Skocz do zawartości
Kamil908

Liga 2 - Sezon 2

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że zwalnia nam się miejsce w lidze. Skytech nie pojawił się na wyścigu po raz trzeci i nie pamiętam, żeby zgłaszał nieobecność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok Arkos w takim razie chętni zgłaszać się na PW do mnie, podajcie tam swój login z ps3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej z PSN Klacza, to zasadnicza różnica :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Twojemu filmowi Arkos widać, kto we mnie wjeżdża na starcie, po czym wpadam na Tachografa. To Bolo i chwilę zaraz kolejny bolid, który wyjeżdża zza Ciebie i nie dość, że zgarnia mnie, to i jeszcze właśnie Ciebie. To jeszcze można ustalić kto.

Zero wyczucia mają chłopaki. Nie wiem czy to bezmyślność, czy brak wyćwiczenia, ale ich starty są kompletnie do bani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem według filmiku wygląda to jakby raczej Rufi we mnie wtedy uderzył, ale być może z winy Bola potem już reakcja łańcuchowa ... tak czy inaczej widać zachowanie Bola później, kiedy to wypadł z toru a następnie wrócił na niego jak święta krowa zajeżdżając Arkosowi drogę. Moim zdaniem całokształt zachowań Bola z tego wyścigu zasługuję na porządną karę, bez urazy Bolo, ale jesteś najbardziej wulgarnym zawodnikiem jeśli chodzi o styl jazdy, takie moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem start wygladał następująco.

Odpuściłem trochę wcześniej na prostej startowej, żeby czegoś nie zbroić. Wykorzystał to Milczar i obok niego Rufi opóźniając hamomanie. No i pewnie wszystko by się udało, gdyby nie Bolo, który uderzył w Milczara. No i reakcja łańcuchowa - Milczar uderza w Tachografa i staje bokiem. Rufi zamknięty z dwóch stron nie ma gdzie uciekać - uderza w Milczara i w mój bolid. Ja w niekontrolowanym już w żaden sposób locie pacnąłem poza torem Tachografa.

Odrobinę później widać jeszcze jak Watson i Milczar zderzają się i razem kończą po prawej stronie poza torem. Trudno z tej perspektywy ocenić kto tam zawinił.

Na całe szczęście nic się po starcie nie posypało z bolidów, ale przecież bardzo niewiele brakowało. Taki rozpierdziel na starcie może popsuć komuś cały wyścig. Utrata skrzydła na pierwszym zakręcie to praktycznie po wyścigu. Dla jednych wyścig jest mniej ważny a dla innych bardziej. Pomylić się to rzecz ludzka i każdemu z całą pewnością zdarzyć się może. Nie jest jednak ok jeżeli sytuacje się powtarzają. Nie można na starcie staranować kilku bolidów i nie można wracać na tor bez względu czy jest taka możliwość czy nie. Bolo - Twój powrót na tor (3.15) również mógł się źle skończyć i tylko czujność pozwoliła mi na wybrnięcie z tej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Bolo uderzył we mnie na 1 okr

oto filmik

Edytowane przez Greg38PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do startu, to na dohamowaniu zablokowałem koła, ale wydaję mi się, że dlatego bo ktoś mnie z tyłu dotknął i dlatego nie wyrobiłem zakrętu (nie było to na pewno zamierzone i bez próby hamowania). 1 starcie z Gregiem nie było z mojej winy gdyż również zostałem lekko uderzony z tyłu, zobacz na twoim filmiku kto za mną jedzie i jak blisko. 2 okrążenie na ktorym gwałtownie wyjeżdżam ( rzeczywiście może powinienem poczekać) zostałem mocno uderzony od tyłu przed zakrętem i dlatego wypadłem z toru. Także myślę, że tylko start był częściowo z mojego błędu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

To moze i ja dorzucę 3 grosze, bo czytam o sobie między wierszami. Na starcie na 100% dostałem w tyłek ale nie wiem od kogo, dlatego wpadłem na Milczara. Widać to na filmiku Arkosa, jak będąc z Nim na równi dostaję przeypieszenia...

Mój największy i jedyny błąd w tym wyścigu, który narobił bałaganu to uderzenie w Bolo na drugim okrążeniu. Sorry Bolo. Miejsce, a włściwie miejsca, oddałem na zakręcie za prostą startową.

Bolo, na 100% nie dotknąłem Cię prze incydencie z filmiku Grega, gdzie wypada z trasy. Udało mi się Ciebie wyminąć dosłownie o włos zachowując prędkość, dlatego zdziwiłem się jak mnie doszedłeś na dohamowaniu. Ładny manewr.

Oglądnołem jeszcze raz filmik Arkosa klatka po klatce. Zdaje się, że Bolo lekko mnie trącił w bok na pierwszym zakręcie. zaraz potem Milczara. Milczar traci panowanie nad bolidem i staje bokiem. Ja w tym momencie mogłem tylko hamowac...

Edytowane przez rufik79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Żeby nie było nieporozumień.

Znacie mnie i wiecie, że ja o kary nigdy nie wnoszę. Moje uwagi służą tylko i wyłącznie celom dydaktycznym.

Wszystkie wyścigi i bałagan na każdym z nich są niczym innym jak dobrą lekcją. Ile tych lekcji ma się jeszcze odbyć, żeby starty wyglądały jak trzeba? Nawet nie tylko o starty chodzi, bo pilnowanie prędkości przeciwnika przed sobą przy wchodzeniu w zakręty także jest kulawe.

Nie zrucam na nikogo winy i szukać winnych nie chcę, ale przyznać muszę, że faktycznie najczęściej narzeka się na Bolo. Weź się w garść przyjacielu.

Jeśli jeszcze chodzi o cały incydent, to na zimno go wyjaśnię.

Dostaję w dupę, ale to nie było tylko uderzenie, bęcki z pchnięciem. Na filmie wydaje się, że ja jadę, a w rzeczywistości, od kiedy pojawiam się na kadrze, jestem w trybie hamowania. Robię ślizg w stronę Tachografa. Nie mam możliwości skręcenia, nic. Wniosek jest taki, że osoba jadąca za mną ciągle jest na gazie.

@Greg

Szkoda, że nie masz nagrania od początku, tylko już po wszystkim...

Nawiążę jednak do PRZEDZIWNEGO zdarzenia w czasie 1:25. Tam widać, jak mój duch przecina Twój bolid. U mnie to Ty byłeś duchem i to od momentu, gdy wracałeś na tor. Jechałem tam za Tobą.

Jak widzisz, zaraz po przecięciu dostajesz uwagę z informacją o niebezpiecznej jeździe. To właśnie w tej samej chwili i ja dostałem taką uwagę i zaraz po tym karę przejazdu przez aleję serwisową, o której tam krzyczałem.

Nie rozumiem czemu ta gra źle zinterpretowała naszą jazdę.

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Prawdopodobnie nie będzie mnie w niedzielę. tak 50/50. Także jak nie będę ok 21 to zaczynajcie beze mnie.

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Rufi

Sorry ze wczoraj nie odpowiedzialem na zaproszenie ale siedzialem z kumplami i jezdzilismy w GT5 :)

PS:

Kiedy będzie zaktualizowana tabela ogólna ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panowie po baaardzo długiej przerwie!

Na początku chcę bardzo przeprosić za moją nieobecność w ostatnią niedzielę, przez tą całą przerwę zupełnie zapomniałem o PS3 i F1. Co do mojego dalszego uczestnictwa w tym sezonie ligowym to niestety, ale muszę zrezygnować:(

Zaczęło się lato i praktycznie całe niedzielę przesiaduję nad morzem, a nawet jak wracam na wieczór to zazwyczaj jestem w stanie 'lekko wskazującym' i ciężko byłoby mi się ogarnąć do wyścigu. Także sezon letni muszę sobie odpuścić.

Co nie oznacza, że nie wrócę do Was na sezon 3 już z nową odsłoną F1 (mam nadzieję, że będziecie trzymać dla mnie miejsce:). Przepraszam, że piszę to dopiero dzień przed wyścigiem, ale ostatnio jestem naprawdę bardzo zalatany.

Pozostaję mi tylko życzyć wszystkim powodzenia w dalszej części sezonu i do zobaczenia w sezonie 3! Trzymajcie się chłopaki i bądźcie grzeczni (na torze oczywiście). Oczywiście będę zaglądać na forum aby być na topie w temacie organizacji

nowego sezonu, także na pewno nie dam o sobie zapomnieć.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jestem Bartek i zaczynam się z Wami Panowie ścigać w zastępstwie za "skytecha".

Co do zasad ligi, oprócz oczywiście fair play, godziny wyścigów, długości i "wspomagaczy" jeszcze nic nie wiem.

Jutro mój pierwszy wyścig, więc proszę Was o wskazówki nt. tego jak znajdę pokój, w którym się wszyscy z 2 ligi się ścigają?

Mam nadzieję, że jutro Was zawstydzę:)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam,

Jestem Bartek i zaczynam się z Wami Panowie ścigać w zastępstwie za "skytecha".

Co do zasad ligi, oprócz oczywiście fair play, godziny wyścigów, długości i "wspomagaczy" jeszcze nic nie wiem.

Jutro mój pierwszy wyścig, więc proszę Was o wskazówki nt. tego jak znajdę pokój, w którym się wszyscy z 2 ligi się ścigają?

Mam nadzieję, że jutro Was zawstydzę:)

Pozdrawiam.

Witamy w Małej Lidze!

Życzę dobrej zabawy i powodzenia.

Jeśli chodzi o pokój, w którym będziemy się ścigać, to zostaniesz do niego zaproszony przez założyciela pokoju, bądź innego gracza, który tam już jest. Jak się domyślasz zaproszenie jest wysyłane za pośrednictwem PSN. Żeby je otrzymać musisz mieć w znajomych członków Ligi. Tak więc dodaj każdego z nas (tu na pierwszej stronie tego tematu masz podane nicki oraz w nawiasach PSN ID), a w szczególności dodaj Mateo. To on zakłada pokój.

Mam nadzieję, że jeździłeś już online w F1 i wiesz, jak ostrożnym trzeba być na torze i zachować dobrą kulturę jazdy.

W szczególności musisz uważać na start. Licz się z tym, że każdy ma swój punkt dohamowania, więc nie daj się zahipnotyzować patrząc na tył bolidu rywala, byś nie spóźnił się z własnym hamowaniem. Pilnuj gaz.

---

Kiedy będzie zaktualizowana tabela ogólna ??

Sprawa kar kuleje, więc nie ma na co czekać. Tabela będzie dzisiaj. Link z obrazkiem jest już wysłany do Kamila. Wystarczy, że odbierze wiadomość i wstawi na pierwszą stronę forum.

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milczar:

Z tymi karami ja jestem też winny, bo nie przewidzialem co bedzie jak Slam bedzie niedysponowany.

Słuchaj dziś wyjątkowo ja dam karę lub ne dam po rozpatrzeniu materiału wideo, a po niedzieli wyznacze drugą osobę do kar(myślałem nad twoją kandydaturą), ta osoba będzie dawała kary w sytuacji gdyby Slam do czwartku nie uzupełniłby działu z karami.

Pozdrawiam Milczar i dzięki za szczegółowe informacje dla naszego nowego koledze w lidze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie tabelę zaraz zaktualizuję.

Jeśli chodzi o sędziego od kar, to ja odpadam. Kamil przecież ja bym nikomu nie dał kary... nie moja natura :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie tabelę zaraz zaktualizuję.

Jeśli chodzi o sędziego od kar, to ja odpadam. Kamil przecież ja bym nikomu nie dał kary... nie moja natura :)

To musimy kogoś innego poszukać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA dla rezerwy i nowych !!!

Jest wolne miejsce w Lidze. Jeśli ktoś chętny, to kto pierwszy ten lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam Panowie,

Macie dzisiaj jakieś wolne miejsce, żeby móc gościnnie pojechać?

Jeżeli tak to bardzo proszę o INV wieczorkiem.

Nie wiem czy się nie pozmieniało nic więc dla pewności jakby mi ktoś podesłał info o której dzisiaj i gdzie (z zapisków widzę, że Kanada, ale proszę o potwierdzenie).

Z góry dzięki i, mam nadzieję, do zobaczenia.

Ozi

Edytowane przez Ozi_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ozi a chcesz się do ligi zapsać?

Bo tak gościnnie, to troche nie wiem jak, zdobedziesz jakieś punkty i komu je mamy dać, mam nadzieje że rozumiesz co chodzi.

Zawsze też jeździmy w testach jakbyś nie chciał sie do ligi zapsać to też zawsze zapraszamy.

Tabela zaktualizowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezdzilem calutki pierwszy sezon. Drugi z Wami zaczalem ale musialem odpuscic.

Jak uwazacie. Gdy odchodzilem z ligi nie bylo problemu zebym raz na jakis czas pojechal, ale sie dostosuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Hej,

Przez to całe zamieszanie z psn podałem Kamil908 zły nick z psn.

Zamiast intruder2 (w tabeli) powinno być intruder1467. Rozesłałem już do Was prośby o dodanie znajomego.

Sorry za zamieszanie, mam nadzieje że nie wpłynie to na dzisiejszy start.

Edytowane przez intruder2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Przez to całe zamieszanie z psn podałem Kamil908 zły nick z psn.

Zamiast intruder2 (w tabeli) powinno być intruder1467. Rozesłałem już do Was prośby o dodanie znajomego.

Sorry za zamieszanie, mam nadzieje że nie wpłynie to na dzisiejszy start.

Spoko, zaraz zmienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.