Watson20054133 10 Napisano 14 Kwiecień 2011 (edytowane) Mój cel na pierwszy wyścig w lidze na Monte Carlo to dojechać do mety :) Mogę nawet startować z ostatniej pozycji żeby nie narobić boruty :) Edytowane 14 Kwiecień 2011 przez Watson20054133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Verbatimek 146 Napisano 14 Kwiecień 2011 Wczoraj pojeździłem sobie troszkę w Monaco, coś czuję, że niezłe ku**y będą leciały przez HS podczas wyścigu ;) Jadąc na żółtych gumach robi się naprawdę nieciekawie (nie wspominam już o pomarańczowych ;). Ćwiczenie hot lap'ów na tym torze mija się z celem, tutaj czasy okrążeń spadają na drugi plan liczy się tylko to, aby dojechać w jednym kawałku :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 14 Kwiecień 2011 tutaj czasy okrążeń spadają na drugi plan liczy się tylko to, aby dojechać w jednym kawałku :D Cała prawda, na singlu sie tak załątwiłem i to chyba nie raz, że przy GP na 75% jadąc na dobrej pozycji, pod koniec wyścigu, popełniłem dosłownie jeden bład, tylko że w nie odpowiednim miejscu i przy nie odpowiedniej prędkości, co zaowocowało urwaniem przedniego zawieszenia :) Nie zdziwię się jak nie dojadę w niedziele, zwłaszcza jeśli zdobędę dobrą pozycję i będę ją chciał utrzymać, wtedy nie trudno o błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 14 Kwiecień 2011 (edytowane) Obstawiam, że co najmniej 4 zawodników rozbije swój bolid - w tym ja :laugh: Edytowane 14 Kwiecień 2011 przez Watson20054133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 14 Kwiecień 2011 (edytowane) @Klacza A co z zasadą utraty połączenia lidera na 2 okrążenia przed metą? Bez zmian? (gracz zostaje zwycięzcą GP). --- @GP Monaco Tak w ogóle to mogłoby popadać. Byłoby ciekawiej :happy: Edytowane 14 Kwiecień 2011 przez MilczaR- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil908 43 Napisano 15 Kwiecień 2011 Według tej zasady, dostaje 50% czyli 12,5pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 15 Kwiecień 2011 Według tej zasady, dostaje 50% czyli 12,5pkt Straszna lipa. Nie chciałbym być na miejscu takiej osoby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkos123 0 Napisano 15 Kwiecień 2011 ... nikt by nie chciał - niezawiniona usterka techniczna, ale i takie mają miejsce w prawdziwej F1. Każdego może rozłączyć - jest to więc sprawiedliwe. Trzeba zadbać o stabilność układu elektrycznego bolidu (modem, router, switch, PS3 i co tam jeszcze kto ma na linii provider - konsola). Przy okazji warto zwrócić tutaj uwagę na fakt, że od początku sezonu nie mieliśmy przypadku rozłączenia w naszej lidze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kasper 29 Napisano 15 Kwiecień 2011 ... nikt by nie chciał - niezawiniona usterka techniczna, ale i takie mają miejsce w prawdziwej F1. Każdego może rozłączyć - jest to więc sprawiedliwe. Trzeba zadbać o stabilność układu elektrycznego bolidu (modem, router, switch, PS3 i co tam jeszcze kto ma na linii provider - konsola). Przy okazji warto zwrócić tutaj uwagę na fakt, że od początku sezonu nie mieliśmy przypadku rozłączenia w naszej lidze. Szczerze mówiąc, wolałbym jakby naprawdę mi silnik wybuchł, albo koła odpadły, niż ma mnie z serwera wyrzucić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamil908 43 Napisano 15 Kwiecień 2011 JA po dzisiejszych testach jestem pod wrażeniem Arkosa. Chłopak niesamowicie jeździ, byłem 8 okrążeń przednim, a on zaraz za moim bolidem próbował atakować i na tak trudnym torze ani razu mnie nie tyknął, naprawdę widać po jeździe że poziom poszedł w górę i mnie to cieszy, taka fajna walka. Jeszcze jedno na tym torze jak się nie popełni błedu nie da się czysto wyprzedzić, nie ma szans. Pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkos123 0 Napisano 15 Kwiecień 2011 @ Klacza Super walka :) Kilka kółek za Tobą, ale wiedziałem że musisz zmienić opony - ja już byłem po zmianie. Na ostatnim zakręcie przed Twoim zjazdem straciłem skrzydło :) Zjechaliśmy razem - wyjechałeś znowu przede mną ... i tak już do mety. Jedno jest pewne - jeżeli bolid z przodu jedzie optymalnym torem to nie da się wyprzedzić na tym torze mimo różnicy prędkości ! Wyprzedzanie poprzez przepychanki to nienajlepszy sposób. Testy przed takim torem jak monaco powinny być obowiązkowe. Trening z AI jest o tyle niedobry, że zawsze można popchnąć, przepchnąć itp. Co gorsza trening z AI rodzi pewne złe nawyki przy wyprzedzaniu. ... o braku treningu (choćby z AI) przed Monaco nawet nie wspominam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kryman 2016 Napisano 16 Kwiecień 2011 Ja do treningów dzisiaj dołączę bo wczoraj nie miałem zbytnio czasu, a co do wyścigu to trzeba pamiętać żeby nie szarżować, bo albo wjedzie się w rampę albo pociągnie się za sobą jeszcze kogoś, a w tedy zepsucie wyścigu murowane 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 17 Kwiecień 2011 Panowie, rozumiem że dziś będą wszyscy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 17 Kwiecień 2011 ja chcialem tylko podziekowac arkosowi i gregowi ze nie zjechali jak ich dublowalem przez co wyladowalem na bandzie i koniec wyscigu, niebawem zamieszcze filmik i sami zobaczcie czy kara powinna byc zarowno dla arkosa i grega czy nie powinno byc zadnej bo ja tu swojej winy nie widze gratulacje dla zwycięzcy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwazt 0 Napisano 17 Kwiecień 2011 Masakra, musze przyznać, że akurat tą trasę ćwiczyłem sporo i miałem nadzieję dobrze pojechać (robiłem dobre jak dla mnie czasy, regularnie, bez większych błędów). Tutaj przejechałem tylko 3 okrążenia, trzymając się za innymi (głupi tor, nie ma jak wyprzedzić) i popełniłem błąd wjeżdżając w bandę, ledwo dojechałem do boxu, potem kolejne błędy, kary za skracanie sobie jak bolid już odmawiał posłuszeństwa i dyskwalifikacja nawet nie wiem za co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkos123 0 Napisano 17 Kwiecień 2011 @Mateo Nie zjechałem bo wyświetlałeś się u mnie na pozycji 5 !!! czyli za mną ! Myślałem, że miałeś jakąś przygodę i po zmianie skrzydła wylądowałeś na nieplanowanym pitstopie. Szczerze mówiąc przez chwilę byłem zdziwiony, że taki niebezpieczny manewr wykonujesz, w którym mnie uderzyłeś i ledwo nie wyleciałem :o Absolutnie nie czuję się tutaj winny. Wierz mi, że jestem ostatni, który by zrobił taki numer. Mam nadzieję, że po długim już wspólnym jeżdżeniu zdążyliście poznać mój styl jazdy. Współczuję Ci Mateo, ale na prawdę drugi raz zrobił bym dokładnie tak samo. Druga sprawa. Na ostatnim kółku uderzyłem w niewidzialną ścianę tracąc podium (chyba - bo pozycje dzisiaj wyświetlały się jak chciały). Czy muszę pisać jak się czuję ? Ech - ta gra mnie kiedyś wykończy. Door wyświetlał mi się pod koniec wyścigu na pozycji 4. Na końcu w tabeli był drugi. Czekam na potwierdzone wyniki, bo nie wiem które ostatecznie miejsce dla mnie przypadnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Verbatimek 146 Napisano 17 Kwiecień 2011 Uff...już koniec :) Dojechałem do mety! Jestem z siebie dumny ;) Drugi raz w historii Ligi ukończyłem Monaco, miejsce się nie liczy ważne, że dojechałem ;) Gratulacje dla zwycięzcy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 17 Kwiecień 2011 Arkos, a masz jakies nagranie albo cos? w sumie to rozumiem bo ta gra juz nie takie myki nam sprawiala, jeszcze pytanie do Grega czy miales wtedy niebieska flage bo chyba bylem wystarczajaco blisko aby sie pojawila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arkos123 0 Napisano 17 Kwiecień 2011 @Mateo Mam tylko pierwsze 15min - to było później. Na tym podjeździe zwyczajnie jechałem - później z całą pewnością zacząłbym się bronić ! Do głowy mi nie przyszło, że ta gra może mnie wprowadzić w taki błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MateoF1 59 Napisano 17 Kwiecień 2011 powoli i mnie zaczyna ta gra denerwowac, w takim razie pokaze kiedys tam swoje nagranie to zobaczycie jak to wygladalo z mojej strony, poprostu myslalem ze bales sie ze gdy zwolnisz to stracisz sporo do grega i nie chciales ryzykowac, no ale jesli mowisz ze bylo inaczej to ok, z drogiej strony ja tez chyba za bardzo sie pchalem ale majac swiadomosc ze taki rufi cie caly czas sciga :D to pewnie wiekszosc zrobila by podobnie, nie wnosze o kare dla nikogo bo to gra jest winna a nie my, tyle odemnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufik79 1 Napisano 17 Kwiecień 2011 (edytowane) Hahaha, dobre Mateo, cały czas ściga. Jak się rozbiłeś miałem już ze 30s straty. Ja prędzej przed Dorem się broniłem niż ścigałem Ciebie. Cóż, moje pierwsza wygrana w drugim sezonie, fajnie że w Monaco, choć nie fajnie, że w takich okolicznościach. Ale tutaj oprócz dobrego tempa trzeba dojechać do mety bez popełniania błędów, co dzisiaj mi się udało. :thumbsup: . P.S. Wrzucajcie filmiki panowie. Edytowane 17 Kwiecień 2011 przez rufik79 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 17 Kwiecień 2011 Gratulacje dla zwycięzcy! Monaco- to był mój debiut z lidze i w ogóle w F1 Online :) Celem było dojechanie do mety i udało się z czego się bardzo cieszę @Kwalifikacje Na treningach uzyskałem najlepszy czas 1:18:500, ale niestety w kwalifikacjach nie potrafiłem tego powtórzyć, było ciasno, ciężko było znaleźć wystarczająco miejsca. Na jednym z okrążeń wpadłem w poślizg i wjechałem w zatoczkę, spojrzałem w tył, przepuściłem innych i próbowałem wrócić na tor. Po chwili patrzę- kara niebezpieczna jazda ( BZDURA :unsure: ) i kara 5 pozycji :pardon: Już się wkurzyłem, ale mówię jadę dalej. Ostatecznie wykręciłem czas 1:19:400 jakoś i start z ostatniego pola ( wcale nie rozpaczałem :P ) @Wyścig Oj ciężko było, trzeba się było nakręcić trochę. Start w sumie udany, wyprzedziłem chyba dwóch albo trzech ( było lekkie zamieszanie ) W drugim sektorze ktoś wyprzedzał mnie od wewnętrznej i wpadłem na bandę- nie wiem kto nie zgłaszam protestu, z mojej strony to był wyścig na dotarcie :P W pitsopie na zmianę opon byłem ogólnie 5 razy ( 2 nieplanowane, bo pocałunkach z bandami :P ) + 3 razy przejazd przez pitlane za ścinanie zakrętów ( felerna szykana po tunelu ) Nie obyło się bez problemów z dublowaniem, starałem się znaleźć miejsce jak najszybciej ( jeśli ktoś na tym stracił- PRZEPRASZAM ) Po połowie wyścigu rywalizowałem tylko z graczem Verbatimek i z tego co pamiętam byłem przed nim jak skończył się czas, a wyniki pokazują co innego :pardon: To jakiś bug, że źle pokazuje miejsca? Poniżej zdjęcia wyników z wyścigu :) Dziękuję wszystkim za wyścig i do zobaczenia za tydzień :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MilczaR- 72 Napisano 17 Kwiecień 2011 (edytowane) KWALIFIKACJE WYŚCIG Sorki za zwłokę z tymi fotami. Potwierdza się chyba po prostu to, jak wyglądała naprawdę kolejność graczy na mecie. ---- Od siebie dużo pisał nie będę, bo prawie nic się nie działo :) Zadowolony jestem z podium. Bezbłędna jazda opłaciła się. Nic nie robiłem na siłę, nawet gdy miałem okazję wyprzedzić Bolo i Arkosa. Z tym drugim jechałem nawet nos w nos bolidu przez niemal całą prostą startową, ale wszystko bez złośliwości i z kulturką. Podium przyszło co prawda szczęśliwie, bo i Tacho i Mateo wylecieli. Popełniłem w zasadzie tylko jeden wielki błąd. Stało się to zaraz po zmianie opon na miękkie (startowałem na twardzielach). Gumy twarde były o niebo lepsze od miękkich. Jechałem jak płynnie i nawet pozwalałem sobie na agresywne branie zakrętów. Na miękkich omal dwa razy się nie rozpieprzyłem, a przy jednym razie nawet uszkodziłem skrzydło. Z tym uszkodzonym skrzydłem jechałem 10 okrążeń aż do mety. Wydawało się, że przez to Arkos może mnie dogonić. Faktycznie zbliżał się, ale na 4 okrążenia przed metą wykalkulowałem, że musiałbym popełnić jakąś gafę, by stracić 3 miejsce. Odetchnąłem na 38 okrążeniu, gdy Arkos się rozbił. W zasadzie to mu współczuję, bo brakło mu 1,5 okrążenia, a na zajmowane przez siebie miejsce zasłużył. Podsumowując to nie taki diabeł straszny Miało być mało, ale jak zwykle się rozpisałem :D Gratulacje dla Rufiego za zwycięstwo :thumbsup: i gratki dla Mateo za PP ;] Jeszcze tylko napiszcie mi kto może, jak zachowywały się u was różne mieszanki opon. U mnie miękkie to katastrofa była, mimo że założyłem je pod koniec wyścigu. Edytowane 17 Kwiecień 2011 przez MilczaR- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tachograf 211 Napisano 17 Kwiecień 2011 No i w pizdu ... cały misterny plan, do tego zwycięstwo Rufiego, dodatkowy cios od strony punktacji. Z mojej strony to bucówa, tak w skrócie. Poniżej filmik z moimi dziwnymi wyczynami. <br> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Watson20054133 10 Napisano 17 Kwiecień 2011 (edytowane) Jeszcze tylko napiszcie mi kto może, jak zachowywały się u was różne mieszanki opon. U mnie miękkie to katastrofa była, mimo że założyłem je pod koniec wyścigu. Ja na twardych jechałem tylko przez 1 okrążenie, potem pit i zmiana na miękkie. Ja nie narzekałem, przyczepność była :) No i w pizdu ... cały misterny plan, do tego zwycięstwo Rufiego, dodatkowy cios od strony punktacji. Z mojej strony to bucówa, tak w skrócie. Poniżej filmik z moimi dziwnymi wyczynami. <br> Dlaczego Twoja lewa opona jest większa? Spuchła czy za duże ciśnienie dałeś? :laugh: Edytowane 17 Kwiecień 2011 przez Watson20054133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach