Hades26 3 Napisano 30 Listopad 2008 Witam, mam pytanie. Właśnie skończyłem przechodzić grę pierwszy raz. Jako iż był to mój pierwszy raz to dopiero się wprawiałem. Chciałem rozpocząć nową grę na większym poziomie trudności, licząc, że zdobyte rzeczy np. face camo itd. będę tu posiadał. A tu zonk, nie mam nic plus DP nabija mi od początku. Czy tak w istocie tak jest? Gdzieś widziałem filmiki gościa, który operuje face camo zaraz po spotkaniu mkII stąd moje pytanie? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi to wytłumaczył. Po zakończeniu pierwszego razu masz możliwość zapisania save'a. Ten save odpalasz w nowym podejściu, nie New Game, tylko własnie save kończący grę. Po odpaleniu tego savea dochodzisz do Mk.II i od tej chwili gdy dostajesz broń, solid eye itd masz w posiadaniu cały osprzęt. W mojej sygnaturce jest link do FAQ, poczytaj se co i jak bo sporo tego jest do 'odkrycia' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Equitess 0 Napisano 30 Listopad 2008 Dziękuje Ci dobry człowieku Napewno poczytam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 30 Listopad 2008 Z tego co pamiętam to Facecamo można używać dopiero od II Aktu (nawet jeśli przeszedłeś już grę). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 30 Listopad 2008 Z tego co pamiętam to Facecamo można używać dopiero od II Aktu (nawet jeśli przeszedłeś już grę). A czemu to niby od II aktu? Face Camo dostajesz w drugim podejściu zaraz po spotkaniu Mk.II, tylko za pierwszym razem camo dostajesz po zabiciu ośmiorniczki, później za każdym nowym podejściem masz możliwość założenia zaraz po spotkaniu Mk.II. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ClassicGOD 5 Napisano 30 Listopad 2008 Ale hangar bez choćby jednego chaff'a nie przejdziesz! Przejdziesz przejdziesz i nie jest to takie trudne Trudniej jest przy piecu hutniczym ale tez sie da PS. w jednym z budynkow PMC przed spotkaniem z naomi tez mozna zlaesc chaffy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 30 Listopad 2008 Przejdziesz przejdziesz i nie jest to takie trudne ... Czy oby mówimy o tym samym poziomie trudności? Bo ja w tym przypadku mialem na myśli BBExtreme Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 30 Listopad 2008 Hades26 może jeszcze dziś sprawdzę dokładnie jak to jest z tym FaceCamo ale zakładam, że nie można go założyć w I Akcie- przynajmniej jakoś tak zapamiętałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 30 Listopad 2008 Hades26 może jeszcze dziś sprawdzę dokładnie jak to jest z tym FaceCamo ale zakładam, że nie można go założyć w I Akcie- przynajmniej jakoś tak zapamiętałem. Przy pierwszym podejściu do gry w I akcie nie dasz rady bo fabuła na to nie pozwala, ale za drugim razem już masz Octo Camo w I akcie. Uwierz mi, pamiętam dobrze po 17 razach skończenia gry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ClassicGOD 5 Napisano 30 Listopad 2008 Czy oby mówimy o tym samym poziomie trudności? Bo ja w tym przypadku mialem na myśli BBExtreme Wiem ze miales na mysli BBExtreme i tez taki poziom mialem na mysli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Listopad 2008 Classic ma racje hades , mozna przejsc i to kilkoma sciezkami jestem pewny bo ja robilem cale BBE bez uzywania niczego mam na mysli ze straznikow omijalem itd wszystko na kompletnym stealthie oprocz wiadomych momentow typu dymne przy hummerach.Aha z tymi scarabami to jest taki bajer ze one poprostu slysza w przeciwienstwie do gekko i czasami trzeba poprostu zwolnic krok moze dlatego nie mogles przejsc a tam przy bylej lawie wystarczy poczekac az te dwa sie odkulaja po schodach przeskoczyc przez barierke zaraz po przejsciu po krawezniku skoczyc na dol kroczkami powolnymi w kącie i do windy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 1 Grudzień 2008 Czyli Scarabsy nie widzą(oprócz tych wiązek laseru) tylko słyszą i spokojnie można się koło nich skradać!? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 1 Grudzień 2008 Czyli Scarabsy nie widzą(oprócz tych wiązek laseru) tylko słyszą i spokojnie można się koło nich skradać!? Tak tylko tak jak pisalem wyzej jak juz jestes w odleglosci w ktorej zaczynaja slyszec to wtedy musisz zwolnic krok do najwolniejszego mozliwego takze po obadaniu sciezek ktorymi sie poruszaja juz nie jest tak trudno co prawda maja ich dwie czy trzy ale w tym caly fun. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 5 Grudzień 2008 Malutki rebus dla spostrzegawczych, jak myślicie co mogą oznaczać te znaczki >:( źródło: zdradzieckie gnojki z KONAMI http://www.konami.jp/kojima_pro/mgst/?ref=kjp_jp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 5 Grudzień 2008 Hmmm. Ciekawe jak to zmieszczą na Dvd. Następny Mgs będzie pewnie większy od 4 cześć. Jak oni zamierzają wydać to na xbox;ie?? Strange.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 5 Grudzień 2008 O to się nie bój, chodliwy tytuł wiec na pewno jakoś go upchną, pieniądz rządzi tym światem dawne ideały odeszły już w niepamięć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
froniu 0 Napisano 5 Grudzień 2008 a co w tym jest zwiazanego z x360 ? znaczek ON/OFF masz tez na ps3 co do koloru zielonego to gdy wlaczasz konsole zaczyna sie swiecic zielona dioda takze nie wiem po co te insynuacje z x360...a nawet jak bedzie na ta konsole to co z tego ? po drugie i + ! co to ma do konsoli billa ? raczej nic :) juz predzej wii a tak jak ktos na stronie glownej napisal to moze dotyczyc gry ac!d (kolor zielony kojarzony z kwasem) i na DSi lub Wii lub iPhone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gray FOX 0 Napisano 5 Grudzień 2008 Dlaczego myślicie, że jest to zapowiedź na Xbox360? :/ Nie wydaje mi się, żeby do czegoś takiego doszło. froniu: dokładnie to samo sobie pomyślałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furio 0 Napisano 5 Grudzień 2008 To raczej ma raczej coś wspólnego z Ipodem. Jak metal wyjdzie na inne konsole to ok, tylko żeby nie kroili jakości gry ze względu na ograniczenia, któregoś sprzętu. Ciekawy jestem co to będzie. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 5 Grudzień 2008 Ale lubią ludziom grać na nerwach. Inna sprawa, że jeśli się nie mylę MGS do exclusivów nigdy nie należał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DaraS 506 Napisano 5 Grudzień 2008 Suma wygląda bardzo podobnie jak to coś z konsoli Billa, wiec albo jest to sprytne posunięcie Konami aby podgrzać atmosferę albo rzeczywiście M$ posmarował Konami żeby wypuścili MGS na X'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ONE 698 Napisano 5 Grudzień 2008 To jest temat o MGS4, a nie o kolejnym MGS który może wyjść np. na DS. Kolejne posty nie na temat będą kasowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 11 Grudzień 2008 No nic... Mamy 12 grudnia 2008r, 6 miesięcy po premierze MGS4! Zatem co ma być to będzie, a w ogóle to coś będzie? Słyszeliśmy już o tym że Snake ma umrzeć, że zobaczymy inny finisz ostatniej częsci gry, ze... itd! Więc, jeśli coś Wam wpadnie na tapete, to dajcie znaka ;) Bo od skończenia MGS4 17 razy i zrobienia emblemu BB czekałem na TEN dzień ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 11 Grudzień 2008 Takimi osiagami pochwalic sie nie moge jak HADAES :P Ale tez czekalem na 12 grudnia. KOJIMA no to dzis masz szanse pokazac ze masz klase :D (mala prowokacja) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hades26 3 Napisano 12 Grudzień 2008 Albin, pewnie Kojima to przeczytał i sie smieje że zrobił w jajo kilka milionów graczy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misiopuchatek 0 Napisano 12 Grudzień 2008 Dodali nowe piosenki. Podobno mają tak je dodawać co dwa tygodnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach