Skocz do zawartości
kill

Darksiders 2

Rekomendowane odpowiedzi

A jak wypadają elementy przygodowo erpegowo logiczne ?

1 zauroczyła mnie sporymi lokacjami masą zagadek(portale!) secretsów do znalezienia .

No i tym że w odróżnieniu do pewnej "epickiej" serii tu na każdego bossa trzeba było znaleźć sposób a nie klepać kwadrat .

Te proporcje zostały zachowane czy poszli w stronę samej sieczki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Mi zajęła gra 23 godziny, a zdobyłem jedynie 63% trofeów. Do platyny daleeeeko :)

Postaram się odpowiedzieć:

zagadki wg mnie na podobnym poziomie jak w jedynce, czasami trzeba trochę pogłówkować, ale nic z czym przeciętny umysł nie dałby sobie rady:) Raczej średnio-trudne. Walki z bossami - niestety o ile przeciwnicy potrafią być ciekawi tak stopień trudności zawodzi. Wszystkie (tak WSZYSTKIE!) walki z bossami machnąłem za pierwszym razem! I to nawet te nieliczne, które oprócz naparzania w przyciski wymagały jakiegoś pomysłu na bossa.

Co do sekretów i odnajdywania skrzyń jak w jedynce - zapomnij o tym -teraz skrzynie pojawiają ci się na mapie (tak, tak !) i tylko musisz wymyślić jak się do nich dostać (najczęsciej skoczyćw dół albo się wspiąć :) ) Zbieranie ekwipunku i elementy RPG - in plus wg mnie, fajne urozmaicenie rozgrywki.

Elementy przygodowe - zdecydowanie in plus, przemierzanie krain, labiryntów, ruin - najmocniejszy element gry. Coś pięknego. Ogólnie gra w stylu, że już się takich nie robi. Ja polecam zdecydowanie. Jedynka lepsza, ale jedynka to takie 9/10, a dwójka 8+/10

Edytowane przez dwaduzepe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

niestety sieczki tu wiecej i dla mnie najwiekszym minusem 2ki jestvwieksza schematycznosc - na tyle duza ze po 16 godzinie sie bardzo znudzilo i nie wiem kiedy dokoncze a mam tak ze granie to przyjemnosc i nie zmuszam sie tylko po to aby skonczyc czy wbic jakis piksel.... dla mnie 1ka to 8/10 jako udany klon zeldy a darksiders 2 oczko albo nawet 2 nizej za przejscie w bardzie diablowate klimaty polaczone z monotoniadzialan...

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No czasami sieczka jest taka, że nic nie widać, jeszcze ja poszedłem w umiejętność przywoływania ghouli i jak mi wyskoczyło z 6 przeciwników, moje 3 ghoule i ja śmiercią to się robił jeden wielki nie wiem jak to nawet ładnie nazwać żeby nie usunęli:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety sieczki tu wiecej i dla mnie najwiekszym minusem 2ki jestvwieksza schematycznosc - na tyle duza ze po 16 godzinie sie bardzo znudzilo i nie wiem kiedy dokoncze a mam tak ze granie to przyjemnosc i nie zmuszam sie tylko po to aby skonczyc czy wbic jakis piksel.... dla mnie 1ka to 8/10 jako udany klon zeldy a darksiders 2 oczko albo nawet 2 nizej za przejscie w bardzie diablowate klimaty polaczone z monotoniadzialan...

Ja sobie cenię trochę niżej gry, których nie mam nawet siły dokończyć ;) Widzę, że tu taka zmowa milczenia , ale nawet z pozytywnych postów większości osób można wyczytać,że grze brakuje miodu , zwłaszcza w porównaniu z 1-ką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego, że się bohater zmienił? ;) Wojna był okropnie klimatyczną postacią a do tego jeszcze ten jego głos... Miód.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

smierc wyglada jeszcze ciekawiej (przypomina raziela) ale,jest wyprany z osobowosci i fabula tu to troche duza bulka... tw_doommachine dalbym 6 w porywach do minus 7miu czy to wysoka ocena ??? ;) jest to tytul dobry ale niestety monotonny ale za 39 brac i sie cieszyc, sam dzis z psnu kupilem i zaraz lece pudlo wymienic... ale ostatecznie sie rozpisze jak przebrne przez ostatnie godziny jak kiedys wroci mi na nia chec...

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darksiders 1 polknakem na raz nie wyciągając płytki z napedu, cholernie mnie ściągnęła czy dwójka spełni moje oczekiwania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

25h zajęło mi zdobycie platyny.

Co do GOTY bym nie przesadzał, gra jest dobra ale do GOTY trochę jej brakuje.

Ja nie przesadzam i nie mam takiego zamiaru. Gra jest świetna, od dawna czekałem na taką przygodówkę/RPG z przemyślanymi łamigłówkami. A wszystkie Hitmany, "Farkraje" czy inne CoDy to mainstreamowy shit nie warty 100zł.

Podobne odczucia miałem grając w najbardziej niedocenioną grę 2012 - Silent Hill Downpour.

Edytowane przez Ixion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Hitman i Far Cry to "mainstreamowy shit"? Lekka przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

darksiders akurat jest bardziej mainstreamowyanizeli hitman... catherine, portal2, majin, lolipop chainsaw, gniew asury, way of the samurai czy spec ops the line ale nie darksiders ;)

Edytowane przez zdun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darksiders akurat jest bardziej mainstreamowyanizeli hitman... catherine, portal2, majin, lolipop chainsaw, gniew asury, way of the samurai czy spec ops the line ale nie darksiders ;)

Gra oparta o eksplorację świata, elementy platformowe i zagadki logiczne to mainstream ? Mainstream to strzelanie, QTE, strzelanie, rozbudowane multi i strzelanie :happy: Far Cry jest dobrą grą, ale nie ma w niej nic fantastycznego, ot strzelanka z otwartym światem. Wszystko jest uproszczone do granic możliwości. Hitman moim zdaniem też nie umywa się do poprzednich części, ale może to zmęczenie materiału ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tych tytulow ktore ci napisalem to tak darksiders to mainstream... nie powiesz mi ze tytul nie jest mega komercyjny..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już wszystkim wiadomo gra jest do wyciągnięcia za 40 PLN lub mniej. Moje pytanie czy warto? Nie grałem wcześniej w pierwszą część, a lubię tego typu gierki. Opłaca się waszym zdaniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 40 warto... za wiecej po prawie przejściu (kupiłem za 99) nie wiem czy 2gi raz wydałbym tyle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nawet sie nie zastanawiaj. Warto!!

Tez dalem 99 hehe

Edytowane przez dwaduzepe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sopel1982: najlepsza recenzja jaką czytałem :D

Wiecie może gdzie można zobaczyć jakie są te ukryte trofea których jest pełno ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdz na mój profil na psnprofiles ( albo na jakikolwiek inny posiadajacy gre darksiders 2 ) i tam znajdz gre i zobacz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Ciebie nie ma w ogóle Darksiders 2 na liście trofeów albo ja ślepy jestem:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sopel1982: najlepsza recenzja jaką czytałem :biggrin:

Wiecie może gdzie można zobaczyć jakie są te ukryte trofea których jest pełno ?

Krótko zwięźle i na temat :)

U Ciebie nie ma w ogóle Darksiders 2 na liście trofeów albo ja ślepy jestem:)

zaraźliwa ta twoja ślepota bo i ja nie widze :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi