Skocz do zawartości
ONE

Far Cry 3

Rekomendowane odpowiedzi

Far Cry 3 Obłędna Edycja ... hmmm, co ona zawiera ? Wyszukiwarka nie za bardzo pomogła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje mi się ze jest tam tylko te doodatkowe dlc;

a jak tam wrażenia z multi, bo nie samym singlem się zyje..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm Obłędna Edycja = Insane Edition ? Coś mi się nie wydaje ale kto wie. Na obrazku jest wersja preorderowa czyli gra + lost expeditions.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zakupilem wczoraj w MM. płytka z gra + kod na sciagniecie lost expeditions :2 misje do singla i rakietnica japonska do multi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie! mam pytanie, kupiłem sobie mapę odkrywającą starocie pochowane na mapie i gdy idę w jakieś z tych miejsc to nigdy niczego nie znajduję;) Zazwyczaj jest to na jakiś wzniesieniach, rozumiem, że jest to schowanie pod ziemią i musze szukać jakiegoś wejścia do jaskini/groty? Proszę, oświećcie mnie bo nie daję mi to spokoju. Poza tym to wczoraj wieczorem prawie zawału dostałem przez cholernego krokodyla:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jest tu ktos taki komu, Far Cry 2 totalnie nie przypadł do gustu,a w FC 3 zagrywa sie z bananem na twarzy?

Pytam bo po tych recenzjach wszystkim to gra wydaje sie MEGA i sie tak sie zastanawiam. Tylko wlasnie mam ten problem, ze FC 2 do dzisiaj na sama mysl, przyprawia mnie o mdlosci :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jest tu ktos taki komu, Far Cry 2 totalnie nie przypadł do gustu,a w FC 3 zagrywa sie z bananem na twarzy?

Pytam bo po tych recenzjach wszystkim to gra wydaje sie MEGA i sie tak sie zastanawiam. Tylko wlasnie mam ten problem, ze FC 2 do dzisiaj na sama mysl, przyprawia mnie o mdlosci :P

Hejka jako ze gralem w obie czesci i tak jak napisales czesc 2 mi nie spasowala robilem podejscie 3 razy :D ,tak 3 czesc wlasnie jakies 10 minut temu skonczylem ;) .Gra wciaga i to jak,fabuly starczy na jakies 20 Godz jezeli tez poswiecisz troche czasu na zabawe :P .Gre Polecam mam Dishonored ,MOHW ,AC3,Hitmana i wszystko odstawilem na polke teraz tylko FC ;D online tez jest super ale o tym sie nie rozpisuje bo pogralem jakies 15 min,w razie pytan pytac :) Przepraszam za brak Polskich znakow ale takowych nie posiadam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłaszam się :) do FC2 robiłem dwa, albo trzy podejścia. Zawsze z takim samym skutkiem. Z resztą - umówmy się - FC3 nie ma nic wspólnego ze swoim nieudanym poprzednikiem. To dwie, zupełnie różne gry, z zupełnie inną zawartością, z zupełnie innymi przeżyciami i emocjami, które gracz doświadcza podczas przygody, która na moje oko trwać będzie gdzieś 40-50 h. (z czego połowa na wątek główny) A dla maniaków chcących wbić platynę, nawet na więcej ;)

Edytowane przez blackhawkPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grę juz mam ale wpierw rzeba AC3 skonczyc. Ale wasze zachety mnie coraz bardizej do tej gry pchaja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgłaszam się :) do FC2 robiłem dwa, albo trzy podejścia. Zawsze z takim samym skutkiem. Z resztą - umówmy się - FC3 nie ma nic wspólnego ze swoim nieudanym poprzednikiem. To dwie, zupełnie różne gry, z zupełnie inną zawartością, z zupełnie innymi przeżyciami i emocjami, które gracz doświadcza podczas przygody, która na moje oko trwać będzie gdzieś 40-50 h. (z czego połowa na wątek główny) A dla maniaków chcących wbić platynę, nawet na więcej ;)

40-50 godzin zabawy?!!!!!!! Kolego nie pomyliło Ci sie czasem ze Skyrim ?:D

Cos czuje, ze sie jednak skusze :)

Hejka jako ze gralem w obie czesci i tak jak napisales czesc 2 mi nie spasowala robilem podejscie 3 razy :biggrin: ,tak 3 czesc wlasnie jakies 10 minut temu skonczylem ;) .Gra wciaga i to jak,fabuly starczy na jakies 20 Godz jezeli tez poswiecisz troche czasu na zabawe :P .Gre Polecam mam Dishonored ,MOHW ,AC3,Hitmana i wszystko odstawilem na polke teraz tylko FC ;D online tez jest super ale o tym sie nie rozpisuje bo pogralem jakies 15 min,w razie pytan pytac :) Przepraszam za brak Polskich znakow ale takowych nie posiadam ;)

Wlasnie bo sie zastanawiałem, czy kupić Dishonored czy FarCry3 ? Poczatkowo tez bralem pod uwage Hitmana nowego, nawet bylem bliski kupna, ale sie wstrzymalem i czekam gdzies do okolic Mikolajek z kupnem gry. Wiec mowisz, ze FarCry nowy bedzie najlepszym wyborem ??:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czarujmy się ale FC2 dla FC3 jest tym czym AC1 było dla AC2...po prostu kiepskim zrażającym do siebie poprzednikiem który nie powinien się już powtórzyć...

Ja już swoją kopię dzisiaj odebrałem i jak tylko wrócę do domu to instaluje gierkę na dysku i jazda...a online pass jest potrzebny do grania we wszystkie opcje multi ? czy tylko multi multi a multi co-op bedzie działał ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40-50 godzin zabawy?!!!!!!! Kolego nie pomyliło Ci sie czasem ze Skyrim ? :biggrin:

Wlasnie bo sie zastanawiałem, czy kupić Dishonored czy FarCry3 ? Poczatkowo tez bralem pod uwage Hitmana nowego, nawet bylem bliski kupna, ale sie wstrzymalem i czekam gdzies do okolic Mikolajek z kupnem gry. Wiec mowisz, ze FarCry nowy bedzie najlepszym wyborem ?? :)

Wiesz co Dishonored duzo nie ogralem ale tez jest super gra ;) Ma swoj klimat cos ala Thief i Bioshock jak cos takiego lubisz to polecam ,jezeli chcesz wybierac pomiedzy tymi dwiema to z zamknietymi oczami bierz Farcry3 ;) Pozdr
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40-50 godzin zabawy?!!!!!!! Kolego nie pomyliło Ci sie czasem ze Skyrim ? :biggrin:

Nieprzypadkowo do FC3 przypięta została łatka gry, która jest połączeniem: Skyrima, Just Cause 2 i Red Dead Redemption. I jak najbardziej tyle czasu przy grze spędzisz, jeśli będziesz chciał zrobić w niej wszystko, co jest do zrobienia. Jestem o tym przekonany. Ponieważ podgląd tego, co można zrobić (postęp gry) dostępny jest w menu.

Wlasnie bo sie zastanawiałem, czy kupić Dishonored czy FarCry3 ? Poczatkowo tez bralem pod uwage Hitmana nowego, nawet bylem bliski kupna, ale sie wstrzymalem i czekam gdzies do okolic Mikolajek z kupnem gry. Wiec mowisz, ze FarCry nowy bedzie najlepszym wyborem ?? :)

No widzisz, ja z dwójki Hitman i Far Cry 3 wybrałem FC3, ale Hitmana planuje kupić w okolicach świąt, gdy już FC3 trochę się znudzi, bądź zostanie ukończony. Wtedy Hitman będzie jak znalazł. Grudzień i styczeń to miesiące ciszy w branży gier, dzięki czemu jest to stosunkowo dobry okres na nadrabianie tytułów, które wyszły w ostatnich 2-3 miesiącach.

online pass jest potrzebny do grania we wszystkie opcje multi ? czy tylko multi multi a multi co-op bedzie działał ?

Online pass to online pass. Bez online pass nie pograsz online :) A granie w coopa, to granie online :) Stosunkowo proste do wytłumaczenia. Ktoś tam pytał jeszcze kiedyś o kody do dodatkowej zawartości z 3kropki.pl. Dziś otrzymałem od nich maila z kodem na dodatkowe misje ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czarujmy się ale FC2 dla FC3 jest tym czym AC1 było dla AC2...po prostu kiepskim zrażającym do siebie poprzednikiem który nie powinien się już powtórzyć...

Ja już swoją kopię dzisiaj odebrałem i jak tylko wrócę do domu to instaluje gierkę na dysku i jazda...a online pass jest potrzebny do grania we wszystkie opcje multi ? czy tylko multi multi a multi co-op bedzie działał ?

Z tego co sie orientuje to we wszystkie rozgrywki online co za tym idzie Coop tez :P ale nie dam cobie uciac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki( chyba, że wolicie Młode Wilki ;) ) Dzięki za porady i po naszej rozmowie, chyba jestem skłonny łyknąć FarCry 3. Do tego jeszcze tyle godzin grania :). A w multi to generalnie o co chodzi? Cos takiego jak w Uncharted, ze chodzi, strzelasz i zabijasz, czy cos bardziej twórczego? :P

a tak PS- ile tak mniej wiecej wynosi czas gry w Hitmanie i Dishonnored? Wątek głowny + misje poboczne i czy w tych grach t ez jest multi?

Edytowane przez grzybu87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standardowe tryby jak wszedzie tylko z niewielkimi udziwnieniami xD np: przenoszenie paczek albo podpalanie beczek xD

Ja chętnie bym zagrał w co-op'a ;D wiec jak cos to wiecie...można się ustawić na małe granie w fale xD ale ja zaklepuje ruska jak cos XD

EDIT: aaaaa tak zapomniałbym...jest już recka z GT.

gametrailers.com/reviews/dyxtjr/far-cry-3-review

Niestety GTPlayer tutaj nie działa więc musicie albo sami wejść na ich stronę albo po prostu skopiować ten link i wkleić sobie do paska adresu.

Edytowane przez TRaCeGuitar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie multi wymiata. Mapy przepiekne, duze, wielopoziomowe :) bronie dzialaja tak jak powinny, recoil i dzwiek to poezja. Moj id raf287

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiedział bym że FC2 był złą grą jak na rok bodajże 2008r była to świetna gra która niestety została obdarzona przez programistów 3 debilizmami bo tak to mogę nazwać.

1. To zdecydowanie brak skradania niby mamy pistolety z tłumikiem ale one nic nie dają jeden strzał nocą i już alarm

2. Przeciwnicy jak terminatorzy, trzeba cały magazynek zużyć na nich.

3. Patrole w/w terminatorów przed którymi nie dal osie uciec

a tak pozatym świetna fabuła (trochę zerżnięta z książki "Jądro Ciemności" i paru filmów) ale i tak pomijając te 3 odchylenia gra była moim zdaniem świetna.

Teraz jeśli chodzi o Far Cry 3 to wydaje mi się ze programiści trochę zbytnio przejęli się narzekaniem graczy na FC2 i wydali super ułatwioną wersje FC2 w tropikach z lepsza grafiką.

Osobiście grałem na PC w FC3, graficznie jest oczywiście bajka nie ma nawet o czym mówić świetnie wszystko wygląda.

Tak jak już wspominałem FC3 jest bardzo prosta gra w porównaniu do FC2, zapytacie czemu otóż problem rozbija się o pierdoły które w FC2 były fajne, a w FC3 ich zabrakło, np. zegarek taka jak już ktoś wspominał w FC2 można było nastawiać zegarek na konkretną godzinę, kimnąć się i iść na akcje w nocy, teraz główny bohater to terminator zabójca nie śpi nie jest zmęczony itp, kolejna sprawa to mapa w FC2 mapę trzymało się w ręku bez wchodzenia do menu mapy co jeszcze bardziej urealniało grę, dalej idąc mamy mapę na której wszystko jest zaznaczone praktycznie nie trzeba myśleć wszystko masz podane na tacy wystarczy wejść na wieże sygnałową i już wszystko wiesz co gdzie jest i jeszcze dostajesz bron za darmo gdzie praktycznie nie ma sensu kupować jej bo i tak ją dostaniesz. Jeśli chodzi o broń to szkoda ze wyjęto model zużycia broni, taka mała pierdołka, a była bardzo zabawna np. podczas multi gdy bron się zacinała w najmniej odpowiednim momencie albo podczas misji w singlu Fc2.Jeśli chodzi o multi FC3 to nie grałem ale z tego co widziałem na PS3 brak jest trofeów z czystej rozgrywki multi co potwierdza moje przypuszczenia że Ubi wzięło sobie do serca problem graczy i nie umieścili takich kosmicznie monotonnych i zarazem trudnych trofeów jakie posiadał FC2 (nie mowie tu o coop)

Na finał zostawiłem problem AI przeciwników o ile w FC2 jeden szmer powodował że już było po ptakach to w FC3 praktycznie można omijać przeciwników jak tyczki, do przejęcia bazy wroga wystarczy nasza maczeta jednym problemem tak naprawdę są zwierzęta które atakują kiedy chcą, chyba AI maja po murzynach z FC2 hehe.

Jeśli ktoś nie planuje żadnego innego zakupu to polecam FC3 ale dla tych którzy nie są napalenia polecam trochę poczekać aż gra stanieje.

a teraz czekam na lincz jak we Włodowie ;]

Edytowane przez GoldenEye

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na finał zostawiłem problem AI przeciwników o ile w FC2 jeden szmer powodował że już było po ptakach to w FC3 praktycznie można omijać przeciwników jak tyczki, do przejęcia bazy wroga wystarczy nasza maczeta jednym problemem tak naprawdę są zwierzęta które atakują kiedy chcą, chyba AI maja po murzynach z FC2 hehe.

Na jakim poziomie trudności grasz? :) Na normalu czegoś takiego nie spotkałem, mam zagrane 5 h. trochę baz przejętych. Nie jest trudno, ale też nie jest łatwo. A skradanie się jest zabójczo przyjemne ;) Radocha z cichego podejścia i ubicia wszystkich przeciwników "cichaczem" ogromna...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakim poziomie trudności grasz? :) Na normalu czegoś takiego nie spotkałem, mam zagrane 5 h. trochę baz przejętych. Nie jest trudno, ale też nie jest łatwo. A skradanie się jest zabójczo przyjemne ;) Radocha z cichego podejścia i ubicia wszystkich przeciwników "cichaczem" ogromna...

Standardowy, może trochę źle się wyraziłem z tymi tyczkami, sytuacja jest następująca stoję koło gościa, jestem ustawiony względem jego pola widzenia pod kontem 30stopni, a on nic kreci głową i tyle. zdarza się też tak że około 15-20 metrów ode mnie stoi gość i nie reaguje gdy jestem w trackie zabijania jego kolegi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a coś więcej o multi? :) Bo to też ważne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Multi raczej odprężająco niż wyzwanie. Pare fajnych patentów ale żadna rewolucja. W mojej opinie singiel i coop lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

J0T, a są małe mapy - w sensie coś dynamicznego w tym multi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi