Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem skąd ta trwoga, to przecież forum i ja nie widzę nic dziwnego w tym, że rozmawiamy nie tylko o samych wyścigach ale i aspektach organizacyjnych (i innych, np. obyczajowych :)). Powiem więcej, dzięki temu nie ma nudy a i poznajemy się nieco lepiej :) Wątek z organizacją tabeli zyskał zdecydowanie zbyt wielką ekspozycję ale ja się Plebanowi nie dziwię bo dla mnie układ też nie jest logiczny (chodzi o osoby z DNS, które są w tabeli wyżej niż te z DNF). Myślę, że gdyby nie oschła odpowiedź Nervusa na początku to by Pleb nie drążył i tyle. Wątek Yogi vs. Ziemniak jest idealny do popcornu, zasiadasz i czytasz :D Wybaczcie, ale gadki tylko i wyłącznie o motoryzacji świadczyły by tylko o bezpłciowości tej społeczności a tak mamy wymianę zdań, poglądów, dzieje się, ludzie mają swoje zdanie. 

Krytycy dyskusji - wyluzujcie, przecież nikt Wam nie nakazuje uczestniczyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

laker - bo się wnerwie za momencik. Chce się do jasnej anielki dowiedzieć o co tutaj chodzi. Z nikim się nie kłócę, co najwyżej prowadzę dyskusję, a w tej chwili chcę uzyskać informacje.

A takie posty jak Twój powodują buzowanie krwi w żyłach.

Nikt nie narzeka bo może cała reszta ma to w dupie?

Edytowane przez plebann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Najpierw jeszcze słowo co do dublowania Tomek/Nervus.  Śmigneliśmy wczoraj fajny trening z Tomkiem i Innymi i udało się na ten temat pogadać. Okazało się że cała sytuacja wynikała zwyczajnie z krótkiego stażu jaki mamy we wspólnej jezdzie. W tej sytuacji Nervus czekał aż Tomek Go dogoni i zasiądzie na zderzaku , by płynnie , bez niepotrzebnego hamowania Go puścić. Tomek znowuż w czasie pogoni od 20 do 23 lapu jechał ostrożniej i specjalnie nie instalował się na zderzaku Nervusa w obawie przed stłuczką i błędem, szczególnie bez ABS. Hamowanie bez ABS jest bardziej niebezpieczne szczególnie gdy ma się z przodu inne auto. Nie ma w tym zdarzeniu niczyjej winy. Nervus jechał jak zwykle i  był gotowy na dubel w momencie zmniejszenia dystansu a Tomek teraz już wie że w przypadku ścigantów GTbN nie musi obawiać się zmniejszenia dystansu , bo gdy się to stanie zostanie bezpiecznie i profesjonalnie puszczony :thumbsup:

Plebann , by zakończyć temat tabelki. Chodzi o to aby było jak najprościej . Jest jedna zasada której się trzymamy:  W tabelce startowej umieszczani są wszyscy zgłoszeni do eventu zawodnicy , dorobek punktowy to zero a kolejność ustawienia zgodnie z alfabetem. Po starcie eventu o kolejności decyduje ilość punktów , a gdy zawodnicy mają tą samą ilość punktów o kolejności decyduje alfabet:) Jeśli ktoś startował a nie ukończył i ma 0 pkt a ktoś nie startował jeszcze i też ma 0pkt to o kolejności decyduje ...alfabet:) Jeśli ktoś pechowo zgarnia punkty ujemne to ląduje na końcu listy , aż się wygrzebie ( a stanie się to na pewno:)  Prosty system , sprawdzający się od lat i nie wymagający zbędnych kombinacji:)

I na koniec , jeśli komuś przeszkadza mój ''kłopot '' z Ziemniakiem to sorka. Jesteśmy ludzmi, funkcjonujemy w społeczności i każde emocje są tu naturalne:) Jest jedna!! osoba w Naszym gronie której nie ścierpię i tyle. Przez ponad rok wyczerpywała się moja cierpliwość i po wtorkowych Ziemniakowych!!( nie moich) wpisach ostatecznie się wyczerpała. Powiedziałem co o tym sądzę i zdania nie zmienię.Postanowiłem potraktować deklaracje Ziemniaka poważnie i profesjonalnie:) Cytować Go po raz kolejny mi się nie chce. Jeśli kogoś to bulwersuje to niech nie czyta , ja ze swojej strony nie będę już tego tematu poruszał, tyle:) Ostatecznie może po raz kolejny zmienić Nick i dołączyć z czystą kartą, oby tylko ponownie ''szydło nie wyszło z worka''  :sick:

Przepraszam Wszystkich urażonych, na co dzień jestem miłym misiem ale w takich tematach bywam wrednym sk...

Sory Cienglasz , będziesz musiał znalezć nową telenowelę do popcornu:)

Edytowane przez dr-yogi-reborn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yogi- jeszcze słowo o tabelce:

Wiem, że jest zasada, której się trzymacie. Może by warto zrewidować poglądy, czy ta zasada ma cokolwiek wspólnego z logiką (bo zdaje mi się, że nie tylko ja tutaj dostrzegam jej brak).

"A ja, co nigdy nie czytam lub przynajmniej mało, Wiem, że tak jest najlepiej, jak przedtem bywało".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, tam - z mojej strony czyta się ciekawie, można się coś o historii GTbN dowiedzieć, poczytać o korzeniach, sytuacjach...Co do Waszego konfliktu to trudno rozsądzać bo - z mojego punktu widzenia - nie rozumiem jazdy na Ziemniaka. Zakładam, że każdy ma prawo do nieobecności i ryzyka DC (faktem też jest to, że mieliśmy ostatnio kilka wyjść z pokoju na tzw. wkurwie (niektórzy chyba na recydywie nawet) i tam jakiejś specjalnej jazdy na to nie widziałem - wychodzi na to, że jakaś tendencja w podejściu do Ziemniaka jest skoro jego domniemane fałszywe DC jest oceniane bardzie srogo niż "in-your-face" wyjście kogoś innego). Z drugiej strony jestem tu krótko i historii z udziałem Ziemniaka po prostu nie znam (tak jak i samego Ziemniaka - być może faktycznie jest potwornym ściemniaczem i zręcznie odrzuca Twoje argumenty o nierzetelności ;)) i nie można wykluczyć, że coś w tym co piszesz naprawdę jest. Jeśli nałożę na to moją ocenę Twojej osoby to już całkiem mam mętlik we łbie :) Uważam, że to głównie dzięki Tobie mamy tutaj tak fajną atmosferę a powitania w race roomie zdążyła polubić już i moja żona :) 

Ziemniak jest dla mnie w absolutnej czołówce GTbN jeśli chodzi o poziom jazdy - należy mu się za to szacunek. Oczywiście nie zwalnia to od starania się i przestrzegania standardów ale to przecież nic wyjątkowego bo mamy tak wszyscy. Proponuję po prostu podchodzić do każdego tak samo, przekreślić to co działo się w przeszłości i zacząć zapisywać czyste karty. Jeśli ktoś zawali to sytuacja jest ewidentna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jakieś rewelacje ze zmianą nicka... Ta sytuacja do złudzenia przypomina tą z posłem Macierewiczem i jego wersją prawdy smoleńskiej. Do takich ludzi po prostu mi już ręce opadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, solidne wzmocnienia prosto z MoParts :) Nowe części tuningowe wzmocnią od poniedzialku team Shelby

Wlasnie zakupilem T500, a moja stara, dobra G27 wedruje w rece Tomka,

Strzezcie sie!!!! :) :) :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEHE dobry wybór Smokey :thumbsup: Będzie radocha od poniedziałku :biggrin:

Ktoś dzisiaj coś trenuje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Od poniedziałku to raczej nie, bo planowana jest sześciogodzinna konserwacja psn od 18.

Yogi, ja za jakiś czas planuję trochę pośmigać. 

Przed chwilą zassałem abdejcik ważący prawie 1,5 GB. Półprzytomny wchodzę na Gtplanet a tam info, że już jest. Pomyślałem trzeba ściągnąć bo przed wyścigiem mogę nie zdążyć. Miałem pobrać, zainstalować i wyłączyć bo brak czasu, ale nie mogłem się powstrzymać żeby chociaż luknąć. Super wyglądają te bolidy. Oprócz dodatków dotyczących Senny mamy jeszcze Mitsubishi VGT. Musiałem też zobaczyć zmienione tory. Brands Hatch ma inny tylko jeden(chyba) zakręt, ale Monza jest kozacka i ten współczesny to praktycznie inny tor, który mnie już powoli nudził. Nie jeździłem, śmignąłem tylko padem 1 okr. aby obczaić układ. Do wieczora!

Edytowane przez piotras3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy robił ktoś set pod Silverstone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No klimat dodatku fajny. Nie mogłem się powstrzymać i machnąłem srebro dap kartem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to może mnie oswieć jaki sens ma tabela w takiej formie jak teraz? Po co umieszczać tam "duchy", dla zaciemniania obrazu?

Nie będę Cię "oświecał", bo już mnie nudzi Twoje ciągłe marudzenie. Szkoda mi energii. Najpierw prowadziłeś krucjatę o opony i abs..., które wg Ciebie były bez sensu. Bezskutecznie. Następnie czepiłeś się kary dla Blacka, jakby to miało jakiś związek z Twoją osobą. Teraz wsiadłeś na tabelkę... Bo zła jest. Albo inaczej nie umiesz zaistnieć, albo jesteś zwyczajnie złośliwym trollem. Wprowadzasz niepotrzebne nikomu zamieszanie i podnosisz poziom mojego wkur*****. Nie robię tego wszystkiego, żeby się wkur**** i użerać z "ciągle niezadowolonym". Daj sobie spokój, albo poszukaj sobie innej osoby, której będziesz udzielał konstruktywnych uwag  :sick:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zycze wam milego scigania dzisiaj :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nervus, naszła mnie taka myśl. Skoro mamy jechać Monze w tym evencie, to może zamieniłbyś na tą z 80'(jeśli oczywiście jest dostępna online) Myślę, że zajebiście by pasowała do klimatu aut. Co o tym sądzisz? 

Filmik z Lotusem na Monza: 

a tu Ralt F3 na Brands Hatch: 

Chyba się ostro wzięli za dźwięki :biggrin: Edytowane przez piotras3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wytrzymałem presji. Z molestowałem kuriera i za drobna dodatkową oplatą, kierownica ma byc u mnie juz jutro rano :). Ciekawe jak spędzę weekend :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie dam rady dziś pojechać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Senna mocno kusi ale na wyścigu jestem obowiązkowo. Mam nadzieję, że jednak parę osób się pojawi. Ferrari!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Napiszcie prosze jak wyglada podium i jak schelby wypadly chyba sie nie doczekam az Nervus uzupelni nieskazitelnie przejrzysta tabelke :) - aluzja do plebanna nie do Nervusa

Niestety w pon pracuje i przyszly piatek tez pracuje :( - do dupy z taka robota :)

Plebann to zarcik byl nie wk...aj sie pozdro:)

Edytowane przez laker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sciagam uptade ale chyba we wtorek bedzie mi dane wyprobowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Udany wyścig dla stajni Mercedes. ;-) ja fajnie poscigalem się na pierwszych okrążeniach z yogi, Nervus, cinglasz, pleban. Potem równe tempo I jazda za tomek i ziemniak. Ziemniaki popełnił dwa błędy po których wyprzedza go tomek a przy drugim błędzie ja. Coś niewyraźnie jechałeś ziemniak jak na ciebie. Do końca jadę za tomekdaria. Tutaj mała uwaga. Zdarzało ci sie jechać za szeroko z wykorzystaniem szerokiego pobocza. W takich sytuacjach jeżeli prowadzi to do zyskania czasu powinieneś zdjąć nogę z gazu... Moim zdaniem miałeś conajmniej kilka takich sytuacji. Zwróć na to uwagę. Podsumowujac super ściganie I super P4. Niestety to mój ostatni start w tym evencie. Do zobaczenia po 16 czerwca... Mam nadzieje ze bez ABS ;-)

Edytowane przez pela222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki plebann. Domyslam sie ze piotras DC tomek podium brawo dziwi mnie 8 lokata -lalek cos nie poszlo?

Ziemniak na 5 nizej niz tomek pojawil sie na mecie udowadniajac ze tez potrafi przegrywac- brawo ziemniak

Yogi i Nervus w polowie stawki czego sie spodziewalem -sorki chlopaki ;)

Domyslam sie tez ze wyscig sie opoznil i to sporo bo Smokey zdazyl oproznic butelke :) - 14laps w Monaco pokazales ze potrafisz jezdzic wiec strzelam ze to wlasnie tak bylo

Tomek lepszy best lap od Ziemniaka? Chyba cie nie docenilem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie słabo. Rozbity samochód na początku i przez resztę wyścigu jazda z 1:30 straty w samotności. Dobrze, że pod koniec nawinął się Nervus i się elegancko pościgaliśmy :thumbsup:  Dzięki stary za fajną walkę. Szkoda, że zabrakło mi paliwa, bo czuję że bok w bok do samego końca by tam było, a tak musiałem zjechać na ostatnim kółku i ganiać za Tobą. Graty dla Tomka i Peli :thumbsup: I dla Jaskiego - wiadomka ;)

Roberto nie dokończyliśmy naszej rozmowy w pokoju, ale co by nie było to wierz mi, że Jaguar wcale nie jest taki zły jak się Tobie wydaje. Po prostu trzeba trochę więcej popracować na torze przed zawodami, a update ściągać kiedy się idzie w kimę :P

Ostatnio zrobiło się trochę kontrowersyjnie w tym temacie, więc od razu wyjaśnię dzisiejszy wypadek: Plebann, nie wnoszę o karę dla Ciebie, ale pamiętaj że kiedy wylecisz z toru to nie wracaj w taki sposób, jak to zrobiłeś dzisiaj. Zatrzymaj się, przepuść wszystkich i pojedź dalej, nie wracaj na wydre, bo jak widać to się źle kończy. Nie masz wtedy żadnych praw, a za taką akcję jak dziś normalnie jest kara z automatu.  

PS. Pela, zawsze mam polewkę, kiedy nie odmieniasz nicków. Domyślam się skąd masz taki nawyk i rozumiem, chociaż czasami brzmi to komicznie :laugh: 

Pozdro :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam team Shelby ale już przed startem byłem wykończony. Fakt że wystartowaliśmy o pòłnocy jeszcze dołożył do tego swoje trzy grosze.Pela, w momencie gdy przed Tobą efektownie wyleciałem w piach dosłownie zaczęłem zasypiać i przegapiłem punkt dohamowania. W ogòle ilość piaskownic i spinòw jakie zaliczyłem trudno zliczyć. Szkoda, bo przy pechu Piotrasa miałem realne szanse by powalczyć o P2. Z BL coś źle pokazuje, jestem pewien swojego BL 2:31,000, a tak wogòle gdy nie spinowałem i nie odwiedzałem pobocza to jechałem tempem 1:32. Obiecuję że się poprawię w poniedziałek, tylko proszę startujmy o czasie. Gdy człowiek tak wcześnie wstaje czasami dodatkowa godzina snu jest na wagę złota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkowity brak czasu i praca non-stop spowodowała moją nieobecność.Raczej tak zostanie do września.Do tej pory proszę mnie nie brać pod uwagę.Będę zaglądał na forum bo jest tu naprawdę ciekawie!  :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi