Rathgar 5 Napisano 27 Wrzesień 2012 Ja mam z USA ale jeśli będzie coś darmowego na europejskim to z sprawdzę czy zadziała chociaż pewnie szanse znikome. Jeśli dlc będą takie same to w sumie bez różnicy dla mnie, tylko że europejskie konto łatwiej i szybciej można doładować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 29 Wrzesień 2012 Tak w ogóle teraz dopiero zauważyłem pewną opcję w grze...chodzi o zmniejszanie "podstawowego wymogu punktowego potrzebne do zakwalifikowania kawałka do koncertu"...jak nie będzie nam szło to wtedy gra zapyta czy ma zmniejszyć ten pułap z 90k np: do 69k...opcja fajna ale radzę nie używać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quthul 1 Napisano 29 Wrzesień 2012 Mam problem, nie wiem czy chodzi o grę, o gitarę czy o kabel. Mianowicie chodzi o to, że gra nie wykrywa dźwięku strun z gitary, po włączeniu gry mam narobić hałasu brzdękając w struny i dupa, nic się nie dzieje. Wskaźnik podskakuje w górę jedynie przy tym jak wyjmuję jacka i zbliżam go do gniazdka gitary, po włożeniu go już martwa cisza, jakkolwiek bym nie starał się smyrać w struny. Gitara jest nowa - Cort Katana KX5, kupiona jakiś czas temu, stukałem tylko w struny wcześniej na surowo bez podłączania do niczego. Czytałem, że może być to wina uszkodzonych pickupów w gitce, ale sam nie wiem, ona jest praktycznie w nowym stanie, ledwo używana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 29 Wrzesień 2012 (edytowane) Proponuje sprawdzić kilka rozwiązań... 1. Zobacz czy poty na gitarze są odkręcone na maxa ( chodzi o te od głośności ) 2. Zmień pick upy podczas robienia hałasu ( jak jeden nie działa to drugi powinien ) 3. Podłącz gitarę pod normalny piec i zobacz czy je dźwięk 4. Zobacz czy wejście USB jest dobrze włożone ( do końca ) i czy na przejściówce nic się nie rozłączyło. Edytowane 29 Wrzesień 2012 przez TRaCeGuitar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quthul 1 Napisano 29 Wrzesień 2012 Niestety, zastosowałem się do prawie wszystkich rad i ciągle nic, pół godziny conajmniej próbowałem coś wskórać. Zostaje tylko sprawdzenie gitki przy podłączeniu do pieca, jutro przejdę się do znajomego ze wzmakiem i zobaczymy. Jak to nie podziała to niestety na gwaranjce trza będzie odsyłać. A miałem nadzieję, że sobie w weekend coś ugram. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 29 Wrzesień 2012 Zawsze może być coś z gniazdem jack w gitarze...wtedy niewielkie lutowanie powinno pomóc... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikt 2 Napisano 5 Październik 2012 Jak myślicie, lepiej poczekać na wersję na pc, czy kupić na ps3?(trochę odstraszają te pojedyncze piosenki po 10zł). I czy do wersji europejskiej zwykłej dodane sa jakieś piosnki do ściągnięcia za free? Czy tylko do wersji z gitarą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 5 Październik 2012 Nie ważne czy kupisz na PC,X360 czy Ps3...kabel jest uniwersalny i pasuje do każdej konsoli i każdego pc...piosenki po 10zł są wszędzie...to nie tak że na pc będą taniej albo coś... Do wersji EU nie masz za darmo piosenek do ściągnięcia...trzeba na nie poczekać do świąt ponieważ wtedy jest za darmo jakiś pack do pobrania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zxcvb 47 Napisano 6 Październik 2012 W dniu 5.10.2012 o 11:03, Nikt napisał: Jak myślicie, lepiej poczekać na wersję na pc, czy kupić na ps3?(trochę odstraszają te pojedyncze piosenki po 10zł). I czy do wersji europejskiej zwykłej dodane sa jakieś piosnki do ściągnięcia za free? Czy tylko do wersji z gitarą? W dniu 5.10.2012 o 11:03, Nikt napisał: Jak myślicie, lepiej poczekać na wersję na pc, czy kupić na ps3?(trochę odstraszają te pojedyncze piosenki po 10zł). I czy do wersji europejskiej zwykłej dodane sa jakieś piosnki do ściągnięcia za free? Czy tylko do wersji z gitarą? Jak Ci się nie spieszy poczekaj na PC, z tym że na alternatywny program/grę, w którym sam będziesz mógł dogrywać utwory lub też będą tworzone przez ludzi (podobnie było z matą do tańczenia np darmowy program stepmania). Pewnie z rok trzeba poczekać... Ja akurat nie kupię póki nie spróbuję i się nie przekonam :) Wiecie może czy gdzieś w jakimś empiku lub też sklepie można wypróbować grę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 6 Październik 2012 Niestety nie wiem...ale najprędzej w Empiku by dali di wypróbowania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 11 Październik 2012 (edytowane) Ja tam kupiłem bez próbowania. Pożyczyłem też gitarę elektryczną, niestety mam jedynie akustyka. Jak mi się spodoba, to kupię sobie elektryka albo...basówkę. Widziałem, że już jest nakładka umożliwiająca grę na basie nawet na elektryku. Edytowane 11 Październik 2012 przez mrtwister Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrtwister 4 Napisano 19 Październik 2012 Przyszło już Rocksmith i póki co wymiata. Mój skill na giatrze określiłbym na 1-2 w skali do 10, także RS bardzo fajnie sprawdza się jako narzędzie do nauki gry na gitarze. Poza tym wszystko u mnie pięknie chodzi, nie ma laga, gitarę słychać bez specjalnych szumów i perfekcyjnie się stroi, co potwierdza, że każdy elektryk wystarczy. Naprawdę polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawidzur 0 Napisano 20 Listopad 2012 Panowie, a czy nie obawiacie sie , ze Wasza gitara solowa lub basowa moze "spalic" konsole /?>> jest w ogole taka opcja ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skaposzczet 33 Napisano 20 Listopad 2012 (edytowane) Jeślibym miał zgadywać, to nie. Gitara sama z siebie generuje śmiesznie małe napięcia, które dopiero trzeba wzmocnić. Dodatkowo wszystko w kablu dołączonym do gry przetwarzane jest na sygnał cyfrowy USB. Edit Jeszcze jestem ciekaw, jak oceniają grę ludzie którzy mają ją od premiery (z perspektywy czasu). Nudzi się jednak, ma jakieś wady wychodzące po czasie, da się nauczyć piosenki? Sam ciągle zbieram kasę na grę plus gitarę. Edytowane 21 Listopad 2012 przez skaposzczet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skaposzczet 33 Napisano 14 Grudzień 2012 (edytowane) Muszę napisać drugiego posta, bo nikt inny tematu nie odkopie :). Ponawiam pytanie z poprzedniego posta i mam kolejne. Wie ktoś, czy na amerykańskiej gierce można opalić europejskie DLC, czy trzeba kupować DLC z US PSS? Właśnie udało mi się okazyjnie kupić gitarę Epiphone Les Paul Junior i gierkę też bym wolał kupić okazyjnie :). Na allegro niektórzy sprzedawcy piszą, że działa, ale nie bardzo chce mi się wierzyć. Edytowane 14 Grudzień 2012 przez skaposzczet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 14 Grudzień 2012 Nie można mimo że twórcy mówili że będzie można...Epi LP Junior jest kiepską jakościowo gitarą...do samej gry może być ok...ale jak bedziesz chciał cos wiecej to ostro sie przejedziesz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skaposzczet 33 Napisano 14 Grudzień 2012 Dzięki za odpowiedź, trzeba będzie szukać wersji EU. Co do gitary, to szukałem najtańszej, trzymającej strój i z możliwością regulacji gryfu (udało się kupić sprawną za trochę ponad 200PLN). Nigdy wcześniej nie grałem na gitarze i nie mam na to dużo czasu, więc jeszcze przez długi czas wystarczy mi, że gra. I tak nie planuje na czas wczesnej nauki zakupu wzmacniacza. Pogrywam na kompie, lub na sucho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azazel_PL 0 Napisano 19 Luty 2013 Miał ktoś taki problem, że przy strojeniu wskaźnik tunera stoi na +50 na strunie E i ani drgnie w żadną stronę mimo kręcenia kluczami w lewo i w prawo?? Grę mam 2 dni i nie mogę przejść przez strojenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Holender 0 Napisano 6 Marzec 2013 Ja się dzięki tej grze nauczyłem coś tam brzękać. Fajna rzecz jak się ma trochę czasu http://topguitar.pl/testy-2/test-rocksmith-gra-komputerowa-dla-gitarzystow/ Jak mi podali, ze się nauczę grać to myślałem zę będzie tak jak z guitar hero, chociaż spodziewałem sie raczej zręsznościówki. A tu proszę, jakoś idzie do przodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 4 Czerwiec 2013 1,4 mln sprzedało, 3 mln utwory pobrane http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=61186565&postcount=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 24 Wrzesień 2013 Pora na szczyptę archeologii ;D Jako że już coraz bliżej do wersji 2014 :), chciałbym zwrócić uwagę na bardzo ciekawy patent :) Nie wiem jak Wy ale ja jaram się jak czarownica na stosie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skaposzczet 33 Napisano 1 Październik 2013 Ja tam nie czekam na wersję 2014. Korzystając jednak z tej premiery, zakupiłem wreszcie poprzednią edycję, bo się pozbywają jej z magazynów. W euro jest po 90 PLN. Kupiłem gitarkę do tej gry z rok temu i pogrywałem z youtuba ucząc się różnych technik, akordów i skal. Teraz się przydaje, bo nie jestem zielony i fajnie się gra w rocksmith nie nabywając przy tym zbytnio złych nawyków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 1 Październik 2013 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pack 698 Napisano 4 Październik 2013 (edytowane) Lista utworów, które znajdą się w Rock - Aerosmith – Walk This Way- Alice Cooper – No More Mr. Nice Guy- Alice In Chains – Stone- Arctic Monkeys – R U Mine?- Avenged Sevenfold – Bat Country- Bob Dylan – Knockin’ On Heaven’s Door- B’z – ultra soul- Def Leppard – Pour Some Sugar On Me- Deftones – My Own Summer- EarlyRise – Wasteland- Gold Motel – Brand New Kind Of Blue- Green Day – X-Kid- Iron Maiden – The Trooper- Jack White – Sixteen Saltines- Kiss – Rock and Roll All Nite- La Sera – Love That’s Gone- Magic Wands – Black Magic- Mastodon – Blood and Thunder- Minus The Bear – Cold Company- Muse – Knights Of Cydonia- Nirvana – Heart Shaped Box- Oasis – Don’t Look Back In Anger- Pantera – Cemetary Gates- Paramore – Now- Paws – Sore Tummy- Queen – We Are The Champions- R.E.M. – Losing My Religion- Radiohead – Paranoid Android- Ratt – Round And Round- Red Fang – Wires- Rise Against – Savior- Rush – The Spirit Of Radio- Screaming Females – Rotten Apple- Slayer – War Ensemble- Splashh – All I Wanna Do- Tak Matsumoto – GO FURTHER- The Dear Hunter – Stuck On A Wire Out On A Fence – Orange- The Kinks – You Really Got Me- The Rolling Stones – Paint It, Black- The Shins – For A Fool- The Smashing Pumpkins – The Chimera- The Who – My Generation- Tom Petty And The Heartbreakers – Mary Jane’s Last Dance- Weezer – Say It Ain’t So- White Zombie – Thunder Kiss ’65Utwory, które pojawia się w DLC:- Chicago – 25 Or 6 To 4- Albert King – The Sky Is Crying- The Hives – Hate To Say I Told You So- The Lumineers – Ho Hey- Them Crooked Vultures – Mind Eraser, No Chaser- Queens Of The Stone Age – My God Is The Sun Edytowane 4 Październik 2013 przez pack Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 4 Październik 2013 Okeeej jestem w szoku...dali japoński zespół i ich kawałek *_* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach