Skocz do zawartości
Tomo

Różne Poglądy Graczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy kupować skyrim jest dużo bugów. Da sie ukończyć gre. ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bugów było dużo na początku zanim powydawali patche, opłaca się kupić za około 60zł używkę podstawki ale lepiej poczekać do wersji GOTY która będzie w tym roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jakieś fajne edycje HD się zbliżają? - prócz Kingdom Hearts i Telsów. Jak ja się cieszę, że HD robią w tej generacji :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje pobożne życzenie, żeby wydali Shin Megami Tensei i Rogue Galaxy... choćby na Vitę.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Persona 5 będzie na Ps3 więc wystarczy czekać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Persona 5 będzie na Ps3 więc wystarczy czekać.

Źródło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stara wypowiedź z 2011.

In August 2011, Persona 5 was officially confirmed to be under development. According to the Famitsu magazine, the basic preparations for the game development are finished, with the usual staff, Katsura Hashino as director, Shigenori Soejima as character designer and Shoji Meguro as music composer.

According to Famitsu, Persona 5 will be made with a new engine and the themes that will cover the game have been solidified. The team also wants to add new aspects to the game.

Niestety nie mogę znaleźć drugiego kawałka odnośnie tego że jest na ps3 ale na gry-online.pl jest podane że Ps3/X360.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17257

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stara wypowiedź z 2011.

Niestety nie mogę znaleźć drugiego kawałka odnośnie tego że jest na ps3 ale na gry-online.pl jest podane że Ps3/X360.

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=17257

I pewnie dlatego kolejne gry  Atlusa są na wyłączność platform Nintendo :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A szkoda ponieważ oni potrafią naprawdę dobre gry robić.

Sony chyba się od nich jednak czegoś uczy co widać po Panopticonie...gra na pierwszy rzut oka podobna do devil sruvivor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, 

niedawno kupiłem PS3 i szukam dobrych jrpg/rpg na tę konsolę. Najbardziej interesują mnie gry z turowym systemem walki, lub jakąś hybrydą tbs, ale ciekawe systemy opierające się na zręczności gracza również mogą być.

Od razu piszę, że nie intersują mnie pseudo-rpg w stylu Mass Effect, gdzie jest więcej strzelania niż rpg :-) 

Mogą być również jakieś reedycje, czy wersje gier wydanych na innych konsolach Sony (PS3 to moja pierwsza konsola od Sony)

Póki co mam na oku Ni No Kuni i White Knight Chronicles. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni No Kuni bierz w ciemno, White'a olej, a gry warte uwagi to: Tales of Graces f, Eternal Sonata, Nier, Resonance of Fate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że podobno Resonance of Fate staje się strasznie monotonny po jakimś czasie, bo wszystkie walki wyglądają i odbywają się dokładnie tak samo.

Dlatego też sam zrezygnowałem z zakupu, mimo iż swego czasu byłem napalony na ten tytuł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Właśnie, jak to jest z tym Resonance of Fate? Kupiłem jakiś czas temu używaną, bardzo tanio i teraz się boję odpalić, bo nie lubię zostawiać gier niedokończonych. Czego się można po RoF spodziewać?

@morciba: Bierz Ni No Kuni, nie zawiedziesz się, gra jest długa i wciągająca, jeśli Ci tylko trochę grindu nie przeszkadza.

Edytowane przez adams1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, że od pewnego momentu w RoF to jest właśnie sam grind i nic więcej.

Ale niech się wypowie ktoś kto grał, chociaż gadałem ze znajomym co grał, a też jest maniakiem jRPG, to stwierdził że po kilku misjach gra go zaczęła masakrycznie nudzić.

Nie wiem, jak komuś to nie przeszkadza to sama gra może i jest warta uwagi, ale wg mnie takie granie od walki do walki, które wyglądają praktycznie tak samo, to jednak nie na moje siły już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walki i odkrywanie mapy to sól tej gry. Odkrywanie mapy jest mega wciągające i daje satysfakcje, walki są bardzo miodne na początku i przez większą część gry bo stopniowo dochodzą nowe możliwości i system przez pierwsze godziny się rozwija i dostaje skrzydeł. Bliżej końca gry walki stają się już bardziej schematyczne i nudne, zaczyna się mieć już ich powoli dość i w tym momencie najlepiej grę skończyć i nie przeciągać na siłe. Jak ktoś chce zrobić platyne to walkami się już poprostu rzyga. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeważnie właśnie patrzę z punktu widzenia robienia wszystkiego co tylko możliwe w danej grze, takie moje zboczenie już chyba.

Także jak kogoś interesuje sama fabuła czy po prostu pogranie, to może rzeczywiście warto :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No ja też źle się czuję, jak przynajmniej głównej kampanii nie ukończę :P. Jeśli fabuła jest dobra to może jakoś wytrzymam te walki, jak już mnie zaczną nudzić to przestawię poziom trudności na mniejszy i będę kosił wszystkich jak najszybciej, jak będzie taka możliwość.

Co do gier leżących u mnie półce, mam jeszcze Folklore - widzę że teraz dość cięzko go dostać, ja kupiłem za jakieś 4 dychy używanego. Opinie są mieszane, ktoś grał? 

Edytowane przez adams1001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni No Kuni bierz w ciemno, White'a olej, a gry warte uwagi to: Tales of Graces f, Eternal Sonata, Nier, Resonance of Fate.

Zapomniałem dodać, że miałem X360, więc część rpg multiplatformowych już próbowałem.

Eternal Sonata zupełnie mi nie podeszła. Resonance of Fate byłem gdzieś w połowie gry jak złapałem RRoDa i szczerze mówiąc drugi raz nie mam ochoty na męczenie się. Talesy - pierwszy raz miałem styczność z tą serią na Wii i.....no coż, przy Xenoblade czy Last Story to straszna bieda :-) więc do serii jestem zniechęcony, ale może spróbuję wersję z PS3.

Nier nie znam - przyjrzę się tej grze.

A jak jest FF XIII-2? Pierwszą część przemęczyłem do końca. Potem złapałem RRoDa i drugą częścią się nie interesowałem. Jest lepsza niż jedynka, czy dalej nudy i tunele ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jest lepsza niż jedynka, czy dalej nudy i tunele ;-)

Co to za pytanie? :P

Jest w ogóle sens pytać, gdy sam twierdzisz, że jedynka ci nie podeszła?

Edytowane przez LONG3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest FF XIII-2? Pierwszą część przemęczyłem do końca. Potem złapałem RRoDa i drugą częścią się nie interesowałem. Jest lepsza niż jedynka, czy dalej nudy i tunele ;-)

Nie grałem w XIII, sequel odpaliłem bo słyszałem że dużo rzeczy poprawili. Gra jest mniej liniowa, są misje poboczne, dodali nawet coś w stylu pokemonów, ale sama fabuła nie była zbyt wciągająca. Niby pojawiły jakieś zabawy z czasem, ale w te 15 godzin co pograłem żadnego znaczenia nie miały. Zaciąłem się na jakiejś walce z bossem, jakoś nie miałem motywacji żeby się z nim pomęczyć i kontynuować, mimo że posiadałem kostium Serah w bikini :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@adams1001

Dzięki. O to mi właśnie chodziło. Też słyszałem, że coś poprawili, ale z tego co piszesz to raczej się nie zainteresuję. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też źle się czuję, jak przynajmniej głównej kampanii nie ukończę :P. Jeśli fabuła jest dobra to może jakoś wytrzymam te walki, jak już mnie zaczną nudzić to przestawię poziom trudności na mniejszy i będę kosił wszystkich jak najszybciej, jak będzie taka możliwość.

Co do gier leżących u mnie półce, mam jeszcze Folklore - widzę że teraz dość cięzko go dostać, ja kupiłem za jakieś 4 dychy używanego. Opinie są mieszane, ktoś grał? 

Jak się skoncentrujesz na fabule i będziesz parł do przodu to raczej walki nie zdążą się znudzić. One robią się nudne i schematyczne m. in. przez to, że z czasem urośniesz w siłe i kosisz wszystkich jak leci w ten sam sposób, stosując tą samą taktykę. Trzeba czasem troche przykoksić bo generalnie walki są dość wymagające, fabularne z bossami też, ale nie wymaga to nie wiadomo jak upierdliwego grindu. Gorzej jak się zagląda w każdy kąt i robi wszystkie questy, wtedy poziom trudności walk leci na pysk i robi się każualowa rozrywka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Folklore polecam, choć to gra na jakieś 15 - 20 godzin max., jeżeli zdecydujesz się grać na przemian obiema postaciami, bo można spokojnie pozostać przy jednej.

Gra jest też niestety liniowa i cały czas przemierzamy w miarę wąskie dungeony - jest ich z tego co pamiętam siedem, ale są zróżnicowane, jak i folki je zamieszkujące. Jedyne, co mi przeszkadzało, to fakt, że nie potrafiłem dłużej posiedzieć przy grze, dzieliłem ją sobie na odcinki zmieniając po każdym postać, bo stawała się schematyczna.

Fabuła i wykreowany świat rekompensowały mi jednak wspomniane "wady".

Edytowane przez kovacs
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie grałem w XIII, sequel odpaliłem bo słyszałem że dużo rzeczy poprawili. Gra jest mniej liniowa, są misje poboczne, dodali nawet coś w stylu pokemonów, ale sama fabuła nie była zbyt wciągająca. Niby pojawiły jakieś zabawy z czasem, ale w te 15 godzin co pograłem żadnego znaczenia nie miały. Zaciąłem się na jakiejś walce z bossem, jakoś nie miałem motywacji żeby się z nim pomęczyć i kontynuować, mimo że posiadałem kostium Serah w bikini :P

Zaciąłeś się w FF XIII-2 ??? Na jakimś pojedynku ? Czy to jest w ogóle mozliwe :biggrin:  ? Pierwszy przeciwnik jaki sprawił mi problemy to ostatni boss :) A tak w ogóle to zarówno XIII jak i XIII-2 to fajne gry. Może i nie zapamiętamy ich na lata ale na prawdę dobrze się przy nich bawiłem, w odróżnieniu od Resonance of Fate , które zostawiłem w połowie bo miałem dość powtarzalnych walk i praktycznie zerowej możliwości customizowania składu. W dodatku walki są dość trudne i wiele z nich trzeba wielokrotnie powtarzać, a jeśli już wygrindujemy postaci... to znów robi się nudno, bo nie ma wyzwania. Odpuściłem w połowie story i sprzedałem gierkę Trace'owi razem z Disgaea 4, które też mnie nie porwało. Jednak w taktycznych RPG dalej rządzi FF Tactics.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi