szpynda 0 Napisano 11 Sierpień 2010 Kolejna gra która skłania mnie do zakupu PC. Właśnie przeszedłem demko na PS3 i w przeciwieństwie do innych nie widzę różnicy w framerate w wersji PS3 vs. X360. Nic mi nie zamula ani nie ścina - może dlatego, że mam pusty dysk? Natomiast widzę różnicę w grafice. I to wielką ale to przecieżstara wersja demo, prawda? No, powiedzcie, że to prawda! Z taką grafą to będzie ciężko przejść na X0, a co dopiero na PS3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sebek1991 1 Napisano 11 Sierpień 2010 Moje odczucia po zagraniu w demo Mafii II: Po waszych komentarzach myslałem, że jest bardzo strasze, aczkolwiek po odpaleniu gry na mojej czarnulce okazało się, iż nie jest tak strasznie. Brakuje mi jakości trawy jaka jest na PC oraz mogli by dopracować tekstury budynków. Jężeli chodzi o frame to podczas jazy tuningowanym autkiem po mieście nie spowodowało spadku, jadynie spadek odczułem w winiarni ale na chwilkę. Jak dla mnie port na ps3 nie jest aż tak zły i można grać lecz gra nie jest warta w tym momencie 200zl, jak stanieje gdzieś do 100 zł. Rzeczą, która spowodowała prawdziwy wybuch entuzjazmu to epickie wejście do sklepu za pomocą nogi( THIS IS SARTA). No way :ninja: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radosiewka 2 Napisano 11 Sierpień 2010 Grałam wcześniej na Xboxie w 4 rozdziały w siedzibie Cenegi i teraz w demo - i jest OGROMNA różnica. Na PS3 krawędzie są brzydsze, cut-scenki też, raz głos postaci mi się dziwnie zmutował. Nie wspominając o pop-upach budynków itd. Bardzo się zapaliłam na tą grę, ale jeśli ma tak wyglądać na PS3, to chyba będzie to pierwsza od kilku miesięcy gra na PC którą kupię. Szkoda... Na TV na pewno lepiej by mi się grało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceman154 0 Napisano 11 Sierpień 2010 U mnie to samo. Zdziwiony byłem o co biega, głos się zmutował gdzieś :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba_K_2 108 Napisano 11 Sierpień 2010 W końcu porównałem wesję PC z PS, no do wacława co jest grane... Na PC gra jest fajna, chociaż niczym szczególnym się nie wyróżnia. Na PS z taką płynnością i migotaniem tekstur po prostu ssie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xpolx2 2 Napisano 11 Sierpień 2010 Ja tylko czekałem na Mafię 2. Mimo wad i tak kupię, bo dla mnie liczy się rozgrywka, a nie grafika, AA itp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slababateria 20 Napisano 11 Sierpień 2010 Mnie to demko napaliło na grę. Po raz pierwszy odkąd mam konsolę poczułem się jak na pececie. Brzydka grafika, framedropy i jedna zawieszka. Suuuper. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hanti 15 Napisano 11 Sierpień 2010 Siędzę już nad tym demkiem kawał czasu , z początku przeraziłem sie po wyjściu z domu Vita. Niezły szok , w dodatku opisane przez niektórych wcześniej bugi tym bardziej wzmożyły u mnie panikę. Jednak po kilkudziesięciu minutach gry nie zauważyłem większych błędów.Cały problem polega w kwestii technicznej. To mnie pociesza , ponieważ sama rozrywka jest tym czego oczekiwałem. Zresztą jest to prezentacja demka sprzed pół roku , więc możemy spodziewać się zmian. W demie irytował mnie fakt , że Vito nie potrafił strzelać na oślep za osłony - seria z Tommy Guna za ściany daje sporo frajdy Również reakcja przechodniów na wyciągnietą broń , a raczej jej brak 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiateK 14 Napisano 11 Sierpień 2010 He... co Wy tak narzekacie na to demo? Przecież przed samą grą pisze, że to jeszcze nie jest efekt finalny. To demko było już jakiś czas temu widoczne w Gameplay'ach, dlatego myśle, że poprostu teraz udostępnili to wszystkim. Jedyne do czego się przyczepić mogę to spadki framerate'u. Czasami denerwuje chwilowy brak płynności, ale to się zdarza nawet w BF:BC2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Juve1989 1 Napisano 11 Sierpień 2010 (edytowane) No pograłem w demko , troszke mało nad dali do dyspozycji , ktuciutkie , grafiki nie ocenie bo grałem na daremnym wyswietlaczu :P. Ale musze przyznac ze jedyne co mi sie narazie nie podobało to troszke AI, przeciwnicy mają taką samo mozliwość skochwania sie fajnie za scianą a wychodzą jak kaczki :P, ale gra ma dobry klimat , to tylko bardzo okrojona wersja demo ale poczułem to co kiedyś w mafii, kupie napewno. P.s nie zauważylem zadnego braku płynności Edytowane 11 Sierpień 2010 przez Juve1989 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej19 2 Napisano 11 Sierpień 2010 demko pobrałem,zagrałem a po skończeniu okazało się że lepiej się bawiłem podczas mafii 2 niz podczas jakielkolwiek misji w gta 4. grafika to nie wszystko 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hanti 15 Napisano 11 Sierpień 2010 (edytowane) Pół roku to masa czasu na zmiany w kodzie gry. Zresztą porównajcie demko sprzed pół roku , a materiał wypuszczony do sieci na ps3site. zdrada jimmyego Wszystkie smaczki typu trawa czy krzaki bądź wyrównanie krawędzi co zostało wytknięte w niejednym porównaniu tutaj mija się z prawdą. Mój preorder może czuć się bezpieczny Edytowane 11 Sierpień 2010 przez hanti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz 76 Napisano 11 Sierpień 2010 P.s nie zauważylem zadnego braku płynności Ja również . lepiej się bawiłem podczas mafii 2 niz podczas jakielkolwiek misji w gta 4. grafika to nie wszystko ^ Bo w IV również jej nie ma :laugh: hahaha , i ogólnie rockstar wszystkie ostatnie gry partoli ( iv , eflc , rdr ) , nie pamiętam kiedy dobrą grę ostatnio zrobili . Mafia dużo wyższy poziom niż gta , gta mocno kuleje z grafiką , przycina się , zwalnia , nie ma klimatu , do tego zwalili fabułę . W Mafii jest wszystko , czuć ten gangsterski klimat , i się za to model jazdy wybitnie nie podoba . Natomiast gra jest płynna , a grafika mi nie przeszkadza , w przeciwieństwie do gta , w które się grać odechciewa . Ja na przykład rozróżniam 3 typy grafiki w grach , ładną - zachwyca , normalną - nie zachwyca , nie odrzuca oraz tragiczną - aż grać się nie chce . Mafię jak najbardziej zaliczam do tej drugiej , nie bije na tyle po oczach , żeby psuło zabawę , aczkolwiek cały czas liczę , że wersja finalna będzie lepsza . I ponowię jeszcze moje pytanie , czy coś z Wrocławia planuje kupić angielską Mafię ? Jak tak , prosiłbym o wiadomość PW , miałbym pewną sprawę do takiej osoby . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vincii 3 Napisano 11 Sierpień 2010 Mnie demko utwierdziło tylko w przekonaniu jak RDR jest dobrą grą :) Strzelanie jest okropneeeee! Strzelba ma fajny odrzut ale co z tego jak z pistoletu jest mizernie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 11 Sierpień 2010 Po zagraniu w demo jestem optymistycznie nastawiony do tej gry:p to prawda ze gra jest mocno nie dopracowana ale wydaje mi się ze w dniu premiery będzie dopieta na ostatni guzik.demo ma już kilka miesięcy i przez ten czas napewno szlifuja swój produkt żeby nie odstawal od x360 + poprawiają inne nie dorubki .myślę ze na darmo nie mówili na e3 o najlepszej wersji na ps3 (chyba ze o co innego im chodziło :P) Co do samej rozgrywki to napewno będzie klimatyczna i wciagajaca. Szkoda ze napisy są mikroskopijnuch rozmiarów . Raczej nie kupię w dni premiery ale kiedyś napewno powroce do tego tytułu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 11 Sierpień 2010 Doszedł do mnie dzisiaj magazyn, tak więc zainteresowanych zapraszam do zaznajomienia się z ekskluzywną recką Mafii 2 na łamach Dzieki za skany, recka przeczytana i w sumie tak jak sie spodziewalem, ot sredniak. Ale przyznam sie tez ze z pol roku temu do glowy by mi nie przyszlo aby mafia 2 w jakiejkolwiek recenzji dostala ponizej 8 ... PS. A sa tam moze skany Kane and Lynch ? (jak cos podeslij mi na PW) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Antimadridista 1 Napisano 11 Sierpień 2010 Wydaje mi się że nie musicie rozpaczać, bo widziałem porównianie grafiki pomiędzy PC, PS3 a Xbox'em 360 i powiem tak - wielkich różnic nie widzę. http://www.gram.pl/news_8QfjGum3_Mafia_II_porownanie_jakosci_grafiki.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sniq 1 Napisano 11 Sierpień 2010 ludzie to jest przeciez DEMO!! i na dodatek przygotowane pół roku temu wiec o co wam chodzi to tak jak by oceniac teraz gt5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SouL 4 Napisano 11 Sierpień 2010 ludzie to jest przeciez DEMO!! i na dodatek przygotowane pół roku temu wiec o co wam chodzi to tak jak by oceniac teraz gt5 Dobra, dobra. Już mnie nie czaruj. Nie mam 15 lat i kręconych włosów, żeby wierzyć w takie pierdy, że to demko było przygotowane pół roku temu. Jeśli było, to mogli to wtedy wypuścić, a nie na 3 tygodnie przed premierą światową. Jeśli chodziło im o krypto-reklamę własnego produktu, to gratuluję Czechom osiągnięcia celu. Ja w każdym razie nigdy nie byłem graficznym purystą, gdzie wszystko musi być piękne i ładne, bo wielokrotnie powtarzałem: Grafika < Grywalność. Ale jak mi animacja podczas większej zadymy sprowadza się do poziomu 'slideshow' to chyba coś tutaj nie "halo". Potem porównania PC>X> długo nic i PS3 sprawiły, że poczułem się jak świnia po pierwszym szlagu. Totalnie zdezorientowany, czekając ażeby mnie ktoś życzliwie dobił, co bym się już nie musiał męczyć. Zbyt często devsy traktują naszą konsolę po macoszemu. A widać na przykładzie innych gier, że jak się chce to się potrafi. Nie będę wydawał tyle samo kasy co reszta, za produkt gorszej jakości, który był 'picowany' przez tyle lat by raptem oddać 12h singla, połamane tekstury i kulawy frame-rate. Pusty śmiech mnie ogarnia. Doczytałem do tego recenzję i jak się okazuje, sama historia nie jest też pierwszej jakości, czyli najważniejszy atut Mafii II został właśnie wytrącony. Dziękuję, wezmę Shank'a w tym miesiącu, przynajmniej tam od początku widać czym ten produkt jest, a nie czym ma być. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sniq 1 Napisano 11 Sierpień 2010 Dobra, dobra. Już mnie nie czaruj. Nie mam 15 lat i kręconych włosów, żeby wierzyć w takie pierdy, że to demko było przygotowane pół roku temu. Jeśli było, to mogli to wtedy wypuścić, a nie na 3 tygodnie przed premierą światową. Jeśli chodziło im o krypto-reklamę własnego produktu, to gratuluję Czechom osiągnięcia celu. Ja w każdym razie nigdy nie byłem graficznym purystą, gdzie wszystko musi być piękne i ładne, bo wielokrotnie powtarzałem: Grafika > Grywalność. Ale jak mi animacja podczas większej zadymy sprowadza się do poziomu 'slideshow' to chyba coś tutaj nie "halo". Potem porównania PC>X> długo nic i PS3 sprawiły, że poczułem się jak świnia po pierwszym szlagu. Totalnie zdezorientowany, czekając ażeby mnie ktoś życzliwie dobił, co bym się już nie musiał męczyć. Zbyt często devsy traktują naszą konsolę po macoszemu. A widać na przykładzie innych gier, że jak się chce to się potrafi. Nie będę wydawał tyle samo kasy co reszta, za produkt gorszej jakości, który był 'picowany' przez tyle lat by raptem oddać 12h singla, połamane tekstury i kulawy frame-rate. Pusty śmiech mnie ogarnia. dobra zobaczymy po premierze ja zamowilem pre-order i po tym jak zalancze gre na konsoli i reszta graczy, ktora kupila ten produkt bedzie sie plakac,zal-ic albo pod wrazeniem czeskiego produku, teraz to my mozemy sobie spekulowac tak jak nad ps4 i gt5 jak pisalem wyzej taka prawda i . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lukasz 76 Napisano 11 Sierpień 2010 ludzie to jest przeciez DEMO!! i na dodatek przygotowane pół roku temu wiec o co wam chodzi to tak jak by oceniac teraz gt5 dobra zobaczymy po premierze ja zamowilem pre-order i po tym jak zalancze gre na konsoli i reszta graczy, ktora kupila ten produkt bedzie sie plakac,zal-ic albo pod wrazeniem czeskiego produku, teraz to my mozemy sobie spekulowac tak jak nad ps4 i gt5 jak pisalem wyzej taka prawda i . Dokładnie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saracen 84 Napisano 11 Sierpień 2010 Jak słaba jest wersja na PS3 w porównaniu z xboksem to macie porównanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 11 Sierpień 2010 Porownanie cutscenek to mozna sobie wsadzic w d**e, niestety, ale cutscenki praktycznie wszedzie sa identyczne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EvilGucio 3 Napisano 11 Sierpień 2010 (edytowane) Jedyne co teraz zauważyłem i mnie to tak trochę bardziej drażni to doczytywanie się cieni nawet tych obiektów które są blisko nas na przykład jak jedziemy samochodem, to widzimy elegancko model samochodu ale jest jeszcze bez cienia pod nim i po chwili gdy pojazd jest blisko nas, cień pojawia się już w odpowiedniej jakości i zresztą tak samo jest ze wszystkimi z cieniami (drzewa itp). Druga sprawa to znikające samochody! Tzn. zostawimy samochód na parkingu, odejdziemy kawałek i już naszego auta nie ma :(, stojące w szeregu samochody - po odejściu kawałek od nich zmieniają się na inne lub również znikają. Denerwuje mnie to o tyle o ile w pierwszej Mafii można było sobie objechać całe miasto i wrócić a nasze auto wciąż pozostawało na swojej pozycji na której je zostawiliśmy i nie znikało a na radarze widniało jako mały biały prostokącik. Z tego względu, że uwielbiałem pierwszą część i czekałem bite 8 lat na druga - jestem jak najbardziej zadowolony i nie zawiodłem się a to jeszcze bez poznawania i odkrywania fabuły :) Jest wiele fajnych szczegółów jak na przykład po zamknięciu maski czy bagażnika zawieszenie lekko się ugina czy na przykład postać Vita podczas ostrego hamowania przechyla do przodu - no sporo jest do wymieniania bo osobiście sprawdziłem kupę mało ważnych pierdółek ale dodających smaku Myślę, że gra spodoba się każdemu dla kogo pierwsza część Mafii była czymś więcej niż tylko kolejną grą do zaliczenia. Edytowane 11 Sierpień 2010 przez EvilGucio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RaFaLiK37 39 Napisano 11 Sierpień 2010 Jak słaba jest wersja na PS3 w porównaniu z xboksem to macie porównanie Mi się te cutscenki na ps3 bardziej podobają ale jest to minimalne. Przydaloby się porównanie rozgrywki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach