Skocz do zawartości
Emir

Gran Turismo 5 - Archiwum

Rekomendowane odpowiedzi

Możliwe, że Kariera i Arcade będą na osobnych płytach. Już mieliśmy taki zabieg w przypadku GT2, gdzie GT World był na jednej płycie a Arcade i Multi na drugiej.

Fakt, było to CD, ale wtedy na tamte czasy to i tak robiło wrażenie.

A nie zdziwiłbym się jakby GT korzystało z pełnego 50GB. Panowie najwyraźniej chcą wykorzystać potencjał PS3 w jak największym stopniu.

W każdym razie dowiemy się pewnie za niedługo co owe 3 płytki będą zawierać. Ale taki układ jak Żywy podaje jest wg mnie bardzo możliwy.

A już najlepiej by było, jakby to miała być standardowa wersja w sprzedaży, a nie limitowana.

Do GT Concept do każdej wersji była dołączana płyta z materiałami dodatkowymi, także kto wie kto wie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie na BD może wejść do 300GB. Wątpie, żeby GT5 zakmowało ponad 600GB. Na bank tam będą jakieś materiały dodatkowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzieś pisali, chyba w komentach na YouTubie pod tym filmikiem, że to mogą być materiały prasowe.

I w sumie też tak może być. Chociaż PD od zawsze raczy nas filmikami, z których sami musimy wyciągać wszystkie wnioski oraz smaczki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcą nam dać jak najwięcej skoro już tyle czekamy i pewnie następna cześć będzie za jakieś 6 lat więc dawanie jak najwięcej materiału uważam za rozsądne i już nie mogę się doczekać takiej kolekcjonerskiej wersji u siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze jest to, że niby filmik pokazuje jak to skupili się na Mercedesie, a wszyscy i tak dyskutują na temat opakowania GT5, które pojawiło się raptem na chyba 1 lub 2 sekundy.

Tego Mercedesa to się już dość naoglądaliśmy, a że jakimś specjalnym fanem tej marki nie jestem to i ogólnie samochód nie robi na mnie jakiegoś piorunującego wrażenia.

Ten klip powstał zapewne tylko po to, żeby zareklamować samochód w jakimś tam stopniu, ale i tak głównym tematem jest w/w opakowanie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tych screenach dalej irytuje mnie jedna rzecz.... GDZIE się ciągle podziewają te ślady opon na asfalcie ... jak nie będzie ich w pełnej wersji to będzie epic fail !:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinni te fury pokazywac brudne. Nie jakos calkiem ufajdane ale choc troche przybrudzone. Wtedy dopiero bedzie realistycznie. Bo wszystko cacy i pieknie ale wozy tak wygladaja w salonach tylko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cwir gwarantuję Ci że jeśli miałbym tyką toyotkę, zawsze by wyglądała jak z "salonu" :D Zajefajny koncept!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cwir gwarantuję Ci że jeśli miałbym tyką toyotkę, zawsze by wyglądała jak z "salonu" :D

Przez pierwszy miesiąc. Potem byś je traktował jak każde inne, zawsze tak jest :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to ja też coś "śmiesznego"

- floatujący samochód w F3 :D

Takich smaczków jest więcej, ale i tak F3 to bardzo dobra gra :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka nowych filmików oraz screenów z Tokyo Motor Show:

http://www.gtplanet.net/gran-turismo-5-at-tokyo-motor-show-2009/#more-4070

Tyle, że tym razem zamiast Subaru na trasie Tokyo, mamy Toyotę FT.

Ciekawe czy chociaż fizyka jest już ta zmieniona, czy nadal to samo co było na gamescomie, tylko że inne auto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fake, swego czasu bylo glosno o tym filmiku, okazalo sie, ze jakis fan zrobil model, ktory jest zgodny ze "standardami" GT5, czyli ok 200.000 poligonow na model, ale same poligony to nie wszystko, taka grafike zobaczymy najwczesniej na PS4 ;)

Edytowane przez Żywy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ten fan to jakis przypal. Zmarnowac tyle czasu, zeby tylko zrobic fake ´a?

Ja mimo wszystko twierdze, ze tak zrobione auto mozemy zobaczyc w pelnej wersji GT.

Co do 3 plyt BD - stawiam, ze pierwsza to cala gra, druga dodatkowe auta i trasy, moze ewentualnie jakis dodatkowy tryb gry. Trzecia to dodatki. I jak dla mnie jest to full wypas. To jedyna gra, za ktora moge zapalcic kazde pieniadze. tylko, ze juz cholernie sie niecierpliwie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to ten fan to jakis przypal. Zmarnowac tyle czasu, zeby tylko zrobic fake ´a?

Ten filmik przecież dopiero niedawno został podpisany przez kogoś jako rzekomy model samochodu z Gran Turismo, a normalnie on jest już bardzo stary.

Wcześniej po prostu ktoś go wstawił bo chciał zapewne się pochwalić, a czemu został zrobiony?

Może projekt na uczelnie, może dla własnej satysfakcji, kto wie? Nie wątpię, że ktoś kto to robił mógł być zainspirowany grą i posiada duże zdolności graficzne.

Ale nie rozumiem tylko dlaczego kogoś kto zrobił coś tak pięknego nazywa się przypałem -.-'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten filmik przecież dopiero niedawno został podpisany przez kogoś jako rzekomy model samochodu z Gran Turismo, a normalnie on jest już bardzo stary.

Wcześniej po prostu ktoś go wstawił bo chciał zapewne się pochwalić, a czemu został zrobiony?

Może projekt na uczelnie, może dla własnej satysfakcji, kto wie? Nie wątpię, że ktoś kto to robił mógł być zainspirowany grą i posiada duże zdolności graficzne.

Ale nie rozumiem tylko dlaczego kogoś kto zrobił coś tak pięknego nazywa się przypałem -.-'

Nie wiadomo jakie mial intencje - jesli podszyc sie i zrobic ludziom nadzieje na GT5 to z pewnoscia przypal. Przypalem tez jest, jesli swojej pracy nie podpisal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak stoi przyczepnosc w tej czesci?

Jest taka sama jak w GT4 czy moze juz zblizona do NFS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak stoi przyczepnosc w tej czesci?

Jest taka sama jak w GT4 czy moze juz zblizona do NFS?

niestety Polyphony raczej nikogo z tego forum nie zaprosiło do przetestowania obecnej wersji gry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety Polyphony raczej nikogo z tego forum nie zaprosiło do przetestowania obecnej wersji gry...

A szkoda :) A propos wiadomo może czy będzie demo? w sumie mało prawdopodobne (bo jest przecież prologue), ale taka 1 trasa i 2 samochody :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie jesli przyczepnosc bedzie taka sama jak w gt4 to gra nie warta swieczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakby miala byc taka sama to nie robili by jej tak dlugo i nie chwalili sie fizyka az tak bardzo, na bank bedzie bardziej dopracowana

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.