Skocz do zawartości
Sir Siekier

Liga 5

Rekomendowane odpowiedzi

ej no pierwszy zakret ten sam wyscig ;> zachaczyles mnie przodem lekko bo mnie obraca centralnie

jak coś to drugi zakręt... dobra teraz już wiem gdzie jak opisałeś ;) z mojego punktu widzenia nie było Cię już w zakręcie ale jest możliwe że to niedociągnięcie zakresu widoczności więc ja mogłem Cię zahaczyć. Sorki.

Edytowane przez PePeSh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jazda na ustawieniach 11/11 jest dozwolona ? Bo wydaje mi się że kilka osób śmiga na takich ustawieniach. Rzuciło mi się to w oczy podczas wczorajszego treningu. Boonk i chyba ziomniak w kwalifikacjach uzyskują jedne z gorszych czasów, a w początkowym etapie wyścigu gdy bolid dociążony jest paliwem, uzyskują najlepsze czasy okrążenia. Chyba coś nie halo ??

Hmm, SeN, następnym razem dwa razy pomyśle zanim Cię wyprzedzę aby uniknąć bezpodstawnych insynuacji, jakobym używał niedozwolonych ustawień bolidu. :confused:

Tak w gwoli wyjaśnienia mój czas w kwalifikacjach był wynikiem taktyki (jakbyś nie zauważył w pierwszym treningu miałem drugi czas). :thumbsup: Ja bym się jednak chętnie pochylił nad Twoimi ustawieniami, gdyż w kwalifikacjach i wyścigu uzyskałeś najlepsze czasy okrążenia, "chyba coś nie halo"?

PS: Mam taką ogólną propozycje: nie obrzucajmy się na przyszłość bezpodstawnymi oskarżeniami, gdyż tego typu posty i riposty nie przysłużą się dobrej atmosferze w lidze - ja jeżdżę tutaj dla dobrej zabawy (z uczciwą rywalizacją w tle), po tym jak obwieszczono iż nie gramy o "złote kalesony" :biggrin:

Pozdro i do zobaczenia na torze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na posta u góry utwierdzam się w przekonaniu, że trzeba będzie zrobić weryfikację ustawień o której pisałem dzisiaj w swoim poście.

P.S

A co do treningów, proponuje jeździć je jak najczęściej się da w celu poćwiczenia manewrów wyprzedzania i cierpliwości w szukaniu pozycji do wyprzedzania. Jak dla mnie jest to sprawa niezbędna dzięki której do momentu rozpoczęcia ligi można będzie nauczyć się czystej jazdy. Zachęcam do tego jak największą ilość graczy ale nawet jakby miało jeździć tak jak dzisiaj 4 to też warto bo było ciekawie na torze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bank jeżdżą na 11/11. Nie ma opcji, żeby na niższych zrobić taki czas... Widocznie nie u wszystkich liczy się dobra zabawa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, SeN, następnym razem dwa razy pomyśle zanim Cię wyprzedzę aby uniknąć bezpodstawnych insynuacji, jakobym używał niedozwolonych ustawień bolidu. :confused:

Tak w gwoli wyjaśnienia mój czas w kwalifikacjach był wynikiem taktyki (jakbyś nie zauważył w pierwszym treningu miałem drugi czas). :thumbsup: Ja bym się jednak chętnie pochylił nad Twoimi ustawieniami, gdyż w kwalifikacjach i wyścigu uzyskałeś najlepsze czasy okrążenia, "chyba coś nie halo"?

PS: Mam taką ogólną propozycje: nie obrzucajmy się na przyszłość bezpodstawnymi oskarżeniami, gdyż tego typu posty i riposty nie przysłużą się dobrej atmosferze w lidze - ja jeżdżę tutaj dla dobrej zabawy (z uczciwą rywalizacją w tle), po tym jak obwieszczono iż nie gramy o "złote kalesony" :biggrin:

Pozdro i do zobaczenia na torze.

Ja się tylko pytam. Chyba to Ty pisałeś że nie masz czas tu zaglądać, bo masz inne forum, więc może nie doczytałeś że gramy na max 9/9.

Uzyskiwanie czasu na torze, na którym czuję się dosyć dobrze i kręcę najlepsze czasy więc jestem jakimś punktem odniesienia, lepszego o przeszło sekundę i to ciężkim bolidem uważam że warta bliższego przyjrzenia się. Zwłaszcza że w dalszej części wyścigu twój czas się już nie poprawiał, w przeciwności np do mnie gdzie ciężkim bolidem robiłem 1:30.xxx , a na lekkim 1:28:xxx.

I nie chodzi o to czy ktoś mnie wyprzedził czy nie , tylko w jakich warunkach zrobiłeś najszybsze okrążenie. Ja wykręciłem najlepsze okrążenie pod sam koniec wyścigu kiedy bolid nie różni się wagą znacząco od kwalifikacji, a dodatkowo miałem dopiero co założone świeże miękkie opony i mapie silnika ustawioną na max, więc warunków lepszych mieć nie można.

Jeśli w pierwszych kwalifikacjach byłeś drugi to miałeś czas gorszy ode mnie o 0,9s, choć wydaje mi się że to był osa. Więc nawet jeśli to twój czas to czas okrążenia miałeś na poziomie 1:28:6xx, więc to jest raptem pół sekundy lepiej niż czas uzyskany ciężkim bolidem kilka kółek po starcie, gdzie ja dla porównania uzyskałem taką różnice jadąc bolidem w warunkach jak w kwalifikacjach ( nie miałem tylko DRS).

Stąd moje przypuszczenia że możesz jechać na 11/11. Jeśli nie wierzysz w moje czasy na ustawieniach 9/9 to mogę ci nagrać filmik z configu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie nie bedzie wieczorami do wtorku :/ w ciagu dnia bede sporadycznie, wiec tez nie bardzo bede miec czas, zeby cos pojechac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos Headsetu to co najlepiej kupić żeby nie wydać dużych pieniędzy bo w kolejce czeka kilka fajnych gier i kasa niedługo będzie towarem deficytowym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos Headsetu to co najlepiej kupić żeby nie wydać dużych pieniędzy bo w kolejce czeka kilka fajnych gier i kasa niedługo będzie towarem deficytowym :)

Mi Patricko poradził kupić ten headset: http://allegro.pl/gioteck-ex-01-zestaw-sluchawkowy-bluetooth-alien-i1845442524.html

To o której jedziemy? 20:30-21:00?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko co nie będzie produktem dedykowanym czyli:

1. http://www.3kropki.p...et_sony_ps3.php

lub

2. http://www.ultima.pl...ony_7_1/i10798/

nigdy nie da Ci pełnej satysfakcji. Ja osobiście mam (1) i właśnie przymierzam się do (2) ;)

Próbowałem wcześniej produktów niededykowanych i efekty był marny. Albo ładujesz baterię co dziennie albo masz słaby dźwięk i nie słyszysz wszystkich.

Edytowane przez PePeSh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zwykla sluchawke z ebaya kupiona wieki temu i slysze wszystkich dobrze :P a z moim wychodzacym dzwiekiem tez chyba nie ma problemu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeee tam.... sony to sony ;)

A słychać Cię bardzo źle bo do Twojego głosu dochodzi jakiś kobiecy i zwierzęcy szum ;)))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc ale coś mi się nie wydaje żeby te słuchawki 7.1 zastąpiły dobre kino domowe.

A nie dacie rady pojechać dzisiaj koło 19.30 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dam rady się teraz określić, będę jak będę :( (jeśli w ogóle)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawanie 120zł na HS Sony to spora rozrzutność. Ja używam HS Nokii i nie widzę różnicy w stosunku do tego od Sony, a kosztuje mniej niż połowę, więc po co przepłacać.

A te drugie słuchawki to w ogóle jakieś nieporozumienie. Ani nie będzie to dobrze grało bo dobre słuchawki przewodowe kosztują więcej, a i wygodne za bardzo nie jest, i w zimę uszu też nie ogrzeje :laugh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.