smiechu14 5 Napisano 9 Październik 2011 Będę na 100% ale jeszcze nie rozwiązałem problemów z internetem, najprawdopodobniej jutro zadzwonie, więc jak za pierwszym razem nie połączy to później też nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa502 3 Napisano 9 Październik 2011 Witam, Kiedy sie zaczynamy zbierac na wyscig? ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryga 1 Napisano 9 Październik 2011 ja juz odpalam ps3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fryga 1 Napisano 9 Październik 2011 jak wy to robicie ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 9 Październik 2011 No dobra zaczne od tego: sorry lukas za ten "wjazd" w Ciebie na 1 zakrecie. Wiem, ze pogrzebalem Twoje i moje szanse na dobry wynik. Pozniej juz tylko bylo gonienie stawki i tak sie dobrze skonczylo. Natomiast co do 2 wyscigu to Osa ladnie mnie zalatwiles ;) tak sie nie robi jezdzac w 1 teamie :P od tego momentu juz byl festiwal bledow w moim wykonaniu no i skonczylo sie jak skonczylo :D Frekwencja dopisala, pozniej wrzuce filmiki, ktore udalo mi sie nakrecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 9 Październik 2011 (edytowane) Dzięki Wszystkim za dzisiejszy trening. Krasa w drugim wyścigu była naprawdę efektowna w wykonaniu niektórych. Za to w pierwszym wyścigu lukasz przefrunął mi nad bolidem ;) Wyniki pierwszych kwalifikacji: 1. tomluc1988_pl - 1:20.906 2. osa502 - 1.20.939 3. lukaszasada - 1:21.808 4. SeN_81 - 1:21.852 5. marko23081974 - 1:21.893 6. Tutanhamon - 1:21.982 7. polo510 - 1:22.885 8. BOONK_PL - --:--.-- (+10pos) 9. Fryga95 - 1:28.519 10. WildaF3niX - nie mam Twojego czasu :/ 11. ziomniakPL - nie mam Twojego czasu :/ Wyniki pierwszego wyścigu (20%) 1. osa502 - MERCEDES GP - 17:18.720 2. marko23081974 - WILLIAMS - +6.119 3. WildaF3niX - MERCEDES GP - --:--.-- (+20sec) 4. lukaszasada - FERRARI - +33.078 5. SeN_81 - RED BULL - +46.124 6. Tutanhamon - RED BULL - --:--.-- (+20sec) 7. ziomniakPL - WILLIAMS - +53.877 8. polo510 - LOTUS-RENAULT - --:--.-- (+40sec) 9. tomluc1988_pl - FERRARI - +1:07.193 10. BOONK_PL - McLAREN - +1:15.824 11. Fryga95 - TORO ROSSO - +1 LAN Wyniki drugich kwalifikacji: 1. tomluc1988_pl - 1:21.494 2. osa502 - 1:21.611 3. Tutanhamon - 1:21.797 4. SeN_81 - 1:22.027 5. WildaF3niX - 1:22.100 6. marko23081974 - 1:22.228 7. ziomniakPL - 1:23.290 8. BOONK_PL - 1:23.295 9. Fryga95 - DSQ Wyniki drugiego wyścigu (50%): 1. tomluc1988_pl - FERRARI - 42:18.378 2. osa502 - MERCEDES GP - +41.157 3. SeN_81 - RED BULL - +59.563 4. Tutanhamon - RED BULL - +1:00.663 5. BOONK_PL - McLAREN - +1 LAP 6. WildaF3niX - MERCEDES GP - +1 LAP 7. ziomniakPL - WILLIAMS - DNF 8. Fryga95 - TORO ROSSO - DSQ 9. marko23081974 - WILLIAMS - DSQ Edytowane 9 Październik 2011 przez PePeSh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa502 3 Napisano 9 Październik 2011 Fenix a gdzie tam Cie stuknalem czy jak? :> bo kurde nie pamietam ;p i ktos we mnie tez wjechal na pierwszym zakrecie tomluc jechal pierwszy zakret w lewo ja zanim i ktos po trawie (wydawalo mi sie ze to byl Sen) i wtedy byla ta wielka kraksa ^^ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 9 Październik 2011 (edytowane) Aktualny skład Ligi 5: 1.tomluc (psnid: tomluc1988_pl) - DFGT 2.lukaszasada (psnid: lukaszasada) - DFGT 3.Boonk (psnid: BOONK_PL) - G25 4.smiechu14 (psnid: smiechu12) - Pad 5.SeN (psnid: SeN_81) - G25 6.PePeSh (psnid: Tutanhamon) - DFP 7.polo508 (psnid: polo510) - pad) 8.bananek1982 (psnid: bananek1982) - DFGT 9.bezel1 (psnid: ziomniakPL) 10.piotrek2308 (psnid: marko23081974) - DFGT 11.F3niX (psnid: WildaF3niX) - DFGT 12.osa502 (psnid: osa502) - Pad 13.fryga (psnid: Fryga95) - Pad 14.Szogan (psnid: szogan) - Pad Edytowane 9 Październik 2011 przez PePeSh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 9 Październik 2011 (edytowane) Zobaczysz filmik z mojej prespektywy ;) Najpierw fotki: Setup przed wyscigiem: Wyniki 1 wyscigu: Bonus: ;) Filmiki zamieszcze, jak sie zuploaduja na YouTube. Edytowane 9 Październik 2011 przez F3niX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomluc 9 Napisano 9 Październik 2011 Pierwszy wyścig to była jakaś tragedia, 3 razy w boksach, 2 razy miałem kapcia. Swoją drogą Osa dobrze startujesz, dwa razy miałem P1 i ani razu nie dojechałem do pierwszego zakrętu na czele. W drugim wyścigu ustawiłem troche inaczej skrzynie biegów i coś było nie tak :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 9 Październik 2011 W ramach dalszego treningu proponuję kolejny oficjalny trening Ligi 5 w nadchodzący wtorek lub środę. Godzina 20:30 Tym razem pojedziemy sobie Kuala Lumpur także szykujcie formę ligowicze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 9 Październik 2011 (edytowane) Mi pasuje :P Tomluc zobaczysz moje starty ;d na filmikach ;) tylko musze dzwiek podlozyc... Ktos ma dobry program do obrobki video? ;p bo 1 raz tym bede sie bawic. Edytowane 9 Październik 2011 przez F3niX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 9 Październik 2011 (edytowane) Mi pasuje :P Tomluc zobaczysz moje starty ;d na filmikach ;) tylko musze dzwiek podlozyc... Ktos ma dobry program do obrobki video? ;p bo 1 raz tym bede sie bawic. Ja to robie na MacBooku, gdzie taki soft jest w standardzie ;) Ale tych Ci chyba nie pomogłem... Edytowane 9 Październik 2011 przez PePeSh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa502 3 Napisano 9 Październik 2011 Tomluc dzieki za uznanie :) staram sie jak moge :D Kuala Lumpur? kurde...czyli trzeba sie uczyc nowego toru :D a tak w ogole to w drugim wyscigu mialem jakis absurd ^^ jado sobie jade zolta flaga w pierwszym sektorze jestem na prostej startowej i wyprzedzilem jakiegos dubla ktory wyjezdzal z alei serwisowej i dostalem 20 s kary ze wyprzedzilem na zoltej fladze -.- xd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SeN 1 Napisano 10 Październik 2011 Proponuje zapoznać się z tymi zasadami http://pl.lfsmanual.net/wiki/Zasady_CRC i zacząć je przestrzegać. Osoby nie stosujące się do nich proponuje karać poprzez odejmowanie punktów lub wykluczenie z kolejnego wyścigu. Kolejny trening i kolejna osoba NA PROSTEJ wjeżdża na mnie. Macie alzheimera że nie potraficie utrzymać kierownicy i jechać jednym torem jazdy ? Jeśli nadal macie jeździć w tak beztroski sposób proponuje powrót do NFSa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 10 Październik 2011 (edytowane) Słuszna uwaga SeN. Szczególnie ważne dla wszystkich są następujące: RA-1 Obowiązkiem kierowcy jadącego z tylu jest, podjecie wszelkich działań, ostrożności i odpowiedzialności, by nie wjechać w samochód z przodu. RA-2 Kierowca jadący z przodu nie może złośliwie, czy nieodpowiednio hamować ani zwalniać.Kierowca ten ma jednak prawo być wolniejszym i używać dłuższej drogi hamowania, wcześniejszych punktów hamowania. Jest upoważniony by skręcać wcześniej lub później i zbliżać się do wierzchołka zakrętu wcześniej lub później. Ma prawo być niekonsekwentny i niepewny.Od kierowcy z tyłu wymagane jest by przewidywał możliwość, że kierowca z przodu może mieć dłuższą strefę hamowania. Powinien dostosować swoja jazdę zawsze zachowując odstęp.Upraszczając, jeśli jedziesz za kimś, Twoją odpowiedzialnością jest uniknięcie kontaktu. Kierowca przed Tobą nie musi Cię unikać. Proponuję również aby wszyscy zapoznali się z całością zasad, które wkleił SeN Pozostaje tylko problem jak winę czyjąś udowodnić bo nie wszyscy mają możliwość nagrywania całości wyścigu. Drugie, to jak ustalamy punktację karną ? Edytowane 10 Październik 2011 przez PePeSh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SeN 1 Napisano 10 Październik 2011 ja bym szczególną uwagę zwrócił na przestrzeganie punktów Sytuacje kontaktowe (Contact Concessions) CC-1 Jeżeli dojdzie do kontaktu między pojazdami, który nie wykluczy żadnego z nich z wyścigu, ale pozwoli sprawcy zdarzenia na zyskanie pozycji względem poszkodowanego, sprawca powinien ustąpić poszkodowanemu i umożliwić mu powrót na pozycję, którą zajmował przed zdarzeniem. Sprawca powinien to uczynić nawet, jeśli oznaczałoby to przepuszczenie innych pojazdów niebiorących udziału w zdarzeniu, a więc i utratę pozycji. CC-2 Jeżeli dojdzie do kontaktu, który wykluczy poszkodowanego z wyścigu, a sprawca może ten wyścig kontynuować, sprawca powinien wycofać się z wyścigu, tak szybko, jak jest to bezpiecznie możliwe. CC-3 Jeżeli sprawca podejmie stosowne do sytuacji działania, wtedy jakakolwiek kara, która normalnie byłaby na niego nałożona, może zostać zmniejszona lub anulowana. CC-4 Jeżeli sprawca nie podejmie takich działań, wtedy nie ma żadnych podstaw do zmniejszenia lub anulowania normalnie nakładanej kary. Takie sytuacje będą się zdarzać, pytanie tylko jak często. Jeśli będą za to kary to osoba powodująca kolizję może się zastanowi czy jej się to opłaca. Co do odejmowania punktów proponował bym 1 poważna kolizja = - 50% punktów ale nie mniej niż 5pkt 2 poważne kolizje = -100% punktów ale nie mniej niż 10pkt 3 poważne kolizje w 2 kolejnych wyścigach = niedopuszczenie do wyścigu kolejnego Poważna kolizja = poważne uszkodzenie innego bolidu. Uszkodzenie lekkie = np wypchnięcie innego bolidu poza tor a dodatkowo nie zastosowanie się do regulaminu = 1 poważna kolizja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 10 Październik 2011 Trzeba by to poddać pod głosowanie. Pamiętaj że jest to nowa liga i większość osób jeszcze się uczy współzawodnictwa. Natomiast na pewno jakieś kary muszą być bo to co zobaczyłem na starcie 2 wczorajszego wyścigu było makabryczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
F3niX 943 Napisano 10 Październik 2011 Po dlugich bojach z programami w koncu skleilem filmik ;) Ciekawsze akcje: 0:54 moj kontakt z lukaszasada, 1:16 - chaos ;D, 5:08 wyprzedzanie Tutanhamona przy uzyciu DRS :) "akcje z 2 wyscigu wrzuce dzis, bo wczoraj juz nie mialem sily z tym sie bawic. Co do zasad to jestem w 100% za nimi. Jednakze jak na treningach takie rzeczy moga jeszcze wystapic, tak w lidze juz nie i powinno byc to karane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sir Siekier 861 Napisano 10 Październik 2011 Dobra to teraz ja napisze swoje 3 grosze. Po 1. Na zyczenie opiekunow usuwam z ligi dragonka (czy jakos tak) i w jego miejsce do ligi dolacza: bezel1 (psnid: ziomniakPL) - Pad Witamy w malej lidze :) prosze zapoznac sie z kolegami i zycze milej zabawy. Po 2. Wielu z was jest tutaj nowych i z doswiadczenia wiem ze taki sport jak f1 nawet w grze przysparza wielu emocji... Dlatego tez informuje ze w naszej lidze mamy oficjalna komisje sedziowska. Bedzie tak ze po wyscigu osoba ktora uwaza ze jest pokrzywdzona i jesli przedstawi dowody to komisja zajmuje sie ta sprawa. Prawdopodobnie jest juz temat KAR. Zatem jakby co to jest taka opcja. Natomiast wy miedzy soba rowniez ustalajcie sobie zasady. Nie maja to byc jednak zasady wybitnie wybiegajace poza to co prezentuje liga jako calosc. Po 3. Doskonale dokumentujecie testy i mysle ze tak samo bedzie juz z ligowymi startami. Oczywiscie zapraszam do dzielenia sie swoimi filmami i wrazeniami. Dodatkowo filmy mozna umieszczac Tutaj oraz jak wiecie na naszym profilu FB-owym :) Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 10 Październik 2011 Od Patrico --> przekazuję dalej dla tych co nie czytają głównego forum: ..." Do regulaminu zostaje dopisany nowy punkt: Podczas kwalifikacji jest kategoryczny zakaz głosowania za jej ukończeniem. Każdy kto rozpocznie głosowanie będzie karany minusowymi punktami lub odejmowanym czasie na finiszu. Jak ktoś skończy kwalifikacje i nie może usiedzieć kilku minut, to niech się przebiegnie po domu to akurat się skończą. Bo już kilkukrotnie miałem ja jak i inni sytuacje, że jechałem ostatnie szybkie kółko i mi przerwało, bo ktoś tam nie mógł już wytrzymać ze szczęścia chyba. "... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polo508 54 Napisano 10 Październik 2011 Error czy ja cię będę jeszcze długo prosił zanim na liście zmienisz mi pada na kierownicę Logitech Formula Force EX??... bo już od dawna używam mojego dziadka na PS3??... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PePeSh 0 Napisano 10 Październik 2011 KWESTIA SAFETY CAR'A: ..." Jak na razie jest on bardzo zbugowany i powoduje w 99% dyskwalifikacje pierwszego zawodnika oraz wrzuceniem kary komuś w "pociągu". Mimo wszystko SC pozostawiam do ustalenia indywidualnie każdej lidze, u nas zostanie on wyłączony do momentu poprawienia go w patchu. Jeśli tak się nie stanie to mówi się trudno, ale przegrać w walce, a przegrać z powodu buga to dwie różne rzeczy."... Proponuję, aby w lidze 5 do czasu pojawienia się patcha również wyłączyć SC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SeN 1 Napisano 10 Październik 2011 wyłączyć SC :thumbsup: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smiechu14 5 Napisano 10 Październik 2011 (edytowane) Jest ktoś dzisiaj chętny na trening, ponieważ chciałbym przetestować czy mogę dołączyć do gry(dzwoniłem do swojego dostawcy i uzyskałem zewn. IP). Edytowane 10 Październik 2011 przez smiechu14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach