Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda że Porsche LMP1 nie ma w grze , ale to chyba debiut dla tej marki w tegorocznym Le Mans??

Przecież Porsche startowało w Le mans w latach 60,70,80 i 90. Nie wiem jak ostatnio ale chyba startowało jakieś kilka lat temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś takiego usłyszałem w komentarzu Eurosportu przy aktualnej sesji treningowej:) Nie byłem pewny czy chodziło im o debiut w ogóle , czy debiut po jakiejś tam przerwie, dla tego dodałem znak zapytania:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Mattaman nic nie wywiesił, więc zapodaję info w temacie GT by Night. 

W sobotę, 14/06 rusza Le Mans 24H organizowany przez nas :biggrin: Nakręceni prawdziwym wyścigiem wskoczymy w nasze bolidy i jaaazda!

START 22:30, czas trwania 3h, pogoda zmienna (60), upływ czasu x8 (powinno upłynąć 24h), auta LMP 700 670 PO, auta GT 600 580 PO (jeśli będą chętni), opony dowolne, tuning dozwolony, zużycie szybkie normalne (wszystkie pomoce off, ABS 1). To chyba najważniejsze dane. Czas rozpocząć swoją drogę do zwycięstwa w Le Mans 24H.

Zapraszamy WSZYSTKICH chętnych! Każdy kto jest zdecydowany na start proszę o kliknięcie "Lubię to", da nam to pojęcie o liczbie zainteresowanych.

Na zachętę foto relacja z naszego ostatniego wyścigu na Monza. Grande Finale aut historycznych :biggrin: ==> https://www.facebook.com/media/set/?set=a.263538543833819.1073741900.141213779399630&type=3&uploaded=24

Edytowane przez NERVUS_PL
  • Like 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o mnie to 3godz lemans brzmi jak marzenie ale nie jestem pewny czy sie wyrobie zapiszcie mnie obojetne w czym gt lub lmp1 chce jechac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmignąłem niedawno mały trening LMP1:) Świetna jazda , zasadzam się na Merca Saubera lub Mazde Stealth Model lub Toyota One lub Audi R18 hehehehe tyle fajnych furek:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nervus, może dodałbyś info o LM w nazwie tematu? Może przez to zwiększy się zainteresowanie i pojechał by ktoś kto nie koniecznie z nami śmiga w pon i pt.

Jeśli chodzi o Lmp to jarają mnie te starsze, które są dostępne w grze jako Premium - Mazda 787B, Merc Sabuer i Jaguar XJR-9. Ale przed chwilą naszła mnie myśl o Delta Wing(czy jakoś tak) Jest możliwość pojechania tym autem? W GT są dostępne dwie wersje różniące się chyba tylko mocą.

Edytowane przez piotras3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie by bylo jak bysmy pojechali autami z tej samej epoki GTONE albo clk gtr obok delty jeszcze jakos wyglada ale auta grupy C to juz inna bajka zaraz ktos wymysli ze pojedzie ferrari albo fordem gt40 z lat 60-tych i zrobi sie parodia wyscigu ja bym zaproponowal auta od 1997 w zwyz lepiej by to wygladalo i bardziej przypominalo wspolczesny wyscig wtedy wsiadlbym chetnie do clk-gtr

fajnie jak by byla jakas lista jak orzed eventem aut tuningowych wiedzialbym jakie auto kupic akurat mam 2 dni wolnego wiec cos bym posmigal

Piotras frekwencja to nie wszystko lepiej pojechac w 10 niz w 16 z jednym debilem ktory popsuje caly wyscig wiec jak cos to zapraszajcie znajomych ja moge wyslac msg do kilku zagramanicznych friend_ow jak chcecie- chlopaki jezdza czysto ale pewnie nie znaja zasad jakie mamy u nas a to moze prowadzic do nieporozumien zreszta tez na poczatku strasznie narzekalem na te "glupie" zasady a teraz jest ok :)

Edytowane przez laker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapisywać się do Le Mans! Jak nie będzie min. 10 chętnych, to dla mnie trochę bez sensu jechać 3 godzinny wyścig.

Laker, nie ma za dużo współczesnych aut klasy LMP w GT. Twój CLK GTR to chyba nie klasa LMP ani GTE(ale jeśli już to bardziej GT?) więc by raczej nie mógł pojechać. Delta Wing to bardziej ciekawostka i chyba nie ma sensu się mierzyć w niej z innymi autami.

Edytowane przez piotras3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz konkretna zmiana klimatu :biggrin:  Wszyscy wsiadamy do tego samego auta i ........rura :biggrin:  :biggrin:  :biggrin:  :biggrin:  Mega szybki bolid , ale nie za szybki, tony przyczepności i fura miodności :biggrin:  Brak ABS nie ma tu żadnego znaczenia . Wciskając hamulec do dechy i tak nie da się zblokować kół. Mam gęsią skórkę jak myślę o tym bolidzie :biggrin:  Cienglasz nie odpuszczaj. :)

Problem mam teraz głównie z czasem, więc to nie tyle odpuszczanie co niemożność :) Jeśli będę miał chwilę to chcę jednak wpaść na trening i przetestować tą maszynę przy braku abs, ciekawy jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotras ja tam chętnie pojadę w Le Mans, tylko gdzie jest lista ??
Co do F3 na Brands Hatch to oczywiście jadę jeśli jest miejsce ale też nie mogłem namierzyć listy.

Help :biggrin:

Edytowane przez WRL_CATANI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra juz sie nie wcinam w sprawy organizacyjne ale chcialbym wiedziec jakie mam auto kupic na lemans clk-gtr to auto klasy gt1 ale juz clr ktorym Webber wykrecil backflip-a to stara grupa gtlm-prototype w 99 zdobyl pole position przed toyota GtOne i bmw v12lmr i blizej mu do lmp1 niz np nissan delta wing i nie mylcie prosze grupy C z lmp1 to tak jak bysmy wystartowali rajdowym autem grupy B np lancia delta s4 w rajdzie wrc ale jesli ma byc mix to ok

1audi r8

2audi r10

3audi r15

4bmw v12lmr

5bentley 8 speed cos tam

6toyota gt1

7nissan r390gt1

8clk gtr

9peugeot total team

10peugeot 908

11pescarolo judd

12pescarolo courage

13panoz esperante gtr

14mclaren f1

Pisze z pamieci wiec pewnie cos pominalem jest w czym wybierac i do tego skladu delta mi pasuje "jak w morde strzelil" ale juz sie nie wymadrzam jesli jedzie grupa "C" to biore saubera bo tylko to mam :p

Co do frekwencji tez bym chcial komplet zobaczyc ale nie warto na przypal brac jak leci

Zreszta nie wiem czy sie wyrobie przewiduje 15min. Opoznienia jest jeszcze szansa ze sie z ziomkiem dogadam wtedy wyrobie sie na styk i musze miec juz auto" ready to go"

Edytowane przez laker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nervus, może dodałbyś info o LM w nazwie tematu? Może przez to zwiększy się zainteresowanie i pojechał by ktoś kto nie koniecznie z nami śmiga w pon i pt.

Info specjalne o LM dodane w temacie i pierwszym poście  :thumbsup:

Ja mam zajawkę i pojadę nawet w 5 aut  :P. Wybrałem Peugeot 908  HDi FAP Base Model '10. Nie rozumiem zbytnio zamieszania z wyborem aut...  :pardon:

=========================================================

Przy okazji lista startowa na Prolog nowej serii F3.

13/06 23:00 Brands Hatch GP Circuit 80'

Zainteresowani i pewni swojej obecności, proszę klikać "Lubię to"  ;)

Edytowane przez NERVUS_PL
  • Like 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli mógłbym coś podpowiedzieć to w zeszłym roku jechaliśmy takim zestawem aut:

LMP

BMW V12 LMR Race Car

Audi R8 Race Car

Bentley Speed 8 Race Car

Audi R8 Race Car (Audi PlayStation Team ORECA)

Audi R10 TDI Race Car

Peugeot 908 HDI FAP - Team Oreca Matmut

Peugeot 908 HDI FAP - Team Peugeot Total

GT

Audi R8 LMS Race Car '09

Audi R8 LMS Race Car (Team Playstation) '09

Ford GT LM Spec II Test Car

Chevrolet Corvette C5-R (C5) Race Car

Dodge Viper GTS-R Team Oreca Race Car #91

Dodge Viper GTS-R Team Oreca Race Car #51

W GT6 doszło kilka furek m.in. Audi R18. Toyota GT ONE i Mazda 787 zbytnio odstają osiagami wiec były wykluczone.

Edytowane przez mataman
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nervus ja tez nic nie rozumiem pisze pierdoly a potem zqstanawiam sie po co :) skoro jedziemy autami z lemans to cos wybiore i napewno nie bedzie to fiat punto :)

• Like 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam gościa /killroy3078/ który ze mną z piotrasem, Roberto, subaru jeździ w GT500 jakby było miejsce to jest chętny na Le Mans w sobotę i F3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam gościa /killroy3078/ który ze mną z piotrasem, Roberto, subaru jeździ w GT500 jakby było miejsce to jest chętny na Le Mans w sobotę i F3

Spoko  :thumbsup: Niech wpadnie na najbliższy trening.  :thumbsup: Na Le Mans będzie miejsce, na F3 może być gorzej, ale niech się przygotuje na jutro :D

BTW, w F3 będziemy różnić się tylko kaskiem i kombinezonem. Dobrze jakbyśmy uniknęli 16-tu Ayrton'ów ;) Mam nadzieję, że wszyscy postarają się o indywidualny kolor kasku/kombinezonu. 

Ja z szafki wyścigowej wyjąłem taki komplecik  :whistling:

83476103577530029560.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojechałbym z Wami ten wyścig, ale jest Anglia Włochy o północy z soboty na niedzielę. W najbliższym czasie będzie sporo meczy, a taki event raz do roku.

Edytowane przez lukaszasada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotras, stroj cool, ale ta poza, jakby to powiedziec….hmmm…. :) Nie to ze ja z tych co tęczę podpalaja w centrum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmignelismy mały trening wczoraj wieczorkiem. Od 21,30 do 2 w nocy rozbijaliśmy się w F3 po Brand's Hatch  :biggrin:  Świetne wyścigi , zajebiste emocje generuje ten bolid.  Bałem się czy przez przyczepność nie będzie lekko nudny ale nic z tych rzeczy . To coś tak zapierdala że wydaję się że  po chwili z boku wysuną się skrzydła a z tyłu pierdykną silniki rakietowe i odlecę w siną dal jak Luk podniebny chodziarz :biggrin: Do tego jest ochota by każdy zakręt brać na granicy przyczepności i skończyło się to tyloma spinami ilu cała poprzednia seria nie widziała.  :biggrin:

Do tego poważnie trzeba popracować nad jazdą w tłoku:) Wczoraj w porywach w pokoju było nawet 14 osób i tor zrobił się wtedy baaardzo ciasny :biggrin:  W piątek kroi się niezła jazda :bunny:

Co do wyścigu Le Mans to uwarzam że różnorodność jest fajna :thumbsup:  Nie wiem skąd badania na temat prędkości Toyoty The One :biggrin: , kupiłem ją jak zwykle i wczoraj na testach , zdecydowanie lepiej i szybciej jechałem Peugotem 918, Mercem Sauberem, Mazdą . A wszystkich Nas rozjechał Piotras w Jaguarze , który nokautuje wszystkie inne auta prędkością na prostej. Świetnie się prowadzi ale słabo hamuje. I tak jest ze wszystkimi autami , każde ma swoją specyfikę a te szybsze zazwyczaj są też niebezpieczne. Ja jeszcze nie wiem czym pojadę , pamiętajmy że to tylko jeden długi wyścig w dodatku z tuningiem więc nie ma się co napinać na wyrównywanie osiągów aut. Bardziej polecam przygotować się fizycznie i mentalnie , zabawa będzie przednia a do tego prawdziwe zmagania w realu:)

Na koniec dodam dla wszystkich nowych zawodników dołączających do nadchodzących wyścigów GTbN.   Głównym i nadrzędnym priorytetem jest bezpieczeństwo na torze!!! W specjalny sposób podchodzimy do manewru wyprzedzania , atakujący ma prawo do bezpiecznego ataku wtedy gdy jeszcze przed zakrętem uzyska odpowiedni overlap polegający na tym że jego nick przeskoczy w tabelce nad nick atakowanego. Musi się to wydarzyć jeszcze zanim atakowany zacznie do hamowanie do zakrętu:) W dużym stopniu eliminuje to tzw. ataki przez'' opoznione hamowanie'' ,a wynika z ograniczonej widoczności jaką mamy w grze. Dzięki temu jazda staje się czystsza i bezpieczniejsza.Oczywiście w przypadku gdy walczą ze sobą zawodnicy świetnie się znający często dochodzi do czystych , bez kontaktowych pojedynków nawet w samym zakręcie :biggrin:  Na początku jednak zalecam mega ostrożność i ataki tylko w bezpiecznych sytuacjach.

Dzisiaj kolejny trening , do wieczorka  :thumbsup:

Edytowane przez dr-yogi-reborn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fak, takie rzeczy mnie omijają, aż mi się ryczeć chce. Dobierzcie mi proszę jakiś samochód na sobotę, a ja jutro się określę czy dam radę.  Dzięki :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety nie bede mial czasu na testy LMP, ani kasy aby objezdzic kilka aut. Z sentymentu wybieram Audi, chociaz nigdy nie jechalem tym LMP

Dozbieram 0,5 mln i kupuje ta bryke na sobote.

Niestety , jak wspominalem w pokoju, w sobote mam od 14-tej imprezke okolicznosciowa :) i nie wiem w jakim bede stanie wieczorem. MOze sie zdazyc, ze moj wystep bedzie bez sensu i grozny dla innych, wiec odpuszcze. 

Zobaczymy jak sie ulozy, w kazdym razie, jesli ktos na 100% bedzie chcial jechac, to miejsca nie blokuje.

ale wiocha z MS w pilce. Nie ma przekazu z otwarcia na Europe. Tego jeszcze chyba nie bylo…14 mld USD wydali i taka wtopa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i d..a wlasnie doczytalem ze start 22.30 nie 23.30 jak myslalem wiec nie ma szans zebym zdazyl na start 1900000 na bmw wywalilem :( wypiszcie mnie z listy

Edytowane przez laker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fak, takie rzeczy mnie omijają, aż mi się ryczeć chce. Dobierzcie mi proszę jakiś samochód na sobotę, a ja jutro się określę czy dam radę.  Dzięki :thumbsup:

Pomyśl jakie autko lubisz naj , naj i to wybierz , mam nadzieję że dasz radę:) Przemyśl tez może jutrzejszy start eventu F3 , żal opuścić:)

No i d..a wlasnie doczytalem ze start 22.30 nie 23.30 jak myslalem wiec nie ma szans zebym zdazyl na start 1900000 na bmw wywalilem :sad: wypiszcie mnie z listy

Laker , spróbuj się dogadać na wcześniejsze wyjście z roboty , może byś się wyrobił na naszą 23cią ???  Jeśli nie będzie w gronie śpieszących się graczy , a zakładam że na wyścig 3h stawią się raczej tacy którzy tego czasu będą mieli więcej, więc może uda się wystartować pozniej:)) Smokey też będzie gnał z imprezy więc chętnych do pozniejszego startu będzie co najmniej Was dwóch:)

Z aut mamy już Peugota, Audi i BMW więc chyba wskoczę w Merca Sauberka:) Fajnie się prezentuje na torze ten srebrny pocisk:) Wskoczył do premiumów teraz:)

Nervus , zajebistą pierwszą stronkę stworzyłeś :biggrin:  :thumbsup:  Patrząc po kolei na F3 i potem Le Mans poczułem ciarki na skórze , oj nie pośpię w najbliższym czasie ,nie pośpię :thanks:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 23 jest mala szansa postaram sie byc (jak zawsze) jak by co to moja zona wam napisze na psn czy zdaze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi