Firo. 502 Napisano 24 Grudzień 2013 W dniu 24.12.2013 o 17:18, MaJJkell napisał: Gdzie najlepiej wbijać lvl ? Przeszedlem na normalu 4 akty i mam 30 lvl biore sie za koszmar Jeśli dajesz spokojnie radę to nie przejmuj się levelem. Do końca gry masz jeszcze 3 przejścia więc ten 60ty spokojnie Ci wpadnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaJJkell 5 Napisano 24 Grudzień 2013 (edytowane) W dniu 24.12.2013 o 19:35, Firo. napisał: Jeśli dajesz spokojnie radę to nie przejmuj się levelem. Do końca gry masz jeszcze 3 przejścia więc ten 60ty spokojnie Ci wpadnie.ok a lepiej samemu przechodzić czy z kims? Jak z expem?i wytlumaczy mi ktoś jak sie ulepsza kowala itp i po co ? Tak samo ze zlotnikiem i z tymi itemami co dropia (topaz, szmaragd itp) bo trochę tego mam wiem tylko żeby eq naprawiać i tyle :) Edytowane 24 Grudzień 2013 przez MaJJkell Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 24 Grudzień 2013 W dniu 24.12.2013 o 20:54, MaJJkell napisał: ok a lepiej samemu przechodzić czy z kims? Jak z expem? i wytlumaczy mi ktoś jak sie ulepsza kowala itp i po co ? Tak samo ze zlotnikiem i z tymi itemami co dropia (topaz, szmaragd itp) bo trochę tego mam wiem tylko żeby eq naprawiać i tyle :) Kowala ulepszasz żeby wytwarzać coraz to lepsze itemy. Na PC bardzo przydatne na konsoli w moim przypadku zbędne. Wydropiłem o wiele lepszy sprzęt niż schematy. Złotnika podobnie. Im wyższy poziom tym lepsze kamienie może robić. Kamienie można łączyć zwiększając ich właściwości. Do ulepszeń potrzebujesz złota, kart kowalstwa/złotnicwa i później ksiąg tajemnic które dropia bardzo często na inferno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaJJkell 5 Napisano 24 Grudzień 2013 Jak kowala ulepszyć ? Bo pucharek jest za ulepszenie na 10 poziom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michupol 146 Napisano 24 Grudzień 2013 Zbierać księgi i karty kowalstwa i tam jak kilkasz do ulepszenia pisze ci konkretnie ile potrzebujesz by dany poziom uzyskać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtasso88 53 Napisano 25 Grudzień 2013 Ma ktoś platyne w diablo? Trudno zdobyć, łatwo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
m0rph 3307 Napisano 25 Grudzień 2013 Zbyt łatwo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaJJkell 5 Napisano 25 Grudzień 2013 W dniu 25.12.2013 o 08:51, wojtasso88 napisał: Ma ktoś platyne w diablo? Trudno zdobyć, łatwo? gram około 4-5 dni i nie no lifuje tak strasznie a mam 38% w trofeach jak narazie wydaje mi sie spoko zobaczymy co będzie potem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 26 Grudzień 2013 To trofeum z 5 mln to jakiś żart. 290% goldfind a na inferno mistrz wypada po 10/20 sztuk złota z potworów i do 2000 ze skrytek. Grę przeszedłem na wszystkich poziomach, kilka razy farmiłem na różnych drogach i poziomach i mam prawie 2 mln :wallbash: Granie we dwóch niewiele zmienia bo złota leci cholernie mało. No nic zacząłem grę drugi raz w coopie 2x Barb. Może będzie się chociaż łatwiej farmić niż Demon Hunterem ubranym pod goldfind. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kevcio23 110 Napisano 26 Grudzień 2013 (edytowane) W dniu 26.12.2013 o 03:02, Firo. napisał: To trofeum z 5 mln to jakiś żart. 290% goldfind a na inferno mistrz wypada po 10/20 sztuk złota z potworów i do 2000 ze skrytek. Grę przeszedłem na wszystkich poziomach, kilka razy farmiłem na różnych drogach i poziomach i mam prawie 2 mln :wallbash: Granie we dwóch niewiele zmienia bo złota leci cholernie mało. No nic zacząłem grę drugi raz w coopie 2x Barb. Może będzie się chociaż łatwiej farmić niż Demon Hunterem ubranym pod goldfind. Mam podobne odczucia. Wprawdzie mam 3,1 mln po przejsciu kazdego z trybow + hardkor ale na inferno mistrz 1 leci bardzo wolno. Staram sie stosowac do poradnikow, gdzie pisza ze mozna miec do 1 mln/h a mi wychodzi 100 k. Zapowiada sie z 20 godzin farmienia.. Edytowane 26 Grudzień 2013 przez kevcio23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grumszak 6 Napisano 26 Grudzień 2013 no to zapraszam na mistrza 5 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrikoPPL 26 Napisano 26 Grudzień 2013 (edytowane) Panowie a co z trofkiem z tymi goblinami ? W wyzwaniach pisze, że zabiłem 20 skarbników (pigmejów, goblinów itd.) Ten trofik zalicza wszystkich skarbników czy tylko "goblinów" ( jeżeli tak to masakra gre przechodzę drugi raz i zabitych goblinów mogę policzyć na palcach jednej ręki xD.) Jedno jest pewne łatwo się nie poddam, i platyna prędzej czy później będzie :D Btw. Ktos chętny na hardkora (muszę trofika wbić) oczywiście od zera :P Edytowane 26 Grudzień 2013 przez PatrikoPPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grumszak 6 Napisano 26 Grudzień 2013 samo ci wpadnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 26 Grudzień 2013 W dniu 26.12.2013 o 13:17, PatrikoPPL napisał: Panowie a co z trofkiem z tymi goblinami ? W wyzwaniach pisze, że zabiłem 20 skarbników (pigmejów, goblinów itd.) Ten trofik zalicza wszystkich skarbników czy tylko "goblinów" ( jeżeli tak to masakra gre przechodzę drugi raz i zabitych goblinów mogę policzyć na palcach jednej ręki xD.) Jedno jest pewne łatwo się nie poddam, i platyna prędzej czy później będzie Btw. Ktos chętny na hardkora (muszę trofika wbić) oczywiście od zera :P Zalicza wszystkie gobliny, pigmejów itd. Warto nosić pierścień który przywołuje goblina co jakiś czas. Jak nie wydropisz to mogę Ci oddać swój jak już wbiję platynę, co szybko raczej nie nastąpi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrikoPPL 26 Napisano 26 Grudzień 2013 Firo dam radę, ale dzięki za chęć pomocy :D Jak ten pierścień się nazywa ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 26 Grudzień 2013 W polskiej wersji zagadkowy. W angielskiej puzzle ring. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrikoPPL 26 Napisano 26 Grudzień 2013 Wow, niezły ten pierścień. Jakieś rady gdzie dropi, i na jakim poziomie trudności ? Acha i jutro zaczynam hardkora (dla trofki) kim pójdzie gładziej monk czy barbarian ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 26 Grudzień 2013 HC obojętnie kim zagrasz...najlepiej postacią którą masz już opanowaną i grało Ci się najwygodniej. Cały myk jest taki żeby grać z kimś albo nabijać lvl na miejscach gdzie na pewno nie zginiesz...battletested w D2 na PC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 26 Grudzień 2013 W dniu 26.12.2013 o 19:37, TRaCeGuitar napisał: HC obojętnie kim zagrasz...najlepiej postacią którą masz już opanowaną i grało Ci się najwygodniej. Cały myk jest taki żeby grać z kimś albo nabijać lvl na miejscach gdzie na pewno nie zginiesz...battletested w D2 na PC. Obojętnie kim? Uważasz, że hunterem albo magiem na hc jest tak samo easy jak monkiem? Porady specjalistów... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 26 Grudzień 2013 (edytowane) Na PC dobiłem takim Magie spokojnie do max lvl na HC i jakoś ciężko nie było. Trzeba się tylko pilnować, dlatego wg. mnie najlepiej grać postacią którą ma się opanowaną. Nie twierdzę że jestem specjalistą ale jak noob taki jak ja dał radę to ograni nie powinni mieć w ogóle problemu z tym. Edytowane 26 Grudzień 2013 przez TRaCeGuitar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 26 Grudzień 2013 Nie polecam gry DH na HC bo można łatwo paść chociażby w 3 akcie gdzie z nieba spadają ogniste kule. Najlepiej brać Barba i ustawić poziom na niski. Warto też dość długo nosić infernalny hełm lub coś innego co daje kopa do expa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrikoPPL 26 Napisano 26 Grudzień 2013 Demon hunterem mam 45lvl opanowałem go w miarę, ale osobiście na hc raczej nim nie ugram. Barbarian czy monk na hc (bodajże będę długo farmil, ale chce mieć pewność, że nie padne pod koniec 29 lvla lub coś w tym stylu xD.) Jeszcze jedna sprawa też zdarzają się wam ścinki takie na 0,5 sekundy jak jest "ostro" na ekranie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firo. 502 Napisano 26 Grudzień 2013 W dniu 26.12.2013 o 21:34, PatrikoPPL napisał: Demon hunterem mam 45lvl opanowałem go w miarę, ale osobiście na hc raczej nim nie ugram. Barbarian czy monk na hc (bodajże będę długo farmil, ale chce mieć pewność, że nie padne pod koniec 29 lvla lub coś w tym stylu xD.) Jeszcze jedna sprawa też zdarzają się wam ścinki takie na 0,5 sekundy jak jest "ostro" na ekranie ? Nie ma znaczenia czy jest ostro czy nie. Nawet na pustej lokacji tak się dzieje. Ścinki są w momencie doczytywania ale są bardzo sporadyczne i praktycznie niezauważalne. Gra idzie chyba w całości z płyty więc nie ma się co dziwić;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PatrikoPPL 26 Napisano 26 Grudzień 2013 Hmmm dziwne. U mnie takowe występują co 3-5 minut, a jak się dzieje to nawet 2 razy podczas wyrzynania monstrów :P Mowa tutaj o lekkim przycięciu na 0,5 sekundy xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gucio79 157 Napisano 27 Grudzień 2013 Ja zaczęłem grę na Hardcorze DH. Wbiłem przez wieczór 16 leveli i na razie gra mi się dobrze tą postacią. Do platyny brakuje mi tylko dwóch trofeów, 30 lvl postacią hardcorową i te nieszczęsne 5 mln (mam teraz 2,5 mln). Co do goblinów to znalazłem fajny patent bez pierścienia. W akcie trzecim jest zadanie machiny wojenne i to miejsce gdzie są te trzy balisty. Ile razy bym tam nie biegał ( na inferno ) tak zawsze jest tam goblin. Pojawiałem się w lokacji, w minutę zawsze go znajdowałem, po czym wyjście do menu i powrót do gry. W ten sposób ubiłem szybko brakujące mi gobliny do trofeum. Dla ludzi celujących w platynę, do farmienia złota i goblinów polecam zacząć od zadania machiny wojenne, koło balist jest lokacja lodowa jaskinia ( czasami też pojawia się tam goblin) aż do końca aktu, moim zdaniem wypada tam dużo złota a po drodze na pewno napotkamy na kilka goblinów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach