Skocz do zawartości
Patricko

F1 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Ale już było w 2010 i w 2011 :P Nie sądzę, żeby tutaj było inaczej :P

Chociaż chodzą plotki po necie, że flagi są zredukowane w demie...ale kto ich tam wie.

Z pewnością gdyż wyjeżdżając z pit-stopu można przecinać linię wyznaczającą tor jazdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszf

rzeczywiscie w tym demie bolid zyje swoim zyciem ”lekka” meczarnia , co jak co ale bolid f1 stworzony jest do super stabilnej jazdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam wszfrzeczywiscie w tym demie bolid zyje swoim zyciem ”lekka” meczarnia , co jak co ale bolid f1 stworzony jest do super stabilnej jazdy

Może na demo dali stary bolid ze słabo już trzymającym zawieszeniem:-).

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie w takim razie musicie mocno poćwiczyć jazdę bo wierzcie lub nie ale zrobiłem czas 1:22.7xx jedynie z minimalnym ścięciem Ascari. Nie rozumiem, narzekacie że gra jest słaba bo nie daje frajdy z jazdy, a sami ją sobie odbieracie ścinając każdy zakręt.

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to się ciesze że są jeszczy tacy ludzie, co do tego gameplay'a na Monaco, szkoda że to jest na xboxie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie jedyne co irytuje w demie to że jak ja trące kogoś lekko to już kara albo dyskwalifikacja a jak mnie uderzą to nic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na DFP uzywam:

Macie te ustawienia:

Advanced wheel settings

Steering deadzone – 2%

Steering Saturation – 48%

Steering Linearity – 0%

Throttle deadzone – 5%

Throttle saturation - 0%

Brake deadzone – 0%

Brake saturation – 0%

Force feedback options

Environmental effects – 40%

Feedback strength – 40%

Wheel weight – 40%

Z zaporzyczonego tekstu Randiego...

Mclaren Fan ty wes sie zapisz do ligi a nie sie chwalisz czasami :) ja tylko 1:23.1xx ale ogolnie nie jest zle. fajno sie jezdzi i bez tc co jest dla mnie duzym plusem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sir Siekier- Zapomniałem dodać, że ten czas ustanowiłem na linii (tylko zakręty) i na automacie. Nie potrafię jeździć bez tych dwóch asyst. Właśnie dlatego się do Was nie zapisuje. Nawet jeśli są ligi, w których są one dozwolone, to i tak nie chce się ścigać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę error ze nie lubisz FF za bardzo :P

Mateo, stawiam że to jest z pc.

Edytowane przez mataman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matta a ty jakie czasy robiles na monzie i na jakich ustawieniach?? bo z tego co czytam to na takiej samej kierze jak ja smigasz... btw i ustawiasz sobie te 900 stopni??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mateo, stawiam że to jest z pc.

Na początku filmiku widać podpowiedzi gdzie są pokazane przyciski z x'a, chyba że w PC też dali te same przyciski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak podepniesz pada pod pc to masz właśnie takie przyciski.

Error ja dałem steering deadzone na 5% i linearity na 50%. Najlepszy czas jest słaby bo 1:26. W FF mam wszystko na 100%

A 900 stopni nie ustawialem bo nie nam pojęcia jak :P

Edytowane przez mataman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wciskasz pause i start i prawa lopatke biegu.. wtedy cos tam przeskakuje i nowe swiatelko sie pali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak coś to czasy robione na padzie, a na kierownicy to dwa różne światy w demie.

Oczywiście na korzyść pada. Ale było o tym trąbione przez kilka ostatanich stron, więc lepiej już do tego nie wracać.

Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu będę mógł już pograć w normalną wersję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wciskasz pause i start i prawa lopatke biegu.. wtedy cos tam przeskakuje i nowe swiatelko sie pali.

Zamotałeś, to jest select-R3-prawa łopatka :P

Ale masz u mnie browara :) Teraz to jest zupełnie inna jazda. Mam steering saturation na 50% i linearity na 30% i jest fantastycznie :)

Edytowane przez mataman
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamotałeś, to jest select-R3-prawa łopatka :P

Ale masz u mnie browara :) Teraz to jest zupełnie inna jazda. Mam steering saturation na 50% i linearity na 30% i jest fantastycznie :)

podac adres ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...czas ustanowiłem na linii (tylko zakręty) i na automacie. Nie potrafię jeździć bez tych dwóch asyst. Właśnie dlatego się do Was nie zapisuje...

Chyba zwariowałeś? :)

Przecież to żadna frajda jeździć z liniami. One tylko przeszkadzają. Narzucają Ci nieswój styl jazdy. Linie to są dla małolatów, którzy pierwszy raz znajdują się na torze F1.

Namawiam Cię gorąco do wyłączenia liń. Po 5 okrążeniach nauczysz się toru na pamięć.

No a potem wskakuj do ligi.

edit: dodam, że linie na nic się zdają, gdy jest wyścig, bo tam jest tłok przeciwników, więc i tak po linii nie pojedziesz

Edytowane przez MilczaR-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie potrafię jeździć bez tych linii (...)"

Heheh, ja też tak myślałem jak zapisywałem się do ligi... :biggrin: Myślałem, że nie dam rady bez lini, ale cała zabawa polega na tym że uczysz się specyfiki toru, co w rzeczywistości przychodzi bardzo łatwo. Jak pojawiają się jakieś nowe tory w f1 to włączam sobie linie na trening, żeby mniej więcej sprawdzić sobie punkty dohamowań , a później tylko przesuwam tą granicę możliwości.

Teraz jak oglądam wyścigi f1 w realu znam każdy zakręt i czuję się jakbym na danym torze był w rzeczywistości... :biggrin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pierwsza ocena IGN 9/10& videogamer 8/10 nbsp; Jesteście zdziwieni

Edytowane przez matijad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te opłacone recki to wiesz mati...bierz z przymrużeniem oka, albo dla frajdy.

Prawdziwie pojawią się dopiero później.

Jakby coś to każda F1 od CM była tak wysoko oceniania, a co się potem działo to każdy już dobrze wie :D

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi