Skocz do zawartości
Emir

Call Of Duty 4

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam pytanie dotyczące multiplayera a mianowicie czy granie odbywa się tylko na losowych mapach czy można sobie wybierać bo gram już długo ale zawsze mnie losowo podłąnczało wiec się zastanawiam czy istnieje taka możliwość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybiera losowo mapy. Jak trafisz na jakiś serwer, to masz możliwość oddania głosu. Jeżeli jest 12 osób w lobby, to musi być 7 głosów "ZA" by przegłosować daną mapę i się wtedy ona zmienia, automatycznie na inną. Wybierać mapę możesz tylko na privach :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Quarantino

Dopiero zacząłem przygodę z multi i trafiłem na niezłych kozaków wczoraj. No po prostu nie mogłem wstać z podłogi :scare: Dałbyś jakieś porady na początek: z jakich broni strzelać, jakich upgradeów używać itd. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Torba, ja polecam setting jak z innych CoDów.

1. perk nie wiem jaki xD (poźniej bandolier)

2. Stopping Power

3. Deep Impact/Steady aim

A broń to AK-47 ;)

Jutro powinna być już w moim czytniku :)

Edytowane przez szymuR93

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Quarantino

Dopiero zacząłem przygodę z multi i trafiłem na niezłych kozaków wczoraj. No po prostu nie mogłem wstać z podłogi :scare: Dałbyś jakieś porady na początek: z jakich broni strzelać, jakich upgradeów używać itd. 

Hej. No tak, są dobrzy gracze w tą grę. Ale nie którzy z nich grają na "FragFX" co daje im lekką przewagę od tych co grają na padzie. Co do rad. Jeżeli zaczynasz dopiero grę, i grasz takie tryby jak TDM, Dominacja, Sabotaż albo HQ, to używaj perków następujących z niebieskich (3xSpecial Granade, do czasu kiedy nie odblokujesz Bandoliera). Jeżeli grasz S&D to używaj (Bomb Squad), albo jak boisz się, że jesteś początkującym, możesz zawsze użyć (2xClaymore), ale to takie trochę noobowskie jest :P. Jeżeli chodzi o czerwone perki, to najlepiej na normalne tryby jest używać "stoping power", daje Ci dodatkowego damage do broni. Jak grasz tryby hardcore, tutaj najlepiej wybrać sobie "UAV Jammer, albo Sleight to hand". (Nie polecam grać trybów hardcore, bo tam grają sami kamperzy -.-). Co do zielonych perków, najlepiej korzystać z "deep impact", dzięki czemu możesz skanować graczy przez ściany, albo "steady aim" daje Ci mniejszy rozrzut broni, gdy strzelasz z biodra (nie celowane/nie zoomowane).

Najlepsze bronie moim zdanie (jak i pewnie większośći):

- M16

- AK-47

- M4

- MP5

- AK-74u

- Snipa M40 i R700

Pytaj o coś więcej, jak będziesz chciał :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj doszło. Pograłem trochę i jest świetnie. Bałem się trochę pustek na serwerach, ale ludzi dołącza do gry bardzo szybko. Zawsze pełna 12 gra, lagi sporadyczne są, ale to może dlatego, że po burzach internet zwolnił (o.O). AK-47 zabójcze i już pracuję nad Gold camo do niego. Najbardziej zbalansowany multi w jakiego grałem, MW2 się nie umywa - już na allegro. Wszystkim polecam, zapraszam również do znajomych, chętnie pogram. Szkoda tylko, że nie ma migracji hosta - jeden, dwa mecze i wywala xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hah, a nie mówiłem, że MW2 ssie do CoD4 :P? Spoko, weź wyślij zaproszenie do znajomych. Nick PSN: Quarantino. To sobie pogramy razem :). Co do Hosta, jeżeli masz na konsoli "Nat Type 1", to jak np. lubisz grać dominację, szukaj serwer gdzie Ty zostaniesz hostem, wtedy w ciągu minuty masz cały serwer zapełniony i możesz grać do woli, a nie co chwile rozłączać Cię będzie. Ja tak z ziomkami robimy cały czas, bo jak już się zabieramy za multi w CoD4, to pykamy a pykamy :D.

Pozdrawiam

Edytowane przez Quarantino

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NAT Type 2 niestety, a po za tym po burzach coś się zje**ło. Spoko dodam Cię dziś to pogramy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem Ci, że ja też mam NAT Type 2. I jak znajdę hosta, to żeby się do mnie wszyscy podłączyli, to muszę poczekać jakieś dobre 5min a czasami nawet 10. Ale warto, bo przynajmniej jak gram te 3 godziny, to wiem, że nikt mi nie zakończy gry po jednym meczu ^^. Przy 6mb neta, z loozem mogę hostować całe lobby :).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. No tak, są dobrzy gracze w tą grę. Ale nie którzy z nich grają na "FragFX" co daje im lekką przewagę od tych co grają na padzie. Co do rad. Jeżeli zaczynasz dopiero grę, i grasz takie tryby jak TDM, Dominacja, Sabotaż albo HQ, to używaj perków następujących z niebieskich (3xSpecial Granade, do czasu kiedy nie odblokujesz Bandoliera). Jeżeli grasz S&D to używaj (Bomb Squad), albo jak boisz się, że jesteś początkującym, możesz zawsze użyć (2xClaymore), ale to takie trochę noobowskie jest :P. Jeżeli chodzi o czerwone perki, to najlepiej na normalne tryby jest używać "stoping power", daje Ci dodatkowego damage do broni. Jak grasz tryby hardcore, tutaj najlepiej wybrać sobie "UAV Jammer, albo Sleight to hand". (Nie polecam grać trybów hardcore, bo tam grają sami kamperzy -.-). Co do zielonych perków, najlepiej korzystać z "deep impact", dzięki czemu możesz skanować graczy przez ściany, albo "steady aim" daje Ci mniejszy rozrzut broni, gdy strzelasz z biodra (nie celowane/nie zoomowane).

Najlepsze bronie moim zdanie (jak i pewnie większośći):

- M16

- AK-47

- M4

- MP5

- AK-74u

- Snipa M40 i R700

Siema Quar :P

Zapomniales dodac perka w s&d dead silence.Ty to wiesz ale moze kilka osob z tad nie.

Chodzi o ogarnietych graczy,ktorzy graja na sluchawkach,bez dead silence slychac cie na dosc duza odleglosc co ulatwia zabicie twojej osoby.

Najlepiej posiadac 2 klasy na serczyka,jedna z deep impactem a druga wlasnie z dead silence.Po pierwszej rundzie zobaczysz na co stac przeciwnika i czy gra na sluchawkach.

Naprawde jest to bardzo widoczne jak ktos czeka na ciebie hehe.

W tej grze bardzo istotna rzecza sa wlasnie sluchawki i proponuje je nabyc.Jezeli ktos ma jakies pytania odnosnie sluchawek prosze pytac na PW.

Pozdrawiam

Edytowane przez Penetrator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powrociłem ostatnio fo grania w cod4 i zauważyłem że jakies 60% ludzi ma Martyrdom (trudno nie zauwazyc) a last stand tez nie brakowalo. czy używanie tego nie jest troche noobskie ? myslalem ze te 3 lata po premierze ludzie się ogarneli ale jak widać nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawszę mam Martyrdom. Nie wiedziałem, że w używaniu tego perk-a jest coś niestosownego. Dla mnie liczy się skuteczność, a że ktoś daje się zabić w tak prosty sposób to już nie moja wina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Gra z was W FPSy Dual SFX Frag Pro firmy splifish bezprzewodowym na konsoli bądź PC ?? Mam pytanie gdyż jak gram w trybie game mode około 15 min , to po tym czasie dioda PS/Mouse zaczyna mrugać na czerwono i nie działa np przycisk R2 czyli zoom ! irytuje to mnie strasznie ,miał z was ktoś taki problem. Generalnie dioda PS/Mouse w trybie Game Mode powinna się świecić na niebiesko ciągle .

pozdr

Edytowane przez die4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Team fS poszukuje parę ogarniętych osób na Searcha, Domination i Sabotage, za niedługo występujemy w lidze i przydałoby się parę nowych skillowców ;D

Graliśmy także w lidze MW2 i wywalczyliśmy miejsce w czołówce z tego co pamiętam, ale teraz odpuściliśmy MW2 i wróciliśmy do CoD4, będziemy też występować na scenie CoD: Black Ops

Wymagana dyspozycyjność, headset, trochę skilla oczywiście, wiek od lat 14 (czasem wyjątki)

Kontakt: forum.team-flawless.pl, PSN ID: triglav314

Pozdro

Edytowane przez InFaMe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiek do 14 lat??? :blink: No to powalczycie chlopaki...

Edytowane przez warezz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, pomyliło mi się - miało być "od" ;D

Edytowane przez InFaMe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jestem chetny wlasnie wracam do formy po 2 miesiecznej przerwie i z checia dolacze do klanu .

Mam 14 lat i gram juz troche w CoD4 . Mój PSN ID : MP_Bossu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zawszę mam Martyrdom. Nie wiedziałem, że w używaniu tego perk-a jest coś niestosownego. Dla mnie liczy się skuteczność, a że ktoś daje się zabić w tak prosty sposób to już nie moja wina.

Tia, na wojnie z żołnierzy też wypadają odbezpieczone granaty? Dla mnie koleś biegający z Martyrdomem jest NOOBEM, nikim więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia, na wojnie z żołnierzy też wypadają odbezpieczone granaty? Dla mnie koleś biegający z Martyrdomem jest NOOBEM, nikim więcej.

Oczywiscie na wojnie po zabiciu przeciwnika biegniesz do niego aby podniesc magazynek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema czy ktoś jeszcze gra w tego COD ? Czy jak włączę wyszukiwanie gry to muszę czeekać z 2 minuty, czy 5 sekund tak jak w COD 6?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie takie pytanie jak wyzej

Edytowane przez roogii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lobby zapelnia sie w pol sekundy albo i jeszcze szybciej ;) Takze bez obaw i grac smialo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja czasem grałem non stop z tymi samymi osobami lub trochę czasu musiałem szukać meczów. Ale w godzinach wieczornych serwery tętnią życiem, ale napewno nie jest to poziom chociażby COD5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi