Skocz do zawartości
Gawron

Wtcc Seria Endurance.

Rekomendowane odpowiedzi

.

Edytowane przez valhalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z lagującym się nie da jechać fakt - Watson pamiętasz co się działo w niedzielę ze Spartakusem? Jak nie to zobaczysz jutro na filmiku. ;)

Owy filmik i lagujący Spartakus. Mówiłem, że tak się nie da jechać. ;)

a będę miał coś z tego jak X-Mato nie dojedzie? :tongue:

On nawet rozwalonym autem wygra ;) musiałbyś mu neta w czasie wyścigu odciąć, żeby nie dojechał ;) :laugh:

Bolo jest mistrzem , zamiast ścigania to chyba patrzył tylko we wsteczne lusterko i każdego bezbłędnie przepuszczał :D

ja z nim walczyłem o pozycję to mnie jakoś nie chciał przepuścić :laugh: tylko stanął w poprzek toru i du*a wizyta w boksach :sweat:

Mój wyścig:

Na starcie ruszyłem ostrożnie i powoli, jak się okazało chyba za wolno, bo od razu dostałem w zad i mnie obróciło w poprzek, ale driftując bokiem dostałem kolejnego strzała w przód i... wyprostowało mój samochód uff mogłem jechać przed siebie. :laugh:

Pierwsze okrążenie i omawiany już karambol za szykaną. Uszkodzony wjeźdzam do boksów i... konsola przywala moim autem w opony przy wjeździe <_< muszę ręcznie wycofać za nią i wjeźdzam jeszcze raz do boksu tym razem wszystko normalnie.

3 okrążenie cisne za Bolem, obraca go w zakręcie, nie mając jak Go ominąć, przywalam w niego i znowu boksy. :teehee:

Później ładnie jadę i pojawia się przede mną zibikiel. Jadę za nim z 4 okrążenia i nie mam Go jak wyprzedzić bo próbuje z lewej to mnie blokuje, z prawej to znowu blokuje i tak zygzakiem, aż po wyjściu z tunelu jadąc po zewnętrznej myślę sobie już Go mam i dupa blada znowu zjeźdza z lewej na prawo i wciska hamulec, już nie dałem rady wyhamować i przywaliłem w Niego. Ja protestu (za nieprzepisowe blokowanie) nie składam, On (za przywalenie w Niego) nie powinien. ;)

Jakimś cudem na 4 okrążenia przed końcem awansuję o 3 pozycje (koledzy perek, Mardo i pnabor przy dublowaniu się rozwalili) dojeźdzam do reisdorfa i na resztkach opon z Nim walczę. Po dwóch okrążeniach walki dochodzi nas owa trójka na nowych oponach. Perek bez pardonu od razu się wciska przede mnie i reissa, wypychając Go na bok, ja w Niego przywalam i spadam z 7 na 12, a reiss z 6 na 9 pozycję. :sweat:

I to by było na tyle. ;) Czekam na jakiś tor nie ku*wa uliczny. :sweat:

Mignał mi tam gdzieś Sumo chyba, więc pewnie się doczekamy filmiku, wszak Sumo robi najlepsze analizy photovideo incydentów wyścigowych jakie widziałem :thumbsup:

Pewnie siedzi już w studio i montuje :D

Dzięki za docenienie moich filmików, ale nie chce mi się już nic nagrywać :P Jak ktoś złoży protest na mnie to wtedy odpowiem swoją wersją wydarzeń. ;)

Ja jeszcze nie przeglądałem, ale mam coś dla sztifa, jacka, i arkadiusha, którzy mi skutecznie kufer kasowali

o np. na to właśnie czekam :laugh:

Sztiff,ciesza mnie twoje slowa.Ja bede twardo kary wlepial,nie ma beztroskiego jezdzenia jak u SUMO w evencie

Gawron patrz na filmiku wyżej ile kar wlepiłem kurna :sweat: :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www .youtube.c om/watch?v=colk DawAVlE[ /youtube]

Filmik świetnie przedstawia lagującego Spartakusa- nieźle się uśmiałem oglądając to.

Dziwi mnie fakt, że ja wcale nie lagowałem... jak to możliwe? :D

Edytowane przez Watson20054133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Później ładnie jadę i pojawia się przede mną zibikiel. Jadę za nim z 4 okrążenia i nie mam Go jak wyprzedzić bo próbuje z lewej to mnie blokuje, z prawej to znowu blokuje i tak zygzakiem, aż po wyjściu z tunelu jadąc po zewnętrznej myślę sobie już Go mam i dupa blada znowu zjeźdza z lewej na prawo i wciska hamulec, już nie dałem rady wyhamować i przywaliłem w Niego. Ja protestu (za nieprzepisowe blokowanie) nie składam, On (za przywalenie w Niego) nie powinien. ;)

Uwierz mi nie blokowałem Ciebie specjalnie, tylko starałem się jechać po optymalnej ścieżce (czyli byłem na ścieżce i kursie ;)). Wiesz z górki jak zjeżdżaliśmy to było trochę zkrętów, więc ciężko było jechać prosto :)

Nie wnoszę na Nikogo protestu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuzwia znowu nie wylaczylem w aparacie dzwięku eh

1)okr. bolo

2)tyłeczek od valhalemika :)

3)małe gilgotki w bok od valhalemika:)

4)przytulanki od pnabora

5)mardok tam jest jakaś naklejka z tyłu ze tak intensywnie starasz się ją przeczytać :)

6)przednie koła mialem uszkodzone. od mardoka (kup sobie okulary) dostałem w lewy tył

7)r-84 myśle że poprawnie cie wyprzedziłem

Witam odniosę się do zarzutów do mnie.

- jechałem w tunelu za Jackiem za jego samochodem w draftingu i on zjechał z prawej na lewą i mam wrażenie że ten drafting ciągną mnie trochę z nim i dlatego przytuliłem się bokiem do perka tyle z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3)

val.każdy ma indywidualną technikę jazdy z twojej strony też bym odniósł takie wrażenie ze chciałem zjechać do pitstop,ale ja mam taki odruch bezwarunkowy że po udeżeniu momentalnie odbijam w tym kierunku skąd dostałem żeby nie poniosło mnie na bande bądz na trawsko, i o to nie wnosze skargi nie było wtedy żadnych uszkodzeń.. nagrałem to żebyś mi więcej lakieru nie zdzierał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz ja do Perka xD Nie będzie to kłótnia, bo pierwsza sytuacja na twoja korzyść, przyznaje się, ja zawaliłem. Co do drugiej, wczoraj gadałem przez hs'a, ze to była strasznie dziwna sytuacja, jechaliśmy we 4, próbowałeś wyprzedzić zibikiela i obijałeś mu troszkę kufer tym samym zbijając swoja prędkość, ja i arcadiush jechaliśmy na gazie i z mojej perspektywy wyglądało to dziwnie, bo si.ę ścigamy, ty momentalnie zwalniasz, ja nie wyhamowuję i przywalam w ciebie, arcadiush też nie daje rady i przywala we mnie xD No i teraz zależy, czy wnosisz o karę dla mnie, zdaję sobie sprawę, że cię trochę poobijałem, ale była też inna sytuacja, jadę za tobą i przywalasz w bandę a ja w ciebie i tym oto sposobem mam ciężkie uszkodzenia xD Udokumentuje to, ale czy będzie kara to musimy uzgodnić, może rozejdzie się po kościach, a była wtedy szansa by znaleźć się przed tobą xD

No i oczywiście przepraszam wszystkich, którym coś tam zrobiłem, nie tak to miało wyglądać no i Perek ciebie to szczególnie za te obijanie xD Przyjmę wszystko na klatę i obiecuję poprawę, amen xD

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że tak się wtrącę. Taki mam dzisiejszy pomiar. Słaby up, dlatego laguję. Dzisiaj o 17.00 spróbuje negocjować z dostawcą o podniesienie upload. Jak myślicie przy takim pingu 47 ms o jaki mogę się starać upload, żeby przynajmniej lagów nie było w online ps3 - jak widać po filmiku SUMO - raz mam lagi, raz nie. Zależy od dnia.:whistling:

1184326516.png

36017328.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że tak się wtrącę. Taki mam dzisiejszy pomiar. Słaby up, dlatego laguję. Dzisiaj o 17.00 spróbuje negocjować z dostawcą o podniesienie upload. Jak myślicie przy takim pingu 47 ms o jaki mogę się starać upload, żeby przynajmniej lagów nie było w online ps3 - jak widać po filmiku SUMO - raz mam lagi, raz nie. Zależy od dnia.:whistling:

1184326516.png

36017328.png

Mi nic nie laguje a upload mam o nie wiele wiekszy

Masz radiówke czy kabel?

1184344457.png

Edytowane przez machina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi nic nie laguje a upload mam o nie wiele wiekszy

Masz radiówke czy kabel?

Radiówka 4mbit - ale nie wiem ile uploadu hehe.... jak widać 150 kb/s :(

A nie masz problemu z kompatybilnością sieciową o której wspominałem? Błędy nr: 706 albo 774 albo 771.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rób to chłopie szybko, bo dziś mamy ciekawy wyścig :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watson, nie wiem dlaczego masz takie problemy, bo jak widać ping mamy podobny a upload mam o wiele mniejszy od ciebie a jakoś sobie radzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie masz problemu z kompatybilnością sieciową o której wspominałem? Błędy nr: 706 albo 774 albo 771.

Nie dziw się jak masz radiówke. Przy radiówce moze ci zanikac sygnał albo wzrastać ping. Tez miałem radiówke i wywaliłem to jak najszybciej mogłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez miałem radiówke i wywaliłem to jak najszybciej mogłem.

Ja niestety nie mam innej opcji :)

EDIT: Ja to powinienem dostać jakąś nagrodę za wytrwałość :D Pamiętasz SUMO początku w grudniu?

Aktualne korekty łącza.

Download: 4 mbit

Uploat: zwiększony z 150kb's na 250 kb/s

1184871517.png

36026138.png

18887113.jpg

Ustawiony jestem na WAN 3 - porty TCP 80,443,5223 i UDP 3478,3479,3658 OTWARTE

Czyli wszystko "idzie z jednego wana" Wczoraj po przełączeniu mnie z 2 na 4 mb zostałem znowu przełączony na AUTO ( a przecież auto czyli "pobieranie danych z trzech różnych wanów" się u mnie nie sprawdza i prawdopodobnie dlatego wczoraj do godziny 19 ( kiedy byłem na WAN2 było ok ) po 19 jak zostałem przełączony z 2 mbit na 4mbit dostawca przełączył mnie na AUTO - nie wiem dlaczego.

Z pewnością stąd ten problem.... ;)

Teraz WSZYSTKIE PORTY SĄ OTWARTE NA WAN3 I TAM WŁAŚNIE JESTEM PODŁĄCZONY!!

W oczekiwaniu na rozwiązanie tej cholernej sprawy...... grrr....... :D

Ja mam coś takiego

18880744.jpg

Mardok sprawdź na jakimś serwerze w Polsce w Twojej okolicy a nie w Brazylii :D haha... swirus :D

Poza tym porównaj sobie moje i Twoje na speedtest.pl Ty masz 500kb/s uploadu a ja maiałem 150kb :) Jest różnica... Masz łącze 6mbit/ 500kb/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co mogę zrobić to przeprosić Harda za blokowanie, czego oczywiście nie robiłem specjalnie. Nie zawsze ogarniałam kto za mną jedzie, a trąbienia nie słyszałem. Jeszcze raz sorry, jeśli zepsułem Ci wyścig. dry.gif To się więcej nie powtórzy :wink: Oczywiście zasługuję na najwyższą karę, czerwoną czy tam czarną kartkę. 

W związku z tą wypowiedzią, przyznaniem się do winy i okazaniem skruchy, wnioskuję o najniższy wymiar kary jaki mogę "3.6 Blokowanie dublującego rywala -8pkt" miałem w planie uzbierać ze 20 pkt i spokojnie by się uzbierało, ale w moim rozumieniu karanie ma służyć resocjalizacji a już samo wyrażenie skruchy jest krokiem w dobrym kierunku. Powtórka nie jest potrzebna, sprawca przyznał się do winy.

Dziwie się że nikt nie wnosi protestu na pierwszym okrążeniu, ucierpiała prawie połowa stawki, ja także. Być może wszyscy uznali to za nieszczęśliwy incydent wyścigowy i przyznam że ja sam miałbym problemy jak to zinterpretować i jaką karę i komu wymierzyć, przedewszystkim dlatego o tym pisałem, chciałem zobaczyć jak Gawron to oceni :)

Jeszcze raz przypomnę od siebie to co już kilkakrotnie pisałem przy okazji innych eventów, proszę nie odbierać protestów osobiście, obrażać się czy denerować na kogoś kto wnioskuje o kare dla nas, kary i przedewszystkim strach przed jej otrzymaniem ma mobilizować do jak najbezpieczniejszej jazdy co wcale nie wyklucza jak najszybszej jazdy, uważam że to najlepsza droga do czerpania przyjemności ze ścigania się online.

Watson o upload się nie martw, do grania powinien Ci spokojnie wystarczyć (może niekoniecznie do grania z włączonym HS) Jestem też przekonany że przepustowość Twojego łącza nie ma nic wspólnego z problemami z kompatybilnością. Także radiówka nie ma nic do tego, za to do lagów ma napewno :) Rozumiem że u Ciebie też występuje problem z lagami, zapuść test pinga z windowsa np do www.onet.pl albo najlepiej do bramki swojego providera, dobrze by było żeby test poszedł sobie z godzinkę i sprawdź czy i ile zostało utraconych pakietów, z tego co się orientuje gubienie pakietów to niestety przypadłość radiówek i różne rzeczy mogą mieć wpływ na to, od warunków atmosferycznych przez skonfigurowanie połączenia, urządzenia użyte do zestawienia połączenia a na wybuchach na słońcu kończąc. I tak jak pisałem, nie sądzę by cokolwiek z omówionych wyżej rzeczy miało wpływ na problemy z błędem kompatybilności.

pzdr 

Edytowane przez hardgib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, wtedy połowa kierowców się rozbiła więc karanie byłoby bez sensu. Kierowca który spowodował ten wypadek po policzeniu szkód jakich narobił wszystkim zaangażowanym w ten karambol musiałby otrzymać chyba z 50 punktów kary, czyli mógłby sobie odpuścić w zasadzie całą grę, bo do końca sezonu ciężko byłoby mu wyjść na plus.

Ja np w tym incydencie wjechałem po tej szykanie prosto w hardgiba a to dlatego że nie patrzałem co się dzieje na torze, ale na kierowców przede mną. Zapatrzyłem się i nie zdążyłem wyhamować. Potem we mnie też ktoś chyba uderzył, efekt domino.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Watson o upload się nie martw, do grania powinien Ci spokojnie wystarczyć (może niekoniecznie do grania z włączonym HS) Jestem też przekonany że przepustowość Twojego łącza nie ma nic wspólnego z problemami z kompatybilnością. Także radiówka nie ma nic do tego, za to do lagów ma napewno :) Rozumiem że u Ciebie też występuje problem z lagami, zapuść test pinga z windowsa np do www.onet.pl albo najlepiej do bramki swojego providera, dobrze by było żeby test poszedł sobie z godzinkę i sprawdź czy i ile zostało utraconych pakietów, z tego co się orientuje gubienie pakietów to niestety przypadłość radiówek i różne rzeczy mogą mieć wpływ na to, od warunków atmosferycznych przez skonfigurowanie połączenia, urządzenia użyte do zestawienia połączenia a na wybuchach na słońcu kończąc. I tak jak pisałem, nie sądzę by cokolwiek z omówionych wyżej rzeczy miało wpływ na problemy z błędem kompatybilności.

pzdr

Ale jak mogę sobie przez godzinę sprawdzać packet lost?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak mogę sobie przez godzinę sprawdzać packet lost?

Uruchom, cmd, ping www.onet.pl -t i za godzine ctrl+c i otrzymasz statystki.

edit@ może napiszę trochę jasniej gdybyś nie wiedział o co chodzi, ja też nie jestem specjalistą w tych sprawach :)

jeśli masz win7 klikasz start, w miejscu wyszukiwania plików wpisujesz komendę cmd - enter otwiera się konsola czy tam wiersz poleceń, wpisujesz tam polecenie: ping www.onet.pl -t i enter i ping sobie idzie, po jakimś czasie wciskasz ctr+c i zatrzymasz test otrzymując informacje o ilości wysłanych/odebranych pakietów i ew ilości utraconych pakietów, także procentowo.

Edytowane przez hardgib

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz moja kolej na jakieś wideo xD Trochę późno chwyciłem moment, ale wytłumaczę, Perek uderzył w barierkę, a dalej zobaczcie wideo:

http://www.youtube.c...h?v=VGmLbH0yYqE

A to ta dziwna sytuacja, o której pisałem w poście gdzieś wyżej, Perek chcąc wyprzedzić zibikiela znowu zahacza o barierkę, ja przywalam w niego, a we mnie ktoś, zapomniałem już kto xD

http://www.youtube.com/watch?v=lTpROGDZf3w

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie działa...Upne znowu, czekajta xD Ja dzisiaj nie będę trenował, bo mam racing school xD

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj komentarz co do wyscigu na starcie ktos zepchnal SUMO na mnie ale go wyprostowalem niestety uszkodzilem kolo pozniej na pierwszym picie zmienilem z twardych na twarde i po wyjezdzie z boksu dzwon i znowu pit :/  

Nastepnie mega dlugi stint z rozwalonymi przednimi kolami  pod koniec doszedl mnie SUMO , bronilem sie ze wszystkich sil na resztkach gum i z uszkodzodzona fura .

Pozniej dopadl nas perek i pozamiatal , 

Odnosnie akcji z  Perkiem wciaz uwazam ze to jego wina.  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helo Panowie pomocy mam nowke 320GB z GT5 odpalam konfiguruje i nie chce mi laczyc sie z netem a chce pojechac dzis u Harda.Ma ktos jakies wnioski?Wina serverow sony?Do ps store tez nie moghe wejsc help,szybki help.:blush:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi