Skocz do zawartości
Emir

Resistance 2

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem zawiedziony.. grafika zbyt kolorowa, levele jak od linijki zrobione... na razie zabilem pierwszego bosa i cienko to widze dalej... Szkoda bo R1 to byla na prawde fajna strzelanina. Jedynie co w miare ladnie zrobione to woda.

podrawiam

P.S.

Nie macie wrazenia ze ta gra jest bardzo ciasno skadrowana (swiat jest bardzo waski, malo widac, musze sie caly czas obracac zeby zobaczyc cos wiecej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po kilku dniach grania w R2 i ja napisze kilka zdan na ten temat....

a wiec zawiodlem sie na tej grze bardzo.....grafika ma dla mnie co najwyzej trzeciorzedne znaczenie wiec ta kwestie pomine....ale to co autorzy zrobili ze sterowaniem to jakis zart....zeby trzeba bylo trzymac wcisniety przycisk celowania non stop (zeby celowac oczywiscie ;))??....rowniez z bieganiem i kucaniem mam problemy....celownik podczas ruchu robi sie ogromny choc nie jest to wielki problem.....problemem jest celownik podczas strzelania w chocby malym zamieszaniu....ja go popostu nie widze w takich sytuacjach....kolejna kwestia to czerwony ekran kiedy dostaniesz kilka razy, nie wiesz dokladnie ile masz energii bo paska nie widac i czesto zanim sie zorientujesz ze moze warto by bylo sie wycofac jest juz za pozno...kolejna kwestia to podstawowy karabin....to juz nie jest bron dalekiego zasiegu jak w R1....brakuje mi rowniez w multi map w stylu "the mall" i "rooftops" z jedynki....

i najwiekszy minus: brak statystyk z gier nierankingowych....to juz przegiecie....dlaczego nie moznabylo zostawic tego bez zmian??....

a wiec: jestem wielkim fanem czesci pierwszej tej gry.....przez ostatnie pol roku (wtedy kupilem R1, wiem, ze troche pozno) tylko kilka razy odpalilem inna gre (a dokladnie stardust :))....gram w dwojke z nadzieja ze moze przyzwyczaje sie do tego wszystkiego albo wyjdzie jakis patch, ktory to naprawi....kilka opinii na temat tej gry mozna tez znalezc na stronie jednego z najlepszych klanow w R1 (Order Of Shadows, czyli w skrocie OOS)

te wszystkie wypociny sa tylko moimi spostrzeniami ale moze ktos jeszcze zwrocil na te szczegoly uwage

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Cytat
po kilku dniach grania w R2 i ja napisze kilka zdan na ten temat....

a wiec zawiodlem sie na tej grze bardzo.....grafika ma dla mnie co najwyzej trzeciorzedne znaczenie wiec ta kwestie pomine....ale to co autorzy zrobili ze sterowaniem to jakis zart....zeby trzeba bylo trzymac wcisniety przycisk celowania non stop (zeby celowac oczywiscie ;))??....rowniez z bieganiem i kucaniem mam problemy....celownik podczas ruchu robi sie ogromny choc nie jest to wielki problem.....problemem jest celownik podczas strzelania w chocby malym zamieszaniu....ja go popostu nie widze w takich sytuacjach....kolejna kwestia to czerwony ekran kiedy dostaniesz kilka razy, nie wiesz dokladnie ile masz energii bo paska nie widac i czesto zanim sie zorientujesz ze moze warto by bylo sie wycofac jest juz za pozno...kolejna kwestia to podstawowy karabin....to juz nie jest bron dalekiego zasiegu jak w R1....brakuje mi rowniez w multi map w stylu "the mall" i "rooftops" z jedynki....

i najwiekszy minus: brak statystyk z gier nierankingowych....to juz przegiecie....dlaczego nie moznabylo zostawic tego bez zmian??....

a wiec: jestem wielkim fanem czesci pierwszej tej gry.....przez ostatnie pol roku (wtedy kupilem R1, wiem, ze troche pozno) tylko kilka razy odpalilem inna gre (a dokladnie stardust :))....gram w dwojke z nadzieja ze moze przyzwyczaje sie do tego wszystkiego albo wyjdzie jakis patch, ktory to naprawi....kilka opinii na temat tej gry mozna tez znalezc na stronie jednego z najlepszych klanow w R1 (Order Of Shadows, czyli w skrocie OOS)

te wszystkie wypociny sa tylko moimi spostrzeniami ale moze ktos jeszcze zwrocil na te szczegoly uwage

pozdrawiam

Jak dla mnie twórcy odwalili kawał dobrej roboty zmieniając sterowanie do dzisiejszej postaci. L1 trzymasz i przymierzasz - jak w CoD4. To jest, moim zdaniem, najlepsze rozwiązanie, ponieważ daje grającemu większą zwrotność. Po co mam przyciskać analog, a później go jeszcze odciśnąć, jak ktoś jest blisko. Stratą cennych ułamków sekund jest naciskanie analoga. W takim czasie może cię już nie być! Brak paska życia? Mi to akurat obojętne. Już większość gier jego nie ma. Jak dostajesz, robi się czerwono wokół ekranu, co oznacza, że musisz się jak najszybciej schować (a trudno czasami w takiej rozróbie zrobić ;) ). Co do karabinu to się zgodzę. Ma mniejszy zasięg, ale od dalekiego zasięgu jest Snajperka lub Marksman. Klasycznym karabinem bardzo dobrze się gra na bliską i średnią odległość.

Brak statystyk gier nierankingowych? Ty chyba kupiłeś inną grę niż ja, bo owe mam, jak każdy posiadacz R2. Powiem Ci jak je wyświetlić (o ile dobrze pamiętam ;) ). Jak wyświetlisz w profilu swoje statystyki gier rankingowych, naciśnij R1. Wtedy załadują się statystyki nierankingowe. Proste...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko odrobinke na tej grze sie zawiodłem. Myslalem, ze bedzie wiekszy killer. Najbardziej mnie wkurza postac tego nathana!! Jak mozna mu bylo tak dac na imie!!! Nathan jest tylko jeden. Drake Nathan :p Wiem, resistance powstalo wczesniej niz uncharted ale co tam ;) Otoz, ten cały Nathan Hale w kazdej scence mi przypomina Stachurskiego!  ::) WTH? Jego wygląd mi jakos nie pasuje, zachowanie zresztą tez. Jest jakis dziwny. Moglby byc bardziej wyrazisty. Co do kampani singiel jestem zły na siebie, ze zaczałem grac na hardzie. Przez to nie moge się wczuc dobrze w gre bo przez caly czas mnie zabijaja i musze jedna lokacje przechodzic po kilka razy przez co klimat caly ulatuje. Przeszedłem juz ponad polowe kampani, takze zal mi teraz przechodzic na poziom normal, ze wzgledu na bonusy jakie sie dostaje po łyknieciu gry na hardzie ( przynajmniej tak slyszalem, ze sie cos odblokowywuje  :D )

Co do multi, to pisałem chyba juz kilka postow wczesniej. Wole klimaty battlefielda. Wczoraj fajnie sie gralo team deadmatch 30vs30. Zero lagów. Ludziom lubiacym klimaty halo na pewno przypadnie do gustu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wie gdzie można znaleźć drugi intel w prologu wczoraj szukałem, szukałem i szukałem i NIC... >:(

Help... :'(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie multi bardzoo zassało. Podoba mi się tez patent z nabijaniem expa. Jelsi chodzi o zasięg broni to bardzo dobrze, że zmniejszyli zasięg tego podstawowego M, bo dostaliśmy przecież genialnego marksmana. mi celowanie pasuje dużo bardziej. Tak jakby naturalnie-lewa ręka "podnosi" lufę, a prawym triggerem strzelam jak spustem w prawdziwej broni. To dużo lepsze rozwiązanie niż w jedynce. Poza tym ustawienia sterowania można przecież zmieniać.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi gra sie bardzo podoba gram już ok 2tyg, singiel jak dla mnie idealny :) teraz przechodzę na wyższych poziomach i bawię się dalej wyśmienicie.. co co multi to na początku wrażenia średnie nie moglem się przestawić z tego z R1 ale teraz z dnia na dzień coraz lepiej i mi się spodobało :) wkurza tylko kampienie...co do coopa to pisałem już w tym temacie wcześniej żę jest super ! na początku to tylko w to grałem a jak jest dobra ekipa z hs to zabawa świetna a i dobrze robi na odstresowanie taka czysta rozwałka :) ogólnie gra na mocną 9 :) i czekam teraz na 3 część..:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie macie moze ostatnio (czyli dzisiaj) problemu z uaktualnianiem profilu? Zauwzylem ze juz poszedlem ze stopniem do gory (co widze po prawej stronie pod trojkatem) a w profilu caly czas bez zmian, liczba expa takze bez zmian...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ile czasu jest single? Bo sie przymierzam do tego RSa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 6-9h na normalu, ale żeby zdobyc wszystko to chyba 420h, tak coś pisali. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ God_of_War:

z tymi statystykami nierankingowych to dalem ciala :)....jak moglem tego nie zauwazyc...straszna dupa ze mnie, przyznaje sie

co do pozostalych rzeczy to nie podalem ich aby dyskutowac o tym czy sa minusami gry czy nie.....dla mnie sa i nic tego nie zmieni.....dla ciebie nie sa i tego tez nic nie zmieni....kwestia preferencji....to tak jakbys chcial fana powiedzmy hip hopu przekanac ze muzyka disco jest lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Cytat
Nie macie moze ostatnio (czyli dzisiaj) problemu z uaktualnianiem profilu? Zauwzylem ze juz poszedlem ze stopniem do gory (co widze po prawej stronie pod trojkatem) a w profilu caly czas bez zmian, liczba expa takze bez zmian...

Miałem dokładnie ten sam problem! Nieźle się przy tym wkurzyłem, bo nabiłem pierwszy raz Ribbona 15 kills, a do tego medal ''20 kills without dying'' (medal Assasin)! Naszcęście później wszystko wróciło do normy, a statystyki się zapisały, tyle że później ;) .

caleb - nastąpiła po prostu wymiana naszych spostrzeżeń na temat R2 :D .

Co do statystyk to wiadomo, że wszystkiego od razu nie będziesz wiedział ;P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tamacie aktualizacji profilu:

wieczorkiem bylo ok, po paru h grania brak aktualizacji. Mozliwe, ze profil jest aktualizowany tylko co jakis czas - troche lipa moim zdaniem.

Pozdrawiam

PS Cooperative rzadzi!!! Wciagnelo mnie i to mocno. A w competetive mnie bija... buuu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zawiedziony, że Resistance2 to lipa.  :-[ Lepszy R:FoM od R2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam pytanie o drugim intelu w prologu, gdzie te cholerstwo znaleźć???

Pierwszy był przed hangarem na lotnisku przed rozwaleniem tej wielkiej machiny, więc przypuszczam że drugi powinien też tam gdzieś być, chyba... bo potem zaraz się kończy prolog.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Cytat
Jestem zawiedziony, że Resistance2 to lipa.  :-[ Lepszy R:FoM od R2.

ale jaka lipa ? singiel jest lepszy niz w 1 , grafika lepsza , multi jest inne czy gorsze to zalerzy na poczatku tez tak myslalem ale pogralem troche i zmienilem zdanie nie jest tak zle jest poprostu innaczej i trzeba sie przyzwyczaic do tego swietny coop.. w czym jest gorszy od 1 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja znalazłem tylko jedną wade, kampania jest za krótka. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko czy jest jakiś sposób aby zabić te zmutowane rybki w wodzie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
  Cytat
Ponawiam pytanie o drugim intelu w prologu, gdzie te cholerstwo znaleźć???

Pierwszy był przed hangarem na lotnisku przed rozwaleniem tej wielkiej machiny, więc przypuszczam że drugi powinien też tam gdzieś być, chyba... bo potem zaraz się kończy prolog.

To jest drugi Intel .

Zaraz po tym gdy zostaje wypuszczony ten potwór musisz iść po schodach do góry . Pierwszy intel jest na końcu schodów które prowadzą w drugą stronę .

Marcel - nie można tych rybek zabić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby można było zabić te rybki to byłoby za łatwo. Jest kilka miejsc gdzie rybki fajnie uniemożliwiają swobodne pluskanie się w wodzie. Też się na początku zdziwiłem. Mogli to jakos racjonalnie wytłumaczyć. Bardzo podoba mi się ich animacja i to jak widać ich ciała po wodą gdy pływają. Genialne.

Mam pytanie: czy da się wyjść z lobby przed grą jak wezmę: competitive-play-play ranked match: w tym momencie wrzuca mnie do lobby przed gra, ale nie mogę z tamtąd wyjść jak stwierdzę, że np. mapa jest za mała albo zawodnicy za dobrzy jak na moje umiejętności. Mogę wyjść z danej gry dopiero po jej odpaleniu jak już jestem na mapie...

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  Cytat
To jest drugi Intel .

Zaraz po tym gdy zostaje wypuszczony ten potwór musisz iść po schodach do góry . Pierwszy intel jest na końcu schodów które prowadzą w drugą stronę .

Marcel - nie można tych rybek zabić .

Chodzi ci o Deadelusa( czy jakoś tak), tego potwora co się go zabija na końcu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
  Cytat
Chodzi ci o Deadelusa( czy jakoś tak), tego potwora co się go zabija na końcu?

Ale pojechałeś :) Specjalnie napisałem potwór żeby spoilera nie było .

Tak , to o niego chodzi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi