c00kiemonstah 15 Napisano 9 Luty 2009 (edytowane) Nic w tym dziwnego, nie mam czasu, aby oglądać nudne filmiki, bo takie dla mnie właśnie są. Wystarcza mi sam gameplay. proponuje zainwestowac w nauczyciela angielskiego, moze jak bedziesz je rozumial nie beda wydawac sie nudne. i tak to ze ktos przerzuca filmiki w mgs to jest dziwne Oo chyba ze gra juz ktorys raz ;) Edytowane 9 Luty 2009 przez c00kiemonstah Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 9 Luty 2009 Jedyny moment gdy przewijalem, to gdy szedlem na range Big Bossa... Przewijasz? OK. Ale w takim razie guzik wiesz o fabule wiec nie waz sie mowic ze jest nudna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 9 Luty 2009 chyba kazdy kto chcial zdobyc range BB przewijal filmiki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SDRaid 100 Napisano 9 Luty 2009 Jedyny moment gdy przewijalem, to gdy szedlem na range Big Bossa... Przewijasz? OK. Ale w takim razie guzik wiesz o fabule wiec nie waz sie mowic ze jest nudna. Dla mnie ''film'' w grze jest nudny, bo grę mam po to, żeby grac i nie będziesz mi wmawiał, że tak nie jest, bo to moje zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 10 Luty 2009 To po cholere kupiles te Gre? Ona nie jest do grania w klasycznym rozumieniu tego slowa. Ona jest dla fanow jako wyjasnienie watkow fabularnych trzech poprzednich czesci a takze pozegnanie z seria. Cala reszta po prostu jej nie doceni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SDRaid 100 Napisano 10 Luty 2009 To po cholere kupiles te Gre? No to widzisz, MGO doceniam. I trochę szacunku szczeniaku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szymuR93 55 Napisano 10 Luty 2009 (edytowane) Każdy ma prawo do swojego, potencjalnie odmiennego od reszty, zdania. Jeśli gra kogoś nudzi, to grać nie musi.Wyrazić swoje zdanie, owszem można, ale nie trzeba ciągle żalić się światu jaki to ten MGS jest nudny, ile to głupich, nudnych filmików, jaki to 3 akt jest bezsensowny, jak to GTA/Uncharted ownuje Metala etc etc... Po co zwalczać inne gry i na siłę wciskać swojej ulubionej grze tytuł bezwzględnie najlepszej gry roku/dekady/wszech czasów? Dla tej gry kupiłem konsolę. Jest dla mnie najlepszą grą na PS3 i jedną z najlepszych w jakie w ogóle dane mi było grać. Następnym tytułem, na który naprawdę czekam, jest God of War 3. To mój pierwszy post od dłuższego czasu. Jak widać mam wyzerowany licznik ;) BTW Najpierw: Potem: Nagła zmiana ? Pierwsze etapy były OK. Dużo strzelania i wogóle. W 3 akcie gra mnie znudziła... Niestety. Gra naprawdę wgniata, grafika super, świetna fabuła, ale brak jej dynamizmu. I nie wmawiaj mi, że to gra dla każdego, poprostu mi nie przypasiła i czy ja robie z tego jakieś halo? Przepraszam, że wogóle napisałem tutaj, bo widzę, że MGS ma więcej fanboy'i niż XBOX360 ^_^ obstawiam, ze chlopczyk nie zna angielskiego i po prostu nie ma zielonego pojecia, jak przejsc ten akt... dopoki nie trzeba bylo myslec, tylko isc jedna wytyczona sciezka, dopoty bylo cacy. jak trzeba bylo zrozumiec, czego od nas wymagaja i pojawil sie element kombinowania - zaczely sie schody. niestety - to nie jest gra dla ludzi nie znajacych angielskiego.P.S. SzymuR - jesli jednak uwazasz, ze nie mam racji, to prosze Cie uprzejmie, zebys napisal mi, o co prosi Cie Otacon na poczatku tego strasznie nudnego aktu i jaki masz pomysl co z tym zrobic ;-) Może ty jesteś chłopczykiem... Jak przejść ten akt mam pojęcie i to duże, ale poprostu mi się niechce... Zgodzę się, że ta gra nie jest dla ludzi nie znających angielskiego. Może nie znam JESZCZE angielskiego perfekt, ale zawsze wiem o co biega w grach, bo na tyle opanowałem podstawowy już dziś język, aby móc coś zrozumieć. Kiedyś Ci napisze co tam Otacon mówi, ale nie pamiętam, a nie chce mi się odpalać gry. Edytowane 10 Luty 2009 przez szymuR93 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SDRaid 100 Napisano 10 Luty 2009 Gra jest Super i jebac to czy ktos lubi ogladac przerywniki i spijac zagmatwane watki fabuly, wazne ze taki ktos gre docenie to sie najbardziej liczy!!!!!!!!!!!!!!!! Ja sam osobiscie czerpalem wszystko z fabuly i to mi sprawialo przyjemnosc, ale ludzie sa rozni i trzeba to szanowac albo przemilczec!!!!!! Święte słowa :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
malik 0 Napisano 10 Luty 2009 Czołem, niedługo ruszam z MGS4 ale jestem świerzy i nie grałem we wcześniejsze wersje możecie polecić jakiś dobre streszczenie poprzednich części? Najlepiej po polsku z gory dzieki pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 11 Luty 2009 (edytowane) Gra jest Super i jebac to czy ktos lubi ogladac przerywniki i spijac zagmatwane watki fabuly, wazne ze taki ktos gre docenie to sie najbardziej liczy!!!!!!!!!!!!!!!! Ja sam osobiscie czerpalem wszystko z fabuly i to mi sprawialo przyjemnosc, ale ludzie sa rozni i trzeba to szanowac albo przemilczec!!!!!!A na tym forum ciagle te pojeby sie kluca, gdzie zjednoczenie !!!!!!!!!????????????? A ci, ktorzy tego nie robia to zwykle GLUTY takie jak na PS3SITE forum, juz mam dosc tego forum bo przewazaja na nim same gnojki 16 letni i mlodsi, ktorym sie wydaje ze wiedza wszystko w momecie dostania konsoli na swieta!!!!!!!!! A takich tu to 75%. Ja mam za soba 14 lat doswiadczenie z konsolami ale to co tu sie wyrabia to kurwa pomsta do boga, jebie to forum narta Gluty !!!!!!!!!!!!!!!!! Określiwszy nas wszystkich tymi obelżywymi słowy;) nie popisałeś się - chociaż trzeba stwierdzić, iż trochę racji masz. Też nie mogę zrozumieć 'glutów' ;), którym się mgs4 nie podoba, ale de gustibus non disputandum est czy coś w ten deseń. Ja mam za sobą ok. 6 miesięcy doświadczenia na konsolach w ogole w życiu, ale 16 lat nie mam i forum służy jako pomoc także w kwestiach technicznych, których sam bym nie rozwiązał. Głupich postów staram się nie pisać;). Myślę, że poziom tego forum trochę z winy moderatorów cierpi - tak jak np w twoim przypadku post jjuż powinien być wykasowany a ty usunięty z listy. Tymczasem sobie go spokojnie czytam i nic... Wolność słowa niby jedno, ale jak ktoś niejednokrotnie pisał jakieś złośliwe docinki nie mając racji w oczywistych kwestiach, to moderatorzy nijak nie interweniowali. Anyway, doceńmy także graczy, którzy kupują kolejne odsłony NFS'ów i podstawowo już nawet angielski znają;), ale moderatorzy powinni dawać ostrzeżenia za durne posty w stylu tych kilku wcześniej ostatnio zamieszczonych w tym temacie. I jednak jak tak doczytałem posty tego boya od nfsów to mi się nóż w kieszeni otworzył i jakbym mógł, to bym go zbanował dla dobra forum... Edytowane 11 Luty 2009 przez mrtwister Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 11 Luty 2009 Pierwsze etapy były OK. Dużo strzelania i wogóle. W 3 akcie gra mnie znudziła... Niestety. Gra naprawdę wgniata, grafika super, świetna fabuła, ale brak jej dynamizmu. to nei jest zaden shooter, to ze mozesz w mgs postrzelac to tylko dobra wola tworcow bo w glownym zamysle to ejst skradanka... po co ktos kupuje skradanke a potem chwali w neij strzelanie a jak etap czysto skradankowy to bluzga OO imho glupota :/ Czołem,niedługo ruszam z MGS4 ale jestem świerzy i nie grałem we wcześniejsze wersje możecie polecić jakiś dobre streszczenie poprzednich części? Najlepiej po polsku z gory dzieki pzdr zastanow sie czy odpowiada ci gra gdzie polowa czasu jak nei wiecej sprezdzisz ogladajac filmiki (swietne nomen omen) ktore jednak wymagaja wiecej niz podstaw angielskiego. i jesli nie znasz serii stracisz duzo smaczkow fabularnych, ale i bez tego jestes wstanei sie neizle bawic bo gra naprawde rzadzi ;) nie bede sie rozpisywal dlaczego, jesli odpalisz to po pierwszych minutach dowiesz sie czemu ;) (streszczenie poprzednich czesci znajdziesz w pierwszym poscie tego tematu). milego grania zycze, naprawde warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SDRaid 100 Napisano 16 Luty 2009 Panie i Panowie, kupować MGS4, bo w marcu pojawi się wersja Platinum w paskudnym, szarym pudełku i okładką z żółtą obwódką! :tongue: Jak chciałem kupić, to nagle nie było MGS4 na półkach. Kupiłem inne gry, zostawiłem na K2 i teraz za co zdobędę ''przygodę Snake'a''? :turned: Nie ma mowy, by nie mieć tej gry w swojej kolekcji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxavelli 0 Napisano 17 Luty 2009 No to widzisz, MGO doceniam. I trochę szacunku szczeniaku. Posluchaj, "szczeniaku". Po pierwsze - MGO to nie MGS i nie wypowiadaj sie autorytarnie o rzeczach o ktorych sam jak widac nie masz pojecia. Po drugie - MGS 4 jest stworzony dla Fanow. Nie jestes Fanem serii? Nie znasz pozostalych trzech czesci na pamiec obudzony w nocy? Ta gra nie jest dla Ciebie... Nie jest mi przykro ani troche, ze 90% ludzi ktorzy kupili ta gre, bo slyszeli ze jest "dobra grafika i dobry onlajn" nie jest w stanie jej zrozumiec. Mam to gleboko gdzies. Chcecie "grac" (w waszym mniemaniu)? Wezcie Killzone 2 czy jakikolwiek inny tytul, ktory nie jest opatulony faularna legenda i biblijna mentalnoscia prawdziwych Graczy. A MGS zostawcie "tym prawdziwym"... Po trzecie - nie wiesz chyba z kim rozmawiasz, jesli chodzi o polska scene Metal Gear Solid ;-)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 17 Luty 2009 (edytowane) Posluchaj, "szczeniaku".Po pierwsze - MGO to nie MGS i nie wypowiadaj sie autorytarnie o rzeczach o ktorych sam jak widac nie masz pojecia. Po drugie - MGS 4 jest stworzony dla Fanow. Nie jestes Fanem serii? Nie znasz pozostalych trzech czesci na pamiec obudzony w nocy? Ta gra nie jest dla Ciebie... Nie jest mi przykro ani troche, ze 90% ludzi ktorzy kupili ta gre, bo slyszeli ze jest "dobra grafika i dobry onlajn" nie jest w stanie jej zrozumiec. Mam to gleboko gdzies. Chcecie "grac" (w waszym mniemaniu)? Wezcie Killzone 2 czy jakikolwiek inny tytul, ktory nie jest opatulony faularna legenda i biblijna mentalnoscia prawdziwych Graczy. A MGS zostawcie "tym prawdziwym"... Po trzecie - nie wiesz chyba z kim rozmawiasz, jesli chodzi o polska scene Metal Gear Solid ;-)... Nie do końca masz rację i też graczy w błąd wprowadzasz. Ja nie jestem fanem serii, gdyż w poprzednie części nie grałem. MGS4 był dla mnie mega wypasem i wielkich problemów ze zrozumieniem tej gry nie miałem, tym bardziej po zapoznaniu się z materiałem odnośnie historii z poprzednich części - dostępna w ramach dlc. Ale samą grę ukończyłem jako carta blanca i było to dla mnie niesamowite przeżycie. W żadnym wypadku nie jest to gra wyłącznie dla fanów serii! Nie jest to też gra dla fanów NFS'a, czyli dla przysłowiowych szczeniaków. Każdy gracz mający trochę oleju w głowie i znający angielski da sobie radę i będzie w stanie wyłapać smaczki tej gry. A jest ich niezliczona ilość. Słusznie natomiast zauważyłeś, że nie jest to jakiś KZ2 z 7 godzinnym singlem i żadnym konkretnym impactem. Edytowane 17 Luty 2009 przez mrtwister Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jontr 0 Napisano 17 Luty 2009 cholera mrtwister - przybij pione :) co do SzymuRa - mi nie chodzilo o to, zebys przetlumaczyl mi (czy zacytowal, obojetne), co dokladnie mowi Otacon, tylko o ogolny sens jego wypowiedzi, wyjasniajacy dokladnie jak przejsc ten poziom. nie rozumiesz, co Otacon tam Ci mowi - nie uda Ci sie tego poziomu przeskoczyc. kropka. nie pamietasz, co Otacon tam mowil - czyli nie wiesz, jak sobie poradzic, a co za tym idzie - jak to przejsc. toczka. i tak, jak napisal juz tutaj ktos inny - MGS to nie strzelanka. to, ze sobie strzelales przez pierwsze etapy, nie oznacza, ze o to chodzilo tworcom gry. jesli mnie pamiec nie myli - to w pierwszym etapie nie wystrzelilem nawet jednego naboju. nie wyobrazam sobie przechodzenia tej gry "na pale" - porownalbym to do grania w Dooma na IDDQD, ale cos mam wrazenie ze i tak nie zalapiesz ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fuviks 78 Napisano 17 Luty 2009 Hey nie wie ktoś o co chodzi z tymi dwoma zakończeniami w MGS4? gdzieś na youtubie trafiłem na taki Komentarz "a peeps theres two endings if u using a wireless remote he kills hizself but a wired 1 will give u this " myśle w którym momencie zmienić numer pada :P o ile to prawda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jontr 0 Napisano 17 Luty 2009 Hey nie wie ktoś o co chodzi z tymi dwoma zakończeniami w MGS4? gdzieś na youtubie trafiłem na taki Komentarz"a peeps theres two endings if u using a wireless remote he kills hizself but a wired 1 will give u this " myśle w którym momencie zmienić numer pada :P o ile to prawda. tu chodzi o scene z Mantisem - sa rozne linie dialogowe (i zachowanie gracza ;-)) w zaleznosci od tego, czy masz DualShocka 3 czy SixAxisa. czyli czy masz wibracje czy nie ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheMichal 20 Napisano 17 Luty 2009 Panie i Panowie, kupować MGS4, bo w marcu pojawi się wersja Platinum w paskudnym, szarym pudełku i okładką z żółtą obwódką! :tongue: Jak chciałem kupić, to nagle nie było MGS4 na półkach. Kupiłem inne gry, zostawiłem na K2 i teraz za co zdobędę ''przygodę Snake'a''? :turned: Nie ma mowy, by nie mieć tej gry w swojej kolekcji. bez problemu kupisz nie platynę. Ja Ratcheta dorwałem chyba z miesiąc po wyjściu wersji platynowej na allegro, nówkę za 90zł bez większych problemów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TToiletDucKK 3 Napisano 17 Luty 2009 No chyba się skuszę - jeśli gra ma charakter typu "stealth" to dla mnie jest to interesująca propozycja. Właśnie oglądam filmiki, przyjemne scenki, to ma multiplayera? Jeśli tak to jakie wrażenia Panowie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 17 Luty 2009 (edytowane) No chyba się skuszę - jeśli gra ma charakter typu "stealth" to dla mnie jest to interesująca propozycja. Właśnie oglądam filmiki, przyjemne scenki, to ma multiplayera? Jeśli tak to jakie wrażenia Panowie? Skąd się wziąłeś to chyba pytanie na miejscu....;) Tak kup sobie - gra to ttactical espionage action i można ją przejść bez zabicia jednego człowieka (można również uśmiercić dowolną ilość;)), tak gra ma online i to całkiem niezły (różni się trochę od single'a, ale też możesz w częsci trybów używać stealth'a, grać Snake'iem itd.) O wrażeniach poczytaj wcześniejsze posty nie zwracając uwagi na te pisane przez przedszkolaki, którym mama tą grę przez pomyłkę kupiła. Pozatym online możesz wypróbować sciągając demko z psstore (chyba jeszcze jest). Edytowane 17 Luty 2009 przez mrtwister Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SDRaid 100 Napisano 17 Luty 2009 Posluchaj, "szczeniaku". Po pierwsze, nigdzie nie pisałem o MGS4, ani że fabuła w nim jest słaba ;) Po drugie, lecz się, bo jak można wytłumaczyć, ze ktoś mi odradza kupna gry i pisze, że nie jest ona dla mnie? Po trzecie, dla mnie jesteś po prostu zwykłym forumowiczem, a że cię nie znam, nikim.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
killixa 0 Napisano 18 Luty 2009 witam.jak pokonać Vamp-a w 4 akcie i skąd mam mieć strzykawkę Syringe ? thx za odp. pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 18 Luty 2009 witam.jak pokonać Vamp-a w 4 akcie i skąd mam mieć strzykawkę Syringe ?thx za odp. pozdro. Podchodzisz od tyłu łapiesz (chyba trójkątem albo r1 nie paiętam dokładnie)i wstrzykujesz mu to nano, którego sam od czasu do czasu musisz używać. Dasz radę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
c00kiemonstah 15 Napisano 18 Luty 2009 witam.jak pokonać Vamp-a w 4 akcie i skąd mam mieć strzykawkę Syringe ?thx za odp. pozdro. strzykawke dostales od NAOMI ;) a skad ja wziasc? najprawdopodobniej z menu itemow ;) powodzenia :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
killixa 0 Napisano 19 Luty 2009 (edytowane) dziękuje za podpowiedz ale teraz niekumam co po Vamp-e mam zrobic....biegaja Gecco a Raiden walczy z Vamp-em obraz podzielony zadyma na maxa po rozwaleniu 10 Gecco game over ....help. Edytowane 19 Luty 2009 przez killixa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach