Skocz do zawartości
M Pejn

Herbatka Przy Serialach

Rekomendowane odpowiedzi

premiera 3 sezonu Gry o Tron w USA dopiero 31.03.2013, dużo się nie pomyliłem trzy posty wstecz, że rok oczekiwania przed nami ;) , uwzględniając krajowy poślizg to rok pęknie jak nic, mam nadzieję, że warto czekać

Jaki krajowy poślizg? W Polsce na HBO HD "Gra o tron" emitowana jest dzień po premierze amerykańskiej. Czyli premiera s3 w PL jest 1 kwietnia 2013 roku i nie - nie jest to prima aprilis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie w przyszłym roku The Killing powróci z 3 sezonem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki krajowy poślizg? W Polsce na HBO HD "Gra o tron" emitowana jest dzień po premierze amerykańskiej. Czyli premiera s3 w PL jest 1 kwietnia 2013 roku i nie - nie jest to prima aprilis.

nie wiedziałem, ale jeśli masz rację to b. dobrze :biggrin: , ile tym razem odcinków będzie liczył sezon? znowu zaledwie 10?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jeszcze bardziej wykastrują fabułę, spłycą wątki i zrezygnują z dłużyzn a'la "Nad Niemnem", to dadzą radę cały sezon wepchnąć i w 8 odcinków :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś coś powie treściwego na temat "Battlestar Galactica blood and chrome 2012". W sieci pełno różnorakich, jak zwykle sprzecznych opinii. B.G. to jedna z moich ulubionych produkcji. "Caprica" zawiodła, ciekawi mnie jak jak ta pozycja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle lat oglądam seriale, a dopiero teraz zabrałem się za Doctor Who i wiecie co? Ten serial jest EPICKI! Polecam każdemu. Dzięki Ci BBC za Sherlocka, Luthera i Doctora Who właśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahhh Doctor WHo...pamiętam jak byłem młodszy i codziennie około 23 leciał na tvp2, a dokładniej dwa odcinki lecialy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Breaking Bad wraca 11 sierpnia jakby ktoś nie wiedział.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero dzisiaj dokończyłem 5. sezon Breaking Bad i ostatnia scena (spoiler!), gdy Hank siedzi na kiblu i widzi książkę od Gale'a. Taki szok, że odcinek się skończył a ja siedziałem wryty w fotel jeszcze dobre parę minut.

Teraz zaczynam inną produkcję AMC- Mad Men- po trzech odcinkach bardzo obiecująco. Lubię tamte czasy i opowieści o ludziach sukcesu, więc szykuje się przednia zabawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

warto oglądać prison break?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie przeszkadza ci w każdym odcinku po kilka wymysłów zaprezentowanych w scenariuszu to tak ;) Widziałem wszystkie serie. 1 oczywiście najlepsza. Serial dosyć ciekawy. Każdy odcinek trzyma w napięciu. Także polecam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 i 2 sezon warto oglądnąć a pozostałe 2 sezony jak dla mnie słabe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
warto oglądać prison break?

Dla pierwszego sezonu warto :) a jeśli po pierwszym się wkręcisz, to pewnie dojedziesz do końca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie warto. Ja tam wszystkie sezony obejrzałem z zapartym tchem, wiadomo że pierwszy najlepszy drugi trochę gorszy ale też super, trzeci rozkręca się mniej więcej od połowy, natomiast czwarty to już takie typowe przedłużanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 9 latach ku końcowi zbliża się the Office. Ktoś ogląda? Za tydzień ostatni odcinek, aż mi się smutno robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dopiero zamiar obejrzeć, jeśli oglądasz to polecasz serial ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Po 9 latach ku końcowi zbliża się the Office. Ktoś ogląda? Za tydzień ostatni odcinek, aż mi się smutno robi.

Mi jakoś nigdy z komediami NBC nie było po drodze, w przeciwieństwie do komedii z ABC, czy sitcomów CBS :) The Office, 30 Rock zawsze się wydawały zwyczajnie nieśmieszne. To nie ten sam poziom żartów, co kiedyś w Friends :wink: Edytowane przez blackhawkPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam dopiero zamiar obejrzeć, jeśli oglądasz to polecasz serial ?

Pytasz odnośnie the Office? Jeśli tak, to naturalnie. Z oglądanych seriali ten jako jedyny mnie nie znudził. Na każdy odcinek czekałem z zapartym tchem. Tego samego nie mogę powiedzieć o np. Dexterze, Sons of Anarchy (czyli serialach jak najbardziej dobrych, ale z czasem nużących niestety). 9 sezonów to sporo, a każdy odcinek śmieszy tak samo. Każdy z bohaterów jest świetnie stworzony, a z Dwighta nie da się nie śmiać.

Odejście jednego z głównych aktorów (Steve Carell) nie popsuło serialu w najmniejszym stopniu. Myślałem, że bez Michaela Scotta biuro nie będzie śmieszyć, ale udało się twórcom zachować wysoki poziom.

Mi jakoś nigdy z komediami NBC nie było po drodze, w przeciwieństwie do komedii z ABC, czy sitcomów CBS :) The Office, 30 Rock zawsze się wydawały zwyczajnie nieśmieszne. To nie ten sam poziom żartów, co kiedyś w Friends :wink:

Grzeszysz! ;)

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam sitcomy a o serialu Office słyszałem dobre kilka lat temu. Do tego jeszcze Steve Carell więc nie wiem czemu nie zdecydowałem się już wcześniej obejrzeć tej produkcji.

Dobrze też, że wspomniałeś o Sons of Anarchy, masz rację serial momentami przynudzał ale mimo wszystko jest u mnie w czołówce, szkoda że nie jest dobrze znany wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

How I Met Your Mother

W koooooońcu jest mother :biggrin:

Odejście jednego z głównych aktorów (Steve Carell) nie popsuło serialu w najmniejszym stopniu. Myślałem, że bez Michaela Scotta biuro nie będzie śmieszyć, ale udało się twórcom zachować wysoki poziom.

Co Ty gadasz, ja wytrzymałem 3 odcinki :). Office bez Michaela jest jak Dexter bez Dextera..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziewiąty sezon How I Met Your Mother będzie ostatnim ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andy i Dwight dawali radę po odejściu Michaela. Jak dla mnie to również jeden z niewielu seriali przy których wogóle się nie nudziłem. Końcówka bardzo fajna, myslałem że będę dłużej zdołowany ale szybko mi przeszło :P. Jak wam się Office podoba, polecam Parks And Recreation - ten sam twórca i też zrobione w stylu filmu dokumentalnego. Na razie 5 sezonów, ale wciągnął mnie tak samo jak The Office.

Do HIMYM na razie nie mam siły, serial wyraźnie traci poziom. Nie jest tragicznie, ale jakoś specjalnie nie wyczekuję nowych odcinków.

Zacząłem też słynne już "The Wire", pierwszy sezon męczyłem parę miesięcy, drugi już bardziej wciąga. Jeśli ktoś lubi realistyczne seriale o policjantach i złodziejach (w dużym uproszczeniu) to lepiej chyba nie może trafić. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety może to śmieszne ale lubię oglądać Barwy szczęścia, Rodzinkę  PL i M jak miłość, teraz to całkiem inne seriale co kiedyś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi