One Post Man 4596 Napisano 26 Maj 2013 Po Lightning Returns na prawde sa do wszystkiego zdolni chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 26 Maj 2013 Lepiej nie krakać, bo jeszcze zafundują coś w stylu Lightning Reunion With Friends, w końcu domysły że stworzą 3 się sprawdziły, więc cholera ich wie co jeszcze wymyślą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 27 Maj 2013 Ale gdyby sie okazalo ze ten FF to Type-0 (kiedys nosil nazwe agito przeciez) na PSV lub PSP (byleby na PSN bylo) to skakalbym z radosci, bo jest to swietny Final z calkiem interesujaca fabula gdzie nie boja sie zabic bohaterow. Serio, SE by zyskalo w moich oczach po tylu wtopach, bo jako developer sie praktycznie skonczyli na Xtce moim zdaniem, nadrabiaja sobie pozytywnej reputacji wskrzeszaniem marek typu Deus Ex czy Hitman, ale to malo, fchui malo jak na firme ktora kiedys takie mega tytuly nam dostarczala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 27 Maj 2013 Kiedyś każdą ich grę się brało w ciemno, dziś tylko dzięki zagranicznym markom mają zwolenników, bo jRPG'ów to oni już nie robią (nie potrafią), przynajmniej na duże konsole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 27 Maj 2013 http://www.ps3site.pl/namco-bandai-wypuszcza-material-na-15-lecie-serii-tales/153997 Szkoda że pierwszy talesów nie dadzą w psn :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lateralus 2 Napisano 29 Maj 2013 Wstyd się przyznać, ale nigdy nie grałem w żadne final fantasy - pomijając zachwyt nad crisis core na psp, które kumpel ogrywał na przerwach w szkole dawno temu. Z tego co kojarzę to chyba ten crisis core mocno różni się rozgrywką od wszystkich finali. Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś finala, ale nie wiem w sumie czy mi się spodoba - lubię walkę w której aktywnie mogę brać udział i dodatkowo bawić się postacią, ekwipunkiem itd. Czy wogóle powinienem się przymierzać do serii i do której części najlepiej? Widziałem, że na ps3 można chyba HD starych wersji, dlatego wybór chyba nie ogranicza się tylko do XIII? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 30 Maj 2013 (edytowane) dla rpgowycn dziadków którzy wychowali się na might and magic (nie mykkc z herosami) wizardry labiryntu of lost souls to pozycja obowiązkowa... Edytowane 30 Maj 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TRaCeGuitar 1141 Napisano 30 Maj 2013 Jak byłem młody to zagrywałem się w M&M...dlatego czekam na nową odsłonę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 30 Maj 2013 Po ile Wizardy jest na psn'ie? Co do finali to sobie posprawdzaj na youtubie jaki klimat Ci pasuje, i wtedy wybierzesz daną część. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 30 Maj 2013 39 zł.... trofea w stylu graj 100 godzin ;) taka maksymalna oldschoolowa klasyka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 30 Maj 2013 Trofea to mi latają, tylko cena trochę wysoka, w Vesperii masz też taki trofik 100h:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drk2 515 Napisano 30 Maj 2013 39 zł.... trofea w stylu graj 100 godzin ;) taka maksymalna oldschoolowa klasyka... Jest jeszcze trophy za 200h, ale to jest pan pikuś bo po tych 200h normalnego grania ma się średnio około 15 000 zabitych monsterów na koncie a jest trophy za zabicie 50 000 xD. Trophy whore robią to padem z trybem turbo, zakładają item który daje 100% encounter rate- jeden krok na mapie i walka- blokują przyciski i zostawiają konsole. I nawet w taki sposób zajmuje to około 100h. Chyba najbardziej przegięte trophy w tej generacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 30 Maj 2013 Grałem w demko i bardzo mi się podobało :) Tak jak kiedyś napisałem Ziko wbic platynę w tej grze to jak przesiedzieć pół roku w piwnicy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 30 Maj 2013 Chyba jeszcze White Knigh Chronicles ma przesrane trofea. Ostatnio w radiu gadali z okazji dnia dziecka o najdroższej zabawce świata, mech Gundam ponad 2 miliardy zł robimy zrzutkę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinX 197 Napisano 31 Maj 2013 Chyba jeszcze White Knigh Chronicles ma przesrane trofea. Ostatnio w radiu gadali z okazji dnia dziecka o najdroższej zabawce świata, mech Gundam ponad 2 miliardy zł robimy zrzutkę? Jeśli na chodzie to cena adekwatna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 31 Maj 2013 Niby się rusza, ale jak to już inna kwestia heh, 4 tony żelastwa:) Ostatnio ogrywałem sobie demko Gundama i naszła mnie cholerna ochota na Front Mission. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kloose 1500 Napisano 1 Czerwiec 2013 Podczas dzisiejszego Tales of Festival Bandai Namco podało dobrą wiadomość dla wszystkich fanów serii - na PS3 ukaże się remaster HD Tales of Symphonia i Tales of Symphonia: Dawn of the New World. Zestaw, w którego skład wchodzą obie te gry, trafi także do Europy. Przypomnijmy, że Symphonia ukazała się na GC i PS2 (choć w wersji na konsolę Sony nie opuściła granic Japonii), natomiast jej sequel Dawn of the New World trafił na Wii. Remastery obu gier ukażą się w ramach zestawu Tales of Symphonia: Unisonant Pack. Bamco nie ograniczy się jednak tylko do podbicia rozdzielczości, doda też kilka rzeczy, jak stroje, cut-iny (scenki dialogowe podczas pojedynków), scenki i techniki. Nowy kawałek nagra poza tym zespół Starry Heavens. W Japonii zestaw ukaże się 10 października, w Europie - na początku przyszłego roku (niewykluczone, że pod innym tytułem). Bardzo fajnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
schranz 488 Napisano 1 Czerwiec 2013 Bardzo dobra wiadomość grałem na emu w wersję z Wii i bardzo dobra giera a dwa że po podbiciu rozdziałki gra wyglądała na prawde ładnie (cellshading elegancja francja) 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 1 Czerwiec 2013 Pod koniec żywota chlebaka wychodzą wreszcie jRPG'i, nie mogło tak być z 5 lat temu do jasnej ciasnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 1 Czerwiec 2013 Pod koniec żywota chlebaka wychodzą wreszcie jRPG'i, nie mogło tak być z 5 lat temu do jasnej ciasnej.Ta I to jeszcze remaster, a nie nowy produkt. - Co potrafimy robić?! - Wersje HD! - Czego nie potrafimy robić?! - Reszty! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 1 Czerwiec 2013 Graces f też jest z innej platformy, a jak na razie to dla mnie numer jeden na soniaka i jakoś mi nie przeszkadza że to remaster. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LONG3r 73 Napisano 1 Czerwiec 2013 (edytowane) Mi też nie (będzie). Edytowane 1 Czerwiec 2013 przez LONG3r Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zdun 1522 Napisano 2 Czerwiec 2013 (edytowane) ni no kuni, ateliery, nier, rune factory, eternal sonata, disgaya'y, mugen soulsy - jest też parę ciekawych produkcji całkowicie nowych... Co nie zmienia faktu że w trakcie tej generacji największy wysyp takowych miał miejsce na początku żywota x360 (blue dragon, lost oddysey, last remnant czy właśnie eternal sonata)... Edytowane 2 Czerwiec 2013 przez zdun Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strife 1353 Napisano 2 Czerwiec 2013 (edytowane) "(blue dragon, lost oddysey, last remnant czy właśnie eternal sonata)..." Vesperia jak mogłeś zapomniec o Vesperii. Tym microsoft chciał zdobyć Japoński rynek, ale się niestety przejechali, najbardziej ucierpieli posiadacze chlebaka, bo brak tych tytułów(czasowa eksluzywność Sonaty też zrobiła swoje) to naprawdę zadra w dupie dla fanów takich gier. Edytowane 2 Czerwiec 2013 przez Strife Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
One Post Man 4596 Napisano 2 Czerwiec 2013 (edytowane) Jak na ironie 2 (z 3) najlepsze jrpgi tej generacji wyszly tylko dla Xboxa. Bardzo szkoda, bo slabo sie tam sprzedaly i kontynuacji nie ujrzymy, oddalbym kazdego jrpga na PS3 za druga czesc Lost Odyssey lub Vesperii. Edytowane 2 Czerwiec 2013 przez Bansai Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach