Tenshuchiyu 20 Napisano 19 Październik 2012 Czy ktoś się orientu gdzie jeszcze można zamówić edycje kolekcjonerską Freedom Edition ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 20 Październik 2012 Na PS3 tylko ubishop i mega drogo na allegro. W empiku nakład już wyczerpany, dobrze, że zdążyłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lennox 1641 Napisano 20 Październik 2012 (edytowane) Info z portalu. AC3 w pigułce. Nie wiem co to bo nie czytałem i nie oglądałem Tylko jak będziecie komentować to proszę !!!! używajcie spojlerów. http://www.ps3site.pl/assassins-creed-iii-w-pigulce/130575 Edytowane 20 Październik 2012 przez lennox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 20 Październik 2012 Info na portalu całkiem dobrze napisane. Szczególnie akapit numer dwa wzbudza moją ciekawość. Cliffhanger związany z Desmondem w "Revelations" szokujący nie był, ale jeśli twórcy zapowiadają coś "super", tzn., że zaczniemy w zupełnie innym miejscu. Pytanie w którym? No i cieszy też fakt, że będzie to aż 30 lat historii i "trójka" faktycznie opowie historię jednego bohatera. Nie będzie to skok na kasę, jak było w przypadku Ezio, gdzie tak naprawdę jego historię opowiadały trzy osobne części, za które każdy z nas musiał płacić tyle samo. Czekam z niecierpliwością - Ubisoft ma IV kwartał bardzo interesujący i obfitujący w dwa naprawdę duże tytuły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ExVitallin_PL 165 Napisano 21 Październik 2012 no spoko, tylko czemu Connor musi umrzeć na końcu?! JOKE!! Nie czytałem żadnego info o assassynie więc nie wiem nic o grze xD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lennox 1641 Napisano 21 Październik 2012 No i cieszy też fakt, że będzie to aż 30 lat historii i "trójka" faktycznie opowie historię jednego bohatera. Nie będzie to skok na kasę, jak było w przypadku Ezio, gdzie tak naprawdę jego historię opowiadały trzy osobne części, za które każdy z nas musiał płacić tyle samo. Czekam z niecierpliwością - Ubisoft ma IV kwartał bardzo interesujący i obfitujący w dwa naprawdę duże tytuły. eeee - te trzy części to całkiem przyjemnie wydane pieniądze :) Gra zacna i warta swojej ceny (jako jedna z nieliczonych) :P no spoko, tylko czemu Connor musi umrzeć na końcu?! JOKE!! Nie czytałem żadnego info o assassynie więc nie wiem nic o grze xD Very funny 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 21 Październik 2012 eeee - te trzy części to całkiem przyjemnie wydane pieniądze :) Gra zacna i warta swojej ceny (jako jedna z nieliczonych) :P True, ale przyznasz, że dobrze przemyślana pod względem marketingowym, bo zamiast 200zł za drugą część "Assasins Creed" zapłaciłeś tak naprawdę 600 zł (w przybliżeniu, jeśli kupowałeś zwykłą wersję grę w dniu premiery). Ja się cieszę, że zbliżająca się część to pełnoprawna "trójka", co zwiastuje naprawdę rozbudowaną produkcję, przy której będzie można spędzić kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt godzin. Niestety w "Revelations" było inaczej ;) dlatego też smak na "trójkę" jest u mnie podwójny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lennox 1641 Napisano 21 Październik 2012 (edytowane) Jasna sprawa. Zgadzam sie w 100% jesli chodzi o chwyt marketingowy :P Na świecie jest tak, że zawsze wszystko kręci się wokół pieniądza. Pytanie tylko jak to jest opakowane i podane klientowi. Jeśli jest to produkt tak świetny jak kolejne części AC2 (AC:B, AC:R) to nie mam nic przeciwko by odbywało sie to tak jaki piszesz. Natomiast mówię stanowcze NIE płatnym DLC do gry której jeszcze nie ma lub jest przed premierą - i tutaj mam na myśli AC3. To jest już jawne ch...wo i pokazywanie ludziom, że ma się ich w dupie za wyjątkiem ich portfeli. Najśmieszniejsze w tym wszystkim co napisałem jest to, że uwielbiam AC i kupię te DLC do AC3 wbrew swoim przekonaniom. To akurat jest silniejsze ode mnie, mimo że tak mnie to wk.... Edytowane 21 Październik 2012 przez lennox 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu 20 Napisano 21 Październik 2012 DLC - dodatek nie jest niczym złym o ile jest rozwinięciem gry, po jakimś czasie. Ale jak firma zapowiada DLC zanim wydała grę to tak jakby mówiła "A to powinno być w grze ale lepiej żebyście dopłacili". No cóż jak będzie coś ciekawego to też pewnie kupię. Najgorsze co może być to kupywanie skilli czy jakieś kasy punktów i statystyk za zwykła kasę jak np w Rainbow Moon. A i jeszcze jedno pytanie. Ile kosztowała edycja Freedom bo nie mogę się doszukać. Na Ubishop jest za 399 a ile w Emiku stała ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lennox 1641 Napisano 21 Październik 2012 DLC - dodatek nie jest niczym złym o ile jest rozwinięciem gry, po jakimś czasie. Ale jak firma zapowiada DLC zanim wydała grę to tak jakby mówiła "A to powinno być w grze ale lepiej żebyście dopłacili". Dokładnie mi o to chodziło. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 21 Październik 2012 A i jeszcze jedno pytanie. Ile kosztowała edycja Freedom bo nie mogę się doszukać. Na Ubishop jest za 399 a ile w Emiku stała ? W Empiku najpierw 359, a potem zdrożała do 368 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
saintgb1972 307 Napisano 21 Październik 2012 (edytowane) Kazdy z wydawcow gier chce wyciagnac od gracza jak najwiecej pieniedzy. Teraz bardzo powszechne staly sie roznego rodzaju on-line czy tez season passy. Oczywiscie wydawcy mogliby zapowiadac DLC np dwa tygodnie po premierze slowami "gra osiagnela sukces i wydamy do niej platne DLC" gracze byc moze poczuliby sie mniej "wydymani" ale pojawily by sie glosy w stylu " no tak zarobili na grze to mogli dac to DLC za darmo" Jesli chodzi o Freedom Edition to w chwili obecnej najlepszym rozwiazaniem jest zamowieni jej w UbiShop co prawda cena jest wyzsza niz byla w empiku ale jest zdecydowanie nizsza niz na allegro czy ebay-u. Oczywiscie trzeba miec na uwadze to , ze gra moze nie zostac doreczona w dniu premiery , sam jestem ciekaw jak to bedzie w przypadku zamowienia poprzez empik. Wiadomosc od znajomego "menago" w empiku otoz maja kategoryczny zakaz sprzedazy gry przed oficjalna data premiery. Gratulacje dla tych co nie potrafia skorzystac z opcji "spojler" pamietajcie ze po wyslaniu posta jest mozliwosc jego podgladu i edycji. Jesli jest ktos zainteresowany zakupem kalendarza z AC III na rok 2013 to niech da znac na priv cena 35 zl plus koszt wysylki. Edytowane 21 Październik 2012 przez saintgb1972 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lennox 1641 Napisano 21 Październik 2012 (edytowane) ..................Teraz bardzo powszechne staly sie roznego rodzaju on-line czy tez season passy. Oczywiscie wydawcy mogliby zapowiadac DLC np dwa tygodnie po premierze slowami "gra osiagnela sukces i wydamy do niej platne DLC" gracze byc moze poczuliby sie mniej "wydymani" ale pojawily by sie glosy w stylu " no tak zarobili na grze to mogli dac to DLC za darmo"....... O tym by "dobre i obszerne" DLC były darmowe to ja akurat nawet nie marzę. Na to nie ma się co nawet nastawiać. Spotkałem sie z taką opinią, że to co jest za darmo jest do dupy. Niby dużo w tym racji ale są też darmowe DLC które są na prawdę dobre tj. "Outlaws to the End" z Red Dead Redemption, dali to za darmo i jest to mega fajne DLC do co-op. Także wyjątki się zdarzają - ale fakt że jest ich bardzo mało. Tak jak wspominałem wcześniej, a Ty też o tym napisałeś, gdyby dali te DLC po premierze czułbym się znacznie lepiej. A tak niesmak pozostał. Szkoda tylko że przy tak świetnym tytule. Edytowane 21 Październik 2012 przez lennox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mroovek 3 Napisano 21 Październik 2012 Szkoda nerwów ja tam mam głęboko gdzieś dlc.Wbijam platyne wiec i tak trochę zabawie przy tym tytule Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 21 Październik 2012 Nowy Game Informer jest obfity w spoilerki: Connor mieszka w Davenport w stanie Nowy Jork, w domu jego mentora - Achillesa, zabójcy w podeszłym wieku, który został mianowany przywódcą asasynów działających na terenach kolonialnej Ameryki. Każdy nowo rekrutowany członek zakonu będzie musiał przejść ceremonię inicjacji, co odblokuje możliwość dostosowania jego wyglądu i broni. Podobnie jak w poprzednich częściach, w miarę wykonywania misji fabularnych, w siedzibie Connora będą pojawiać się przedmioty do nich nawiązujące. Pod domem Achillesa umiejscowiony jest sekretny magazyn, w którym Connor trzyma broń i ekwipunek. Niedaleko znajduje się także mały port, będący miejscem zakotwiczenia Aquili. Boston i Nowy Jork połączone są siecią tajnych tuneli zbudowanych przez masonów. Dostęp do nich będzie można uzyskać, rozwiązując zagadki logiczne. Rozgrywka tocząca się na morzu oparta jest na trzech aspektach:piractwo: misje, podczas których będziemy napadać na statki, zdobywać strefy wpływów morskich i drogi handlowe. historia: sekwencje skupiające się na postaci Nicholasa Biddle'a, słynnego oficera morskiego i templariusza sekret: gracz będzie mógł zebrać sześć listów zawierających wskazówki odnośnie lokalizacji skarbu kapitana Kidda. [*]W większości misji znajdzie się od paru do kilku dodatkowych zadań, nagradzanych punktami synchronizacji. W menu pauzy wyświetlana będzie ich lista i postęp w ich wykonywaniu. Wspomniane punkty pozwolą graczowiodblokować nowe opcje personalizacji. [*]Każdy z sześciu potencjalnych rekrutów posiada własny zestaw umiejętności i misji specjalnych, których wykonywanie wpłynie na lojalność danego rekruta. [*]Powróci system kontraktów znany z poprzednich części: każdy rekrut będzie mógł udać się na wybraną przez gracza misję i zdobyć w ten sposób pieniądze, surowce i doświadczenie. [*]Po świecie gry rozsiane są almanachy Benjamina Franklina, których zbieraniem gracz może zająć się w wolnym czasie. Zawierają one informacje pozwalające na wykonywanie (crafting) różnorakich przedmiotów ozdobnych. [*]Mamy możliwość zmierzenia się w osiemnastowiecznych grach planszowych, stając naprzeciw rozsianym po mapie przeciwnikom kontrolowanym przez komputer. [*]Connor będzie mógł przystąpić do towarzystwa łowieckiego, klubu walki czy gildii złodziei. Odblokuje to dodatkowe zadania do wykonania. [*]Znane nam z poprzednich części wieże Borgiów zastąpione zostały fortami, których niszczenie zmniejszać będzie lokalne wpływy templariuszy, obniży podatki w okolicy i odblokuje opcję szybkiej podróży do danego miejsca. Tego typu misje złożone są z trzech etapów: zabij kapitana, zniszcz arsenał i zdejmij flagi. [*]Ekonomia rozgrywki bazuje na handlu, nie - jak poprzednio - kupowaniu nieruchomości. [*]Mieszkańcy Gospodarstwa mogą zajmować się produkcją towarów, które potem zostaną spieniężone. Connor będzie posiadał wgląd do ksiąg rachunkowych, w których znajdzie statystyki sprzedaży dóbr. Ich produkcja bazuje na schematach i opisach zdobywanych przez wykonywanie misji pobocznych oraz kontraktów; będzie także wymagała określonego rzemieślnika i dostępu do surowych materiałów (np. drewna, skóry zwierzęcej). [*]Wytworzone dobra mogą być dostarczane do sklepów drogą morską lub lądową. Należy liczyć się z napadami rabusiów i piratów oraz potrzebą ochrony konwojów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 21 Październik 2012 Podsumowując - gigantyczny content! I o to chodzi, tego się po AC III spodziewam, a informacja o: ...możliwości dołączenia do rozmaitych gildii, co odblokuje dodatkowe questy, niczym w rasowym RPG... ...sprawia, że trudno będzie wytrzymać do przyszłego wtorku :) Całość zapowiada się bosko. Więcej o AC III będzie można dowiedzieć się też z CD-Action, bo już we wtorek nowy numer i w nim m.in. jedna z pierwszych na świecie recenzji ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 22 Październik 2012 To ktoś w ogóle bierze pod uwagę opinie CD Action ? To czasopismo dla PCtowych fanbojów i dla nich jest kierowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 22 Październik 2012 Zakładając, że na PC "AC III" wychodzi dopiero pod koniec listopada, to raczej trudno, by recenzja była pisana "dla PCtowych fanbojów", skoro była "ogrywana" na konsolach. Poza tym, wydawało mi się, że CDA zmieniło trochę target i stało się pismem "niby" multiplatformowym. Ale możliwe, że nie wiem wszystkiego ;) i raczej nie mam zamiaru brać pod uwagę ich opinii na temat gry, a raczej przeczytać sam tekst o grze i dowiedzieć się o niej czegoś więcej. Taka możliwość będzie własnie od jutra, bo zagraniczne portale wciąż milczą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 22 Październik 2012 "Niby" to dobre określenie, bo jeśli nawet grają na konsolach to jest to X360, na nim grają i Xa właśnie uważają za najlepszą konsolę na rynku. Ja do Xa nic nie mam, po prostu wolę gry z PS3, chociaż Halo, Forza Horizon... Ale ja nie o tym miałem... Ich stronniczość widać jak na dłoni, a maksymalne oceny dla takich gier jak pierwsze Test Drive Unlimited (WTF ?), Mass Effect 2 (najsłabsza część) czy Grid (fajna gra ale...) tylko utwierdzają mnie w tym, że nie warto przejmować się ich opiniami na temat gier, zwłaszcza konsolowych. Niedługo premiera nowego Asasyna i nie mam zamiaru czytać jakichkolwiek recenzji, oglądać filmików itp. Widziałem tylko dwa filmiki i to tak po 20 sekund, żeby sprawdzić jak to się porusza. Preorder już dawno złożony i żadne recenzje nie będą "spaczały" mojej opinii o nowym AC. Sam ją ocenię i wtedy porównam z opiniami innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numinex 636 Napisano 22 Październik 2012 (edytowane) W CDA niestety NIE potrafią pisać o konsolach i grach konsolowych - nie wiem czemu, ale od ich tekstów bije masakryczna sztuczność i nijakośc. To wygląda tak, jak by osoba grająca na PC od urodzenia dostała niespodziewanie do ręki konsolę i kazano jej na siłę recenzować jakąś grę. Pomijam już fakt, że normą są wycieczki pokroju "na PC wygląda lepiej/na PC jest lepiej/wersja PC będzie pewnie wyglądała lepiej" itd itd itd. A do tematu - obecność Gildii w AC to nic nowego przecież :) Podejrzewam, że nie będzie się to różniło od systemu wykonywania misji dla takich złodziei czy kurtyzan w poprzednich częściach. No chyba że fakt przynależności do tych ugrupowań zmieni coś w tej kwestii. Edytowane 22 Październik 2012 przez Numinex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 22 Październik 2012 (edytowane) To wygląda tak, jak by osoba grająca na PC od urodzenia dostała niespodziewanie do ręki konsolę i kazano jej na siłę recenzować jakąś grę. Pomijam już fakt, że normą są wycieczki pokroju "na PC wygląda lepiej/na PC jest lepiej/wersja PC będzie pewnie wyglądała lepiej" itd itd itd. Zgadzam się i wydaje mi się, że to nie tylko "tak wygląda", ale tak po prostu jest. W CDA zdecydowana większość redakcji to ludzie, którzy wychowali się na starych komputerach i grach PC z poprzedniego stulecia. Trudno im się przestawić na konsole i przyznaję, że ta stronniczość jest wyraźnie odczuwalna. Nie, żebym ich bronił, bo w sumie sam w dosyć nieumiejętny sposób wywołałem tą dyskusję o recenzji AC III w CD-A. Jeszcze zostanę posądzony o jakąś kryptoreklamę :) Fakt faktem, jutro będzie można coś o tej grze poczytać - kto będzie chciał, to to uczyni, kto nie, to nie. Ixion - też mam od jakiegoś już czasu złożony pre-order, zapewniam ^^ ________________________________________________ EDIT: Przyznam, że sam się wydurniłem, wspominając w ogóle o CD Action. Owszem, recenzja, a właściwie tekst o grze, zwany "megarecenzą" na okładce jest. Problem w tym, że nie ma oceny. Bo jak autor recenzji zaznacza: Choć mieliśmy kompletną, finalną wersję gry, z którą zapoznałem się w całości, az do napisów końcowych, z powodów formalno-prawnych, n ie mogliśmy jej w tym numerze ocenić. A że część czytelników twierdzi, że oceny są w ogóle zbędne, a zdanie o tytule lepiej wyrobić sobie na podstawie tekstu - zobaczymy przy okazji, jak to się sprawdzi. Czyt. "W grudniowym numerze zrecenzujemy wersję PC i na jej podstawie wystawimy ocenę". Kpina. Edytowane 23 Październik 2012 przez blackhawkPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 23 Październik 2012 http://www.dsogaming.com/news/spoiler-alert-assassins-creed-3s-intro-first-minutes/ Był przed chwilą pierwszy 20-minutowy filmik, ale już usunęli. Oj, moi drodzy, zaczyna się, trzeba wyłączyć dostęp do Internetu. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackhawkPL 153 Napisano 23 Październik 2012 (edytowane) Duży spoiler dot. początku gry. Z tego co jest napisane w recenzji CDA - Connora poznajemy dopiero po 4 (CZTERECH) godzinach rozgrywki! Do tego czasu kierujemy zupełnie inną postacią i nie jest to Desmond. Szczegółów zdradzał nie będę. Jak ktoś chce, niech napisze na priva, albo obczai w kiosku, w piśmie. Edytowane 23 Październik 2012 przez blackhawkPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ayakashi 92 Napisano 23 Październik 2012 No i sam początek gry na filmiku: http://www.alfabetajuega.com/noticia/i14494/boom-estos-son-los-primeros-20-minutos-de-assassins-creed-iii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maxiu 55 Napisano 23 Październik 2012 (edytowane) No to panowie dla szczęśliwców tydzień a dla innych jak ja AŻ czy TYLKO dwa. Niestety finanse, ale aktualnie ogrywam Undead Nightmare a 2.11 WWE więc zleci szybko. Oczywiście do tego czasu żegnam się z tym tematem. Edytowane 23 Październik 2012 przez Maxiu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach