilka razy kopia zapasowa save uchroniła przed ponownym przechodzeniem innych gier (bugi w Assassin's Creed 3, Dragon's Age 1 i 2, czy w Kingdoms od Amalur) ale może akurat w Diablo się nie przyda. Z tego co widzę to jak tylko gra się rozważnie to ciężko jest zginąć na Normalu a na Koszmarze gra mi się jeszcze łatwiej bo wiem czego się spodziewać. Obedrę ludizom jeszcze bardziej dreszczyk emocji: Kopiowanie przedmiotów (Metoda z Dungeon Hunter - podobno działa ale jeszcze nie sprawdzałem): - Host ma dostać przedmioty - Gość się podłącza, dropi wszystko na ziemie i NIE ZAMYKAJĄC ekwipunku zamyka grę przez przycisk (PS) - host zgarnia przedmioty które są równiez u gościa bo gra nie zdążyła zapisać stanu ekwipunku Pozdro! Edytowane 13 Wrzesień 2013 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squal 33 Napisano 13 Wrzesień 2013 (edytowane) Panowie mam pytanko ( glownie do ludzi z limitkami ale wszystko w sumie jedno ) natomiast chcialbym miec skrzydla aniola w limitce ponoc dodawali , ja kupilem gre nowke i mam kod na Helm infernalny ale nie ma wzmianki o innych przedmiotach typu (prosze zerknac na link ) http://www.ultima.pl/diablo_iii_pl_dlc/i14113/ i czy czasem jak nie wbije kodu na PS Store to czy nie dostane reszty , pytam bo w domu neta nie posiadam a sam helm mnie malo interesuje . A i nie mam jakiejs specialnej edycji czy preordera ale nabylem nowke zafoliowana i z kodem na helm. Edytowane 13 Wrzesień 2013 przez Squal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 (edytowane) Cała reszta jest w skrzynce lub w ekwipunku w zakładce z potionami ;) nie zależnie od wersji gry bo to są exclusive dla PS3. Jedyny przedmiot który masz w pre orderze to hełm. Masz hełm, to masz i całą resztę. Karmazynowe skrzydła chyba pojawiają się w którymś momencie gry - ja je zauważyłem dopiero po przejściu gry na Normal. Edytowane 13 Wrzesień 2013 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squal 33 Napisano 13 Wrzesień 2013 (edytowane) Tak tak to wiem gdzie powinno sie to znajdowac tyle ze ja jeszcze kodu nie wykorzystalem i chcialem sie upewnic czy jak jest Kod na helm to czy z kazdym takim wydaniem ( choc wzmianki na pudelku o reszcie nie ma) dostane pakiet czy tylko sam helm ? Sorki nie doczytalem ok dzieki sprawdze w domu. Edytowane 13 Wrzesień 2013 przez Squal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 (edytowane) kod jest na sam hełm. Resztę dostaje każdy jako Ex dla PS3. Włącz grę, stwórz postać i sprawdź zawartość skrzynki oraz ekwipunku (skrzydła i barwniki są razem z potionami) Ja swoją wersję z Hełmem kopiłem już po premierze w EMPIKu - mieli jeszcze duży nakład z Pre-Orderów ;) Edytowane 13 Wrzesień 2013 przez SephiroT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squal 33 Napisano 13 Wrzesień 2013 Ty SEPH jak ogladalem skrzynke zaraz jak wszedlem do miasta to byly tam tylko 2 czerwone potiony , teraz mam lv 20 i od tamtego czasu nie zagladalem do skrytki wiec nie wiem czy cos sie nie pojawilo , ale z poczatku gry nic nie bylo i to samo w EQ do teraz mam 40 potionow i 2 grzyby . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 lol, masz 2 grzyby? Ja jednego farmiłem kilka godzin :D Dziwne, bo ja miałem wszystko od razu - część w skrytce a część w ekwipunku i to zanim wpisałem kod który dał mi hełm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squal 33 Napisano 13 Wrzesień 2013 Wlasnie teraz sie najaralem a gowno mam , jak bede w domu to jeszcze raz sie upewnie moze cos jakos mi umklo ( w tedy tylko okulista :P ) no a grzyby nawet latwo dwa razy ten sam dungeon i dwa grzyby , ale powiem ci czemu bo nie mam pojecia do czego to sluzy dla tego szczescie nowicjusza jak bede jakies inne przedmioty potrzebowal to za cholere nie wpadna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SephiroT 5981 Napisano 13 Wrzesień 2013 One tylko w jednym miejscu się spawnują - 1 poziom Katedry któy powtarzałem parę godzin. Jest to jeden ze składników do Kostura Pasterza który odblokowuje ukryty poziom z jednorożcami i troskliwymi misiami :D ...po paru godzinach szukania nieistniejących przedmiotów któe są potrzebnetylko w wersji na PC (tak, wiem, mogłem popatrzyć na listę składników u kowala) właśnie sobie wyfarmiłem Kostur Pasterza Muszę obczaić kucyki pony i troskliwe misie. Jak zaczne je lać to chyba ziszczę córce dzieciństwo już do reszty. Jakby ktos pytał, to w PS3 trzeba wyfarmić jedynie: Akt 1 - Krypta poziom 1 - grzyby które leżą na podłodze (2h powtarałem poziom aż się pojawiły) Akt 3 - Jaskinia Mrozu poziom 2 - Sama jaskinia Mrozu pojawia się na mapie lub nie (Jaskinia Lodu się nie liczy) - Kamyk z rzadkiego bossa na końcu poziomu 2 (boss pojawił się chyba przy 4 czy 5 podejściu) Resztę trzeba kupić (dzwon Wirta) a plany się dostaje w Akcie 4. Na spokojnie włącz grę, podepnij konsolę do neta, ściągnij patch jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś i sprawdź skrzynkę i ekwipunek. Powinno wszystko ładnie leżeć i czekać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zibenn 64 Napisano 14 Wrzesień 2013 ja mam pytanie w sprawie tych skrzydelek z wersji ex. sa ich dwa rodzaje, niebianskie niebieskie i czerwone. I jak mam rozumieć, skrzydełka sa na zawsze? moge ich używać ile razy chce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kufir 22 Napisano 14 Wrzesień 2013 Pytanko. Jakie konsekwencje ponosimy w przypadku gdy zabija nam Postać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach