Skocz do zawartości
Kamil908

Liga 1 - Sezon 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opisze teraz wyścig z mojej perspektywy.

Kwalifikacje:

Słabe, ale zdecydowałem się zacząć na twardych oponach co było złym krokiem.

Wyścig:

Słaby start i jeden ze najsłabszych moich wyścigów w tym sezonie, wiele błędów.

Jedyną pozytywną rzeczą był mój pojedynek przez parę okrążeń z Werdusem.

Pojedynek skrzydło skrzydło i niesamowita obrona Werdusa aż do ostatniego okrążenia, za co gratulacje dla niego.

Do zobaczenia w Kanadzie

Tabela zaktualizowana na pierwszej stronie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz moja kolej :biggrin:

Kwalifikacje:

Jeden wielki niewypał nie mogłem przejechać czystego okrążenia ogólny brak koncentracji.

Wyścig:

Na starcie lekkie zamieszanie które musiałem baaaardzo szeroko ominąć. Następnie pogoń za Mane a potem do końca wyścigu walka z Klaczą o 4 miejsce. Zaważyła taktyka zostawiłem sobie na koniec twarde opony które im bliżej mety tym gorzej się spisywały. Zdecydowanie szybszy pod koniec wyścigu Klacza tylko czekał na dogodną sytuację aby mnie wyprzedzić. Dzięki za walkę:thumbsup:

Do zobaczenia w Kanadzie w której mam nadzieję będzie zdecydowanie lepsza frekwencja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie będzie mnie na jednym z moich ulubionych torów :unsure: będę 400km od miejsca zamieszkania i wrócę dopiero wtorek/środa <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też niestety na tym wyścigu nie będzie. Toru nie lubię więc nawet się ciesze, że to GP dla mnie wypadło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Licze na obecność Sienia, bo narazie ta obecność od początku sezonu to tylko 1 wyścig, na to w tej lidze nie możemy sobie pozwolić.

Więć zastanów się Sieniu czy całą to ligę traktujesz poważnie czy nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem krótko jako organizator tego sezonu ligowego powinieneś wiedzieć dlaczego brałem udział tylko w jednym GP....

Uprzedzę kolejne pytanie "a co było powodem nie obecności" .. Z wybitym obojczykiem raczej się nie dało :confused: ale luz jak ktoś potrafi to szacunek dla niego :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To się urządziłeś:whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
  W dniu 28.05.2011 o 10:23, sieniu napisał:

Odpowiem krótko jako organizator tego sezonu ligowego powinieneś wiedzieć dlaczego brałem udział tylko w jednym GP....

Uprzedzę kolejne pytanie "a co było powodem nie obecności" .. Z wybitym obojczykiem raczej się nie dało :confused: ale luz jak ktoś potrafi to szacunek dla niego :thumbsup:

Zgadza się pisałeś że nie weźmiesz udziału w 2-3 wyscigach z tego powodu, a jest ich 5.

Poprostu wystarczy poinformować że niedyspozycja się przedłużyła a nie zapominajmy też o długiej przerwie.

Jesteś w sstanie w niedziele wystartować?

Bo jeśli będziesz miał jeszcze przerwe miesięczną, to nalezy sie zastanowic czy nie odpuscic tego sezonu

Edytowane przez Kamil908

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już w zeszłym tygodniu miałem ochotę z wami po rywalizować na torze ale niestety brak prądu mi w tym przeszkodził <_< a w tą niedziele będę na 100% :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ok i takie informacje mnie Sieniu cieszą, bo fajnie się sciga w komplecie.

Edytowane przez Kamil908

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna informacja, że Sieniu wraca po kontuzji. Lekarze FIA dopuścili Cie bez problemu? Super licencja odnowiona? :D

Szkoda tylko, że Slam się nie odzywa. Ciekawe jak tam z płytą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lekarze FIA nie mieli żadnych zastrzeżeń co do mojego stanu zdrowia i bez mrugnięcia okiem dali pozwolenie do dalszych startów :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętajcie tylko, żeby zdjęcia wyników zrobić bo mnie dzisiaj nie będzie na wyścigu.

Z tego co widziałem to na GP nie będzie:

komarzycho

Superluksio

Polo508

Czy ktoś jeszcze zgłaszał nieobecność?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie niestety również dzisiaj nie będzie, nie udało mi się skombinować paragonu i nie mam gry, a nie chcę kupować nowej. Wysłałem jeszcze kilka maili, ale na razie bez rezultatów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stało się. Mój najgorszy wyścig w tej lidze. Po pierwsze chcę przeprosić Klaczę za moje zachowanie na ostatniej szykanie, robiłem wszystko żeby w Ciebie nie uderzyć, ale coś mi się z analogiem stało bo w ogóle nie reagował na moje ruchy. Nie wiem dlaczego ktoś miał do mnie problemy odnośnie startu, jechałem normalnie, ale na zakręcie mnie obróciło i nie miałem wyjścia, wyprostowałem bolid i nie wydawało mi się aby ktoś ucierpiał przez moją osobę, w końcu obróciło mnie blisko lewej strony i na trawę mnie usunęło. Bardzo przepraszam za te dwa incydenty w sumie nie z mojej winy, najbardziej przepraszam Kamila bo on przeze mnie ucierpiał najbardziej. Jeśli chcecie mi przyznać karę w sensie odjęcia punktów, czy coś to przyjmę to z pokorą. Wyścigu celowo nie ukończyłem, aby już nikomu krwi nie napsuć. Prosiłbym jeszcze abyście mnie nie usuwali z ligi, te incydenty już się nie powtórzą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q:

55851456533976506293.jpg

Wyścig:

21292194019645870173.jpg

Q:

Dobre, chodź kreciłem szybsze czasy, jednak pojecałem optymalne okrążenie i start z 4 miejsca.

Wyścig:

Start dobry bezkolizyjny, poźniej awans na 3 pozycje, aż do felernej długiej prostej, gdze dostałem strzał od Sarajewo(wybaczyłem mu to), taktyka musiała ulec diametrialnej zmianie. Uderzenie spowodowało, że nie byłem w stanie skręcić bo bym się rozbił i musiałem zjechać do alei serwisowej. Zmieniłem opony na twarde i miałem lekko uszkodzone tylne skrzydło. W ten sposób cały wyścig na twardych gumach przejechałem, oraz goniłem najlepszych. Chciałem być na podium, bo bardzo lubie ten tor.

Gonitwa i po swoim pitstopie SuperLuksio jednak wyjechał przedemną, jednak uporczywa walka za nim spowodowała że popełnił błąd i awansowałem na 3 miejsce.

Poźniej tylko się martwiłem żeby opony wytrzymały i to się udało, dojechałem na 3 miejscu, chodź gdyby nie inne koleje losy na tym torze mogłem być wyrzej, uwielbiam takie tory.

Gratulacje dla Dennego i innych, do zobaczenia za tydzień, gdzie mam nadzieje że frekwencja bardziej dopisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje dla Deeny'ego! Przełamałeś moje pasmo zwycięstw :)

Dzisiaj postaram się zaktualizować tabelę bo chyba nie ma kar?

A tutaj dodatkowo wrzucam wczorajszy trening.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę musiał sporo poćwiczyć bo na razie nie znam tego toru w ogóle. Może dzisiaj się załapię, ale wątpię bo wole najpierw offline poćwiczyć niż rozbijać się o wszystkich :biggrin:

EDIT: Pierwszy trening online i zaraz na początku dzwon z niewidzialną ścianę nie wspominając już o moich makabrycznych czasach względem innych <_<

Edytowane przez Kryman
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym najmocniej przeprosić wszystkich uczestników, ale nie będę mógł wystartować w niedzielnym wyścigu. Zapisałem się do turnieju w Battlefield'a i mam jutro mecz o 19, więc nie wyrobię się na wyścig.

Z drugiej strony, trudny i ciasny tor, na którym ostatnio kibice widzieli mnie jak toczyłem się bez paliwa na wyścigu w poprzednim sezonie. Nic nie trenowałem i nie mam czasu tego robić ( chęci chyba też ), więc byłbym spowalniającą zaporą nie do przejścia :)

Jeszcze raz sorry i powodzenia :)

Edytowane przez Kasper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 15.05.2011 o 15:22, polo508 napisał:

Deeny to jest profesjonalne? nikt nie będzie przed konsolą siedział i czekał aż PSN odpalą... a nie czekaj fanatyk Klacza siedzi od 21 kwietnia ...

Nie ma rano trudno nie jedziemy... i gadanie "według moich informacji ..." to jest śmiech na sali... ciekawe jakich informacji??... z tego brukowca , czy kolega mu powiedział ... Bo Sony podaje inne komunikaty

Witam, Polo rezygnuje z dalszych startów, bo jak twierdzi liga straciła klimat i nie ma sensu się męczyć.

Szkoda tylko że nie napisałeś o tym wcześniej tylko przez 3 ostatnie swoje nieobecności blokowałeś wolne miejsce.

To właśnie jest profesjonalne zachowanie, mimo wszystko powodzenia Polo.

Lista rezerwowych, zgłaszać się do mnie na PW w celu startu w lidze

Pozdrawiam

Edytowane przez Kamil908

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie wyrobie się na GP Walencji. Weekend poza domem..

Życzę powodzenia.

Edytowane przez blablable

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walencja jak na razie jest dla mnie najbardziej pozytywnym wyścigiem w ciągu dwóch sezonów i nie tylko dlatego, że to moje pierwsze podium ale na prawdę musiałem się napocić aby utrzymać tą pozycje. Pierwsze okrążenie sporo się działo, uderzyłem lekko Superluksia ale chyba nie uszkodziło nic? zaraz na kolejnym zakręcie Superluksio i Klacza wylecieli z toru i Klacza powracając na tor zepchnąłeś mnie i pojechałeś dalej ...

Później na tym samym okrążeniu pod konieć wyniosło mnie z toru i zarzuciło po połowie trasy więc ktoś mógł przez przypadek mnie trafić tam, pózniej Werdus popełnił bład na 2 zakręcie i w tym samym czasie również ja musiałem jeszcze omijać jego bolid troche się zdekonceterowałem na tym kółku i rozwaliłem nos i zmiana do pitu więć od 2 okrążenia cisnąłem już na twardych do końca. Bardzo fajnie się ścigało z Werdusem raz nie ukrywam za wcześnie zacząłeś hamować i musiałem uciekać na wewnętrzną i akurat zaczynałeś skręcać wiec uderzyłem sorry za to ale oddałem pozycję więc liczę , że jest ok? Później cisnąłem za Tobą i był jeden moment po wyjściu z zakrętu za mostem popełniłeś błąd i moim zdaniem blokowałeś mnie już tam chociaż zmienić linię można jeden raz, ale nic mimo to fajnie się cisnęło aż do Twojego błędu znowu na 2 zakręcie :P

Później jazda na 4 miejscu i wtedy Superluksio chyba zjechał do boksu i zaczął się najlepszy etap tego wyścigu cisnąłem ile mogłem aby utrzymać 3 pozycję nie ukrywam, że nawet długo mi się udawało utrzymać nawet fajną przewagę ale z czasem opony zaczynały się już kończyć, jeden błąd po wyjściu z mostu i strata 3 pozycji, później cisnąłem ile mogłem i był jeden moment gdzie Superluksia zarzuciło na jednym z zakrętów tam lekko się dotknęliśmy ale raczej bez żadnego wpływu, opony już coraz gorzej trzymały wiec i pogodziłem się ze stratą 3 miejsca, ale Superluksio zjechał kolejny raz do boksu no i pierwsze podium w lidze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opiszę najpierw kwalifikacje, a więc:

Czas taki o jakim myślałem, gdyż nie mogę po prostu pojechać tego toru szybciej, ale nie ma co się zrażać.

Wyścig:

Dość udany start, mocno zwolniłem żeby w nikogo nie uderzyć. Kilka razy dotknąłem kogoś lekko ale nie na tyle żeby go obróciło, wyjątkiem był luksio, ponieważ było to na zakręcie ja wjechałem na wewnętrzną, a luksio był na zewnętrznej i doszło do kontaktu. Potem po kilku kółkach Buchenko uderzył we mnie jak rakieta wyrzuciło mnie tak mocno, że bałem się tylko żeby mi skrzydła nie urwało, ale jakoś wróciłem cały i zdrowy, a Buchenko opuścił GP. Dobra strata duża ale w tedy byłem chyba 4. Jadę dalej i zjazd do boksu na zmianę opon, spadek na 6 pozycję. Myślę no trudno może się nadrobi, ale gdzie tam, szykana i skrzydła nie ma, zjechałem do boksu i gościa potrąciłem. Mam nadzieję, że komarzycho i Klacza908 nie mieli problemów z moim wyprzedzeniem. Na ok. 22 kółku zorientowałem się, że nie ma już po co jechać więc jechałem spokojnie, ale mimo mojej jazdy niewidoczna ściana nie zna litości było to chyba 26 kółko. Mam pytanie: czy mogę dostać te punkty za 6 miejsce? To było ostatnie i nic by się nie zmieniło, a zostało 3 kółka do końca i myślę, że mi się należy za jazdę:biggrin:

Edytowane przez Kryman
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ja w dalszym ciągu nie mam nowej kopii gry choć intensywnie się o to staram i jestem na dobrej drodze, ale myślę, że jeszcze 2 tygodnie nie będę mógł startować, choć bardzo bym chciał, zatem jeśli jest jakiś rezerwowy chętny do jazdy to mogę zwolnić miejsce, a jak bde miał płytę i będzie jakieś wolen miejsce do dołączę z powrotem. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.