One Post Man 4596 Napisano 13 Wrzesień 2011 (edytowane) Przez wiele lat byłem zapalony PCtowcem, ale kiedy kupiłem ps3 od razu pomyślałem "gdzie ja miałem oczy!", tylko konsola, może i grafika nie jest tak super jak na PC, ale pod KAŻDYM innym względem konsola miażdży kompa, w szczególności jeżeli chodzi o multi. Nie zastanawiaj się długo tylko bierz japoneczkę :P. Uwielbiam takie posty, 0 argumentow. PS. Lagi w multi na konsolach kolosalne tez lepsze od dedykowanych serwerow na PC ? Keep on dreaming. Zreszta jak juz ci wspominalem, twoje doswiadczenie z PCtami to chyba z minionej dekady sa. PPS. Przez wiele lat byłem fanbojem PC ale po przejściu na konsole to muszę przyznać ,że PC nadaje się do gier jak osłona spawalnicza do malowania rzęs. Skoncz sie powtarzac, o wielki byly fanboju PCta i obecny fanboju ps3. @Chayike Fanboyow nie sluchaj, nie chcesz fanboystwa, ode mnie go nie dostaniesz, posiadam czarnule, Xboxa360 (nieprzerobionego) oraz dobrego PCa, i jesli chodzi najbardziej o aspekt multi, PS3 jest ostatnia maszyna na jakiej wybor powinienes sie skusic, zalezne tez czy chodzi ci o multi stricte kompetytywne jak FPSy (gdzie lagi na konsolach w porownaniu z dedykami na PC to niebo a ziemia) czy o jakies co-opy etc. (do tego zdecydowanie lepsza konsola). Bardzo czesto jest tak ze PS3 dostaje najgorsze porty graficzne oraz czesto po prostu niegrywalne gry ktore bez patchowania sypia sie jak domek z kart (przyklad najswiezszy z brzegu Dead Island, nawet po patchu gra w multi dalej niegrywalna praktycznie - takich przykladow nie brakuje, nie bede wspominal pierwszych dni CoDow czy Battlefielda Bad company 2, czy chocby nawet do dzis niegrywalnego na PS3 homefronta). To tak odnosnie multi, ale skoro wspominales o exach, to o nich tez napisze. Jesli chodzi o exclusive'y, to na tym polu PS3 zdecydowanie przewaza w obecnym czasie nad PC i Xboxem, a przynajmniej jesli chodzi o ilosc, z jakoscia roznie to bywa, KZ3 zapowiadal sie mega, a jedyne co zasluguje na mega odnosnie tego tytulu, to slowko FAIL. Takze tu tez kolorowo nie jest, choc i tak na tle konkurencji zdecydowanie lepiej. Niestety natlok swietnych multiplatformowek (ktore na PS3 sa najgorzej zrobione i tutaj tylko fanatycy sie nie zgodza) obecnie raczej na dalszy plan zmywa wszelkie exy, bo nie ma sie co oszukiwac ze taki Resistance 3 ma chocby krzte szansy na konkurowanie ze Skyrimem, Dark Souls czy chocby swietnie przyjetym Deus Exem, a to i tak wierzcholek gory lodowej, bo na horyzoncie Battlefield 3, Modern Warfare 3, Rage etc etc... Zly moment obecnie wybrales, lepiej zupgraduj kompa, albo kup taniej Xboxa, z PS3 sie wstrzymaj dopoki Sony nie wyciagnie lba z dupy i zacznie dodawac bajery do PS3 a nie je usuwac (mowa o aktualizacjach ktore wiecej usuwaja niz wprowadzaja). U mnie PS3 obecnie sie kurzy (jakies pol roku), a jak juz cos na multi koniecznie na konsole, to tylko Xbox na chwile obecna. Od kiedy mam porownanie tego wszystkiego we wlasnym domu na 1ym TV, skonczylem pierdzielic banialuki o tym jakie to PS3 jest uber all tylko dlatego ze to pierwsza platforma na jaka sie zdecydowalem ;), lub przez nic juz nie znaczacy sentyment do marki Sony. PS. Jesli chcesz bardziej rzetelnych opinii, tu ich na pewno nie znajdziesz, na forum o PS3 jak ktos ci PS3 nie poleci to bedzie tredowaty, ja mam na to wybite bo jestem hardkorem i uwielbiam zbierac minusy w postach, ale uprzedzam zebys sie nie zdziwil tylko jak przewazajaca tu moze padac odpowiedz "PS3". Edytowane 13 Wrzesień 2011 przez AlucardMZ 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natsu 1595 Napisano 13 Wrzesień 2011 Jesli chodzi o exclusive'y, to na tym polu PS3 zdecydowanie przewaza w obecnym czasie nad PC i Xboxem, a przynajmniej jesli chodzi o ilosc, z jakoscia roznie to bywa, KZ3 zapowiadal sie mega, a jedyne co zasluguje na mega odnosnie tego tytulu, to slowko FAIL. Takze tu tez kolorowo nie jest, choc i tak na tle konkurencji zdecydowanie lepiej. Niestety natlok swietnych multiplatformowek (ktore na PS3 sa najgorzej zrobione i tutaj tylko fanatycy sie nie zgodza) obecnie raczej na dalszy plan zmywa wszelkie exy, bo nie ma sie co oszukiwac ze taki Resistance 3 ma chocby krzte szansy na konkurowanie ze Skyrimem, Dark Souls czy chocby swietnie przyjetym Deus Exem, a to i tak wierzcholek gory lodowej, bo na horyzoncie Battlefield 3, Modern Warfare 3, Rage etc etc... Na chwile obecną sony nie ma nic oprócz U3. Cała reszta nie daje rady a res 3 jako ex to lol z tym jebiącym się multi non stop. Cała moc w tym żeby multiplatformy były wykonane na ps3 tak dobrze jak Deus Ex i jesteśmy w domu więcej ciekawego gameplay-u i wydajności, a nie oskryptowanych interaktywnych filmów. Jak sobie przypomnę dragon age 1 na ps3 to mam ochotę czasami wyrzucić konsole przez okno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bzykacz 239 Napisano 13 Wrzesień 2011 Witam. Planuję kupić procesor, płytę i RAM do PC, ale coś nie jestem ostatnio pewien do tego wyboru, pomyślałem też nad PS3. Chciałbym się dowiedzieć co bardziej opłaca się kupić i czy PS3 utrzyma się jeszcze jakieś kilka lat, bo nie chcę za rok mieć starej konsoli :( . Wiem, że na dobrym PC grafika będzie lepsza niż na konsolach, ale najważniejsza jest oczywiście dla mnie grywalność. Mam telewizor 32 cale. Jestem zapalonym graczem. :) Konfig mojego PC: CPU: Intel Pentium Core 2 Duo e5400 3.0Ghz (na i5 2500k) GPU: Gigabyte Radeon hd 6850 OC 1gb Mobo: Gigabyte GA-G41M-ES2L (na Asrock p67 Pro3 B3) Zasilacz: Chieftec 500W RAM: Kingston 2x2Gb 800Mhz DDR2 (na Kingston Hyperx 2x2Gb 1600Mhz DDR3) Na PS3 bardzo podobają mi się exlusivy. Lubię FPS i jakoś nie przeszkadza mi zbytnio gra w ten gatunek na padzie-mam x360 (niestety przeróbka). Bardzo was proszę o pomoc. Nie chcę "fanboystwa". PS. Uwielbiam multi. Wszystko zależy od tego na co masz parcie i na co możesz sobie pozwolić. Jeżeli interesuje Cię komfort i łatwość wejścia/wyjścia w świat danej produkcji to śmiało bierz konsole, na X masz trochę lepsze wsparcie multi niż na PS3, ale za to trza już zapłacić dodatkowo (abonament). Na PS3 kupujesz grę, wkładasz, czekasz na aktualizacje i grasz, bez dodatkowych problemów czy opłat (to tak ogólnikowo, bo są wyjątki np. online pass). Co mnie osobiście chwyciło za serce podczas grania multi na konsoli to to, że konsolowcy mają inne podejście do gry od PC'towców. Oczywiście to moja opinia, ale konsolowcy to grupa znacznie przyjemniejsza od PC'towców (mam na myśli ogół, nie jednostki, bo oczywiście i w 1, i w 2 znajdziesz różnorodnych ludzi) mniej się spinają, czepiają itd. Na PC jak grałem w multi, a zwłaszcza z polakami to nie grzeszyli kulturą, a hate'rskie wiadomości do chleb powszedni, cały czas bluzgi na czatach i ucieczki z danych potyczek. Na PS3 często zdarza mi się po chatować z jakimś obcokrajowcem po fajnym meczu i czasami dostaje wiadomości, że fajnie się grało, co na PC mi się zdarzyło góra kilkakrotnie! Zdecydowanie dużej części brak dystansu lub innych zajęć. Znacznie trudniej wyszukać osoby z którymi można pogadać na poziomie i stale razem pykać. Niemówię, że PC'towcy to TYLKO chamy, a konsolowcy WSZYSCY dobrzy, ale w moim odczuciu tak proporcje się mają. Na pewno dużym krokiem było wejście w forum. Jeżeli zaś denerwuje się, że koła to nie koła, a tam są schodki to zdecydowanie inwestuj w PC, bo na konsolach to tylko pojedyńcze gry mają zapierającą dech oprawą, God of War 3, Uncharted, Killzone, Heavy Rain, Alan Wake, Castlevania i wiele innych to zdecydowanie jedne z najłądniejszych gier nie tylko graficznie, ale również dizajnem powalają lub świetnymi ujęciami! Jednak reszta tytułów prezentuje się jak na ustawieniach średnich, a czasami nawet gorzej. Poza tym jedna rzecz, która mnie dobija to brak modów na konsolach, jestem zapalonym moderem i sporo już ich wypuściłem, jak również samemu grałem i mi ich strasznie brakuje. Ceny, na PC znacznie taniej wyrwiesz gry. Poza tym na PC masz znacznie większy wybór i brak wsparcie dla wielu gier niezależnych, które również ubóstwiam i doskwiera mi brak ich na konsolach np. Dwarf Fortress, Terraria, Minecraft i wiele, wiele innych PC to nie tylko gry, również montaż filmów, przeróbki zdjęć itd. rzeczy których na konsolach nie wykonasz. Brak rasowych RTS doprowadza mnie czasami do rozpaczy, tak samo jak wielu innych gatunków, które pokazują się na konsolach sporadycznie. Musisz sam podjąć decyzję i zgłaszanie się na forum poświęcone jednemu z potencjalnych wyborów, możesz się spodziewać małej obiektywności jego użytkowników, a przynajmniej większej części. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nocny_napoleon 3 Napisano 13 Wrzesień 2011 Bierz kompa. +Możliwości komputera, +support, +mnogość tytułów, +grafika, +myszka+klawiatura +chodź by nawet czat głosowy poprzez Team Speaka +przeglądarka internetowa (bo ta w PS3 to kpina, na komórkach z 2000r jest lepsza...) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 14 Wrzesień 2011 +przeglądarka internetowa (bo ta w PS3 to kpina, na komórkach z 2000r jest lepsza...) :rofl: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 14 Wrzesień 2011 +Możliwości komputera, +support, +mnogość tytułów, +grafika, +myszka+klawiatura +chodź by nawet czat głosowy poprzez Team Speaka +przeglądarka internetowa (bo ta w PS3 to kpina, na komórkach z 2000r jest lepsza...) Skoro napisal gosc ze ma juz kompa to czesc twoich argumentow jest nic nie warta. Poza tym po co mu przegladarka czy "mozliwosci komputera" do grania? :) @Chayike: kup PS3. Stanialy ostatnio (w Anglii mozna wyrwac nowe PS3 160GB za 170 funtow) i jak wyzej juz niejeden pewnie napisal, podpinasz, siadasz na kanapie i w dupie masz ustawienia grafiki i inne pierdoly tylko grasz. PS3 jeszcze spokojnie bedzie na czasie 2-3 lata. A do tego masz odtwarzacz CD/DVD/BluRay oraz Upnp (media server z dysku sieciowego albo kompa - idealny do seriali/filmow oraz zdjec). A jak Cie najdzie czasem ochota na jakas strategie lub inna gre typowo pod PC to juz go masz :). Ja na kompie gram tylko w Cywilizacje i Locomotion, reszta na konsoli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 14 Wrzesień 2011 Ja to się tak kuźwa tylko zastanawiam w co wy gracie na tych swoich wypasionych Pecetach? U mnie zazwyczaj kończy się poszukiwaniem jakiś starych tytułów na warezach... Nie wiem czy by się znalazło z 5 gier rocznie wartych tego poświęcenia. Bo to jest dla mnie dramat grać na PC. No sorry, takie moje zdanie. Pecet nadaje się tylko do Starcrafta, Diablo i MMO. A żadna z tych gier nijak się ma do gier konsolowych, więc nawet nie ma co porównywać. Całą resztę gier pc można wyrzucić do śmieci. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 14 Wrzesień 2011 Ja dodam ze caly dzien w pracy slecze przed kompem, kregoslup juz mam dopasowany do oparcia krzesla, skore na lokciach przyciemniona, palce u rak powyginane w kazdym kierunku na klawiaturze i ostatnia rzecza na jaka mam ochote po powrocie do domu to garbienie sie przed kompem zeby sobie zagrac :) 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natsu 1595 Napisano 14 Wrzesień 2011 Ja dodam ze caly dzien w pracy slecze przed kompem, kregoslup juz mam dopasowany do oparcia krzesla, skore na lokciach przyciemniona, palce u rak powyginane w kazdym kierunku na klawiaturze i ostatnia rzecza na jaka mam ochote po powrocie do domu to garbienie sie przed kompem zeby sobie zagrac :) Widzę, że masz tak samo jak ja, nienawidzę być księgowym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 14 Wrzesień 2011 (edytowane) Ja dodam ze caly dzien w pracy slecze przed kompem, kregoslup juz mam dopasowany do oparcia krzesla, skore na lokciach przyciemniona, palce u rak powyginane w kazdym kierunku na klawiaturze i ostatnia rzecza na jaka mam ochote po powrocie do domu to garbienie sie przed kompem zeby sobie zagrac :) To podepnij PC pod TV i graj na padzie bezprzewodowym od Xboxa. Ja tak gram w kazda gre ktora nie jest FPSem lezac sobie na wyru, works like a charm. Jesli zas gram w FPSa, to czy to konsola czy PC, nie umiem roz*bany na sofie czy lozku grac, musze siedziec prosto na multi :D. Pecet nadaje się tylko do Starcrafta, Diablo i MMO. A żadna z tych gier nijak się ma do gier konsolowych, więc nawet nie ma co porównywać. A jakie to te "konsolowe gry" ? Coz to za ekskluziwy ktorych na PC brak, i nijak nie mozna ich porownac ? Serio, zainteresowales mnie. Edytowane 14 Wrzesień 2011 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 14 Wrzesień 2011 Nie chce mi się wymieniać wszystkich przygodówek a'la Uncharted, platformerów a'la Ratchet, rpgów a'la FF, strzelanek a'la Stardust i innych gier, których nigdy na PC nie zobaczymy, a nawet gdyby, to gra w nie byłaby imo jakimś kuriozum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 14 Wrzesień 2011 (edytowane) Nie chce mi się wymieniać wszystkich przygodówek a'la Uncharted, platformerów a'la Ratchet, rpgów a'la FF, strzelanek a'la Stardust i innych gier, których nigdy na PC nie zobaczymy, a nawet gdyby, to gra w nie byłaby imo jakimś kuriozum. Imo procz uncharted i ratcheta nic ze stajni przygodowek czy platformerow nie istnieje na przyzwoitym poziomie (i ucieszylbym sie jednak gdybys postanowil wymienic reszte "wszystkich" gierek z tego poziomu co ww tytuly), gry typu stardust to nudne buble na godzine lub dwie rozrywki, a przynajmniej ja tyle czasu z ta gra spedzilem, dla mnie te gry to wyciaganie kasy. Madrze napisales odnosnie FF, tyle ze ta seria upadla juz kompletnie, a inne jrpgi juz praktycznie nie istnieja (chyba ze na DSie), wiec ciezko tez ubolewac nad brakiem 1ej slabej gry na PC. To nie sa czasy PS2, PCowa posucha i ciemnogrod sie skonczyl, pora zupgradeowac kompa i skonczyc ze stereotypami ;), a na konsolach niech kroluje dalej Call of Duty. Edytowane 14 Wrzesień 2011 przez AlucardMZ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kill 10044 Napisano 14 Wrzesień 2011 Masz wybierz sobie: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_3_games I zejdź ze mnie. Szukasz zaczepki, to wybierz kogoś innego. Jesteś nagle taki hop do przodu pecetowy gracz, to sam wymień fajne gry na PC, oprócz strategii i FPSów, powiedzmy z tego roku, których nie ma na konsoli. (podpowiedź: cała jedna - Witcher2 - taadaam). Wypasik. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 14 Wrzesień 2011 (edytowane) No tak, odpowiadajmy pytaniem na pytanie robiac unik kiedy tak na prawde nie mamy co odpowiedziec bo obaj wiemy ze procz gier ktore przed chwila wymieniles nie ma nic innego godnego uwagi, a jesli juz jest, to multiplatforma ktora lepiej dziala/wyglada ... coz, na pewno nie na ps3. Zaczepki nie szukam, po prostu dziwi mnie jak ludzie najezdzaja na PC tylko dlatego ze to PC, poslugujac sie juz dawno wyswiechtanymi stereotypami. Pomijam juz fakt ze wiekszosc gier z tej listy wyszla na PC, mimo to ludzie i tak beda plusowac moderatora, 3/4 jezyka w dupe i choko-licken ;), oto przyklad swietnej spolecznosci tego forum ktora nie ma jaj zeby odpisac cos moderatorowi innego niz "masz racje", nawet jesli pisza pierdoly o tym ze "sprzet elektroniczny jest jak sportowiec, czesto cwiczony nie psuje sie". Jesli chodzi o PCowe tytuly, to ja w przeciwienstwie ci odpowiem, stricte MMO postaram sie ominac (choc gry takie jak Guild Wars 2 czy nowy The Old Republic zasluguja na napomkniecie), Wiedzmina tez, bo w tym kraju raczej nie trzeba nic o tej grze mowic. Diablo 3 Dota 2 Shogun 2: Total War (strategia, ale flagowa na PC) Might And Magic Heroes VI Black Mirror 3 - przygodowka jakich sie juz nie robi DarkSpore Dodajac do tego ekskluzywny FPS Red Orchestra 2, jest w czym przebierac w tym roku. Takie gry jak Simsy i wszelakiej masci przygodowki, RTSy No-name'y etc pominalem. Skupilem sie tylko na nazwach ktore nawet skonsolizowanym glowom powinny cos mowic A w zwiazku z tym ze wkrotce (miejmy nadzieje) pojawia sie beta testy BF'a 3, chcialbym serdecznie zaprosic do kilka osob ktore by wyrazily checi do wspolnej gry. Na razie jest nas 3, a jak wiadomo wiecej - lepiej. Mikrofon mile widziany, i najlepiej program teamspeak bo posiadam kanal, jakby co, pisac na PW ;). Edytowane 14 Wrzesień 2011 przez AlucardMZ 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 14 Wrzesień 2011 To podepnij PC pod TV i graj na padzie bezprzewodowym od Xboxa. Ja tak gram w kazda gre ktora nie jest FPSem lezac sobie na wyru, works like a charm. Jesli zas gram w FPSa, to czy to konsola czy PC, nie umiem roz*bany na sofie czy lozku grac, musze siedziec prosto na multi :D. Znaczy się mam sobie w salonie koło telewizora postawić kompa? :) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 15 Wrzesień 2011 (edytowane) Znaczy się mam sobie w salonie koło telewizora postawić kompa? :) Racja moj blad, niepotrzebnie dalej wychodze z jak widac blednego zalozenia ze ludzie maja po 2 telewizory w domu. W twoim wypadku to by bylo nieco utrudnione w takim razie, bo jak wiadomo, drugi dobry telewizor to niemaly wydatek. Edytowane 15 Wrzesień 2011 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nocny_napoleon 3 Napisano 15 Wrzesień 2011 (edytowane) Muszę obalić jeden mit i zrobię na podstawie rzeczowego opisu sytuacyjnego :) wchodzę do domu, chce pograć i.... odpalam konsole, szlak, trzeba pobrać nowy soft 3,78949 poprawka jeden $3 kk. A że mój net nie jest z Netii i nie pozwala uzyskać maksymalnej przepustowości linii, pół godzinki "cza" czekać........ok jest, cza zainstalować......cza czekać.....ok......sprawdzian nowości...........o nie mogę nowe dwa Avatary z Eye Peta....... :pardon: ......włańczam ver. beta Assasin Creed Revelation, fuck poprawka 1.03.......cza czekać.........patrzę 154 Mb......idę na dwór, wracam wyłączyć konsole i do spania. No ok przyznaję się że jeszcze odpalam Batlefielda ale czas goni tak że max do 2 00 w nocy :) Z kompem jest podobnie tyle że nie ma aktualizacji Windowsa (może są ale nie wymagane do odpalenia gier online) A grafikę ustawiamy wszystko na max tylko raz jeden przy odpaleniu gry więc nie rozumiem tych malkontentów co tak się czepiają tych ustawień :blink: No i mam prośbę by osoby komentujące "odpalam i gram" sobie odpuściły :thumbsup: Gry na PC Total War: Shogun 2 albo Medieval 2: Total War Minecraft Might and Magic: Heroes VI Fate of the World mi się jeszcze osobiście podoba ArmA 2: Combined Operations nie mówiąc o Wiedźminie i o grach co są na konsole w wersji much better grafika :P Pozdrawiam Edytowane 15 Wrzesień 2011 przez nocny_napoleon 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 15 Wrzesień 2011 Racja moj blad, niepotrzebnie dalej wychodze z jak widac blednego zalozenia ze ludzie maja po 2 telewizory w domu. W twoim wypadku to by bylo nieco utrudnione w takim razie, bo jak wiadomo, drugi dobry telewizor to niemaly wydatek. Hahaha. Wspanialy argument :). Czyli oprocz wydania 3-4 klockow na kompa ktory pociagnie te wszystkie wspaniale gry na full detalach, mam jeszcze dokupic drugi telewizor za 2-3 tysiace? :). Poza tym, skoro juz to wytykasz, to ja mam dwa telewizory. Mnie chodzilo o to ze gram w salonie na megawygodnej kanapie. Na moim lepszym telewizorze. Naprawde nie wiem jak dobrze musialby ten komp wygladac zebym go postawil obok :) Argumenty napoleona o update'ach itp sa strasznie na sile. Problemem to moze byc jak sie nie gralo dlugo w jakas gre a w miedzyczasie pojawil sie update ktory, jesli nie jest to Gran Turismo jakies, zwykle zajmuje kilkadziesiat MB. A co powiesz na obowiazkowe instalowanie KAZDEJ gry na PC? Ktore czasami trwa naprawde dluuugo. A potem sie okazuje ze cos Ci koliduje z gra i musisz cos odinstalowac, albo sciagac update, albo driver czegos jest za stary (wiem ze to juz rzadkosc ale zdarza sie). Generalnie wymieniles gosciu jakies tam podrzedne wady PS3 ktore sa glownie domena PC :). Fejl :D 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 15 Wrzesień 2011 (edytowane) Hahaha. Wspanialy argument :). Czyli oprocz wydania 3-4 klockow na kompa ktory pociagnie te wszystkie wspaniale gry na full detalach, mam jeszcze dokupic drugi telewizor za 2-3 tysiace? :). Jesli juz to 2-3och klockow na kompa, a jesli cie na drugi porzadny TV nie stac to rozumiem, tak jak juz wspominalem, to jest niemaly wydatek czego nie ukrywalem nigdzie, wiec nie widze powodu do smiechu. Poza tym nie wszyscy pewnie graja w salonach na swoich "lepszych TV" i wygodnych meblach. PS. Dobrze ze na konsolach nie trzeba sciagac update'ow (patche moze na mysli miales?) do gier (ladny dobor slow coby dodac bezsensowne slowko do swoich "argumentow" [bo wiecej - lepiej right?] i zamydlic przyklaskujacym tepakom oczy). A co do sterownikow, nie badz smieszny, kazda gra zawiera na plycie wszystko co jest potrzebne do jej odpalenia, kiedys byl to tylko Direct, i moze z tamtych zamierzchlych czasow masz swoje doswiadczenia z piecem. A co do instalowania gier, to prosze cie, jako posiadacz PS3 powinienes z politowaniem darowac sobie ten argument bo to jest dopiero smieszne, o tu masz przyklad: Pora spojrzec prawdzie w oczy. Z mojej strony to koniec tej fasady fanboystwa, zawsze zdawalem sobie sprawe ze czlowiek to istota egoistyczna, i jesli z 3 posiada tylko 1, dla niego zawsze to 1 bedzie uber, jednak myslalem ze niektorzy na tym forum sa odrobine bardziej madrzejsi i potrafia krytykowac kiedy cos "faktycznie tu nie gra". Edytowane 15 Wrzesień 2011 przez AlucardMZ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cwir 12843 Napisano 15 Wrzesień 2011 Jesli juz to 2-3och klockow na kompa, a jesli cie na drugi porzadny TV nie stac to rozumiem, tak jak juz wspominalem, to jest niemaly wydatek czego nie ukrywalem nigdzie, wiec nie widze powodu do smiechu. Poza tym nie wszyscy pewnie graja w salonach na swoich "lepszych TV" i wygodnych meblach. PS. Dobrze ze na konsolach nie trzeba sciagac update'ow (patche moze na mysli miales?) do gier (ladny dobor slow coby dodac bezsensowne slowko do swoich "argumentow" [bo wiecej - lepiej right?] i zamydlic przyklaskujacym tepakom oczy). A co do sterownikow, nie badz smieszny, kazda gra zawiera na plycie wszystko co jest potrzebne do jej odpalenia, kiedys byl to tylko Direct, i moze z tamtych zamierzchlych czasow masz swoje doswiadczenia z piecem. A co do instalowania gier, to prosze cie, jako posiadacz PS3 powinienes z politowaniem darowac sobie ten argument bo to jest dopiero smieszne, o tu masz przyklad: Pora spojrzec prawdzie w oczy. Z mojej strony to koniec tej fasady fanboystwa, zawsze zdawalem sobie sprawe ze czlowiek to istota egoistyczna, i jesli z 3 posiada tylko 1, dla niego zawsze to 1 bedzie uber, jednak myslalem ze niektorzy na tym forum sa odrobine bardziej madrzejsi i potrafia krytykowac kiedy cos "faktycznie tu nie gra". Nie rozumiem o co Ci chodzi z tym update/patch?? Przeciez napisalem ze na konsolach sa update'y ale nie sa takim problemem jak to przedstawia napoleon. A na PC mialem na mysli np update driverow do kart graficznych czy tym podobne rzeczy. I sytuacje gdzie gra komus nie dziala bo jakis inny program czy urzadzenie z nia koliduje i trzeba odinstalowywac/updateowac czy inne kombinacje wykonywac. Juz nie pierdziel ze wszystkie gry na PC maja wszystko co trzeba na plytce i zawsze wszystko dziala cacy i bez problemow. Nie od dzis mam doczynienia z PC. A na konsoli wkladasz plytke i grasz. A co do instalek to przeciez nie napisalem ze na PS3 ich nie ma. Sa w niektorych grach. Na PC sa w KAZDEJ. I to zdanie z fanboystwem to nie wiem czy do mnie piejesz czy do kogos innego. Mam i konsole i dobrego kompa i wylaczajac moje ulubione gry strategiczno/ekonomiczne Cywilizacje i Locomotion, we wszystko inne wole grac na konsoli! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EndarSeth 171 Napisano 15 Wrzesień 2011 Pierwszy raz od dawna poczułem potrzebę by się zalogować. To jedziemy Wkładasz płytkę do konsoli i grasz. Prosi Cie o updejt? Naciskasz kółko,i grasz. Chcesz grać w multi? Sorry, każdy musi przez to przechodzić, i na ps3 i na pc i na boxie. Argument obalony. Kanapa zawsze wygra z krzesłem. Komputer podłączony pod telewizor? Jak najbardziej. Tu się zgadzam, że też może być wygodnie. Z jakąś sensowną obudową, żeby to jakoś wyglądało. Co do gier wymienionych, M&M 6 to podobno kupa jakich mało, i słyszałem to od ludzi, którzy serię kochają. Arma to, z tego co pamiętam, tak koszmarnie zabugowana gra która wymaga 200 patchy zanim można sensownie w to pograć. I chyba nie na padzie, no nie? Total Wary i Diablo, to gry dla których MÓGŁBYM kupić peceta. Jak Diablo wyjdzie, może się złamię, zobaczymy. Minecrafta widziałem, nie zrobił na mnie wrażenia. Lego jest też na konsolach. Jestem w robocie, to pisałem na kolanie..jak wróce, może zredaguję ;) Peace. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 15 Wrzesień 2011 (edytowane) Zgodnie z tym co napisalem, skonczylem temat i nie bede go ciagnal bo cholerna napinka powoli sie z tego robi, jednak mala poprawka: Nie rozumiem o co Ci chodzi z tym update/patch?? Przeciez napisalem ze na konsolach sa update'y ale nie sa takim problemem jak to przedstawia napoleon. A na PC mialem na mysli np update driverow do kart graficznych czy tym podobne rzeczy. A co powiesz na obowiazkowe instalowanie KAZDEJ gry na PC? Ktore czasami trwa naprawde dluuugo. A potem sie okazuje ze cos Ci koliduje z gra i musisz cos odinstalowac, albo sciagac update, albo driver czegos jest za stary (wiem ze to juz rzadkosc ale zdarza sie). Zle postawiony przecinek moze poteznie zmienic sens calego zdania, nie sadzisz ? Jesli jednak miales na mysli to co napisales wyzej, wtedy bylbym sklonny sie zgodzic. Edytowane 15 Wrzesień 2011 przez AlucardMZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeX 631 Napisano 15 Wrzesień 2011 (edytowane) Ogolnie nie jestem wrogiem PC ale otwarcie mówie że wolę grać na ps3 anieżeli na PC.Po prostu jest do dla mnie wygodniejsze i "szlus".Najbardziej wkurzyłem się,gdy miałem ochotę pograć w zombie na COD WAW na pc(oryginalna).No ok instaluje,włączam,patrze jeden serwer z mapą,którą średnio lubie.No to myśle sobie,zrobie własny serwer.Gdy jestem w etapie wybierania mapy,patrze jest tylko jedna,a nie cztery.Wtedy przypomniałem sobie,że muszę pobrać glupie patche.Wszystkie razem mają około 5 lub 7 gb,nie pamiętam dokładnie.Najgorsze jest to,że trzeba je instalować pokolei,nie ma czegoś takiego,że np. patch 1.7 zawiera wszystkie poprzednie,a nie że 1.0>1.1>1.2 i tak pokolei instalacja.Jeżeli ktoś ma neta 2 gb to sobie może pomarzyć o tym,że pogra tego dnia. Edytowane 15 Wrzesień 2011 przez DeX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Myfonick 119 Napisano 22 Wrzesień 2011 Witam. Mam taki mały problem. Mam bardzo starego kompa z Win XP i chciałbym go sformatować. Niestety nie mam płyty instalacyjnej Windowsa. Naklejkę z kluczem nadal mam. Jest taka opcja, żeby zrobić format bez tej płytki? Czytałem, że mogę pożyczyć dowolną płytkę od kolegi i po prostu wpisać swój CD-Key. Niestety nie znam nikogo, kto mógłby mi takową pożyczyć. Jakieś pomysły? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kakaroto 3892 Napisano 22 Wrzesień 2011 ściągnij z internetu obraz płyty i go wypal :thumbsup: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach